Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor Rektife yapılıcak :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengogo

You are not allowed to view links. Register or Login
Hadi gözün aydın güle güle kullan :) net olarak kaça patladı ekstra masrafın?
5250 tl toplam. ufak tefek şeyler derken toplamda yekun tutuyor maalesef.

Gouki

cengogo

Tekrar hayırlı olsun.Resimler görünmüyor.
Teşekkürler. Resimleri ben ayrı tarayıcıda test ettim bende görünüyor. Yinede Eğer sorunluysa linkleri yeniliyebilirim.

Hayırlı uğurlu olsun.
Teşekkürler.

blackeyekenan

Kardesim motorun durumu nasıl kac km oldu, lpg mi benzindemi kullanman gerekir ilk rodaja kadar,, benim 1500 km oldu, ilk yag değişimini yaptım,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

cengogo

Motor canavar gibi, gerçi rodaj'dan dolayı o canavarı henüz uyandıramadım 3000 dv/dk ve altında geziyorum. Yaklaşık 900 km oldu. Bende zaten lpg yok olsaydı da benzinde kullanırdım ilk 1000 km. Ustam ilk 3000 km motoru zorlama dedi ama ben ne kadar dayanıcam bilmiyorum. Arada dalıp çıkıyorum yüksek devirlere :)
Geçenlerde usta kontrol etti motoru tekrar gitmişken bujiler ve termostad değişti. Yani şimdilik sıkıntı yok.
Sen ne yaptın nasıl aracın durumu?

blackeyekenan

Motor canavar gibi, gerçi rodaj'dan dolayı o canavarı henüz uyandıramadım 3000 dv/dk ve altında geziyorum. Yaklaşık 900 km oldu. Bende zaten lpg yok olsaydı da benzinde kullanırdım ilk 1000 km. Ustam ilk 3000 km motoru zorlama dedi ama ben ne kadar dayanıcam bilmiyorum. Arada dalıp çıkıyorum yüksek devirlere :)
Geçenlerde usta kontrol etti motoru tekrar gitmişken bujiler ve termostad değişti. Yani şimdilik sıkıntı yok.
Sen ne yaptın nasıl aracın durumu?

Sevindim dostum,, Cok sukur sıkıntım olmadı hiç, 1500 km oldu bende nadiren devir cevırdım, ilk yagını değiştirdim, yag eksiltme yok, elhamdulıllah,, şimdilpg de kullanmaya basladım 60 km kadar oldu, ama kullanmasam mı diyorum, bide dusunuyorumki şimdi 0 araclara hemen lpg takıyor serviss, sanırım sıkıntı olmazz diyom ama aklıma da takılmıyo değil,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

cengogo

LPG mevzuusu tam bir çıkmaz; bende bazen düşünüyorum taktırayım diye. Sonra yok ne gerek var zaten az km yapıyorum diyorum. Ustalar da net birşey demiyorlar bir taktır iyi olur diyorlar bir motorun ömrü azalır diyorlar. Ama şimdilik düşünmüyorum belki ileride olabilir.

cem_dogan

kesinlikle taktırma.bir örnek le acıklayım.hava sogukken fanın birinci kademesi yaklaşık 10-15 saniye de duruyordu pazar farkettim bu süre 40 saniye civarı.diyelimki tüp var duracagını sanmıyorum hatta ikinçi kademe dahi acabilir(şimdiye kadar actıggını hiç görmedim ben).hararetli çalışan motor hiç iyi deyildir kanatimce.birde taktırdıgın rakamı artı muayne giderleri ne zaman amorti edip kara geciceksin.bu amorti esnasında oluşabilecek arıza giderleri ve can sıkıntısı.istersen örneklemeyi artırabilirim
alfa sevgisi

egeozal1

''Bence'' Alfa'nın ruhuna aykırı sonuçta emsallerinin rakibi olarak üretiliyor fakat performansı emsallerinden fazla. Spor bir aile aracı yani ruhu olan bir araç. Ferrari ye Lpg takmak komik olmaz mı? Alfa'ya takmakta bana garip geliyor aracın bütün motorunu bozuyor. Sonuçta fabrika çıkışlı değil.  Allah göstermesin zor durumda olursam bende Lpg bağlardım ama zor durumda kalmazsam hiç bir zaman Alfa'da Lpg düşünmem. Herkes farklı tabii takan takar takmayan takmaz. Herkesin kendi aracı benim görüşüm bu şekilde. :)

cengogo

Bende sizin gibi düşünüyorum şu anda zaten. Ayarıydı, arıza vermesiydi uğraşılmaz birde nerden baksanız 2000 tl ye mal olacak en az. Ben bu parayı amorti edebilmem için 2 yıl geçmesi lazım.

ku2

LPG taktıracağınıza, Dizel alın..

Arkadaşlara katılıyorum. Hem LPG alacaksınız, hem de benzin...! Benzin almayı bırakmıyorsunuz. Unutmayın.
Deponun dibinde az bişey bırakırım derseniz olmuyor. Benzin pompasına yazık. Yarım depo benzin dursa hep arabada.. Ayrıca LPG dolduracaksınız. LPG ayarı, bakımı, ayrıca aracın kendi bakımı vs..vs.. Bakım, idame masrafları artıyor kanımca..
Örnekleri de dolu.. Etrafımdaki arkadaşlarımdan tutun, okuduklarıma kadar..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

misket

lpg ye o kadar kötümser bakmayın bence, bir miktar performans kaybı oluyor doğrudur ama ben bir eksisini ya da çıkardığı arıza görmedim şimdiye dek ki lpg de 210-220 arasına kadarda rahat çıkıyorum.

Bence (kendi aracım olan 156 için) olay yaz-kış farketmez motoru bir miktar ısıtmadan hararet ibresini bir miktar oynatmadan depoda çeyrek-yarım arası benzin olmadan Alfa yı yerinden oynatmamakta yatıyor.
Isınmamış motor ile 2.5 i geçecek devir alışkanlığı bir süre sonra lpg/benzin motorda probleme yol açabiliyor diye düşünüyorum.

Ha imkan var ise tabiki benzin ama bu benzin fiyatları ile Alfa 'dan bu tadı almak zor.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Qadesh

Güzel olan her şeyin orjinali ile kullanılması elbette. Ancak yaşadığımız ülkenin Türkiye olduğunu unutmayalım. Benzinin litresinin 4,70 TL civarında olduğunu ve nüfusun neredeyse yarısının asgari maaş seviyesinde gelir elde ettiğini göz önüne alırsak LPG ekonomik açıdan insanların 1.tercih sebebidir. Böyle devam ettiği sürecede 1.tercih olmaya devam edecektir. Keşke herkesin maddi durumu iyi olsa da Alfa'larımızı benzinle köklesek :)
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527