Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 159 almak istiyorum.yorumlariniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

senati

herkese merhaba
Yaklasik 10 sene once dayimin Almanya'dan alfa romeo 166 ile gelmesiyle basladi alfalara olan ilgim..o gunden beri bir alfa romeo'm olsun istedim ve sonunda kendimi bu forumda buldum:)

foruma uye olali 1 hafta oldu nerdeyse ve oldukca konu okudum.yardimlasma ve surekli yeni birseyler yapilmasi cok hosuma gitti ve bende bu forumun bir parcasi olmak You are not allowed to view links. Register or Login an bir alfa sahibi degilim ama
yaz bitiminde 159 alarak tam anlamiyla alfist olacagim insallah:)

belki cok klasik ama cevremden surekli alfa'yla
ilgili kotu yorumlar duydum fakat biraz arastirinca korkulacak bir sey olmadigini gordum gerci olsa bile 159u kafaya taktim hayatamin arabasi olacak sanirim.

neyse konuyu dagittim biraz 159 jtd almayi dusunuyorum.hakkindaki yorumlari arastirdim okudum fakat bir de kendim danismak istedim ve forumdaki ilk konumu bu sekilde acayim dedim.

tekrardan merhaba herkese umarim eglenceli guzel sohbetler ederiz ve eylul-ekim ayi gibi bende 159'umla bir alfa asigi olurum:)

hi_cazz

Öncelikle hoşgeldiniz.

Sizi çok iyi anlayabiliyorum. 3ay önce bende aynı siz gibiydim. Her an, her saniye 159 düşünüyordum. Gönlüme görede bir 159 sahibi oldum.

Alfa konusundan çevrenin sözüne itibar etmek en son yapacağınız şey olmalı. Alfanı kapısını açmamış adamlar arabaya acımasızca yaramaz damgasını yapıştırıyor.

Almak istediğiniz araca gelince. Eğer manul istiyorsanız yakıtı normaldir. Eğer q-tronik alırsanız şehir içi biraz üzebilir.

Alacağınız araç 100000km üstündeyse özellikle EGR valfi, turbo, dpf durumuna çok iyi baktırmanız gerekli. Ayrıca ne kadar sağlam olsa da yürüyen kontrolü önemli.

Başkada incelenecek mekanik biryerinpeknyok sayılır.

egeozal1

Öncelikle hoşgeldiniz. İyi forumlar.

159 hakkında yorumun şöyle.
+Performans , Yakıt Tüketimi çok stabil.
+Güvenlik Testi 5 Yıldız
+Kullanımı rahat araçla bütünleşiyorsunuz(gerçi çoğu alfa bu şekilde)
+Koltukları son derece rahattır.
-Sanılanın aksine arkası biraz küçüktür.
-Türkiyede yaşı büyük olsa da 2.0 vergisi ödeniyor.
-Bagaj hacmi ortalamadan yüksek bir performans beklemeyin.

Donanım olarakta çok fazla beklentiniz yoksa Progression'a yönelin çok bir fark yok donanımsal olarak ama ben şu özellikleri isterim; Otomatik Katlanan Aynalar,Far yıkama Bi-Xenon,17" jant.(distinctive plus ta deri koltuk ve 3. Bölge ayrı arka klima mevcuttur. ) Distinctive yönelmeniz gerekecektir. :)

senati

hizli yanitlariniz icin tesekkurler..q-tronic ya da manuel olmasi cok farketmiyor aslinda hatta manuel surus zevki acisindan daha iyi olur diye dusunuyorum.suan 2001 model opel corsa sahibiyim.o yuzden benim icin devasa bir gecis olacak gibi duruyor.
doluluk olarak butcem 41-42000 civari o yuzden nasil olur bilmiyorum.ama
aldigim zaman eger sorunsuz bir arac alirsam oldukca uzun bir sure kullanmayi dusunuyorum ve imkanim oldukca arac icin gerekli gelistirmeleri yapmayi dusunuyorum.o yuzden almisken en iyisini almak istiyorum tabi daha onumde zaman var ve alirken de acele etmeyip en dogrusunu beklemeyi tercih ederim.

egeozal1

41-42 ye dolu 2006-2007 distinctive dizel alabilirsiniz.

KAKIRMAN

Bütçe 40-41 ise sahibindende siyah 159 vardı. 120k de duruyor mu bilmiyorum. Umraniye'de geçiyor ilan yeri. Sahibi şu anda Sultanahmete taşınmış. Mobil den yazıyorum yoksa linki yayınlardım bulup. Etrafınıza da (anlamayanlar için) sakın itibar etmeyin. Para da sizin zevkte...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

senati

dedigim gibi dolulugu onemli ama daha cok guvenilir bir arac olmasi onemli benim icin.
bu arada su bilgiyi paylasmak isterim bir İngiliz
web sitesi buldum You are not allowed to view links. Register or Login burda her turlu aracin dayaniklilik-surus-konfor gibi ozelliklerini degerlendirmisler.ornegin 159 audi a3 ve bmw 3 serisi 2009 sonrasi modellerden daha dayanikli yani sorun cikarma olasiligi daha az bu cok dikkatimi cekti ve guven verdi.

hi_cazz yeni 159 sahibi olmussunuz hayirli olsun.oldukca memnunsunu sanirim.siz nerden almstiniz arabanizi ne gibi sureclerden gectiniz ozet gecebilir misiniz?ya da ozelden konusabiliriz

voyager3355

bende iki uc hafta kadar once bir alfa 159 edindim. diyebilirimki bende peugeot 206 dan terfi ettigim icin fazlasi ile "gemi gibi" geldi bana da.

Diger arkadaslarim cok iyi ozetlemisler.
alacaginiz aracin bilgisayarindan bir sonraki bakima kalan mesafeyi,
ilk calistirma aninda ekrana gelen bilgileri iyi incelemenizi.
aracin tum dugmelerini camlarini radyosunu farlarini v.s. kontrol etmenizi
bir mekanikciniz var ise araci bilgisayara baglatmanizi hata kodlarini okutmanizi partikul filtresine dikkat etmenizi oneririm
biraz ekstrem bir ornek olabilir ama bilen birine arabanin sesini dinlettirin. cok sey anlatir aracin calisma sesi.

umarim istediginiz araca kavusursunuz, 159 ayri bir dunya bana kalirsa... yalniz burnu cok uzun aldiginiz gun kaza yapmayin, alismak icin kendinize biraz sure verin dedim.
selamlar.
PARKU

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
dedigim gibi dolulugu onemli ama daha cok guvenilir bir arac olmasi onemli benim icin.
bu arada su bilgiyi paylasmak isterim bir İngiliz
web sitesi buldum You are not allowed to view links. Register or Login burda her turlu aracin dayaniklilik-surus-konfor gibi ozelliklerini degerlendirmisler.ornegin 159 audi a3 ve bmw 3 serisi 2009 sonrasi modellerden daha dayanikli yani sorun cikarma olasiligi daha az bu cok dikkatimi cekti ve guven verdi.

hi_cazz yeni 159 sahibi olmussunuz hayirli olsun.oldukca memnunsunu sanirim.siz nerden almstiniz arabanizi ne gibi sureclerden gectiniz ozet gecebilir misiniz?ya da ozelden konusabiliriz

Ben aracımdan oldukça memnunum. Bana sadece 1 masraf çıkardı. Oda alırken ekspertizin farketmediği sağ aks bilyesiydi. Onun dışında sıkıntı çıkmadı. Zaten benden önceki sahibi turbo, egr valfi, akü gibi para tutacak şeyleri değiştirmişti. Elektrik aksamında da çalışmayan donanım yok. Dpf %40 oranında dolu.  Yaklaşık 1000 kmde regenerasyon yapıyor. O konudada sıkıntım yok.

Yiğit Doğukan

Hiçbir yorumu okumadım. Sadece başlığa cevap veriyorum.
- ALIN.

voyager3355

- ALIN.
Bir dahakine bende boyle yapacam
PARKU

Yiğit Doğukan

- ALIN.

Bir 159 kullanıcısı olarak sizin böyle yorum yapmanız biraz abes kaçar :)

egeozal1

- ALIN.
Bana kalırsa bu cevap çok olmamış diye düşünüyorum. Kaldı ki Hakan abi(voyager) da benimle aynı fikirde. Çünkü hem forumlarda bağırma niteliği olan büyük harf kullanımı yapmışsınız. Hemde emreder gibi söylemişsiniz. Bir dahakine daha olumlu daha hoş cümleler ile yorum yaparsanız sizin cevabınıza kimse bir şey demez. :)

voyager3355

- ALIN.

ben turkce unutmusum sanirim. veya iki gulucuk atsa idim iyi idi.
sizinle ayni fikirde oldugumu belirtmek istemistim. bir daha kimi gorursem al dicem demek istedim:)

ama zevk meselesi hakkaten simdi al deriz ama herkesin aractan beklentisi farkli. kusura bakmayin yanlis anlasilma icin.
PARKU

voyager3355

- ALIN.
Bana kalırsa bu cevap çok olmamış diye düşünüyorum. Kaldı ki Hakan abi(voyager) da benimle aynı fikirde. Çünkü hem forumlarda bağırma niteliği olan büyük harf kullanımı yapmışsınız. Hemde emreder gibi söylemişsiniz. Bir dahakine daha olumlu daha hoş cümleler ile yorum yaparsanız sizin cevabınıza kimse bir şey demez. :)

yo benim adim burak. ayni fikirde de degilim egecigim. ben demek istedigimi iyi anlatamisim. bir daha boyle bir konu olursa inanilmaz tatmin oldugumu yolda masa gibi akarak gittigini yakitini bana gore kocaman bagajini falan anlatmayip direk olarak ALIN dicem:) benden kaynaklandi sanirim sikinti ozur dilerim. Turkceyi iyi kullanmak onemli.
PARKU

egeozal1

Pardon Burak abi bu aralar kafam biraz karışık :( Bana yine de biraz sert bir yorum gibi geldi :-[

voyager3355

Pardon Burak abi bu aralar kafam biraz karışık :( Bana yine de biraz sert bir yorum gibi geldi :-[

niyettir onemli olan Egecigim, goruntuye takilmamak gerekli. sanal ortam gozune giren pixel pixer lambaciklardan ibaret. objektif yaklasim her zaman iyidir. Selam olsun sana. cok sicak bu gun yahu. az kizim uyansin onu da alim de markete gidim iki uc bira alim :) alfam da yurumus olur biraz. yatiyor dun oglenden beri. selam olsun.
PARKU

egeozal1

voyager3355

valla km si artiyor diye binmek istemiyorum. ama ise gitmek gelmek markete gitmek gelmek zor isler arabasiz. mecbur hafta ici gunde 40 haftada 200 km yapiyorum bir de market isin icine girince 300 km falan olur herhalge haftalik demekki ayda 1200 km temiz yapiyorum. pazarlari az dinlensin dimi yooooo  olmaaaaz. ozluyorum arabami binmezsem:) agustosta 6000 km kadar yapacam sanirim. zor olacak biraz sacmaliyorum sanirim.
PARKU

voyager3355

forum mantigindan cok uzaklastim sanki, direk geyik modu.
PARKU

egeozal1

Burak abi maşallah biz 3 yılda 8000 Km yapıyoruz :D

Yiğit Doğukan

- ALIN.

ben turkce unutmusum sanirim. veya iki gulucuk atsa idim iyi idi.
sizinle ayni fikirde oldugumu belirtmek istemistim. bir daha kimi gorursem al dicem demek istedim:)

ama zevk meselesi hakkaten simdi al deriz ama herkesin aractan beklentisi farkli. kusura bakmayin yanlis anlasilma icin.

Bende zaten bu yorumu bir 159 sever olarak yaptım. 159'u bir kaç kez kullanma şansı yakadım ve hayran kaldım. Kesinlikle alınası bir araç. Daha detaylı bilgi veremeyeceğim için ancak böyle bir tavsiyede bulunabilirim :) Ayrıca sizin türkçenizle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sonuçta bu bir yazışma ve mimikler burada görünmüyor.

- ALIN.

Egecim emreder gibi söyleyecek olsaydım cümlemin sonunda "cevap veriyorum" yerine "emrediyorum" derdim ki zaten kimseye böyle bir uslupla yaklaşmam söz konusu bile olamaz.

egeozal1

voyager3355

stradella istanbul 1900 km- istanbul samsun, samsun tarsus, tarsus istanbul istanbul stradella.
6000 temiz var :)  iki sene sonra arabami degistirecem insallah. biiil bakalim ne alacam? 2012 alfa 159 :)
PARKU

egeozal1

159 hala üretiliyor muydu o zaman? Kaç para bir de abi :)