Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
peki ebay'dan bir satıcı ile anlaşsak Ti jantlarını almak için adama ayrı ayrı birinde 100 pound diğerinde geri kalanını ödesek, gümrükte 100pound ödemeyi ibraz etsek bizde sıkıntı çıkar mı acaba?
Yukarıda anlattığım gibi zor görünüyor.

Hayırlı olsun. Çok yakışacaktır. Hep istediğim jantlardan bunlar.  :yukari-ok:

Sağol Serkan , şimdi buna uygun ebat bulmak lazım. 205-45-16 düşünüyorum , aslında 50 de olabilir . Ne tavsiye ediyorsun ?

Bu aralar CLV ile pek ilgili görmedim seni... Dur başına bir iş çıkartayım senin :D  :clover:

Volkan O Sabeltleri araştırdık ,  Birmot çok abartı fiyat verdi , daha sonra Giu'ya takılmış fotoları gördük , kol dayama iptal oluyor , ayrıca iri cüsseliler için pek uygun olmadığını söylemiş bazı arkadaşlar ao forumlarında , ve yükseklik ayarı problemli vs dediler. Bu yüzden pek ilgilenmedim.

Arabayi ne zmn boyatiosn ben alicam bak yeni kirmiziyi :) kodu veririm sana :))

Sercan yapma bunu  :yukari-ok:

Okan abi çok güzel duruyor. Hayırlı olsun 145 e çok yakışacağını biliyorum. Bir boya bir de armalar değişirse göbeklerde temizlenir ve ince yanak lastik kullanırsan CLV ye kuzen değil kardeş gelir  :yukari-ok: :yukari-ok:

Ege teşekkürler  jantlar güzel bir temizlenip boyanacak dediğin gibi .

Şimdi ağlıycam :/ Ucuz düşürdüm diye sevindiğim 76 Euroluk futbol ayakkabısına, hızlı posta ile gönderttim ve gümrüğe takıldı. Neticede tam 200 TL ödedim ardiye ücreti, damga ve gümrük vergisi toplamında... Bu Çelebi ile Yurtiçi Kargo'yu dava mı etsem ne :)

Bilsem normal posta ile göndertirdim. Ebay aracılığı ile dünyanın dört bir yanından belki 400 - 500 alışverişim olmuştur ilk defa öyle bir sıkıntı yaşadım hatta... Neyse :)

Jantları güle güle kullanın bu arada, hem çok güzeller, hem de bedava gibi olmuş resmen.

Geçmiş olsun hocam , devlet postasını unutmayın  :yukari-ok:

Mito Sabelt koltuklarını gördüm. Okan abi 1 seneden fazla oldu o koltuklara sulanalı gidip Birmotla konusalı :)

Gümrükte bu çok ucuz falan dedilerdemi sen 2.el oldugunu söyledin. Hani olayı bilelimde Emin'e TI jantı getirirken ona göre davranalım :) Hayırlı olsun bu arada 145e çok yakışıcak :clover:

Evet bu jantlar neden bu kadar ucuz olmamalı bir bakalım falan dediler , jantların ebay sayfasını ve paypal ödeme belgesini görünce tamam deyip verdiler 18 TL  ardiye bedeliyle.

Okan abi elini neye atsan güzelleştiriyorsun =) Bizim GT'yi sana bırakıcam Fransa'ya giderken ya huyundan ya suyundan ya da bordo renginden senin yavruların arasında biraz güzelleşir belki :)

Olur valla Emin  :yukari-ok: :serefe:

egeozal1

Okan abi bence 45 yanak tak daha güzel durur. Bu arada 1.4 mü senin 145 ve ne renkti unuttum :-[

depeche101

Okan abi bence 45 yanak tak daha güzel durur. Bu arada 1.4 mü senin 145 ve ne renkti unuttum :-[

egeozal1

Okan abi aracının maşallahı var. 145 e de çok yakışır eminim. Aracı bir de Onur abinin aracı gibi (obasar) azur maviye kaplarsan efsane olur tabii ama senin zevkin senin tercihin saygı duyarım :) her türlü ikinci bir clv efsanesi olacak 8)

agucba

16" janta geçerek nispeten sert olan 145'i biraz daha sertleştirdin. 205/45 yaparak biraz daha sertleşecektir. Hanım kullanacağından 205/50 bence daha uygun olur.

Kerem (Alfisti Kerem)'in 145'inde 205/50 lastikler var ve çok kötü durmuyor. Bence biraz konfor olsun, 205/45 ile gereksiz yere sertleşecek 145.

///////////////

Calibra

Okan Bey, 145'lerin teknik verilerinde 15" için 195/55 R15 tavsiye ediliyor sanıyorum, bu baz alınırsa 205/45 daha doğru bir tercih olacaktır zira lastiğin çevresi çok çok az küçülüyor (0,6" kadar). 205/50'de lastiğin hem tabanı genişliyor, hem çevresi uzuyor (2" kadar) bu da göstergedeki yanılma payını ve bir miktar yakıt tüketimini artırabilir. Bu açıdan 195/50 R16, 205/50'den daha doğru duruyor, bulunabilirse :)

Tabii ki boyutlar arasında pratikteki farkını kullananlar daha iyi bilir :)

Edit: 195/60 yazmışım, 50 yazacağıma :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Fatihob

Acaba 195/50/16 olmazmı? Baktımda 205/45/16dan çapı 1cm daha fazla. Ama jantta 195 nasıl durur bilemiyorum. Janta ince gelipte bombeli duran lastikmi gibimi olur bi fikrim yok.
..

egeozal1

depeche101

205/45/16 iyi olur gibime geliyor

205/45/16 veya 195/50/16 dan birisi olacak , daha zaman var biraz daha araştırırım.

Şu 205/45/16 mesela ;

egeozal1

depeche101

Kendi ekranımı kendim yaptım . Ipad mini + GoPoint BT1 Bluetooth dongle + Dash Command gayet işlevsel çalıştı bugün test ettim.
Şimdi sıra daha iyi sabitleme , kolay söküp çıkarma , ve şarj kablosu bağlantıları vs.

egeozal1

Çok başarılı olmuş Okan abi eline sağlık. 8)

Burak

Çok başarılı olmuş , obd'li araçların avantajları  :yukari-ok:
1997 Gtv V6 TB

ATA

Okan abi sendende bu beklenirdi zaten.  :yukari-ok:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Çok güzel olmuş dostum. Ama ben biraz daha küçük ve kapağı kapadığında kaybolacak android bazlı tablet tercih ederdim.

Tabletin arka üst tarafından plastik menteşe ile yapıştırısan kapağı kapatırken tabletin altını arkaya doğru iterek kapağı kapatıp görünöez hale getirebilirsin. Bahsettiğim düzeneğin bir benzeri 4.3" lik bir lcd ekranda görmüştüm. Cepten yazıyorum o yüzden foto ekleyemiyorum ama ilk fırsatta eklerim.

Tapatalk

Oğuz

Çok güzel olmuş dostum. Ama ben biraz daha küçük ve kapağı kapadığında kaybolacak android bazlı tablet tercih ederdim.

Tabletin arka üst tarafından plastik menteşe ile yapıştırısan kapağı kapatırken tabletin altını arkaya doğru iterek kapağı kapatıp görünöez hale getirebilirsin. Bahsettiğim düzeneğin bir benzeri 4.3" lik bir lcd ekranda görmüştüm. Cepten yazıyorum o yüzden foto ekleyemiyorum ama ilk fırsatta eklerim.

Tapatalk

Abi bende de 4.3''lik navigasyon var, kapak kapanacak şekilde monte etmek istiyorum. Fotoları merakla bekliyorum. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Alfadanadam

Birebir uygulayın demiyorum ama açılma-kapanma için fikir vermesi açısından fotoları ekliyorum. Benzer mantıkta bir açılma kapanma uygulanabilir biraz el becersi ile.

depeche101

Tapatalk

Bülent hiç öyle bir niyetim yoktu ekran vs , BT1 dongle ile  iphoneu kullanıyordum fakat elime ipad mini geçince o göze sıkıştırıverdim. Birde eski plastik ipad hardcaseinden parça kesip gözün aşağısından sabitledim. Zevkine yani , aklımda hiç yok öyle ciddi ekran uygulamaları.Devamlı kullanma niyetim olursa sana danışırım , Bado'ya da söylemiştim şu aracı sipariş verirken navigasyonlu vericektik zamanında.Şimdi fantazi yapıyoruz işte zevkine  :haydi:

naxos

Okan

O yaptığını gecen sene bende denemiştim 5.0 inc Samsung galaxy s ile ama gördümki bizim o kapağa tam olarak You are not allowed to view links. Register or Login lık tabletler denk geliyor.

bu arada bende Dashcommand kullanıyorum ancak verileri doğru vermiyor bende ,içindekı değerleri tam doğru tanımlamak gerekiyor herhalde
bende doğru çalışanlar
Devir ve hız
onun harcındeki butun veriler yanlış.
Özellikle kalan benzin değeri tamamen saçma sapan gösteriyor depo doluyken bile yüzde 60 dolu diyor.

Sen nassıl cozdun bu işleri bana da gösterirmisin.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

depeche101

Okan

O yaptığını gecen sene bende denemiştim 5.0 inc Samsung galaxy s ile ama gördümki bizim o kapağa tam olarak You are not allowed to view links. Register or Login lık tabletler denk geliyor.

bu arada bende Dashcommand kullanıyorum ancak verileri doğru vermiyor bende ,içindekı değerleri tam doğru tanımlamak gerekiyor herhalde
bende doğru çalışanlar
Devir ve hız
onun harcındeki butun veriler yanlış.
Özellikle kalan benzin değeri tamamen saçma sapan gösteriyor depo doluyken bile yüzde 60 dolu diyor.

Sen nassıl cozdun bu işleri bana da gösterirmisin.

Soner birkaç ayarı var , haftaya uğramayı düşünüyorum görüşürüz orada  :yukari-ok:

ozoozo

ufak bir sorum olacak eğer herhangi bir tableti alırsak "dashcommand" ilk defa duydum aracın göstergeleri o tabletemi yansıyor ? eğer öyleyse harika birşey,birde agustos gibi yurtdışına çıkacağım inşallah Amerikaya orada çıkma yada orjinal alfa ekranından bulma şansım varmıdır sizce gelip burda montajını yaptırırm kontakla beraber kalkmasına gerek yok bmw lerdeki gibi sabit dursun orada,birde dashcommand mesela hız,devir,radyo,çalan mp3 vs hepsini gösteriyormu ? bunları uygulamak kolay mı yani sadece bir tablet + dash command neyse program,eklenti vs :) o

Alfadanadam

Dash command ios üzerine kurulan "araç teknik bilgi" uygulamasıdır. Androidler için kullanılan popüler uygulamardan bir örnek te Torque programıdır. Sadce teknik bilgi verir. Teyple vs bağlantı sadece aux in üzerinden kurulabilir o da tabletten çaldığınız müziği hoparlörlere verebilmek demektir.
Amerikadan sanmam ki bulabilesiniz orjinal ekranı. Bulsanız bile orinal ekran bir tablet gibi tek bir ekipmandan ibaret değildir. araca eklemek için bir sürü ek işlem gerekli ki bahsedildiği gibi "ben bunu yaparım" diyen yok daha :)

Tapatalk

KAKIRMAN

Orijinal ekipmanı monte ederim ben aha buraya yazıyorum. :rock:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozoozo

Dash command ios üzerine kurulan "araç teknik bilgi" uygulamasıdır. Androidler için kullanılan popüler uygulamardan bir örnek te Torque programıdır. Sadce teknik bilgi verir. Teyple vs bağlantı sadece aux in üzerinden kurulabilir o da tabletten çaldığınız müziği hoparlörlere verebilmek demektir.
Amerikadan sanmam ki bulabilesiniz orjinal ekranı. Bulsanız bile orinal ekran bir tablet gibi tek bir ekipmandan ibaret değildir. araca eklemek için bir sürü ek işlem gerekli ki bahsedildiği gibi "ben bunu yaparım" diyen yok daha :)

Tapatalk

anladım..çok teşekkür ederim,yalnız tabletler çok sırıtıyor hani bana göre abes duruyor sonradan takıldığı ama araştırmaya değer yinede tam fit olacak şekilde olursa koyulabilirmiş bunu öğrenmem çok iyi oldu dashcommand da işi orjinal gibi yapıyor anladığım kadarıyla hız göstergesi,devir falan güzel olacaktır müziğide arabanın ses sistemine aktif etmekte bluetooth ile bağlarız olay biter :)

Alfadanadam

Araçtaki blue&me ile eşleşirse gerçekten çok güzel olur. Ama ios sevmez öyle her bluetooth'u. Önce deneyin :)

Tapatalk