Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Jant Lastik tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Can Burak

Makyajli 2005 alfa 147 aracima jant lastik almak istiyorum.

Internette soyle bir secenek var : You are not allowed to view links. Register or Login

Yalniz replica jantlar ne derece guvenilir ve dayanikli bilemiyorum. Ilk cukurda jant hasar gorur mu ? dayanikliligi nedir, ve farkli jant tavsiyesi olan arkadaslar varsa yardimlarini bekliyorum..

Fatihob

Kırılın diyen çok fazla ama arkadaşın FD6 Civicine bir bucuk sene önce advan replikası jant aldık 18inch. Eşşek gibide kullandık ne balans ne yamulma ne kırılma yok. Ya replikaların kalite kalitesi var yada şanş işi bu işler. Sonuçta çukurda orjinal jantı yamultanda var.
..

FB10ur

You are not allowed to view links. Register or Login
Makyajli 2005 alfa 147 aracima jant lastik almak istiyorum.

Internette soyle bir secenek var : You are not allowed to view links. Register or Login

Yalniz replica jantlar ne derece guvenilir ve dayanikli bilemiyorum. Ilk cukurda jant hasar gorur mu ? dayanikliligi nedir, ve farkli jant tavsiyesi olan arkadaslar varsa yardimlarini bekliyorum..

Replica jantlar öyle bahsettiğiniz gibi hemen kırılma yamulma yapacak kadar dandik değiller merak etmeyin..Ayrıca zaten piyasada sınırlı sayıda orjinal alfa jantı bulabiliyorsunuz..Onlarında ya modelini beğenmezsiniz yada bulduğunuzda çok para vermeniz gerekir..

Calibra

Lastik için kullanacağınız ölçüler 16" için 205/55 R16, 17" için ise 215/45 R17'dir.

Jant için kanımca Alfa servisleri aracılığı ile öncelikle orijinal modellerin fiyatlarını sormanızı tavsiye edebilirim.

Modeller için buradan fikir alabilirsiniz: You are not allowed to view links. Register or Login
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Alfadanadam

Ben replica tavsiye etmiyorum. Gerçek anlamda hayati bir ekipmandır. Kimin nerede ürettiği belli olmayan, çoğu zaman üzerinde üretici logosu dahi bulunmayan ve alenen korsan bir üründür replica.

Can Burak

Uploaded with You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadaslar tavsiyeler icin tesekkur ederim. Bu gun 17" jant ve kumho lastik aldim 205/50/17.

Kutay

Güzel lastik güzel lastik ölçüsü  :yukari-ok:
Jant göbeklerı logosuz kalmasın ama.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

mahoretti

fiyatları ne oldu ? birde 205*50 niye ? 17'' için tavsiye edilen 215*45 ten sanırım daha pahalıdır 205*50

Alfadanadam

Tolerans dahilinde kalmakla birlikte bu ebat toplam çapta 11 mm. farkediyor. Yani daha büyük çapta. O oranda da 5,5 mm yanakta daha yüksek. Konfor daha yüksek ancak çap büyüdüğü oranda da döndürme momenti için harcanması gereken güç daha fazla olmak durumunda. Gerçi normal kullanıcının anlayabileceği bir performans kaybı olacağını sanmıyorum.

Can Burak

fiyat toplamda 1400 TL. ye geldi. Diger sorunun cevabini Alfadanadam vermis zaten :)

mahoretti

o 5.5mm normal bir kullanıcı için nasıl bir konfor farkı yaratabilir ?

(-) Bu durumda 205 tabanlı lastik daha fazla benzin tüketecek gibi gözüküyor mililitre bazında...
(-) Muhtemelen fiyat ta daha pahalı 215'e nazaran...
(+) Konfor da 5.5mm lik bir iyileşme sözkonusu...

Benim asıl sormak istediğim şu aslında, 205*50 ölçüsünü kim önerdi ? Lastikçi mi yoksa siz mi ?

Alfadanadam

İki ölçü arasında yanak yüksekliğinde %6'lık bir fark var. Bunun darbe sönümüne pozitif etki edeceğine şüphe yok. Ayrıca taban genişliği de 10 mm. azalıyor bu da sürtünme yüzeyini azaltacağı için hem yakıt tüketimine pozitif etki eder hem de bu kazanç sayesinde artan çap tolere edilebilir.
Benim nazarımda "asla olmaması gereken" bir ölçü değil.
Ben her zaman orjinal ölçü taraftarıyım ama herkes kendi kriterlerine göre alıyor. Bazen fiyat bazen başka sebeplerden. Teknik anlamda riskli olmadıktan sonra bence mahsuru yok.

ALFAŞK

yakışmış güle güle kullanın
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

Can Burak

ben lastikcide 215/45/17 + lastik icin odemeyi yaptim, 215/45/17 takilacakti ancak stokta bulamadiklari icin ve saticinin elinde yalnizca 205/45 , 205/50 ve 225/45 olculeri oldugu icin tercihimi 205/50 den yana kullandim. 225/45 ile 205/50 arasinda cok kalmistim..

Can Burak

yakışmış güle güle kullanın

Tesekkur ederim

Kutay

taban ne kadar genişlerse yakıt da bi okadar artar. 215 ile 205 arasında ciddi rakamlar oynamaz fakat 1.6 araç için 225 Kalkıslarda yorar. yorulan araba da yakar.
yanagında 45 yerinde 50 olması konforda belki farklılık göstermez ama olası bir cukurdakı balon riskine karsı biraz daha mukavementli olur. ve görsel olarakda biraz daha camurluk ıcını doldurur gibi.
bunlar göz onune alındıgında ve lastik değişim tablosunda aradakı fark %2,5 geçmediğinden  205 / 50 / 17 uygun bir ebat.
fiyat olarak emin degilim ama 215/45/17 den daha uygun diye biliyorum

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

sp4rc0

...
fiyat olarak emin degilim ama 215/45/17 den daha uygun diye biliyorum
...

Ben de öyle hatırlıyordum. 215/45/17 lastik daha pahalıydı. Ama şu anda durum tersine dönmüş :) Jetta vs. gibi araçlarda fabrika çıkışı 205/50/17 çıkan lastikler talep arttığı için fiyatı da arttırmış.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

mahoretti

ben lastikcide 215/45/17 + lastik icin odemeyi yaptim, 215/45/17 takilacakti ancak stokta bulamadiklari icin ve saticinin elinde yalnizca 205/45 , 205/50 ve 225/45 olculeri oldugu icin tercihimi 205/50 den yana kullandim. 225/45 ile 205/50 arasinda cok kalmistim..
sunulanlar içinde seçimin en iyisi... Ben de seçim olarak aklımı kurcalayan bir ebat bu 205*50 de, araştırdığımda fiyat farkı çıktı hep karşıma. Burda da acaba seni tabi caizse kazıkladılarmı acaba diye düşündüm pahalıya yönlendirerek...

Kubilay

Taban ne kadar büyürse yakıt o kadar artar tezinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.Çünkü taban genişledikçe lastik tabanında birim alana düşen ağırlıkta azalıyor aynı zamanda.Tabi ciddi genişlikte bir lastiğe geçildiğinde çubuk yakıt yönünde negatif olarak bükülüyor o ayrı ama her ebatta doğru değil diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun.

Kutay

Taban ne kadar büyürse yakıt o kadar artar tezinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.Çünkü taban genişledikçe lastik tabanında birim alana düşen ağırlıkta azalıyor aynı zamanda.Tabi ciddi genişlikte bir lastiğe geçildiğinde çubuk yakıt yönünde negatif olarak bükülüyor o ayrı ama her ebatta doğru değil diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun.
olaya mantık cercevesınde yaklasacak olursak;
  bir bisiklete eni 15 cm lastikler taksak mı daha cok enerji sarfederiz yoksa
ince lastıklerle manevra ve hızlanmamız daha mı rahat olur ?

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Kubilay

Hayırlı olsun.

olaya mantık cercevesınde yaklasacak olursak;
  bir bisiklete eni 15 cm lastikler taksak mı daha cok enerji sarfederiz yoksa
ince lastıklerle manevra ve hızlanmamız daha mı rahat olur ?
haklısınız sanırım.bu örnek iyi oldu.

Alfadanadam

Lastik tabanındaki birim alana yükün azalması birşeyi değiştirmezki, toplam kütle aynı. yani yere basan ağırlık aynı. Ancak sürtünmenin daha fazla olacağı kesin bir durum.
Bahsettiğiniz ancak, taban genişlerse illaki yol tutuş artar tezini çürütmeye yönelik bir izah olabilir bence. Ancak o durumda da zaten yol tutuştan bahsediyorsak virajdan bahsediyoruz demektir. bu durumda da virajın dışındaki tekerleklere çok yük bindiğinden yine "ihtiyacı kadar ağırlığı" bulacaktır bence. Bu durumda da belirli bir taban genişliğinden fazlasının yol tutuşa + etkisi yoktur denebilir.
Neyse, güzel oluyor bu tür kafa yormalar bence :)

Tapatalk

Kubilay

Haklısınız hocam, ben biraz fazla düz mantık kurdum.

Alfadanadam

Güzel güzel gayet keyifli. düşünmeye sevkediyor :)

Tapatalk