Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

yolcu tarafı aynası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

156vs

herkeze merhaba , geçenlerde park sıkıntısı yüzünden aynayı kapatayım dedim ama ayna o anda tık dedi ve serbest kaldı şu an rüzgarda oynuyor sabit degil , bu gün bakalım neyi var dedim söktüm

aynayı ileri geri oynatıp  bir yuvaya oturtan bir mekanizma var bu bir yay ve sekman dan olusuyor sekman yay ile aynayı gerdigi için ayna yuvaya oturup sabitleniyor  şu an yuvasından çıktıgı için ayna oynar başlıklı bir halde

sorun şuki bu yayı basılı halde tutup sekmanı geçirmek çok zor el kuvveti olmuyor yer itibariylede mengene vs ile sıkmak çok zor ne yapacagım bilmiyorum başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim  ;)

ihsanakdas

yayı mengene ile sıkıp sonra tel ile bağlasan iki tarafından,yerine oturtunca da teli kesip çıkarabilirsin diye düşündüm ama bilmem işe yarar mı?

156vs

bencede ihsan muhtemeln başka bir yol yok gibi görünüyor, hayır yay da o kdr sert bir malzemeden yapılmışki sanırsın süspansiyon alt tarafı ayna tutacak  :D

erdem1904

Aynı dert benim aynalardan birinde de mevcut...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

156vs

evet biraz ugraş sonucu sorunu kökten hallettim
yay çok sert ve uzun odugu için ki muhtemelen bunu fabrikasyom presle imal ediyorlar yayı kesmekten başka çare bulamadım dremel ile biraz sıkıştıracak şekilde yayı kestim

aynayı oynattıgınız da hafif yukarı kalkıp diger boşluga oturan kısım burası

sekmanın yayagı çok hafif bir oyuk sekmanda çok iyi bir metal degil tek kullanımlık gibi biraz tesfiye ve kaliteli bir yapıştırıcı ile o kısmı sabitledim keza orda hareketli bir parça yok sdc sekman sabit olmalı

aynam eski saglamlıgında hatta daha da iyi , ERDEM biraz olsun fikir vermiştir umarım olmadı beraber hallederiz  :serefe:

yanlız farkettigim bir şey var şöför aynası kumandadan sag sol yukarı aşagı oynarken yolcu aynası sdc yukarı aşagı yapıyor bu böylemidir benim aynamı sorunlu ?

Gouki

Elinize sağlık Volkan bey. Yalnız sağ-sol da yapması lazım

156vs

teşekkür ederim özgün bey , aynaya 7 kablo giriyor,2 si sensör 2 si ısıtma 3 ayna kumandası   , bir boş kaldıgım da kapıdaki soketten voltaj verip aynadamı kumanda damı sorun anlamak lazım :yukari-ok:

Sportivo

enteresan! Benzer sorun bende de var 3-4 aydır, park halindeyken lavuğun biri dürtmüş, virajlara aşırı sert girmedikçe sorun olmuyor, düz yolda yüksek süratte stabil, kumandadan 4 yön dönüyor. Servise sorduğumda çıkma veya boyasız bulup boyatıp değiştirmek lazım demişlerdi, ben de aşırı rahatsız olursam bakarız demiştim.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494