Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine gece gece BMW Mercedes'e bağladık.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Alper abi 320iED alalaım diye çok uğraştım ama babamı yıldızdan vazgeçiremedim. Gitti Cla aldı. Bugün de aradılar araba yolda plaka seçin diye. Hayırlısı..

ku2

Özgün.. Hayırlı olsun. CLA motor seçeneği ne..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

Teşekkürler ederim. 1.6 156'lık fix motor :)

egeozal1

Biz kuzene baktık. 1.6 156 hp 7 G-tronic. Eylülde siparişi geçeceğiz. Amg paketli harman kordon ve bir kaç opsiyon ile 130,500 küsür tutuyor. (Özel renk) Çok sağlam motoru var ancak, önden çekişli. Klasik bir Mercedes havası yok yani. :asagi-ok:

Bu arada hayırlı olsun Özgün abim. :)

shadycome

Hangi motor ve sanjuman daha başarılı
Mito Qv
3.20ied
C180 1.6
Mito Bmw ve mersedes in 1.6 motordan aldığı gücü 1.4 motordan daha fazlasını almıyor mu ? 

shadycome

Yapsın 1.4 multiair 156,166,159 birde 30bin kmde bir servis bakımı olsun 6 litre yakıt garantisi versin 200bin km mekanik garanti versin Bmw mersedes kadar satar ?
İs prestijse 159 dunyanın You are not allowed to view links. Register or Login harikası
Hep hayal bizimkisi :))

emin

güçten ziyade sınıf ve prestij meselesi devreye girince iş değişiyor.Yoksa yakıt tüketimi ve performans açısından ben mito QV'yi en başarılı Alfa olarak görüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login
Mito Qv
3.20ied
C180 1.6
Mito Bmw ve mersedes in 1.6 motordan aldığı gücü 1.4 motordan daha fazlasını almıyor mu ?

motor hacmine göre alınan gücün miktarı hemen hemen hiçbirşeyi ifade etmez...o mantıkla polo gti 1.4 180 hp,mito qv'den iyi...ya da opel 1.6 turbo 180 hp motor var ama çöp

Yukarıdaki örneklerde Mercedes'in hakikaten motor-şanzıman anlamında bir numarası yok...

Amaa BMW 'ye gelince orda durmak lazım...3.20 ED'nin teknik verilerine bakarsanız olayın sadece 1.6 motor 170 hp ile ilgili olmadığını görürsünüz

Fatihob

Cooperda ve Corsa Opc Ring editionda 1.6 210hp civarı motor var. İstese bütün firmalar küçük motordan 200-300hp çıkarır ama işte arge parası falan uğraşmak istemiyorlar heralde. Bakıyorlar yakıt tüketimi iyi, motor ömrü iyi, emisyon güzel oldu bu böyle kalsın diyorlar. Sonra üstünde git gide geliştiriyorlar. Ama bu işin sonu şuraya varıcak herkes 0.5cc civarı turbolu motor yapıcak emisyon EURO10 falan olucak yakıt tüketimi 2LT civarlarına inicek ve sonrada elektrikli motorlar sürülcek piyasa. MB artık içten yanmalı motor ar-gesini nıraktı diye okumuştum işte MB o zaman iyi işler çıkartıcak elektrikli motorlarda gibi geliyor. MB şimdiki BMWnin tacını alabilir.

Ben bunları hep yazarken veya arkadaşlarla konuşurken benzin bitip elktrikli motorlar geldiğinde biz bu içten yanmalı, şanzımanlı, gürültülü motorlu arabalarımızı ne yapıcaz acaba diye soruyorum kendi kendime :) Ben ethanol ve methonol yapmasını öğrenicem senede bir çıkarır arabamı gezerim kulağım motor sesi duyar. Hadi benim için değilde oğluma yazık. Ben nasıl V8 Amerikanlara ağzım açık bakıyorum ama benzindir, piyasada azalmasıdır vs sebeplerden alamıyorum o sesi yaşayamıyorum, oğlum bari o zevksiz elktrikli motorlar arasında büyürken arada bir içten yanmalı motor sesi duysun :D
..

Alfadanadam

Fatih evleniyor ve oğlu oluyor. Allah gönlüne göre versin manevi oğlum :)

Fatihob

..

Calibra

Alper abi 320iED alalaım diye çok uğraştım ama babamı yıldızdan vazgeçiremedim. Gitti Cla aldı. Bugün de aradılar araba yolda plaka seçin diye. Hayırlısı..

Özgüncüm hayırlı olsun, keşke 320i ED olsaymış. CLA çok güzel, her gördüğümde dönüp bakıyorum ama arkası aşırı dar ve en nihayetinde kompakt sınıf temelleri üzerine kurulmuş bir araç. Ben kulanmadım ama kullananlar gerek önden çekişli olması, gerek genel yapısı ile Mercedes çizgisinin biraz dışında olduğunu söylüyorlar.

bana abi demeyebilirsin bu arada :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Calibra

Mito Qv
3.20ied
C180 1.6

motor hacmine göre alınan gücün miktarı hemen hemen hiçbirşeyi ifade etmez...o mantıkla polo gti 1.4 180 hp,mito qv'den iyi...ya da opel 1.6 turbo 180 hp motor var ama çöp

Yukarıdaki örneklerde Mercedes'in hakikaten motor-şanzıman anlamında bir numarası yok...

Amaa BMW 'ye gelince orda durmak lazım...3.20 ED'nin teknik verilerine bakarsanız olayın sadece 1.6 motor 170 hp ile ilgili olmadığını görürsünüz

Katılıyorum.

Motoru tek başına değerlendirmemek lazım, aynı şekilde şanzımanı da.
Sonuçta hepsi bir arada ne kadar iyi çalışırsa araç da o kadar iyi oluyor.

Mesela şu an Peugeot 1,6 lt. hacimden 270 PS güç aldığı yeni turbo motorunu RCZ R'da kullanmaya başladı...

BMW bu konuda bence şu an en iyi firma.

Motorları çok iyi, 8 ileri tork konvertörlü şanzımanı da çok iyi.

Kullandığım tüm şu anki nesil ve bir önceki nesil 320i, 320d, 520d, Z4 3,0i hepsi motor+şanzıman+direksiyon harika araçlardı. Yeni nesil 116i ve 118i'yi de çok beğendim. Bir tek eski nesil 116i tırttı :)

320i ED'yi ilk fırsatta kullanmaya gideceğim, gerçekten merak ediyorum. Bu kadar iyi veriler, bu kadar az tüketim ve tüm testlerde çok olumlu yazılar...

1,6 lt. 170 PS'lik 520i'nin de (onda ED takısı kullanılmıyor) teknik verileri çok iyi, onun da testler bir dökülsün konuşuruz :)

Gouki

Tamamdır :) Benimki saygıdan.

Arkasının dar olması sorun değil zaten anne, baba 2 kişiler. Önden çekişli olması da bizim tercih sebebimiz aslında. Bundan önceki Mercedes'lerimizde 12 yıl boyunca arkadan itişli olmasının bize bir faydası olmadı. Biz zaten arkadan itişin "hakkını veremiyoruz". Hatta karda ilk yolda kalma rekoru hep bizde. Eskiden Aralık ayında Alanya yolunda 4 mevsim lastikli Opel Vectra ile Toroslarda zincir takmadan dağı aşarken kış lastikli Merco'larla hep ilk yokuşta zincir takmak durumunda kaldık.

Ama başkası der ki ben limitlerde kullanıyorum arkadan itiş vazgeçilmezim, o zaman Cla yanlış tercih. Malzeme kalitesi vasat ama buna katılıyorum. Bir de o gaz pedalı hiç yakışmamş.

Calibra

Tamamdır :) Benimki saygıdan.

Arkasının dar olması sorun değil zaten anne, baba 2 kişiler. Önden çekişli olması da bizim tercih sebebimiz aslında. Bundan önceki Mercedes'lerimizde 12 yıl boyunca arkadan itişli olmasının bize bir faydası olmadı. Biz zaten arkadan itişin "hakkını veremiyoruz". Hatta karda ilk yolda kalma rekoru hep bizde. Eskiden Aralık ayında Alanya yolunda 4 mevsim lastikli Opel Vectra ile Toroslarda zincir takmadan dağı aşarken kış lastikli Merco'larla hep ilk yokuşta zincir takmak durumunda kaldık.

Ama başkası der ki ben limitlerde kullanıyorum arkadan itiş vazgeçilmezim, o zaman Cla yanlış tercih. Malzeme kalitesi vasat ama buna katılıyorum. Bir de o gaz pedalı hiç yakışmamş.

Hakkını vermek değil de ne bileyim işte, arkadan çekiş keyifli valla :) Ama tabi önden çekiş günlük kullanıma kesinlikle daha uygun. Mesela ıslak dönüşlerde ben ciddi yavaşlıyorum yoksa mazallah döndükten sonra arka ters tarafa atabiliyor lastikler yepyeni olmasına rağmen. Ekim ayında alıcam kış lastiklerini...

Malzeme kalitesi + gaz pedalı konusuna katılmamak elde değil.

Güle güle kullansınlar.

Tasarımını çok beğeniyorum CLA'nın hakikaten çok şık bir otomobil.

Tolga033

wolkanku

özgün hayırlı olsun güle güle kullanın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Gouki

Teşekkür ederim beyler çok daha iyileri sizlerin olsun.

asklepios

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Spider_Volkan

Hakan Tosun

Hayirli olsun Özgün Abi, CLA guzel araba gerçekten amgsi cok hos. Yakiti vergisi de iyi ucup kacmaz ama uzmez de, bence iyi seçim.

06DG977 Sunflower Metallic Starlight

master

Mercedes'te A ve CLA'ya ısınamadım, ama şekli şemali çok yerinde araçlar. Bizim buraya çıktığı ilk gün geldi bir CLA, dışarıdan kendisini çok belli ediyor. Kesinlikle C serisinden çok daha dikkat çekici. Sürüş özellikleri ne durumdadır bilemiyorum, kullanmadım, ama peynir ekmek gibi satacağı kesin. A serisinden ise ilk yorumları okuduğumda soğumuştum. Öncelikle ne olursa olsun Renault motorlu bir Mercedes kullanmak istemezdim, ek olarak da kalite konusunda negatif yorumları okuyunca pek ısınamadım.

E180 ve 520i benim de gözüme çarptı. Ve özellikle F10 5.20d 200 küsür bin liralık etiketine rağmen sanki bedavaymış gibi her sokak başındayken 520i satış rekorları kıracak diye düşünüyorum. 3.20d'den dahi pazar payı çalacaktır.

E serisi de makyajla birlikte muhteşem bir tasarıma kavuştu ancak babamlarda C180K mevcut, o arabanın performansı bana ancak "yeterli" gelirken E serisinde o motor boğulacaktır. Bu yüzden bence 50 yaş üstü için ideal bir araba olacak.

Amma velakin 520i var ya. BMW'yi günahım kadar sevmem ancak şu F10'a zaten hastaydım, bir de bu motorla çıktı helal olsun diyorum. Performans olarak araba ezilmeyecek, ve bundan 2 sene önce çıksaydı Euro da 1.9'larda iken 55.000 euro fiyatla "fakir" ülkemizde VW Golf'e yakın seviyede görürdük aha bu kadar diyorum. Malı mülkü satıp 5.20i alanlarla dolardı etraf. Şu anda bile çok satacak o araba.

Ancak ben yine de BMW'nin açıkladığı teknik verilere hiçbir zaman güvenmem. Biraz abartılı yazıyorlar hızlanma rakamlarını. 3.20i ED'ye bakarsak, 170 hp'lik neredeyse 1,5 tonluk ve otomatik vitesli bir aracın 7 saniyeli rakamlarda 0-100 yapması bana çok inandırıcı gelmiyor maalesef. Manuel Giulietta ile kafa kafaya kaldıralım, ne demek istediğim anlaşılır.

Ama BMW çok doğru yolda. 140.000 TL sıfır arabaya para verecek olsam 5.20i dışında bir şey düşünmezdim sanırım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Emre Sezen

hayırlı olsun, hoşuma giden tasarım cla  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alfadanadam

Öndercim özellikle son paragrafa katılmamak elde değil.

Tapatalk