Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine gece gece BMW Mercedes'e bağladık.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Çok teşekkür ederim dostlar. Ali abi aynen sizin doktor arkadaşınızın Cla'sı gibi bizimki, beyaz ve amg. Yani Türkiye paketi :p Aslında renk seçme şansımız olsa kesinlikle gri isterdim ama bu arabayı 16 Temmuz'da satın aldık nerdeyse 1 ayda geldi. Gri veya başka bir renk&opsiyon olsaydı Mart 2014'te geliyordu.

egeozal1

Benim Kuzen siparişi geçsin o zaman Mart 2014 te gelecekse. Evren mavisi amg paketli harman kordon vs opsiyon istiyor. Bir konuşalım yarın bayii ile. Aldığımızda fotoları ekleriz inşallah. Yeni ehliyet alan biri için Cla uygun mu sizce?

Fatihob

Uygundur. En azında ESP,ABS vs gibi donanımları ve hava yastıkları var ;)
..

FB10ur

Özgün'üm hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle..

ihsany

Hayırlı olsun Özgün :) Bu aralar foruma pek giremiyorum ama geldiğimde güzel değişimler görmek güzel  ;)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Gouki

Onur'um, İhsan abi çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun.

asklepios

Güzel kombinasyon (ben kırmızı tercih ederdim ama  ;) )  AMG olmayanlar o kadar da güzel durmuyor,ondan sordum...Kazasız belasız inşallah :nazar:

NOT: Baban Mercedes konforuna alıştıysa biraz sıkıntı yaşayabilir çünkü araba sert

agucba

Kalite konusuna farklı bir gözden bakacağım.

Alfist Servis'ten Ecevit Usta BMW X3 2.0 almş bir tane. Merakla içine oturdum ve beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle bazı yerlede kullanılan malzemeler inanılmaz adi ve kötü. Abartısız söylüyorum ki benim kullandığım 1997 model 145'te o kadar kötü plastik aksam yok.

Beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı. 159'a kalitesiz diyenlere de akıl sır erdiremiyorum.

Fanatizim yönü ile bakmış olabilirim ama X3'ün bende bıraktığı izlenim hiç de iyi değil.

///////////////

agucba

Bu arada AutoBild dergisi Mercedes CLA'nın 32.000 ?'luk Almanya fiyatına alınabilecek sekiz farklı model ile karşılaştırma yapmış.

Diyelim ki elinizde bir CLA var ve takas yapmak istiyorsunuz. İşte size takasa gelebilecek olan modeller.

You are not allowed to view links. Register or Login (resimlerin üstünü tıklarsanız bir sonraki resme geçebilirsiniz)

///////////////

asklepios

3.20 i ED en güzel alternatif bence ( TR için tabi)

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login
Ancak ben yine de BMW'nin açıkladığı teknik verilere hiçbir zaman güvenmem. Biraz abartılı yazıyorlar hızlanma rakamlarını. 3.20i ED'ye bakarsak, 170 hp'lik neredeyse 1,5 tonluk ve otomatik vitesli bir aracın 7 saniyeli rakamlarda 0-100 yapması bana çok inandırıcı gelmiyor maalesef. Manuel Giulietta ile kafa kafaya kaldıralım, ne demek istediğim anlaşılır.

Düzenli takip ettiğim yayınlardan en güvendiğim Auto Motor & Sport'un bu ayki sayısında 320i ED'nin test verilerinde 0'dan 100'e 7,9 You are not allowed to view links. Register or Login çıktığı belirtilmiş. Tüketim olarak da test tüketiminde ortalama 9,2; tüketim parkurunda da 5 küsür yaktığı yazılı.

Şahane rakamlar.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Hakan Tosun

Zaten bircok hatta neredeyse tum arabalar ozellikle hizlanma konusunda fabrika verilerine tam ulasamiyor, launch bilgisi de önemli. Yinede 320ED nin verileri gayet iyi, 316 bile tatmin edici
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

master

Doğrudur tabii ki, 7.9 sn çıkmış da olabilir. Ben sadece deneyimlerimi yazdım :) Hatırlarım 156 2.0'dan daha hızlı olması gereken 163'lük 3.20d daha hızlı olamıyordu.

Veya benim chipli 159'umun 0-100 hızlanması hala 7 saniyeli rakamlarda değil, yani standart E90-E92-E93 3.20d'nin daha hızlı olması lazım, ama değil. 330i'nin rahmetli GTV'den hızlı olması lazımdı teknik verilere göre, ama değildi vsvs.

Ya da bilmiyorum belki 0-100'ü iyidir kalanı kötüdür diyeceğim, ama BMW daha ziyade 100-200 arası gösteriyor kendini.

Bilemedim, ben dergiye de güven duymuyorum ama bu benim inadım :) Denilenler pek tabii ki doğru da olabilir. 170'lik Giulietta'sı olan bir forum üyesinin eğer 3.20i ED'si olan tanıdığı varsa 0-200 deneyebilirlerse sevinirim.

Ben de vakit kıstırırsam 3.20i ED test edeyim :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Gouki

Alman üretici Mercedes-Benz, kısa süre önce makyajladığı E-Serisi?ne yeni şanzıman ve motor seçenekleri eklemeye devam ediyor.

Arkadan itişli E350 BlueTec?te kullanılan mevcut yedi-ileri vitesli 7G-Tronic yerini yakıt verimliliğine olumlu katkı sağlayan 9G-Tronic dokuz-ileri otomatik şanzımana bırakıyor. Yeni vites kutusu otomobilin 6.6 saniye olan 0-100 km/s deparını değiştirmese de sahip olduğu iki yeni dişli oranı ve stop/start fonksiyonu ile birlikte ortalama yakıt tüketimini 5.5 litre /100 km?den, 5.3 litre / 100 km?ye indiriyor. CO2 emisyonu ise 144 g/km?den 138 g/km?ye düşüyor.

9G-Tronic ile donatılan E350 BlueTec?in şehir içi yakıt tüketimi 6.4 litre / 100 km olarak veriliyor. 7G-Tronic (6.9 litre/ 100 km) ile karşılaştırıldığında kayda değer bir iyileşme olduğunu söyleyebiliriz. Otoyolda selefinden farklı değil (4.7 litre / 100 km).

Öte yandan, E220 BlueEfficiency Edition varyantında standart olarak sunulan altı-ileri manuel vites kutusu, ortalama yakıt tüketimini  4.7 litre / 100 km?den 4.4 litre / 100 km?ye çeken 7G-Tronic otomatik şanzıman ile yer değiştiriyor. CO2 emisyonu da 18 g/km?lik iyileştirmeyle 114 g/km?ye düşürülmüş. Bu değişiklikler sayesinde yeni modeller Euro 6 standartlarını karşılayabiliyorlar.

E-Serisi ailesine yeni katılacak alternatif yakıt ile çalışan E200 NGD doğal-gaz versiyonu markanın B200 Natural Gas Drive modelinden transfer edilen dört silindirli, 2.0 litrelik turbo beslemeli motoruyla donatılacak. Toplam 154 bhp güç ve 269 Nm tork üreten bu motor heybetli salonu sıfırdan 100 km/s hıza 10.4 saniyede ulaştıracak. Mercedes-Benz tarafından yapılan açıklamaya göre E200 NGD yüz kilometrede ortalama 6.3 litre yakıta ihtiyaç duyuyor.

Tolga033

Gouki

Alfadanadam

Hayırlı olsun. Baba güle güle büner inşallah :)

Tapatalk

Gouki

Hakan Tosun

Bi bulusmaya bununla gelirsin demi abi, meraklardayim :)
Ayrica 5 kollu jant çok daha yakışıklı duruyor siyah cok kollu krom cerceveli olanlara gore.
tekrardan hayirli olsun abicim
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Gouki

Sağol kardeşim daha iyileri senin olur inşallah.

tfnsmsk

Arabamız gelmiş hüloooğğğğ
Güle güle kullanın Özgün'cüm.  :nazar:
sportif ruh.

Veloce

Cooperda ve Corsa Opc Ring editionda 1.6 210hp civarı motor var. İstese bütün firmalar küçük motordan 200-300hp çıkarır ama işte arge parası falan uğraşmak istemiyorlar heralde. Bakıyorlar yakıt tüketimi iyi, motor ömrü iyi, emisyon güzel oldu bu böyle kalsın diyorlar. Sonra üstünde git gide geliştiriyorlar. Ama bu işin sonu şuraya varıcak herkes 0.5cc civarı turbolu motor yapıcak emisyon EURO10 falan olucak yakıt tüketimi 2LT civarlarına inicek ve sonrada elektrikli motorlar sürülcek piyasa. MB artık içten yanmalı motor ar-gesini nıraktı diye okumuştum işte MB o zaman iyi işler çıkartıcak elektrikli motorlarda gibi geliyor. MB şimdiki BMWnin tacını alabilir.

Ben bunları hep yazarken veya arkadaşlarla konuşurken benzin bitip elktrikli motorlar geldiğinde biz bu içten yanmalı, şanzımanlı, gürültülü motorlu arabalarımızı ne yapıcaz acaba diye soruyorum kendi kendime :) Ben ethanol ve methonol yapmasını öğrenicem senede bir çıkarır arabamı gezerim kulağım motor sesi duyar. Hadi benim için değilde oğluma yazık. Ben nasıl V8 Amerikanlara ağzım açık bakıyorum ama benzindir, piyasada azalmasıdır vs sebeplerden alamıyorum o sesi yaşayamıyorum, oğlum bari o zevksiz elktrikli motorlar arasında büyürken arada bir içten yanmalı motor sesi duysun :D

Elektrikli araçlar konusunda TESLA diye bir gerçek varken, diğer markaların gelecekte neler yapabileceklerini merak ediyorum... Madem gelecekten bahsediyoruz, benim öngörüm, TESLA'nın gelecekteki dünyada en prestijli otomobil markalarından biri olacağı, MB ve BMW gibi markalardan daha üstte yer alacağı doğrultusunda...

Şu belgeseli izlemeyen kalmasın, gerçekten baştan sona sıkılmadan izlenebilecek türden.

Veloce

Özgün'cüm değerli kardeşim, hayırlı uğurlu olsun güle güle kulanmalar nasip etsin Allah...  :nazar:

agucba

Hayırlı olsun Özgün, Allah güle güle kullanmayı nasip eder inşallah.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

Gouki

@Tufan, Volkan, Serkan

Çok teşekkür ederim değerli abilerim.