Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2008 Alfa 159 1.9 JTDM Q-TRONIC-Revize

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Giulietta çok yeni daha. Ama sürüş karakterini sevdim. Dynamic modu beklentimin üzerinde herşeyden önce. Hep TB versiyonları kullandığım için dizelde ne yapar fikrim yoktu. Biraderinki de çok çok yeni olduğu için basmaya kıyamamıştım :)
159 dıştan büyük görünse de her özelliğiyle 156'nın devamı. Kullandığım 3 tane farklı kombinasyondaki 156'dan sonra yorumum bu. Boyutları tasarımı sebebiyle büyük görünüyor ancak iç ve dış hacim aslında gayet de küçük. Bagajı 156'ya göre oldukça büyük sadece.
Günlük kullanıyorum arabayı ve ev ile iş arası toplam 2 kilometredir ki çoğu komşum yürüyerek gider işe. Öyle olunca hem otomatik vitese ihtiyaç yok hem de böyle büyük motora.

159 her konuda daha oturaklı. Uzun yolda kullanmak gerçekten büyük zevk. Orta ve üst devirleri canlı ama turbo devrini bulana kadar canınız sıkılabilir. Ağır bir kütle sözkonusu zira.

Ben herşeyden önce otomatik vites hiç sevmiyormuşum onu anladım. Kaldı ki 159'daki şanzıman şaşırtıcı derecede başarılı. Frenlemede manuel gibi erkenden vites düşürmesi falan gibi güzel olayları var.

Bir de fazlaca titiz biri için hele ki taşrada yaşıyorsanız, nispeten eski bir Alfa'ya binmek için gereken ekstra ilgi ve usta ihtiyacı beni bu tür bir değişikliğe itti.
Şartlar değişiyor. Hem çoluk çocuk durumları hem de gün geçtikçe ağırlaşan çalışma koşulları sebebiyle arabayla ilgilenebilmem zorlaştı. Bagaj ağzına kadar envai çeşit temizleyici, parlatıcı, silici, yağlayıcı dolu. Deneme fırsatım olmadan yıllanan ürünler de evin bodrumunda duruyor.

159 ile devam etseydim kendimi biliyorum önce powerflex siparişi vericektim, sonra 17" jant alsam mı diyecektim. Devamında kış lastiği almalıyım diyecektim. Sonra koltukları deri kaplatsam mı diyecektim. Sonra orjinal sat/nav alsam ne olur onu hesaplamaya başlayacaktım. Enjektörler değişse mi diyecektim. Fren yağını değiştirmeliyim diyecektim. Liste uzar da uzar. Ki daha incik boncuk şeyler bu listede yok. Yapamayıp darlanacaktım. Çünkü mali tarafı halletsem zaman sıkıntısı baş gösterecek.

Giuietta'yı satın almaya bile gelemedim zamansızlıktan arkadaşlar anlayın halimi. Pazartesi Ataşehir'de toplantı vardı. İnsan normalde Cuma'dan ya da bari cumartesi'den gelir, iki arkadaş görür di mi? Ne mümkün...

Benim ancak rutin bakımları ile ilgileneceğim bir araba almam lazımdı. Göreceksiniz cam filmi bile yaptırmayacağım buna ben :)

KAKIRMAN

Bülent Hocam biliyorsundur ama yine de hatırlatmalı... Kısa mesafeler DPF açısından sağlıklı değil...2 km gel git lakin motor ısınmışsa sorun yok...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Genellikle ısınmadan pek hareket etmem zaten. Hareket etme mecburiyeti varsa da devirli kullanmam. DPF için 159'da fırsat oldukça 2500 devire sabitleyip kullandım zaten dönem dönem. Uzun sayılabilecek bir yol yapacağım zaten benzer şeyleri Giu'ya da uygulayacağım zaten.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Göreceksiniz cam filmi bile yaptırmayacağım buna ben :)

hadi bakalım yazdık kenara :)) 8)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Giulietta JTD'nin gücü düşük olduğu için sn süratte 159'a karşı şansı yok ama ara hızlanmada Giulietta JTD, 159 JTD'yi yer.

Kendim denemedim ama 159 JTD kullanıcısı iki arkadaşın ağızlarından çıkan şaşkınlık ifadeleri bunu yazmama sebep oldu.  :)

///////////////

wolkanku

3. vitese kadar giu rahat alır ve açar biraz arayı.
yanlız 3. vites dolmaya başladığında sol şeridi açsın :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

Giulietta çok yeni daha. Ama sürüş karakterini sevdim. Dynamic modu beklentimin üzerinde herşeyden önce. Hep TB versiyonları kullandığım için dizelde ne yapar fikrim yoktu. Biraderinki de çok çok yeni olduğu için basmaya kıyamamıştım :)
159 dıştan büyük görünse de her özelliğiyle 156'nın devamı. Kullandığım 3 tane farklı kombinasyondaki 156'dan sonra yorumum bu. Boyutları tasarımı sebebiyle büyük görünüyor ancak iç ve dış hacim aslında gayet de küçük. Bagajı 156'ya göre oldukça büyük sadece.
Günlük kullanıyorum arabayı ve ev ile iş arası toplam 2 kilometredir ki çoğu komşum yürüyerek gider işe. Öyle olunca hem otomatik vitese ihtiyaç yok hem de böyle büyük motora.

159 her konuda daha oturaklı. Uzun yolda kullanmak gerçekten büyük zevk. Orta ve üst devirleri canlı ama turbo devrini bulana kadar canınız sıkılabilir. Ağır bir kütle sözkonusu zira.

Ben herşeyden önce otomatik vites hiç sevmiyormuşum onu anladım. Kaldı ki 159'daki şanzıman şaşırtıcı derecede başarılı. Frenlemede manuel gibi erkenden vites düşürmesi falan gibi güzel olayları var.

Bir de fazlaca titiz biri için hele ki taşrada yaşıyorsanız, nispeten eski bir Alfa'ya binmek için gereken ekstra ilgi ve usta ihtiyacı beni bu tür bir değişikliğe itti.
Şartlar değişiyor. Hem çoluk çocuk durumları hem de gün geçtikçe ağırlaşan çalışma koşulları sebebiyle arabayla ilgilenebilmem zorlaştı. Bagaj ağzına kadar envai çeşit temizleyici, parlatıcı, silici, yağlayıcı dolu. Deneme fırsatım olmadan yıllanan ürünler de evin bodrumunda duruyor.

159 ile devam etseydim kendimi biliyorum önce powerflex siparişi vericektim, sonra 17" jant alsam mı diyecektim. Devamında kış lastiği almalıyım diyecektim. Sonra koltukları deri kaplatsam mı diyecektim. Sonra orjinal sat/nav alsam ne olur onu hesaplamaya başlayacaktım. Enjektörler değişse mi diyecektim. Fren yağını değiştirmeliyim diyecektim. Liste uzar da uzar. Ki daha incik boncuk şeyler bu listede yok. Yapamayıp darlanacaktım. Çünkü mali tarafı halletsem zaman sıkıntısı baş gösterecek.

Giuietta'yı satın almaya bile gelemedim zamansızlıktan arkadaşlar anlayın halimi. Pazartesi Ataşehir'de toplantı vardı. İnsan normalde Cuma'dan ya da bari cumartesi'den gelir, iki arkadaş görür di mi? Ne mümkün...

Benim ancak rutin bakımları ile ilgileneceğim bir araba almam lazımdı. Göreceksiniz cam filmi bile yaptırmayacağım buna ben :)
detaylı bilgilendirme için teşekkürler yalnız 159 a 156 nın devamı derken yanlış anlamadıysam sadece boyut olarak diyorsunuz? çünkü ikisinide kullanmış biri olarak 156 ile 159 arasında siklet farkı olduğu her açıdan çok bariz belli oluyor..
Giuietta ile sorunsuz ve güzel günler geçirmeniz dileğiyle..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

159 un 0-100 u teknik verilerde 9.6 gozukuyor ( q-tronic 9.7 )
Giulietta 0-100 u ise 11.3 ( 105 lik dizel tabi )

azda degil yani nerdeyse 2 saniye.3. vites sonuna kadar nasil giuli onde olabilirki ?
Belki kalkista bir boy onde gider ama 50 km civari hizdan sonra 159 un one gecmesi lazim sanki ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

agucba

159 un 0-100 u teknik verilerde 9.6 gozukuyor ( q-tronic 9.7 )
Giulietta 0-100 u ise 11.3 ( 105 lik dizel tabi )

azda degil yani nerdeyse 2 saniye.3. vites sonuna kadar nasil giuli onde olabilirki ?
Belki kalkista bir boy onde gider ama 50 km civari hizdan sonra 159 un one gecmesi lazim sanki ?

Benim kast ettiğim ara hızlanma idi, kalkış veya yüksek sürat karşılaştırması değil. Diğer türlü 159 aradaki 0,3 litrelik hacim ve 45 BG fark ile tabi ki önde olur.

Neyse, başlığı daha fazla kirletmeyeyim. Sonuç olarak Bülent yaş tahtaya basmaz, onun Alfa'ları devamlı olarak iyi tayfadandır.

///////////////

Alfadanadam

159'a 156'nın devamı derken aynısı-aynı kefede demek istemedim ki zaten. Sonradan gelen modelin önceki modeldeki eksikleri gidermiş olması, daha iyi olması kaçınılmaz ya da daha doğru bir ifadeyle beklenen bir sonuçtur zaten. Ama tarzı, sürüşü, şekli ile 156'nın devamı. 156'nın tam olmuşu da denebilir hatta. 156 D segmentinin küçük boyutlu bir üyesiydi. 159 da D segmentinin "kendi yaşıtları arasında" en küçük üyesi boyut anlamında. Tasarımı daha büyük gösteriyor tek başınayken belki ama rakipleri ile yanyana durduğunda aslında o kadar da büyük olmadığı anlaşılıyor.

159 kötü bir araç asla değil. Hatta İstanbul'da yaşıyor olsaydım Giulietta yerine kesinlikle 159'u tercih ederdim birçok yönden. Ama tercih sebeplerini yukarıda yazdım zaten.

voyager3355

bulent abi hayırlı olsun.
daha sonra detaylandiracagim seyahatimin 5800. km sindeyim 2 ağustostan beri. 159 umu cok seviyorum ama inanılmaz bas agritti bu dpf. her 2000 km de bir kere ariza isigim yanıyor makine regeneration istiyor.3500 #devirde 50 km gidince düzeliyor performans fakat ariza ışığı 3 ila 4 gun arasında kendiliğinden kayboluyor.  yeri değil biliyorum ama bu böyle olmak zorunda mıdır devamlı bunu mu yasamaliyiz tecrubeleribize ihtiyacım var. Balıkesir Burhaniye den selamlar.
PARKU

Alfadanadam

Ben 5.000 km.den fazla kullandım ve 1 kere bile o dediğini yaşamadım ya. Seyahatlerim esnasında arada bir aklıma geldikçe cruise control ile gittiğim hıza uygun 2500 devire tekabül eden vitese alıyorum ve o şekilde yarım saat falan kullanıyorum. İşin garibi yakıt anormal de artmıyor bunu yaparken. O yüzden bir rahatsızlık ta o anlamda vermiyordu bana.

master

Burak Bey,

Işık yandığında aracı servise götürün. DPF arızasını sildirin ve serviste rejenerasyon yaptırın. Eğer ışık bundan sonra uzun süre yanmazsa problem yok demektir.

Ancak ışık kısa süre sonra tekrar yanmaya başlarsa serviste DPF değerlerini kontrol ettirin. Eğer tıkalı görünüyorsa ya DPF değişimi, ya DPF temizliği ya da DPF iptali yaptırmanız gerekir.

Eğer tıkalı görünmüyorsa, ve günlük kullanımda da problem yoksa ışığın ara ara yanıp sönmesi problem teşkil etmiyor. Benim aracımı örnek veriyorum, her sene yaz aylarının başında, sektirmeden o ışık yanar. Gider DPF kontrolünü yaptırırım, çok sağlıklı çıkar. Yaz sıcakları sürdüğü müddetçe de o ışık devam eder. Sonra bir gün ansızın söner. Ne performansta ne yakıtta hiçbir değişiklik de olmaz.

Sanıyorum ki sensörlerle ilgili bir sıkıntı var. Çünkü DPF'de sıkıntı olduğu zaman aracın limp mode'a geçip arkadan 15 kişi arabayı tutuyormuş gibi hızlanmaması lazım. Böyle bir şey olduğunda zaten DPF tıkalı demektir ve yukarıdaki işlemlerden birisinin yapılması gerekir.

Ancak yakıt ve performansta bir değişiklik yoksa korkmanız gereken bir durum değil. Kimi 159 250.000 km boyunca hiç ışık yakmazken kimisi 10.000 km'de ışığı yakmaya başlayabiliyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Ön amblemimiz geldi ve yerine takıldı :)

Dün birader geldi, otopark şenlendi :)

engin uzun

Ön amblemimiz geldi ve yerine takıldı :)

Aradaki biraz güzelliği bozmus ama süper garaj You are not allowed to view links. Register or Login büyük güzel bi keyiftir bu :)
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

voyager3355

Burak Bey,

Işık yandığında aracı servise götürün. DPF arızasını sildirin ve serviste rejenerasyon yaptırın. Eğer ışık bundan sonra uzun süre yanmazsa problem yok demektir.

Ancak ışık kısa süre sonra tekrar yanmaya başlarsa serviste DPF değerlerini kontrol ettirin. Eğer tıkalı görünüyorsa ya DPF değişimi, ya DPF temizliği ya da DPF iptali yaptırmanız gerekir.

Eğer tıkalı görünmüyorsa, ve günlük kullanımda da problem yoksa ışığın ara ara yanıp sönmesi problem teşkil etmiyor. Benim aracımı örnek veriyorum, her sene yaz aylarının başında, sektirmeden o ışık yanar. Gider DPF kontrolünü yaptırırım, çok sağlıklı çıkar. Yaz sıcakları sürdüğü müddetçe de o ışık devam eder. Sonra bir gün ansızın söner. Ne performansta ne yakıtta hiçbir değişiklik de olmaz.

Sanıyorum ki sensörlerle ilgili bir sıkıntı var. Çünkü DPF'de sıkıntı olduğu zaman aracın limp mode'a geçip arkadan 15 kişi arabayı tutuyormuş gibi hızlanmaması lazım. Böyle bir şey olduğunda zaten DPF tıkalı demektir ve yukarıdaki işlemlerden birisinin yapılması gerekir.

Ancak yakıt ve performansta bir değişiklik yoksa korkmanız gereken bir durum değil. Kimi 159 250.000 km boyunca hiç ışık yakmazken kimisi 10.000 km'de ışığı yakmaya başlayabiliyor.

çok teşekkür ederim değerli cevabınız icin. 
simdiye kadar  aracimi kullandığım 8000 km lik zaman diliminde bu olay 4 kere başıma geldi.  "far controllare motore" yazıyor ve sarı bir ışık yanıyor. bununla seyir halinde iken ilk karsilastiginixzda umarım araba solluyor durumda olmazsınız zira arac  bırakın hizlanmayi ortalama bir rampayi en sağdan diğer kamyon arkadaşlar ile çıkmaya çalışıyorsunuz.  bu arada gaza sonuna kadar bassaniz da benim araba 3500 dd i ve turbo 0.8 bar i geçmiyor.  bu halde 50 km cok sıkıcı bir şekilde geçiliyor ve sonra performance yerine geliyor.  300 km yolda bu halde yarım depo mazot yaktim. bu dpf işini bulunduğum yerde çözmeye çalışmak zaman ve para kaybı olacak gibi gözüküyor.  bu haliyle 2200 km yapıp beni evime atar ise orada baktiracagim detaylı olarak.
PARKU

Alfadanadam

Aradaki biraz güzelliği bozmus ama süper garaj You are not allowed to view links. Register or Login büyük güzel bi keyiftir bu :)

Aman hocam ne diyorsun, aradaki hanımın arabası. Kafamı mı kırdıracaksın :)

egeozal1

Bi evde 2 Alfa nasıl güzel bir duygudur. :) 1-2 sene sonra evimde bir gtv ve 147 göreceksiniz. :)

Calibra

Maşallah abi maşallah! :)
Keyifli, kazasız belasız kullanın inşallah.

Bu arada 159 için de hayırlı satışlar diliyorum. Umarım seni üzmeden gider.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Alfadanadam

fevkalbeser12

Aslında güzelliği bozan Alfalar, sadece yengenin araba olsa çok daha güzel olur Bülent abi:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

engin uzun

:) O zaman yenge hanıma bi mito alma zamanı gelmiş geciyor.
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

Alfadanadam

Gönlümüzden geçen  o zaten ama daha zamanı var :)

antihero

maşallah
şu da senin bebenin motoru mu? :)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo