Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfama Çok Nazar Değiyor :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratsimsek

ARKADAŞLAR ALFA ROMEO 147 ALDIĞIMDAN BERİ MİLLETİN GÖZÜ ARABAMDA HEP Bİ DEĞİŞİK BAKIŞLARI VAR BAŞIMA GELMEDİK HİÇ OLMUCAK SAÇMA OLAYLAR GELDİ

ARABAMI ALDIM İLK İŞ YERİME GETİRDİM AKŞAMINA YAĞMUR YAĞDI SANROUFDAN SU ALMIŞ İÇERİ GİTTİM YAPTIRMAYA GİDER BORULARI TIKANDIĞI SÖYLENDİ MANİSADA BMWCİ HAKANMIŞ USTANIN İSMİ MEŞHURMUŞ BİDE YAPARIM DEDİ İZMİRE GİTMENE GEREK YOK DEDİ YAP DEDİK Bİ ENAYİLİK YAPIP AÇTI PARÇALADI GİDER BORULARININ NERDEN GİTTİĞİNİ BULAMADI NEYSE 3 SAAT GİBİ ZAMAN GEÇTİKTEN SONRA SİLGELERİN ORDAN ÇIKIYORMU GİDER BORULARI TAM SİLGEÇLERİN KOLLARINI ÇIKARIRKEN SİLGEÇ KOLUNUN BAĞLANDIĞI DEMİRİ TUTAN PLASTİK KOLU KIRDI BEN YAPMADIM DEDİ ÇIKTI İŞİN İÇİNDEN YAKLAŞIK 300 TL GİBİ MASRAFA SOKTU EKSTRADAN BENİ :(

ARADAN Bİ HAFTA GEÇTİ GEÇMEDİ KÖYE GİTTİM GELDİM ARABAMIN ANAHTARI PANTOLONUN CEBİNDE KALMIŞ ANACIĞIMDA DİKKAT ETMEYİP BİR GÜZEL ANAHTARI DA YIKAMIŞ VE ŞİMDİ KAPI OTOMATİKLERİNİ MANUEL AÇIORUM :(

GENE BİR SÜRE GEÇTİKTEN SONRA SOL ÖN KAPININ KİLİDİ ÇIKIVERDİ ELİMDE KALDI NASIL İŞTİR ANLAMADIM ŞOK OLDUM NEYSE TAMİRCİYE GÖTÜRÜP Bİ KLEMENSLE HALLETTİK

BEKLİYORUM BAŞKA NE GELECEK BAŞIMA DİYE

VAR MI Bİ ÇÖZÜM YOLU BUNUN HOCASI MUSKASI :)

egeozal1

muratsimsek

KÜÇÜK AYETEL KÜRSİ DUASI HEDİYE ETTİ SEVDİĞİM Bİ ABİM BİRDE KÜÇÜK KURANI KERİM HEDİYE ETTİ :) SAOLSUN.

KURŞUN DÖKTÜRMEK HİÇ AKLIMA GELMEDİ DENİCEM ONUDA :D

ismet

merhaba, hoşgeldiniz foruma. birkaç önerim olacak:

1. küçük şanssızlıklar herkesin başına gelebilir, takmayın. bakımları ihmal etmeyin
2. forumda yazarken küçük harfler kullanın
3. noktalama işaretlerine dikkat edin

:alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Tolga033

EskiTüfek

Abi yapmayın böyle şeyler, hepiniz okumuş, mürekkep yalamış insanlarsınız, ne nazarı ne kurşun dökmesi. :)

ismet

21. yüzyıldayız, bilim adamları kuantumla uğraşıyor, adamlar tanrı parçacğını buldu.. biz hala kurşundu, nazardı..

erdem1904

Ben okuyup üflerim bir daha nazar falan değmez  :D Alfaların kaderi bu nazarı çekiyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

TRUPHASE

Kendi nazarınızı alfaya mal etmeyin :))) Kurşunlu benzin alın.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Tolga033

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi yapmayın böyle şeyler, hepiniz okumuş, mürekkep yalamış insanlarsınız, ne nazarı ne kurşun dökmesi. :)
Ben birazda espri manasında dedim abi.

EskiTüfek

Sana yönelik birşey değil Tolga, genel anlamda dedim bu cümleyi. Son 3-5 senedir çok sarfediliyor bunlar. İslamiyetle ilgisi olmayan şeyler bunlar.

GT-N7100+Tapatalk

egeozal1

Bende espri manasında demiştim eğer burada laf banaysa

Onur ÖZTÜRK

Bir tarafında Nazar ayeti diğer tarafında Ayet-el kürsi olan bir kart hediye etmişti anacığım Alfamı ilk aldığımda. Bundandır ki sürekli Alfamın başına ne gelse 1-2 küçük çizik yada hiçbirşey olmadan atlatıyorum :D

Bunlardan biri de 2-3 ay önce yasak yerde u dönüşü yapmaya çalışan Hyundai Accent'e ortadan bindirdiğimde bile benim ön tamponda Hyundai'nin beyaz boyası bulaşırken onun 2 kapı tanınmayacak hale gelmişti
                                                                                                                           Stile Italiano

ALFAŞK

En iyisi nazar çıkıyor diye düşünün benim gibi
bana da oluyo böyle şeyler ben nazardır nazar diyorum :)
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

ozoozo

Sana yönelik birşey değil Tolga, genel anlamda dedim bu cümleyi. Son 3-5 senedir çok sarfediliyor bunlar. İslamiyetle ilgisi olmayan şeyler bunlar.

GT-N7100+Tapatalk

Eğer İslamiyetle ilgisi olmayandan kastınız nazar ise Nazar Kuranı Kerimde geçmektedir ve gerçektir,bende kendim çok dikkat ederim , kurşun olayına yazdıysanız sonuna kadar haklısınız , saçmalığın ötesinde birşey :) Kendi aracıma binerken, uzaktan yaklaşırken bir Maşallah çekerim binerim buda nazar için en iyi yöntem. Söylediğimi umarım yanlış anlamazsınız ben nazara yazdığınızı düşünerek yazdım :)

Doğa Tosun

GT-N7100+Tapatalk

Eğer İslamiyetle ilgisi olmayandan kastınız nazar ise Nazar Kuranı Kerimde geçmektedir ve gerçektir,bende kendim çok dikkat ederim , kurşun olayına yazdıysanız sonuna kadar haklısınız , saçmalığın ötesinde birşey :) Kendi aracıma binerken, uzaktan yaklaşırken bir Maşallah çekerim binerim buda nazar için en iyi yöntem. Söylediğimi umarım yanlış anlamazsınız ben nazara yazdığınızı düşünerek yazdım :)
:nazar: kesinlikle
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ismet

nazar kuran'da hangi ayette geçiyor özdemir bilgilendirir misin?

EskiTüfek

Direkt nazar olarak geçmez ki hadislerde de yoktur. Göz değmesi, göz korkusu vs... gibi benzetmelerle geçer çevirene göre. Kehf suresi.

ismet

Kehf suresi'nde bulamadım. ayet numarası verir misiniz?

asklepios

"nazar ile ilgili ayetler" yazarsanız google'a gerekli bilgiye ulaşırsınız...

Benim görüşüm; Boncuktan medet umanın, boncuk kadar beyni yoktur.

EskiTüfek

Kehf suresi'nde bulamadım. ayet numarası verir misiniz?

Problem o zaten, dediğim gibi direkt nazar vs. yok ki okumuşsun zaten bulamamışsın. :) Bu durum çevirisini ya da tefsirini yapan kişi-kurumların insiyatifinde yer bulur. Bu sebeple zaten yani bu tefsirleri yapan kişilerin yazdıklarıyla alakalı olarak, islamiyete çok fazla hurafe sokulmuştur.

Doğa Tosun

"boncuktan medet umanın boncuk kadar beyni yoktur" yerine "ben boncuktan medet ummam" size daha çok yakışırdı.

çevrenizde boncuktan medet ummasına ragmen, sizden çok daha zeki birçok insanla karşılaşabilirsiniz zira. ben inandığım için değil, "nazar değmesin" yazmaktan üşendiğim için boncuk koyarım postlarıma.

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

2-Peygamber efendimiz nazar için ( Allahümme barik fihi ve la tedarruhü ) okurdu. (İbni Sünni)

"Allâh'im, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasina izin verme."

3- Büyük velîlerden Hasan Basrî Hazretleri göz değmesine karşı (Kalem Sûresinin 51-52. ayetleri olan) şu âyetleri okurdu:

"Ve in yekadullezîne keferû leyuzlikûneke biebsarihim lemmâ semiu'z-zikre ve yekulûne innehu le mecnûnun ve ma huve illâ zikrun lil âlemîn."

"Gerçekten o küfredenler Kur'an-ı işittikleri zaman az kaldı seni gözleriyle yıkacaklardı. "O, mutlaka bir mecnundur" diyorlar. Oysa Kur'an bütün alemler için büyük bir uyarıcıdır.." (Kalem Sûresi, 51-52)

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

KAKIRMAN

Bir kere Alfa baştan kaybetmiş. Haç var makinada HAÇ...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

EskiTüfek

Burda din tartışması yapılmıyor, dikkatli olup kimseyi kırmamak gerekir. Sakin.

asklepios

nazar boncuğu ben de koyuyorum sürekli iletilerime,süs niyetine ya da çevre baskısı yüzünden bebeğime de arada takıyorum...
"medet uman" dedim zaten "kullanan" demedim dikkat ederseniz.

Nazar kavramına inandığımı ayrıca belirtmek isterim.Nazar boncuğu ile dinimizdeki nazar kavramının bir alakası yoktur diye biliyorum ben.

Nazar boncuğu takmanın dinimizde yeri olmadığı gibi, cahillik ve dinsizlik göstergesidir.

Ha, bu açıklamaya rağmen hala bana kızgınsanız,sizi incittiysem; özür dilerim  :arkadasim: