Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA ROMEO icin kötü bir imaj =(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Mehmet Abi,

"PER LA VITA ALFA, ALFISTITURKEY" ne anlamda? pek anlayamadım...

n/a

ALFA, ALFISTITURKEY İLE HAYAT BULUR...

agucba

Mehmet Bey, her zamanki gibi yine çok güzel ve aydınlatıcı bilgiler verdiniz. Teşekkürler.

///////////////

n/a

quote:
Alfanizda sizin haricinizde yolcu var ise KESINLIKLE fazla yuksek suratlere cıkmayın....Allah korusun, kötü bir kaza yaşarsanız, taşıdıgınız tüm yolculardan sadece SİZ sorumlusunuz....

Sadece kendi otomobilnizdekilerden değil...

n/a

quote:

quote:
Alfanizda sizin haricinizde yolcu var ise KESINLIKLE fazla yuksek suratlere cıkmayın....Allah korusun, kötü bir kaza yaşarsanız, taşıdıgınız tüm yolculardan sadece SİZ sorumlusunuz....

Sadece kendi otomobilnizdekilerden değil...

Kendi otomobilinizin dışındakiler , Trafik Kanununun tespit ve hükümlerinde aydınlanıyor....Ancak kendi kullandığınız araçtaki kişilere, kaza anında hiçbirşey olmasa bile,  hakkınızda AMME davası açılıyor...yanınızdaki kişi yaralandığında bunun kapsamı daha detaylanıyor, öyle ki, yaralanan kişi sizden davacı olmasa bile , önemi yok...AMME dava açıyor....Daha da köüsü olduğunda hiç bahsetmeyeyim....kimsenin başına gelmesini istemem.Ben zamanında bayağı sıkıntısını yaşadım, davacı olmadığım halde çok sıkıntılı gunler geçti aracı kullanan için....

n/a

quote:
Ancak kendi kullandığınız araçtaki kişilere, kaza anında hiçbirşey olmasa bile, hakkınızda AMME davası açılıyor...
Kendi aracınızın dışında olan birine zarar gelirse de dava açılması lazım ama herhalde...?

Ki ben davadan bahsetmiyordum zaten... :)

Edited by - dantelk on 14/12/2006  17:11:26

n/a

pert olan 156imda kiz arkadaşimin elleri ve sağ bacak kaval kemiği kirildi....kiz arkadaşim şikayetçi olmadi ancak tebligat kağidi geldi..içinde hiç bir şekilde anlayamadiğim bir hukuk dilinde birşeyler yaziyordu..avukata okuttuk...dava falan açilmiyor korkmayin dedi...şanslimiyim yoksa ?

Nicola Larini

Arkadaşlar,

Genelde bu konularda yorum yapmak gibi bir davranışım olmaz ama burada bazı yanlış bilgileri önlemek adına kendimi tutamadım..Öncelikle sevgili krm 147 lerde devir kesme yok..Gelelim bu müşterinin şikayetine ..kısaca adam duygu sömürüsü üzerinden kurnazlık yapıyor...oğlu arabanın motoru patlatmadan 1 ay önce arabada 10000 YTL hasar yaptı. Babası geldi benim hasar danışmanımı tehdit etti arabayı çabuk çıkarın diye...arabanın motoru patladı adam genel müdüre mail attı arabamı çabuk yapmıyorlar diye
arabasını verdik bu sefer genel müdüre tekrar mail attı uzatılmış garanti istedi 1 yıl verdik 2 olsun dedi..2 yi TOFAŞ verdi arabamı değiştirin oldu...yani adam zaten elini versen kolunu da isterim modeli..aracın motoru aslında garantiye almayacaktık çünkü 4 defa uzun süreli 7000 devir üzerinde gitme vardı Examiner a bağlandığında...ne yazık ki biz kendimize bir print out almayı o gün için atladığımız için daha sonra ünite kodlandığından dolayıda o bilgilere ulaşamadık..yoksa çok isterdim adamın gözüne sokmayı al bak senin oğlun (muhtemelen) 100 oktan benzin alıp sağ ayağını gaz pedalının üzerinde unutmuş demeyi...

kaiserhose

Alfayı yaşamak için; ALFİSTİTURKEY    anlamında galiba. gerçekten çok yararlı bilgiler teşekkür ederiz abi. Bence de bu yukarıdaki örneğin bir emsal teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sonuçta şımarık çocuklarına her istediğini alan ehliyeti var diye onları şöfor sanan babalar var. başından nasıl kullandı o önemli.

alfisti

Ah Ali ah!!! böyle saçma sapan insanların eline koz vermişsiniz...Hukuki olarak delil teşkil edebilecek tek olayı da atlamışsınız yaw.... çok üzüldüm...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Nicola Larini

quote:

Ah Ali ah!!! böyle saçma sapan insanların eline koz vermişsiniz...Hukuki olarak delil teşkil edebilecek tek olayı da atlamışsınız yaw.... çok üzüldüm...

olay bizim dışımızda ulvi cim..bu konuda daha fazla internet ortamında konuşmak istemiyorum...şunu açık yüreklilikle söyleyeyim Türkiye de hiçbir marka distribütörü tarafından bu kadar korunmuyor. Alfa larda neleri sineye çekiyoruz anlatamam..BMW , Mercedes Audi Volvo da bu tip taleplere "hadi len" derler emin olun..

n/a

adam anlaşılan hem suçlu hem güçlü tipinde biri.neyse sorun You are not allowed to view links. Register or Login tanıdığımızın 2003 volvo aracının motor bloğunda delik olduğu anlaşıldı.servis maalesef garantiye sokmadı.yaklaşık 18000 ytl masraf çıkardılar.cebinden karşıladı.araç s 80 t6 .acaba başka marka olsa alfa'da olduğu gibi garantiye sokarlarmı?

birde ali bey 147 lerde devir kesici yok demişsiniz.benim 147 de var.yaklaşık 7200 de devir kesiyo.

Edited by - halil on 14/12/2006  21:47:39

n/a

kesici olayı enteresan olmuş :) ben şimdiye kadar özellikle zorlamadım nerde kesicide duruo die ama vites bitirirken otomatik değişir oldu geçenlerde 1.vites te kadran a bakarak değiştirdim,kadranda 6700 civarı kesti.. ama çok ii hatırlıyorum.. golf fsi ile rolling denerken arkadaşla 4. te tam 7000 de atıyordum vitesi.. acaba vites ler için belli bir kriter mi war.. 1.viteste çok yüklenmesin fln die..

n/a

Halil Abi, S80'in blokta nasıl delik oluşmuş, aracın km'si çok yüksek miymiş ki?

Bu tip arızaların bence, hele de aracın km'si de düşük ise, direk garantiye girmesi gerekir.

147'lerde de kesici olması lazım..

Ya sonuçta ne arabayı biliyoruz, ne de kullananı... :) Hor kullanım olabilir deee, olmayabilir de. Ama ne olursa olsun, servis motoru değiştiriyorsa, sorun yok zaten.

Edit: Ben Ali Bey'in mesajinda bu olaydan bahsettiğini anlamamıştım, pardon.

Edited by - dantelk on 15/12/2006  09:52:46

agucba

quote:

Arkadaşlar,

Genelde bu konularda yorum yapmak gibi bir davranışım olmaz ama burada bazı yanlış bilgileri önlemek adına kendimi tutamadım..Öncelikle sevgili krm 147 lerde devir kesme yok..Gelelim bu müşterinin şikayetine ..kısaca adam duygu sömürüsü üzerinden kurnazlık yapıyor...oğlu arabanın motoru patlatmadan 1 ay önce arabada 10000 YTL hasar yaptı. Babası geldi benim hasar danışmanımı tehdit etti arabayı çabuk çıkarın diye...arabanın motoru patladı adam genel müdüre mail attı arabamı çabuk yapmıyorlar diye
arabasını verdik bu sefer genel müdüre tekrar mail attı uzatılmış garanti istedi 1 yıl verdik 2 olsun dedi..2 yi TOFAŞ verdi arabamı değiştirin oldu...yani adam zaten elini versen kolunu da isterim modeli..aracın motoru aslında garantiye almayacaktık çünkü 4 defa uzun süreli 7000 devir üzerinde gitme vardı Examiner a bağlandığında...ne yazık ki biz kendimize bir print out almayı o gün için atladığımız için daha sonra ünite kodlandığından dolayıda o bilgilere ulaşamadık..yoksa çok isterdim adamın gözüne sokmayı al bak senin oğlun (muhtemelen) 100 oktan benzin alıp sağ ayağını gaz pedalının üzerinde unutmuş demeyi...

Tam da tahmin ettiğim gibi. Yani arkadaş mutlaka motoru çok fazla zorlamış olmalı diye düşünmüştüm.

Şikayeti yapan Baba ise yine tahmin ettiğim gibi bir çığırtkan ve art niyetli.

///////////////

n/a

Alıntı Yap
Halil Abi, S80'in blokta nasıl delik oluşmuş, aracın km'si çok yüksek miymiş ki?

aracın km si 100,000 km civarındaydı.motor arıza ışığı yanmış servise bırakmışlar.epey bi uğraştan sonra motor bloğunda delik tespit etmişler.aracın tüm periyodik bakımları zamanında yapılmış.ama garantiye sokmadılar.

hakanv

Arkadaşlar ben bu tiplere inanamıyorum
Ben ilk defa alfa kullanıyorum
Ama ona gözüm gibi bakıyorum Yağına,Suyuna, İçine,temizliğine vs.
Bence bu amcanın çocuğu Bir Alfa düşmanı
Yapılırmı bu alfaya yazık azıdım valla

Hakan VARAL
156 T.S.
Nuvala BEYAZI