Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147'nin egzoz ucu ve son susturucu görüntüsünden nefret edenlere basit çözüm...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Arkadaşlar merhabalar, aracı ilk aldığım günden beridir arkasından her baktığımda sinir olduğum bir görüntüydü bu egzoz ucu ve kocaman son susturucu. Arkası gayet güzel tasarlanmış bir aracı resmen rezil ediyordu bana göre. Ben de biraz düşünüp biraz da diğer Alfa severlerden aldığım tavsiyelerle her bütçeye uyabilecek bir çözüm uyguladım ve gayet de hoşuma gidince buradan paylaşmak istedim. Belki benim gibi bu görüntüden nefret edip çok iyi bir değişikliğe gücü yetmeyen arkadaşlar vardır :)

Çözümse basit: bir yapı marketten alınan ısıya dayanıklı mat siyah boya, bir egzoz ustası ve egzozcuda beğenilecek bütçenize ve tabi ki arabanıza uygun bir egzoz ucu. Benim aracı son haline getirmem 84 lira tuttu ve 15 - 20 dk'da tamamlandı sorunsuz şekilde.  :rock:

Umarım bir kişinin de olsa işine yarar. Herkese saygılar...  :alfisti:

1- Seçtiğimiz egzoz ucunu deniyoruz. Son susturucunun kötü görüntüsünü de görebilirsiniz buradan.

2- Standart egzoz ucu kesilip yerine seçilen egzoz ucu kaynatılıyor

3- 14 lira gibi bir fiyata almış olduğum 690 dereceye dayanıklı olduğu belirtilen mat siyah boya.

4- Üstten görünümü

5- Boyandıktan sonra çok daha güzel göründüğünü düşünüyorum. Güneşin daha sert olduğu yerlerde gölgeler daha koyu olunca susturucu daha da az gözüküyor haliyle :)

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Alfadanadam

Ellerinize sağlık. Bütün son susturucular mat siyaha boyanmalı bence de.

universeee

Teşekkür ediyorum ve fikrinize de sonuna kadar katılıyorum. Tam bir görsel facia standart hali :asagi-ok:

Gouki

Uygulamayı adım adım anlatmanız çok iyi olmuş. Ellerinize sağlık Evren bey.

universeee

Özgün Bey teşekkür ediyorum. Forumdan faydalandığım çok zaman oluyor  :yukari-ok:, biraz da benim faydam dokunsun istedim  :alfisti:

dragut

Elinize sağlık. En kısa zamanda ben de bu uygulamayı yaptıracağım  :yukari-ok:
"Alfa sevgisi"

ismet

uygulama çok başarılı, son susturucu maalesef berbat bir görüntü oluşturuyor.

bunun haricinde, daha minik boy bir son susturucu da takılabilir, maliyeti de 100 lira civarı olsa gerek. küçük olmasından ötürü görüntüsü de çok daha güzel oluyor. ek olarak siyaha da boyanırsa on numara beş yıldız olur diye düşünüyorum
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Elinize sağlık. En kısa zamanda ben de bu uygulamayı yaptıracağım  :yukari-ok:
Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim  :) Bir 147 sahibi arabasının güzelliği için en azından bunu yaptırmalı diye düşünüyorum. Bu arada uygulamayı yaptırdığınız zaman siz de fotoları buradan paylaşırsanız biz de görelim siz nasıl bir egzoz ucu tercih ettiniz, araçta nasıl durdu.  :alfisti:

uygulama çok başarılı, son susturucu maalesef berbat bir görüntü oluşturuyor.

bunun haricinde, daha minik boy bir son susturucu da takılabilir, maliyeti de 100 lira civarı olsa gerek. küçük olmasından ötürü görüntüsü de çok daha güzel oluyor. ek olarak siyaha da boyanırsa on numara beş yıldız olur diye düşünüyorum
Size de çok teşekkür ediyorum :)

Diğer alternatifleri biraz araştırdım yaptırmadan önce ben de. Hatta egzozcuya gittiğim son anda bile başka ne yapılabilir diye konuştuk orada. Ben de sordum daha küçük bir son susturucu taksak nasıl olur vs. Usta bana "Abi ben tavsiye etmem, hem ses olarak hem geri basıncı olarak. Motorun çalışmasına göre yapılmış bir susturucu, değiştirmeye sen istersen değiştiririz ama ben hiç tavsiye etmem." deyince bu şekilde bir operasyon daha mantıklı gözüktü. Sonuçta dediği doğru, yanlış bilmiyorsam motor çalışırken bir miktar da geri basınca ihtiyaç duyuyor. Şimdi son susturucu küçültülürse bu basınç değişecek, ses değişecek, vs. Tabi bizim aracı ağırlıklı hanım kullanacak o yüzden öyle ses falan bize ters geliyor abi :)

ismet

Alıntı YapDiğer alternatifleri biraz araştırdım yaptırmadan önce ben de. Hatta egzozcuya gittiğim son anda bile başka ne yapılabilir diye konuştuk orada. Ben de sordum daha küçük bir son susturucu taksak nasıl olur vs. Usta bana "Abi ben tavsiye etmem, hem ses olarak hem geri basıncı olarak. Motorun çalışmasına göre yapılmış bir susturucu, değiştirmeye sen istersen değiştiririz ama ben hiç tavsiye etmem." deyince bu şekilde bir operasyon daha mantıklı gözüktü. Sonuçta dediği doğru, yanlış bilmiyorsam motor çalışırken bir miktar da geri basınca ihtiyaç duyuyor. Şimdi son susturucu küçültülürse bu basınç değişecek, ses değişecek, vs. Tabi bizim aracı ağırlıklı hanım kullanacak o yüzden öyle ses falan bize ters geliyor abi :)

o kısmı hiç düşünmemiştim :) ama bence böyle on numara olmuş cidden  :yukari-ok: susturucuda ısı ne kadar oluyor bilmiyorum ama inş boya dökülmez..

universeee

o kısmı hiç düşünmemiştim :) ama bence böyle on numara olmuş cidden  :yukari-ok: susturucuda ısı ne kadar oluyor bilmiyorum ama inş boya dökülmez..
Bence de böyle oldukça başarılı oldu, 84 liraya daha ne olsun ki :)

Yukarıda fotoğraflarda gösterdiğim sprey üzerinde 690 derece ısıya dayanıklı olduğu yazıyor. İlk önce aklıma plasti dip ile kaplamak gelmişti ama sonra düşündüm ki son susturucu baya sıcak olabilir. İnternette biraz araştırırken egzoz gazının motor çıkışında, koşullara bağlı olarak, 1000 derece civarlarına çıkabildiğini okumuştum. Oradan mantık yürütüp son susturucuya gelene kadar sıcaklığın 700 derece altına düşeceğini tahmin ediyorum. Tabi bunlar kesin bilgiler değil, mantık yürütüyorum :) Dökülme, patlama, çatlama olursa bilgilendiririm.

Yiğit Doğukan

universeee

Boyayı aldım akşam üzeri işe koyuluyorum.

Vay, çok hızlısınız Yiğit Bey. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.  :yukari-ok: Fotoğraflarını da bekleriz :)

sp4rc0

Aldığınız boya kaliteli mi bilmiyorum kısa vadede dökülme soyulma olursa sadece boya kalitesi düşükse olabilir. Motip Dupli color markalı ürünleri denedim hiçbir sıkıntı olmuyor.

Yine de susturucu metal de olsa değişken hava koşulları ve ani ısı değişikliklerine sürekli maruz kalan bir parça olduğundan zamanla spreyi tazelemek gerekiyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

universeee

Ümit Bey boya kalitesini şu an çok iyi bilmiyorum ama zaten pahalı olmadığı için denemek amaçlı aldım ısıya dayanıklı olanını. Zaman içinde zaten kontrol ederken dökülme vb sıkıntı olursa sizin dediğinizi de denerim. Tavsiye için teşekkürler...

Yiğit Doğukan

Vay, çok hızlısınız Yiğit Bey. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.  :yukari-ok: Fotoğraflarını da bekleriz :)

Uzun zamandır düşünüyordum hatta 2-3 ay önce ısıya dayanıklı griye boyamıştım fakat pek güzel olmadı. Bugün siz aklıma düşürdünüz. Fotoğrafları da görünce hemen gidip boyayı aldım :) güneşin çekilmesini bekliyorum. İş bittikten sonra paylaşırım fotoğrafları.

ismet

universeee

Uzun zamandır düşünüyordum hatta 2-3 ay önce ısıya dayanıklı griye boyamıştım fakat pek güzel olmadı. Bugün siz aklıma düşürdünüz. Fotoğrafları da görünce hemen gidip boyayı aldım :) güneşin çekilmesini bekliyorum. İş bittikten sonra paylaşırım fotoğrafları.
Açık renkler aracın altından her halükarda daha fazla gözükeceği için ben de siyah yaptım, hem alt taraf gölgede kalıyor ne de olsa sürekli, siyah içinde siyah daha az belli olur ne de olsa :) Siz tahmin ediyorum aracın rengiyle uyumlu olsun diye gri yaptınız?

tekrar baktım da çok iyi olmuş. inş dökülme filan olmaz..
İnşallah olmaz ama olursa da dökülmeyen birşeyler bulana kadar yapmaya devam :)

Yiğit Doğukan

Açık renkler aracın altından her halükarda daha fazla gözükeceği için ben de siyah yaptım, hem alt taraf gölgede kalıyor ne de olsa sürekli, siyah içinde siyah daha az belli olur ne de olsa :) Siz tahmin ediyorum aracın rengiyle uyumlu olsun diye gri yaptınız?

Aslında o sırada sadece gri boya vardı ve benim arabanın rengine pekte abes kaçmayacağını düşündüğüm için boyatmıştım.

universeee

Gri tonları "bir miktar!" farklıymış sanki :) Şimdi siz onu siyaha çevirince çok daha güzel olacağını düşünüyorum zaten karanlıkta kalıyor olacağı için. Gerçi her zaman düşüncede iyi olanlar gerçekte iyi olmaz ama denemeden de göremeyiz :)

universeee

Güzel olmazsa zımparalar bi daha boyarız :))
:yukari-ok:

Yiğit Doğukan

Bu önceki halleri. Tabii bıraz zımparalanmış hali :)

Bu da boyandıktan sonra. Telefonla çektiğim için kalite biraz düşük ama fark her haliyle ortada  :yukari-ok:

egeozal1

universeee

Tamamdır hocam, olay bitmiş. Bence çok çok da güzel olmuş hele ki gri rengiyle karşılaştırdığımız zaman :) Ellerine sağlık!

Yiğit Doğukan

Evet, ikisi arasında ki fark çok bariz. 147 sahiplerinin kesinlikle yapması gereken bir uygulama.  :yukari-ok: