Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo Giulietta İle İlgili Bilgilendirmeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
DNA'nin yanindaki usb aux vs girisi guzel olmus ama otopark kumandasi ve telefonu koyacak yer lazim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login

Kumadaların önü boş zaten...  :)

Alıntı YapValla olmuş. Çok hoşuma gitti şimdi. Ama jantlar Alfa stilinden uzaklaşmaya başlamış...

Hocam, bu jantların benzeri 2010 sonrası 159'larda da vardı ama.  :)

///////////////

Oğuz

Oyleyse eger sikinti yok, resimlerden pek anlasilmiyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

KAKIRMAN

DNA'nin yanindaki usb aux vs girisi guzel olmus ama otopark kumandasi ve telefonu koyacak yer lazim :)

Kumadaların önü boş zaten...  :)

Alıntı YapValla olmuş. Çok hoşuma gitti şimdi. Ama jantlar Alfa stilinden uzaklaşmaya başlamış...

Hocam, bu jantların benzeri 2010 sonrası 159'larda da vardı ama.  :)
Hımm haklısın. Lakin bu jantlar çok tuhaf durmuş. Bu arada kapı eşiklerinde çıkıntılar resmen gözüme battı. Düz ve sade olan hali çok daha estetikti.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Oğuz

Gt'nin jantlarina benziyor, sanirim blackline olanlardakiydi.

eminpar

Herhangi bir dış makyaj yok anlaşılan . Zaten gerek yok araç son derece güzel. Ben iç tasarımı beğenmedi eski açılır ekran çok daha güzel ve farklıydı. Bu sanki sanayide takılmış gibi durmuş. Tuşları yana almak çok saçma bir hareket olmuş . Direksiyon konusuna hiç girmiyorum yakından gormedikce anlaşılmaz belki iyi durmuş olabilir.

HTC One SV cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

evrenalpar

Scudetto'yu neden ellediler ki anlamadım.

Direksiyonu çok merak ettim..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

Değişiklik her zaman iyidir. Satışları hareketlendirir. Türkiye'de olmasa da yurtdışında bu böyle oluyor.

Ama yine de kişisel fikrim, Alfa Romeo makyajı beceremiyor galiba.

Birinci seri 164'lerin iç mekanı mesela daha iyi gibi. Orta konsoldaki klima düğmelerinin çok sayıda olması iç mekanı daha enteresan yapyor bana göre. Hem bu klima kumandaları ile klimanın arıza tespitini yapmak daha kolay idi. Arıza olmasa da arada bir, sırf keyif için arıza tespiti yapardım. Yeni halinde nerede ise 80 ayrı düğmeye basarak arıza tespiti yapmak gerekiyor. Yoruyor, zaten sonuna kadar tamamlayamamıştım adımları.  :)

Mesela 145-146'ların makyajlı tamponları ile iç mekanındaki yuvarlak havalandırma deliklerini beğenmiyorum. Birinci serideki havalandırma delikleri ve yekpare olmayan havalandırma kumandaları bence daha güzel.

GTV/Spider'da da birinci serideki iç mekan bence daha güzel. Bunun yanında yine makyajlı ön görünüşü beğenmiyorum. Bir türlü yakıştıramadım GTV/Spider'a.

Ama 159'ların makyajlanmış (veya iyileştirilmiş diyelim) halindeki koltuk tasarımları bence daha güzel.
Dış makyaja gerek yoktu zaten, olabilecek en iyi tasarıma sahipti zaten.

Giulietta'nın içini beğendim diyebilirim ama orta konsoldaki şalter şeklindeki kumandaları keşke değiştirmeselerdi. Sanırım ya maliyet sebebi ile ya da başka fonksiyonel bir durum vardı ki değiştirme yoluna gittikler.

///////////////

ATA

Gene bir makyaj ve gene bir makyajsizlarin dahada ortaya çikab güzelliği :))

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

LUCI0

Ben beğendim açıkçası.Zaten orta konsola entegre media sistemi hep daha çok hoşuma gitmiştir... :)

Lbe

Ben gerek olmadığını düşündüm.Belki dediğiniz gibi Avrupa'da satışlara hareketlilik getirebilir.

Ama anlamadığım madem makyaj yapıyosunuz, direksiyonu değiştiriyosunuz, neden 500 Abarth'daki gibi altı kesik direksiyon yapmıyosunuz?

agucba

Belki de bu tip bir direksiyonu Giulietta'nın spor bir modelinde kullanırlar.

Öyle bir model yok görünürde ama temenni işte...  :)

///////////////

Oğuz

Alfaowner'dan çevirebildiğim kadar yazıyorum topladığım bilgileri :

2014 Giulietta 1 hafta sonra Frankfurt Otomobil Fuarında sergilenecek, ve önümüzdeki ay satışına başlanması düşünülüyor.

Araçta bir kaç kozmetik detay var,bunlar :

-Ön ızgara değişti
-Sis farları krom çerçeveli oldu
-Yeni 16,17 ve 18'' jantlar geldi
-3 yeni dış renk eklendi ( Bronze, Anodizatto Blue ve Moonlight Pearl)
-Konsolda ise 5 veya 6.5 inçlik bir dokunmatik ekran var.

Araçta ekstra olarak  farklı bir bagaj ve saklama yerleri mevcut.
Değişik koltuk desenleri,kapı içleri,konsol renkleri ve yeni direksiyon dizaynı var.

Aynı zamanda yeni bir motor seçeneği var :

2.0 dizel 150 beygir 380 tork.

Bunlar yüzeysel detaylar, bir sonraki mesajımda hepsini daha açık anlatacağım. :)

Veloce

Giulietta QV 1750 TBi TCT geliyor , 25kg daha hafif olarak , yakında yeni renkler ve opsiyonlar açıklanır.

Bronzu merak ediyorum çok  :kahve:

Düşündüğüm gibiyse mükemmel bir renk... ve beklendiği gibi sonunda; QV TCT  :yukari-ok:

ozoozo

Bence ekran artık olması gereken bir şeydi ve çok iyi oldu bugün hangi arabaya baksanız dokunmatik ekranı mevcut , bende orta konsolda açılan ekranı daha çok seviyorum bunu belirttim de , son olarak 2.0 dizel motor avrupada zaten var diye biliyorum ben ancak Türkiyeye gelmiyordu eğer yeni bile olsa yine Türkiye ye gelmeyecektir :)

Oğuz

Giulietta QV 1750 TBi TCT geliyor , 25kg daha hafif olarak , yakında yeni renkler ve opsiyonlar açıklanır.

Düşündüğüm gibiyse mükemmel bir renk... ve beklendiği gibi sonunda; QV TCT  :yukari-ok:

Basın açıklamasında hiçbir şekilde QV TCT'den bahsedilmemiş.

Oğuz

Bence ekran artık olması gereken bir şeydi ve çok iyi oldu bugün hangi arabaya baksanız dokunmatik ekranı mevcut , bende orta konsolda açılan ekranı daha çok seviyorum bunu belirttim de , son olarak 2.0 dizel motor avrupada zaten var diye biliyorum ben ancak Türkiyeye gelmiyordu eğer yeni bile olsa yine Türkiye ye gelmeyecektir :)

Bildiğim kadarıyla o 140 beygirdi ve torku daha düşüktü :)

Lbe

Basın açıklamasında hiçbir şekilde QV TCT'den bahsedilmemiş.

Tam yazıyodum sen demişsin.Aynı yeri okuyoruz demek :)

Oğuz

Şuan diğer sekmede basın açıklamasının çevirisini yapıyorum,beklemede kalın :)

Veloce

170 Hp idi.

Veloce

Değişiklik her zaman iyidir. Satışları hareketlendirir. Türkiye'de olmasa da yurtdışında bu böyle oluyor.

Ama yine de kişisel fikrim, Alfa Romeo makyajı beceremiyor galiba.

Birinci seri 164'lerin iç mekanı mesela daha iyi gibi. Orta konsoldaki klima düğmelerinin çok sayıda olması iç mekanı daha enteresan yapyor bana göre. Hem bu klima kumandaları ile klimanın arıza tespitini yapmak daha kolay idi. Arıza olmasa da arada bir, sırf keyif için arıza tespiti yapardım. Yeni halinde nerede ise 80 ayrı düğmeye basarak arıza tespiti yapmak gerekiyor. Yoruyor, zaten sonuna kadar tamamlayamamıştım adımları.  :)

Mesela 145-146'ların makyajlı tamponları ile iç mekanındaki yuvarlak havalandırma deliklerini beğenmiyorum. Birinci serideki havalandırma delikleri ve yekpare olmayan havalandırma kumandaları bence daha güzel.

GTV/Spider'da da birinci serideki iç mekan bence daha güzel. Bunun yanında yine makyajlı ön görünüşü beğenmiyorum. Bir türlü yakıştıramadım GTV/Spider'a.

Ama 159'ların makyajlanmış (veya iyileştirilmiş diyelim) halindeki koltuk tasarımları bence daha güzel.
Dış makyaja gerek yoktu zaten, olabilecek en iyi tasarıma sahipti zaten.

Giulietta'nın içini beğendim diyebilirim ama orta konsoldaki şalter şeklindeki kumandaları keşke değiştirmeselerdi. Sanırım ya maliyet sebebi ile ya da başka fonksiyonel bir durum vardı ki değiştirme yoluna gittikler.

Geçimişten bugüne yaptığın tüm makyaj eleştirilerine aynen katılıyorum. Bence ilk üretilenler Alfisti için sonrakiler herkes için :)

Oğuz

170 Hp idi.

2.0 dizel motorda 140 ve 170 beygir olmak üzere iki ayrı seçenek var.

Veloce

Ben gerek olmadığını düşündüm.Belki dediğiniz gibi Avrupa'da satışlara hareketlilik getirebilir.

Ama anlamadığım madem makyaj yapıyosunuz, direksiyonu değiştiriyosunuz, neden 500 Abarth'daki gibi altı kesik direksiyon yapmıyosunuz?

Spor bir direksiyondan önce özellikle en azından GQV'de gerçek bir spor koltuk olmalıydı. Koltuklar aslında rahat, kafalıklar da görçekten kafanızı yasladığınızda yolu görmeye devam edeceğiniz açıda üretilmiş. Fakat yan destek sıfır. GT ya da 147 ve 156'nın bazı serilerinden bulunan muhteşem koltuklardan sonra en azından GQV'de "oha" dedirtecek koltuklar olmalıydı. Hadi görüntüyü bir kenara bırakalım, yan destek performanslı bir arabanın koltuğundan olmazsa olmaz değil midir? Standart 156 koltuğunda dahi daha fazla yan destek mevcut...

Oğuz

Veloce

Yenilerde spor koltuklar mevcutmuş.

Görmek lazım.. Şimdikilerde kimine göre acayip spor :))

Oğuz

2.0 JTDM 150 Beygirlik motor :

Bu motorda kullanılan 2. jenerasyon enjeksiyon sistem, motordaki yanmayı optimize ederek yakıt tüketimini ve motor sesini azaltıyor.

Daha küçük bir turbo kullanılması ise maximum torku düşük devirde vermeyi sağlıyor(380Nm @ 1750 rpm).

Bu yeni enjeksiyon sistemi daha basit ve daha güvenilir,basit bir yapısı var ve %40 daha az bileşen var motorda.

Son olarak bu motor Euro 5+ standartında.(Euro 6'ya hazır).

5'' veya 6.5'' Dokunmatik Radyo-Navigasyonlu UConnect :

Araçta 5 veya 6.5 inçlik,kolay kullanım için ses komutlu radyo-navigasyon sistemi mevcut.UConnect sistemi araca bağlanan multimedya sistemlerinin radyo üzerinden kontrolüne izin veriyor. Multimedya sistemleri araca USB veya Aux ile bağlanabiliyor.

Aynı zamanda araçta daha gelişmiş bir Bluetooth sistemi bulunuyor.Arama,Mesajları sesli okuma,telefon üzerinden radyo dinleme,müzik dinleme gibi seçenekler mevcut.

Navigasyonda ise 3D kuş bakışı görüntü mevcut ve sesle kontrol edilebiliyor.

Dış Görünüm :

3 farklı renk seçeneği mevcut(Moonlight Pearl,Anodizatto Blue ve Bronze)

Scudetto'da yeni bir görünüm ve sis farlarının krom çerçeveli olması gibi farklar var. Öndeki gündüz Ledleri ve arka led stoplarda bir değişiklik yok.

16,17 ve 18 inçlik 3 ayrı jant seçeneği mevcut.

İç Görünüm :

İtalyan stilini en iyi biçimde sunmak amacıyla detaylara daha fazla dikkat edilmiş ve kaliteli malzeme kullanılmış.

Kapı içleri, kapı kolları ve orta konsol çizilmez boya ile boyanmış. İç konforu arttırmak adına direksiyon ve koltuklar da yenilenmiş.

QV versiyonunda ise siyah deri/alcantara döşemeli ve sırt destekli spor koltuklar kullanılmış.

Progression donanımda siyah-antrasit gri karışımı kumaş koltuk döşemesi seçilebiliyor.
Distinctive donanımda siyah-tobacco karışımı veya antrasit gri kumaş döeşeme seçebiliyor.
Exclusive donanımda ise deri veya kumaş seçilebiliyor.Bunların rengi ise siyah-antrasit gri karışımı veya tobacco-antrasit gri karışımı.

Direksiyon ise iç trim seviyesine göre siyah,beyaz veya kırmızı dikişli olabiliyor.Güvenli ve kaymayan bir tutuş için direksiyon derisi özel bir süngerle en yüksek kalitede yapılmış.

Bagaj kısmı tamamen yenilenmiş, tamamı siyah olmuş.

Direksiyon solundaki saklama yerleri,torpido gözü ve DNA yanındaki USB portu kullanımı kolaylaştırmak için tasarlanmış.

350 litrelik bagaj mevcut.

Daha sessiz ve konforlu bir araç olduğunu iddia ediyorlar.

1.4 170lik motor yine varmış.

Donanım seviyeleri :

Impression,Progression,Distinctive, Exclusive ve QV olmak üzere 5 farklı trim seçeneği mevcut.(Ülkelere göre değişebiliyor.)

En baz model olan Impression'da :

-6 Airbag
-DNA (Q2 ve DST )
-ESC ( ASR ve Hill Holder)
-Manuel klima
-Lastik basınç göstergesi

2. model olan Progression'da ek olarak :

-Arka elektrikli camlar
-Direksiyondan kontrollü CD/MP3 çalar

3.model olan Distinctive'de ek olarak :

-16'' alaşım jantlar
-Radyo kontrollü deri direksiyon simidi
-Sis farları
-Çift taraflı dijital klima
-Ön kol dayama
-Krom çerçeveli camlar

Exclusive versiyonda :

-Deri/kumaş döşeme
-17'' jantlar
-Arka kol dayama
-Ön koltuklarda bel desteği
-Elektrikli kapanan yan aynalar
-Arka park sensörü
-Elektrokrom dikiz aynası
-Yağmur ve koku sensörü

QV versiyon :

-17'' jant (18 opsiyonel)
Bu kadar yazmışlar :)

Paketler :

Style,Visibility,Comfort,Lusso,Premium,Business,Sport ve QV Sportiva.

QV Sportiva :

-Alçak sportif sürüş
-Yeni 18'' jantlar
-225/40 lastikler
-Yan marşpiyeller
-Kırmızı kaliperli büyük brembo diskler
-Koyu farlar
-Arka gizlilik camları( Koyu cam sanırım)
-Alüminyum pedal takımı
-Beyaz direksiyon dikişleri( Deri koltuklar ile olursa kırmızı dikişler)
-Alüminyum ayak dayama
-QV logosu