Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfama Çok Nazar Değiyor :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ferhat_27

:(

Tolga033

Ee ne olacak şimdi mesajlardaki simgeyi kaldırsınlar mı ?

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ferhat_27

You are not allowed to view links. Register or Login
Ee ne olacak şimdi mesajlardaki simgeyi kaldırsınlar mı ?

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Mesajlarımda kullanıyorum,normal hayatta itibar etmem bu tür şeylere  :)

blackgear

Nazar boncuğundaki espri şu aslında;

İnanışa göre göz değmesi (veya bilinen tabirle nazar) görme, ve bu esnada çok beğenme sonucu oluşan nefsani istekler ile çekememe, kıskanma ve haset etme ile ilgili bir durum. Boncuk ise, renk ve şekil olarak dikkati üzerine çekiyor. İslam dinine göre beğenilen bir şeye "maşallah" denilir. Felsefi manası, kaza da kader de Allah' dan gelir, koruyan ve esirgeyen de yine O dur gibi birşeydir. Kullanılan nazar boncuğu da, kültürümüzle birlikte objeyi gören bir kişinin algısını, objeden boncuğa yönlendirmektir.

Esasında objeye bakan kişinin, gözleri ile (bilerek veya bilmeyerek) objeye zarar verebildiğine inanıyorsanız, boncuğun da o objeyi koruyamayacağını az çok hesap edebilirsiniz demektir :D İslam dini, eğer varsa böyle bir kötülük, onu da yine ve ancak Allah korur felsefesi ile yaklaşıyor olaya ;)

Tabi bu benim bildiğim ve okuduklarımdan yorumladığım. Yoksa özellikle nazar boncuğu, bence şeklen ve manen iluminatinin dik alası  :haydi: Tabiki tarihi çok daha eski yıllara millattan önce 5000 li yıllara dayanıyor. Horus' un Gözü müymüş neymiş, öyle bir şeymiş.

Eğer konuyu islami açıdan son kez değerlendirecek olursak, Peygamber efendimizin şu duası sanıyorum ki yeterli olacaktır.

"Allah Teâlâ`nın ism-i şerifini zikrederek evimden çıkarım. Ben Allah`a tevekkül ettim, güç ve kuvvet sadece Allah`ın lütuf ve ihsânıyladır" (Tirmizî, Deavât, 34).

kemalkml

nazar kesinlikle var olan bişey. bir çeşit kötü enerji ,herkesin nazarı değmez yada şöyle diyelim yıkıcı gücü yoktur. ama bazı insanlar var ciddi nazarı vardır . bunların bu etkileyici kötü enerjisi bir çok şekilde nesnelere ve insanlara etki edebilir. size biçok yaşamış hikaye anlatabilirim ,yaşayanların ve benim gördüklerim. birini yazayım , motosiklet ustası bir arkadaşım (adı mustafa) honda civic aldı ,araba 2005 model sıradan görünümlü bi araç , 1 kaç hafta sonrası arkadaşın dükkanın önünde 3-4 kişi oyalanıyoruz sohbet muhabbet , o sırada bir adam geldi (adına mehmet diyelim) mehmeti ben tanımıyorum ama mustafa biraz tanıyor. yanımızdaki diğer iki kişi mehmet'i iyi tanıyor . o sırada muhabbet arabadan açıldı ,mehmet mustafaya sordu ,arabayı yenimi aldın ? mustafa evet dedi . adam anlamsız ve abartılı şekilde arabayı övüyor ,çok iyiymiş şöyle süpermiş aman nerden aldın filan falan. bu bizi çok rahatsız etti . biz dedikki alt tarafı bi civic ,abartcak bişey yok . ama mehmet hala devam ediyo , bi süre sonra mehmet gitti .yanımızda ki mehmet'i tanıyanlar mustafa ya dediler ki ,sen bu arabayı okut üflet ,mehmetin çok nazarı değer :) mustafa aldırmadı . 1 saat sonra araba çevre yolunda gayet sakin giderken 5. vites dişlisi kırmış . 70-80 km hızla 5. vites dişlisi nasıl kırılır? araç 60000 km deydi üstelik.

Qadesh

Kendi nazarınızı alfaya mal etmeyin :))) Kurşunlu benzin alın.
+1 :))
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Doğa Tosun

nazar boncuğu ben de koyuyorum sürekli iletilerime,süs niyetine ya da çevre baskısı yüzünden bebeğime de arada takıyorum...
"medet uman" dedim zaten "kullanan" demedim dikkat ederseniz.

Nazar kavramına inandığımı ayrıca belirtmek isterim.Nazar boncuğu ile dinimizdeki nazar kavramının bir alakası yoktur diye biliyorum ben.

Nazar boncuğu takmanın dinimizde yeri olmadığı gibi, cahillik ve dinsizlik göstergesidir.

Ha, bu açıklamaya rağmen hala bana kızgınsanız,sizi incittiysem; özür dilerim  :arkadasim:

hayır hayır hiç gerek yok rica ederim, ben haksızsınız demiyorum aynı düşüncedeyiz tamamen ama forumda çok kullanıldığından ötürü nazar boncuğuna inanan insanlar olabilir diye söyledim. yoksa dediğim gibi, nazar boncuğuyla dinimizin veya bahsedilen nazar kavramının hiç ilgisi yok  :yukari-ok:  :arkadasim:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Nazar boncuğu tamamen sembolik bir olaydır , ben şahsen doğanın dediği gibi birisinin arabasına,yeni birşeyine burada paylaşırken , maşallah Allah nazarlardan korusun yazmaktan ziyade , maşallah  :nazar: diyip geçiyorum.Nazarın dinimizdeki yerine gelecek olursak ;

68/51-"İnkar edenler, Kur'an 'ı dinlediklerinde, bakışlarıyla seni neredeyse devireceklerdi. (Peygamber hakkında)O, bir delirmiştir, diyorlardı."

Bir çok yerde Allaha inanmayanların nazarının değdiği veya inancının sağlam olmayan kişilerin nazarının değdiği söylenir.Hatta halk arasında da söylenir "dağ gibi adamdı,devrilip gitti.Hep göz,hep nazar" derler bizim buralarda.

Nazar olayı herkes güzel övgüler yağdırdı,kötü gözlerle baktı diye birden bire gerçekleşecek bir olayda olmadığı yazıyor,bazı dini kitaplarda.

Buhari'nin İbni Abbas (ra)'dan tahriç ettiği hadis-i şerife göre: İbrahim (as) oğulları İsmail ve İshak (as)'a nazar değmesine karşı şu duayı okurdu. Rasulüllah (sav)'da öyle yaparlardı.

Eûzü bi-kelimatillahi't-tammeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

"Her şeytandan ve zehirli hayvandan ve her kötü gözden Allah'ın tam sıfatlarına sığınırım."

Kur'an-ı Kerim'de: Ve in yekâdüllezine keferû, le yüzlikûneke bi-ebsârihim lemmâ semiu'z-zikr "Doğrusu o kafirler zikri- yani Kur'anı- işittikleri vakit az kalsın gözleriyle seni devireceklerdi." Buyurulmuştur.

bu örneklere daha bir çok örnek eklenebilir , kuranda "nazar" açık ve net olarak geçmemekte ancak "kem göz" "gözleriyle devirmek" vs tarzında kelimelerle nazara işaret etmektedir ve kem gözlerin,kötü gözlerin yaptırımları olduğu yazılmaktadır ve söylenmektedir.

Ben kendi şahsi görüşüm olarak arabama,evime yada herhangi bir şeyime daha nazar boncuğu alıp takmadım , nazar değmesin diye ha birisi verirse alır koyarım,asarım vs ancak ben genelde arabama dikiz aynasına bir tane ayetel kursi asarım küçük kitapcık halinde benim için yeterli olur. Binerken de eğer hatırlarsam "eüzü besmele" çeker ve aracımı çalıştırırım veya evime girerim.Yolda bile görsem arkadaşlarla vs of arabaya bak,aman ne güzelmiş vs dedikten sonra neyse maşallah der geçerim , tanımadığım bir insanın arabasınada öyle derim.Zaten nazar duası diye bir gerçek var ortada :). Nazarla ilgili olarak bazı hadis-i şerifler ; Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Nazar haktır.) [Müslim]

(Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar.) [İbni Adiy]

(İnsanların yarısı nazardan ölür.) [Taberani]

(Hoşa giden bir şeyi görünce, "Mâşâallah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.) [Beyheki, İbni Sünni]

(Nazar neredeyse kaderi geçecekti. Nazardan Allahü teâlâya sığının.) [Deylemi]

(Kaderi geçecek bir şey olsaydı nazar geçerdi.) [Müslim]
.Fazla uzattım herkesin inancı kendinedir :)

Nazar boncuğuyla ilgili ;

gülerek izlerim hep , nokta atışları , laf çarpmaları :) bu arada fatih altaylıyla olan programıda boş zamanınızda izlemenizi tavsiye ederim , çok gülmüşümdür.

erdem1904

Nihat Hatipoğlu noktayı koymuş ...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

asklepios

bu arada; Cübbeli denen adama itimat etmeyin...heralde şimdi bulunmaz nette ama zamanında seks videosunu izledim ben...bildiğin parasıyla çatır çatır  :D :D :D

ozoozo

bu arada; Cübbeli denen adama itimat etmeyin...heralde şimdi bulunmaz nette ama zamanında seks videosunu izledim ben...bildiğin parasıyla çatır çatır  :D :D :D

Arkasında yığınla tarikatın ve sır perdesi olan bir olay için fazla net konuşmuşsunuz :) ben kendisini hem gülerek izliyorum hemde bazı konulardaki düşüncelerini gerçekten doğru buluyorum , tercih meselesidir.

asklepios

ben dindarım diye ortalıkta gezinen,aynı zamanda para karşılığı seks yani zina yapan adamın samimiyetinden,dürüstlüğünden,imanından şüphe ederim...adam yerine koymam...imkan verilirse suratına s.çarım

Not: ben de eskiden gülerek,bazen hak vererek izlerdim kendisini

ozoozo

ben dindarım diye ortalıkta gezinen,aynı zamanda para karşılığı seks yani zina yapan adamın samimiyetinden,dürüstlüğünden,imanından şüphe ederim...adam yerine koymam...imkan verilirse suratına s.çarım

Not: ben de eskiden gülerek,bazen hak vererek izlerdim kendisini

Tekrar dediğim gibi arkasında bu kadar sır perdesi olan bir olayı ve şuan araştırmaya kalksanız 50 tane montaj,dublör ve gerçek arasında kalacağım bir olayda bu kadar net konuşmam ki nice araştırmacılar konuşamıyor, bence bana konuşmak düşmez :) heleki cübbeli gibi büyük bir tarikatın lideri olupta, medyada magazinde bu kadar ön planda olan bir adam için kaçınılmaz bir olay olur, amacım 2 li tartışmaya girmek değildir,düşüncenize saygı gösteririm ancak bu kadar net konuşulacak bir olay değil bahsettiğiniz yada bahsedilen "seks kaseti" olayı yine saygı gösteririm, size hayırlı s.çmalar diliyorum,hayırlı geceler  :arkadasim:

master

Arkadaşlar nazarla ilgili dini tartışmalara girmeyeceğim ancak bugüne kadar başıma gelen şanssız olayların %90'ı birisi güzel bir şey söyledikten veya mutlu halime pis pis baktıktan sonra oldu.

GTV'yi pert edişim birisinin "Oha ne güzel araba" demesinden 1 gün sonraya rastlar.
Üniversitede notlarımın en yüksek olduğu dönemde notlar açıklanmadan önce çok hırslı birisi "ya yeter Önder hep AA alıyorsun nasıl oluyor bu" dedikten sonra ilk AA olmayan notumu aldım.
Nişanlım ne zaman mutlu fotoğraflarımızı çoğu kişinin görebileceği yerlere koysa ardından büyük bir kavga ettik.
Birisi aile bağlarımızı övdükten sonra babam kalp krizi geçirdi.

Vsvsvs örnekleri çoğaltabilirim. Ama başıma gelen neredeyse bütün kötü olaylar birisinin bir şeyi beğenmesinden sonra olur. Bu yüzden ben başkasının bir şeyini/huyunu beğendiysem mutlaka ki nazardan korunması yönünde temennide bulunurum ve hasetle bakmam. Aileme de tembihledim, olur da övüneceğiniz bir yanımız olursa övünmeyin, çoğu anne baba evladının en ufak başarısını bire bin katarak anlatmayı sever, siz aksine bin olsa bile bir anlatın, hatta onu da anlatmayın dedim.

Bu kadarının tesadüf olduğuna inanmıyorum ben, dolayısıyla nazarı dini bir inanca bağlamak doğru mudur bilmiyorum ancak dine bağlamak istemeyen negatif enerji aktarımına veya insanın etrafındaki enerjinin başkası tarafından negatife çevrilmesine veya başka bir din dışı kavrama da bağlayabilir.

Özet olarak ben nazara ciddi anlamda inanıyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Samet89

merhaba, hoşgeldiniz foruma. birkaç önerim olacak:

1. küçük şanssızlıklar herkesin başına gelebilir, takmayın. bakımları ihmal etmeyin
2. forumda yazarken küçük harfler kullanın
3. noktalama işaretlerine dikkat edin

:alfisti:
Ne güzel bir aileyiz böle:) genel görgü ahlak kuralları ile yazım imla eğitimi bile veriliyor:alfisti: hehehe

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi