Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

asr iile ilgili bi sorum var.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ndiali

Alfa 147 2004 aracim soyle bisey sormak istiyorum bugun bi araci sollarken gaza cok yüklendim direkiyon saga kirik vasiyette haliyle asr devreye girdi ama direksiyon kontrolu tam olarak bende degildi  az daha sagdaki duran araca vuruyodum. Asr kapali kullanmak mi daha iyi yoksa acik mi pek çözemedim.

ATA

Siz bence asr açik kullanin. Lastik ve süspansiyon sisteminizin sağlikli olduğundan eminseniz defansif yada ileri sürüş eğitimi almanizi tavsiye ederim. Çünkü direksiyon çevrilirken araca tam gaz verilmez. Dirrksiyon kontrolunun sizde olmamasi tamamen bunun ile alakali. (Understeer - kafadan kayma)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ndiali

Bunu opel astra ilede yaptim kontrol bendeydi cunku o an aracin nasıl tepki verecegini biliyorum asr devreye girince anlik kontrolun benden ciktigini hissettim

ATA

Belki yerde görmediğiniz kum, toz yada yağ, su birikintisi vardir? Kontrolun sizde olmamasi başka bir şey çünkü. Asr tam tersine yapilan hatayi telafi etmenize yardimci olur ama tabi fizik kanununa da karşi koyamaZ

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ndiali

şöyle söliyim saga kırdıgımda istedigimden normalden daha fazla sağ tarafa kaydı araba yer de birşey yoktu ona baktım çunki şaşırdım baya.

ATA

Tamam işte hata ya zeminde yada aracin yol tutuşunda bana göre. Asr kafayi içeri almasi lazim sizin dediğinize göre ?

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

1- ASR devreye gerçekten girdi mi?

2- Eğer ASR devreye girdiyse bundan emin olmak için ekranda çıkan sarı üçgen içindeki ünlem işaretini gözle görmen gerekiyor.

3- Eğer 1. soruya cevabın 2. açıklamaya dayanarak evet ise, o kısacık anda gözlerinin yola değilde ekrana bakıyor olduğu sürede her türlü hatayı yapman mümkün...

Sürat ne kadardı? Yolda baktım dediğin anda görmemiş olduğun birşey olma olasılığı neydi vs vs. Sorular da cevaplar da uzar gider. Anladığım kadarıyla şehir içi, düşük süratte yüksek devir ile sollama yapmışsın. Bu noktada araç biraz understeer durumda istemediğin bir hareket yapmış. Bence herşey normal. Daha dikkatli kullanmanı öneriyorum...

Edit: Bu understeer gerçekleştiği anda ASR durumu kurtarabilmek için devereye girmiştir muhtemelen...

egeozal1

Volkan abi eski kasa 147 lerde tekerlek simgesi yanıp sönüyor. O dediğin simge vdc li araçlarda var.

ndiali

You are not allowed to view links. Register or Login
1- ASR devreye gerçekten girdi mi?

2- Eğer ASR devreye girdiyse bundan emin olmak için ekranda çıkan sarı üçgen içindeki ünlem işaretini gözle görmen gerekiyor.

3- Eğer 1. soruya cevabın 2. açıklamaya dayanarak evet ise, o kısacık anda gözlerinin yola değilde ekrana bakıyor olduğu sürede her türlü hatayı yapman mümkün...

Sürat ne kadardı? Yolda baktım dediğin anda görmemiş olduğun birşey olma olasılığı neydi vs vs. Sorular da cevaplar da uzar gider. Anladığım kadarıyla şehir içi, düşük süratte yüksek devir ile sollama yapmışsın. Bu noktada araç biraz understeer durumda istemediğin bir hareket yapmış. Bence herşey normal. Daha dikkatli kullanmanı öneriyorum...

Edit: Bu understeer gerçekleştiği anda ASR durumu kurtarabilmek için devereye girmiştir muhtemelen...
ne kadar yola bakarsan bak ekrandaki o sarı tekerlek işaretini görebiliyosun gözüne sokarcasına yanıp sönüyor sürat düşüktü 2. vites de idi. benim anlam veremediğim tek olay asr si olmayan bi araçda o anı nasıl kontrol edecegimi bildigim asr devreye girdiginde ise araç bana kontrol etmek istercesine bi hamle yaptı ve şaşırdım

blackgear

O yuzden asr off butonu mevcut araclarimizda. Asr, tekerin patinaja dusmesini onler. Kafadan kaymayi engelleyen esp veya alfalarda vdc dir. Patinaj onden kaymayi baslatan bir etken oldugu dusunulurse, asr nin devreye girmesi kaymayi engelleyebilir, ama esp veya vdc mantigindan farkli calisir.

Kazalarin azimsanmayacak bir kismi, pilotun aracini tam tanimamasi, pilotun araca degil, aracin pilota hukmetmesi sebep olur.