Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yedek Parça Arıyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amasyalı

Öncelikle herkese selamlar. ben amasyada yaşıyorum. alfa romeo 147 2004 model aracım var. arabamın sol arka tekerinden ses geliyordu ustaya götürdüm bilya ve balata değişmesi gerekiyor ayrıca ön alt salıncak sağ sol değişmesi gerekiyor dedi. malumunuz bu arabadan pek anlayan usta yok ve amasya gibi biryerde hiç yok. internetten parça araştırdım orjinal parça bulamadım ustasorduğundada yüksek rakamlar verdler.
bilya 320
arka balata takımı 100
salıncak takımı 300

bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. ayrıca 25 ekimde bir günlüğüne ankarada olacam eğer ankarada yaptırma imkanım varsa ordada yaptırabilirim. şimdiden herkese teşekkür ederim yardımarınızı bekliyorum.
gerekli parçalar:
bilya-arka balata takımı-ön salıncak sağ sol !!!!!!!!

amasyalı

Öncelikle herkese selamlar. ben amasyada yaşıyorum. alfa romeo 147 2004 model aracım var. arabamın sol arka tekerinden ses geliyordu ustaya götürdüm bilya ve balata değişmesi gerekiyor ayrıca ön alt salıncak sağ sol değişmesi gerekiyor dedi. malumunuz bu arabadan pek anlayan usta yok ve amasya gibi biryerde hiç yok. internetten parça araştırdım orjinal parça bulamadım ustasorduğundada yüksek rakamlar verdler.
bilya 320
arka balata takımı 100
salıncak takımı 300

bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. ayrıca 25 ekimde bir günlüğüne ankarada olacam eğer ankarada yaptırma imkanım varsa ordada yaptırabilirim. şimdiden herkese teşekkür ederim yardımarınızı bekliyorum.
gerekli parçalar:
bilya-arka balata takımı-ön salıncak sağ sol !!!!!!!!

Alfadanadam

Alt salıncak TRW marka olarak otostart'ta var. Ancak fiyatı oldukça yüksek. 335 TL.
Eğer size yüksek geliyorsa Teknorot alternatifi değerlendirilebilir. Ayrıca eğer salıncak rotilinde sıkıntı yoksa sadece lastik burçlar aşınmışsa, burç değişimi ile probleminizi çözebilirsiniz.

Porya(bilya) fiyatı için Alfar otomotiv, Korekom gibi satıcılardan fiyat alabilirsiniz.
You are not allowed to view links. Register or Login

Fren balata ve diski için otostart yada yukarıdaki satıcılarla görüşebilirsiniz.

Not: otostart'a üye olmadan fiyat göremiyorsunuz maalesef.

amasyalı

alfadanadam çok teşekkür edeim bilgileriniz için. fakat internetten yedek parça için araştırdıklarım hep yan sanayi ürünler. bu ürünlerden taktırsam bir sorun olurmu veya yan sanayi ürünlerde hangi markayı tavsiye edersiniz ?

tolga_ozhan

Zaten fren diski ve balata gibi parçaların orjinali olmaz ki. Alfa Romeo'da aracı üretirken bunları çeşitli markalara yaptırıyor. Hatta bunlar döneme bağlı olarak değişebiliyor.
Salıncak ve bilya gibi parçaların orjinali ve yan sanayisi vardır.
Balata ve disk için brembo ve ate iyi markalardır.
Valeo yada trw kullananlardan da bariz bir şikayet duymadım şimdiye kadar.

Alfadanadam

alfadanadam çok teşekkür edeim bilgileriniz için. fakat internetten yedek parça için araştırdıklarım hep yan sanayi ürünler. bu ürünlerden taktırsam bir sorun olurmu veya yan sanayi ürünlerde hangi markayı tavsiye edersiniz ?

Orjinal ile yan sanayi arasındaki en belirgin fark kullanım ömründe oluyor. Farklı yorumlar da elbet gelebilir ancak ben salıncakları teknorot alıp burçları powerflex marka İngiliz üretimi özel poliüretan malzemelerle değiştirmeyi daha mantıklı görüyorum. Bu burçlar yanlış montaj yada yanlış yağ kullanımı dışında ömür boyu kullanılabilecek kalitede olduğu için, aldığınız salıncağın rotili bozulduktan sonra bile alacağınız yeni salıncaklara bu burçları tekrardan monte edebilirsiniz.
Yan sanayi salıncak konusunda Votto'dan uzak durun. Birinci ve bence en önemli sebebi burç yuvaları standartlar ile aynı değil ve powerflex takılamıyor. Ben bu parçalarda genelde Teknorot tercih ederim. Ama dediğim gibi powerflex ile birlikte.

Disk ve balata konusunda zaten Tolga söylenecekleri söylemiş.

dragut

Aradıklarınızı burada bulabilirsiniz. Ustanıza güveniyorsanız bence parçaları internetten alın ve Ankara'ya gittiginizde Alfaline'de ya da AR Servis'te yaptırın.
"Alfa sevgisi"

amasyalı

hocam teşekkür ederim yardımınız için bugün alfaline ile konustum büyük ihtimal 24 ekimde oraya götürecm inş halledecz tekrar teşekkür ederm

amasyalı

hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim bugün alfaline ile konustum saolsun geldiğimde yardımcı olacaklarını söyledi gitmeden tekrar arayacm parça konusunda uyarılarınızı dikkate alacam tekrar çok teşekkür ederm