Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ABS&EBD LAMBALARI HAKKINDA?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selim

Bende de bu gün kontağı çevirdikten sonra abs işığı yandı bir iki saniye sonra kayboldu,3 gündür arabayı kullanmıyordum havalarda oldukça soğuktu,ben pek üzerinde durmadım.Zaten denemek için ani fren yaptım abs devreye girdi,aynı sorun depoda 15-20 litre benzin olduğu halde benzin uyarı ışığında da oldu,ancak gösterge yedek depo çizgisinden çok ileride olduğu halde ,motor ısınana kadar o ışık yanmaya devam etti.Bence bu gibi durumlar soğuk hava ve arabanın kullanılmaması ile alakalı,yani sensörlerin hatalı uyarı vermesi.Tabii bazı arızaların da habercisi olabilir,tedbiri elden bırakmamak lazım derim.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Sercan Keklik

quote:

Bende de bu gün kontağı çevirdikten sonra abs işığı yandı bir iki saniye sonra kayboldu,3 gündür arabayı kullanmıyordum havalarda oldukça soğuktu,ben pek üzerinde durmadım.Zaten denemek için ani fren yaptım abs devreye girdi,aynı sorun depoda 15-20 litre benzin olduğu halde benzin uyarı ışığında da oldu,ancak gösterge yedek depo çizgisinden çok ileride olduğu halde ,motor ısınana kadar o ışık yanmaya devam etti.Bence bu gibi durumlar soğuk hava ve arabanın kullanılmaması ile alakalı,yani sensörlerin hatalı uyarı vermesi.Tabii bazı arızaların da habercisi olabilir,tedbiri elden bırakmamak lazım derim.

Selim bey sizin probleminiz Aküden kaynaklanıyor.. Akü alt limitlerde Mümkünse bi baktırın derim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

quote:

benimde dünden beri arabamın abs ikaz lambası sürekli yanmaya başladı. ilk çalıştırma esnasında bütün ışıkların sönmesi bekliyorum, sonra arabayı çalıştırıyorum. hareket ettikten hemen sonra abs ikaz lambası yanıyor ve bir daha hiç sönmüyor. bugün buz üzerinde test etme imkanım oldu. kesinlikle abs ler çalışmıyor. acaba neden kaynaklanıyor olabilir ? galiba yarın birmotu arayıp bir randevu alacağım.

Abs sensörlerinden birinde problem olabilir. Ön ABS sensörleri özellikle yagmurlu havalarda bazen geçiçi olarak devre dışı kalabiliyor. Servise gidip ABS aracınızı Exama baglattıgınızda hangi sensörde problem oldugu çıkacaktır.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

alfa156TS

dün sabah işe giderken abs ikaz lambası sönmüştü. baktım abs de devreye giriyor. bugün bütün gün abs ikaz lambası yine hiç yanmadı. galiba sorunum kendiliğinden geçti ama servis sensörleri temizlemek gerek belki dedi.

Alfadanadam

156'larda özellikle ön ABS sensörleri soketlerine su kaçabiliyor. Ayrıca yerinden emin değilim ama arka tekerlek sensörleri arka koltuk altındaydı sanırım ve aracınız eğer su alıyor ya da en azından nem sorunu varsa ABS geçici olarak devre dışı kalmış olabilir.

Öte yandan Sercan'ın da dediği gibi bu problem basit bir akü problemi de olabilir.
Soğuk havalarda bu tür problemler yaşanabiliyor...

Sercan Keklik

arka tekerlik abs sensörleri amortisörün üstünde olması lazım abi koltuk altı degil ama kesin eminim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

quote:

arka tekerlik abs sensörleri amortisörün üstünde olması lazım abi koltuk altı degil ama kesin eminim.

Yanlış yazmışımSercan, sensör değil, bağlantı yeri koltuk altında. Sensördoğal olarak tekerlekte ve poryaya baka baka çalışıyor :)

gkalagan

öncelikle tüm alfisti arkadaşlarımın bayramını kutlarım. iki gün önce her zaman tatil öncesi yaptığım gibi aracımın tüm bakımlarını yaptırdım ve yola çıkmadan kendimde kontrol edip keyifle tatil yolculuğuma başladım yolda çok yoğun bir sağanak yağış vardı ama bir süre sonra dindi, yağmur dindikten sonra ABS ışığı birden yanmaya başladı ve abs devre dışı kaldı o vaziyette yolculuğumu tamamladım bir kaç gün ışık sürekli yandı ama dün itibariyle ışık söndü fakat kontağı açıyorum bir süre bekliyorum tüm ikaz ışıklarıyla beraber abs de sönüyor marşa basıyorum abs ve fren ikaz ışığı tekrar yanıp iki saniye içinde sönüyor ve tekrar yanmıyor.Bu sorunumun kaynağı ne olabilir? önümüz kış ben bu abs ikazlarına frenler ıslandıkça alışmalımıyım?daha önceki araçlarımın hiçi birinde bu tarz sorunlar yaşamadım sevgili alfam bana tatilde bunları niye yaşatıyor?kronik sorun mu?yoksa bizim oğlanın bana  nazlanması mı:)

Gouki

Bende de başlarda yolculuk sırasında 1 süre sonra Abs lambası yanıyordu. Kontagı açıp kapadıktan sonra da sönüyordu. Ancak bu böyle devam etmedi tabi :) Sürekli yanmaya başlayınca serviste bilgisayara bağlayıp gördük ki sol arka sensörüm ömrünü tamamlamış. Değiştirince düzeldi herşey. Tavsiyem Alfa'nızı serviste bilgisayara bağlatmanız olacak. En doğrusunu o söyler.

Alfadanadam

quote:

Bende de başlarda yolculuk sırasında 1 süre sonra Abs lambası yanıyordu. Kontagı açıp kapadıktan sonra da sönüyordu. Ancak bu böyle devam etmedi tabi :) Sürekli yanmaya başlayınca serviste bilgisayara bağlayıp gördük ki sol arka sensörüm ömrünü tamamlamış. Değiştirince düzeldi herşey. Tavsiyem Alfa'nızı serviste bilgisayara bağlatmanız olacak. En doğrusunu o söyler.

Her zaman değil :) Sensörlerin bağlantılarında problem varsa bilgisayar yanılır. Bilgisayar vasıtasıyla problemli sensör tespit edildikten sonra ilgili sensörün bütün bağlantılarını kontrol etmek gerekir. Lastik değişimi esnasında ya da yol şartları sebebiyle küçük hasarlanmalar buna benzer problemlere yol açabiliyor.

Gouki

Haklısın Bülent abi, hemen değiştirmeyin tabi ki önce bir kontrol edin ! Mesela benimkine de WD-40 sıkıp denemiştik yine olmamıştı :p Sonra değiştirmiştik. Bilgisayarın avantajı en azından  problemin hangisinde olduğunu söylediğinden direk o sensöre odaklanmanız.

Edited by - gouki on 01/10/2008  01:33:24

gkalagan

teşekkürler  değerli görüşleriniz için