Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159'lara özel kapı gıcırtıları problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harunresitz

Arkadaşlar merhaba, forumda iki gün önce bu bilgileri içeren bir konu açmıştım ama konu yok olmuş iki gündür bulamadım.

Alfa Romeo 159'larda tüm kapılarda kapıları tamamen açmaya çalıştığımızda gacuuur gucurrr sesler geliyor. Bu problemi yetkili servis ve iki özel servise sorduğumda hepsi kapı gergilerinin değişmesi gerektiğini söyledi ve her bir kapı gergisi için 70 lira ve sonrasında işçilik istediler. Kapı gergileri ise son derece basit bir parça ve bu parça için 70 lira vermek çok mantıklı gelmiyor bu nedenle ebay gibi yabancı sitelerden yedek parçayı temin edip sadece işçilik ödeyerek bu problemden kurtulayım istedim ama kapı gergilerinin tam ingilizcesini çeviremediğimden olacak ki hiç bir yabancı sitede bu parçaları bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır acaba?

*Geçen gün yetkili serviste ve özel serviste tesadüfen gördüğüm iki 159'un kapılarını kontrol ettim malesef 159'ların neredeyse tamamında zaman içerisinde bu problem oluşuyor görünüyor.

ugursahin90

Abi bence sadece 159 lara has birşey değil benim 156 da da var bende çok sordum soruşturdum bana da 90 lira dediler ön kap gergisi için ama tabi ben o parayı vermedim gittim 9 liraya wd40 aldım o sorundan tamamen kurtuldum. Size de öneririm en azından bir deneyin eğer işe yaramazsa değiştirin.

harunresitz

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi bence sadece 159 lara has birşey değil benim 156 da da var bende çok sordum soruşturdum bana da 90 lira dediler ön kap gergisi için ama tabi ben o parayı vermedim gittim 9 liraya wd40 aldım o sorundan tamamen kurtuldum. Size de öneririm en azından bir deneyin eğer işe yaramazsa değiştirin.

Uğur malesef wd 40 problemi çözmüyor. Sizin kapı gergileri ile bizimkiler çok daha farklı yapıdalarmış. Bizim gergiler sizinkilere göre daha ucuz ve daha dayanıksızmış (özel servisin verdiği bilgi bu) kapı gergileri ingilizcede tam olarak nasıl geçiyor acaba bulabilsem yabancı forumlarda da araştıracağım ama bir türlü tespit edemedim.

ugursahin90

Ozaman değiştirmek lazım yalnız bende yarım saattir bakıyorum ebay e bulamadım.Parça satan sitelerede baktım ama yok bulamıyorum kolay gelsin size sanırım biraz uğraştıracak ucuzunu bulmak yalnız az önce bakarken fark ettim puntonun kapı gergisi benimkine çok benziyordu bende puntonunkini bi alıp denesem mi sonuçta 20 lira :D

harunresitz

Ozaman değiştirmek lazım yalnız bende yarım saattir bakıyorum ebay e bulamadım.Parça satan sitelerede baktım ama yok bulamıyorum kolay gelsin size sanırım biraz uğraştıracak ucuzunu bulmak yalnız az önce bakarken fark ettim puntonun kapı gergisi benimkine çok benziyordu bende puntonunkini bi alıp denesem mi sonuçta 20 lira :D

Fiat grubuyla bazı parçalarımız ortak olduğuna göre sizinkilerde de mutlaka uyanlar vardır. Uğur yabancı sitelerde hangi isimle arattın söyler misin?

misket

Fiat eper programı var oradan ingilizce ismine ve koduna ulaşabilirsiniz.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

harunresitz

Fiat eper programı var oradan ingilizce ismine ve koduna ulaşabilirsiniz.

Fiat eper programi ucretli gorunuyor. O nedenlr deneme sansim olmadi malesef.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Doğa Tosun

bence ne sadece 159'lara, ne de tüm 159'lara özel bi problem degil..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

harunresitz

bence ne sadece 159'lara, ne de tüm 159'lara özel bi problem degil..

Arac alim asamasinda baktiklarimin bir cogunda vardi malesef. Gecen ay ocersonde yetkili serviste, gecen hafta da ozel serviste gordugum 159 da vardi. Servis yetkilileri kronik oldugunu soyledi malesef.

Alfadanadam

Benim 159'un gergilere silikon bazlı koşu bandı spreyi sıkmıştım ve kesilmişti.

Tapatalk You are not allowed to view links. Register or Login

huseyinsimsek

Ben geçenlerde Antalya Turgay ustaya gösterdim benim GT'yi. Bende de gergilerde ses var. Gıcırtıdan ziyade kapıyı açarken her iki tarafta da 3 kere "tak tak tak" diye ses yapıyor. Gerginin şasiye bağlandığı yerdeki pin aşındığı için yaptığını söyledi. Pin'i değiştirecektik ama gidemedim birtürlü. Gıcırtılar için WD40 birebirdir. Uçakta bile kullanıyoruz biz :)
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

huseyinsimsek

Harun Bey,

Aradığınız parçanın İngilizce ismi "Door Check"tir. 159'lar için Parça numarası 60690659 olarak aratabilirsiniz. Sanıyorum bu olsa gerek.

Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login adresinden Türkçe olarak parçaları aratmanız mümkün. Ben de şimdi keşfettim.
156 2.0 TS - 1998

harunresitz

Ben geçenlerde Antalya Turgay ustaya gösterdim benim GT'yi. Bende de gergilerde ses var. Gıcırtıdan ziyade kapıyı açarken her iki tarafta da 3 kere "tak tak tak" diye ses yapıyor. Gerginin şasiye bağlandığı yerdeki pin aşındığı için yaptığını söyledi. Pin'i değiştirecektik ama gidemedim birtürlü. Gıcırtılar için WD40 birebirdir. Uçakta bile kullanıyoruz biz :)

Aslina bakarsaniz benimki de oyle. Gicirtidan ziyade kapiyi 15 cm actigimda bi ses 30 cm actigimda bi ses bir de tam actigimda bir des geliyor. O zaman kapi gergileri degil oyle mi?

tolga_ozhan

Aslina bakarsaniz benimki de oyle. Gicirtidan ziyade kapiyi 15 cm actigimda bi ses 30 cm actigimda bi ses bir de tam actigimda bir des geliyor. O zaman kapi gergileri degil oyle mi?

İlk postlara bakınca bunun gıcırtı ile ilgili olduğunu düşünmüştüm.
Eğer üç kademeli gelen bir "tık" sesi ise bu benim eski 164'de de vardı. Çözmek için epey bir çözüm aramıştım. Yağlama vs.. gibi şeyler burada işe yaramıyor maalesef. Aşınmış pin buna sebep oluyor.
Benim 164 için yeni pin bulmak gibi bir şansım yoktu. Elimde çıkma parça değil, çıkma araç vardı :)
Şansıma onun pinleri iyi durumdaydı ve bu seslerden pin değiştirerek her iki kapı içinde kurtulmuştum.

Fakat bu sorun 159'a özel değil. Olsa olsa 159 için kullanılan pin malzemesinin daha kolay aşınacak malzemeden yapılmış olması ile alakalı olabilir.

huseyinsimsek

Aynen öyle. Hatta kendin de kontrol edebilirsin. Kapıyı açarken gerginin gövdeye bağlandığı yerdeki pinin hareketine bak. Tam bu "tak" sesinin geldiği esnada normalinden farklı bir hareket yapıyor.

Pinin aynısını aramana gerek yok. Tornacıda aynısını maksimum 10 liraya yaptırabilirsin. Enazından ustamın söylediği böyle.
156 2.0 TS - 1998

Alfadanadam

Sorun gıcırtı değil de takırdama ise pin aşınması yada pin yuvasının aşınmaya dayalı genişlemesidir. Bazen orjinal yeni pin iş görürken bazen az daha geniş pin gerekiyor aklınızda olsun. Çoğu insan boş yere komple değiştiriyor.

Tapatalk

h.t

Demek ki kapı açılırken çıkan "tak tak" sesi benim araca özgü değilmiş bende kafayı yiyorum bu ses yüzünden. Benim sadece sağ ön kapıda yapıyor.
Takipteyim inşallah bir çözüm bulursunuz sizde  :)

huseyinsimsek

Hürcan Bey,

Hiç kafayı yemenize gerek yok :) Sitede, 5-6 yaşında aracı olup, heralde 10 kişiden 6sında bu problem vardır. Sadece Alfa'lara özgü bişey de değildir zannımca.

Mukavim metalin, nispeten daha az mukavim olan diğer metali aşındırması sonucu oluşabilecek sıradan bir problem. Pinin aşınmış olması tabi iyi bişey. Dediğim gibi işini bilen bir tornacıda aynısını maksimum 10 liraya yaptırırsınız.
156 2.0 TS - 1998

harunresitz

arkadaslar kapidan gelen seslere dair kisa bir video ekledim. Bir de asagida fotograf var. Bahsettiğiniz pinlerle ilgili. Detayli bilgi alabilir miyim. Tam olarak nereden bahsediyorsunuz?

Alfadanadam

Harun bey, bahsettiğim pim kapı tarafındaki. Şapkalı pim hatta. pimin kendi de olabilir, o kol üzerindeki yuvarlak yuvadaki genişleme de olabilir.

Tapatalk

harunresitz

Harun bey, bahsettiğim pim kapı tarafındaki. Şapkalı pim hatta. pimin kendi de olabilir, o kol üzerindeki yuvarlak yuvadaki genişleme de olabilir.

Tapatalk

Videoyu izlediniz mi? Problem ayni degil mi?

Alfadanadam

Videoyu izlemeye kalktığımda "bu video özeldir" diye uyarı çıkıyor.

Alfadanadam

Bu arada yerini yanlış tarif etmişim. Kapı tarafında derken araç tarafında demek istemiştim. Sabit taraf yani.

harunresitz

Videoyu izlemeye kalktığımda "bu video özeldir" diye uyarı çıkıyor.

Size zahmet videoyu trkrar dener misiniz?

Alfadanadam

Videoyu izledim. Benim bahsettiğim ses bu ses. Hatta kaynı şekilde kapıyı aç kapa yaparken bir parmağınızı dediğim pimin üstüne koyarsanız sarsıntıyı hissedebilirsiniz.