Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 69 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

2 gün gecikme ile yağını değiştirttim, ön ve arka sileceklerimiz yenilendi.

///////////////

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Sıfır takılmış olmasına rağmen keçelerden yağ kaçıran hatalı üretim direksiyon kutusu değişti. Çiçek gibi oldu :)

önder değişmeden önce gıcırtı yapıyor muydu?
carium'da baktık benim hidrolik kutusunun içinde fazla hidrolik vardı. şırıngayla çektik fazlasını.
1-2 saat kullanımdan sonra park manevrasında hızlı döndürdüğümde cıırt diye bir ses geliyor bazen.

Volkan normalde 80.000 km'dir kullandığım direksiyon kutusunda hiçbir problem yoktu. Ancak bir ara mesela katlı otopark çıkarken-inerken hafif bir hırıltı sesi gibi ses gelmeye başladı, sanki direksiyonda da boşluk var gibi hissettirmeye başladı. Kısa süre sonra bir gün bu ses aşırı rahatsız edici seviyeye geldi hemen servise çektim. Aha gitti bizim direksiyon kutusu diye korkarken hidrolik haznesinden dolayı olduğu ortaya çıkmıştı. Hazne hidroliği kaynatıyordu, 159'larda belli km'lerde bunun olabildiğini söyledi servis, 200 TL civarı bir rakama hazneyi değiştirdik ve sorun gitti. Yani önceki direksiyon kutusunda problem yoktu.

Şimdiki direksiyon kutusunun hikayesi son kazaya bağlı. Sağ ön çamurluktan darbe almıştı araba, değişmesi gereken parçalarda direksiyon kutusu yoktu ancak servisle konuştuk eksperi de ikna edince sıfır direksiyon kutusu takmıştık. Ancak gelgelelim 80.000 km tıkır tıkır giden direksiyon kutusunun ardından yeni takılan bozuk çıktı :) Onu da tesadüfen aracın lastikleri değişirken farkettim. Araba liftteyken altta yağ görünce huysuzlandım, baktım direksiyon kutusundan geliyor hemen gittim servise, keçelerden geliyormuş. Tamir etsen edilir ama sıfır, kutusundan çıkıp da takılan şeyi niye tamir ettireyim? Şükür onu da bu Cuma yine değiştirdik, bir 100.000 km kronik sorunu olan direksiyon kutusunu da kaza bahanesiyle aradan çıkarmış olduk :)
anladım önder teşekkür ederim.
bakalım ben bir onur abiye sorayım direksiyon kutusu gıcırtısı ile ilgili ne diyecek.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Anıl

Yıkadım ve jantlarına kadar cila operasyonu yaptım,biraz gezdikten sonra örtüp 3 gün sonra görüşmek üzere ayrıldık :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

herewego

ben bugün gtv ye katalizör ve orta susturucu olmadığı için cut out aldım ve bugün taktırdım uzaktan kumandalı ister canavar ses ister sessiz şu an çok memnunum

tayfun

bugün 156 imi bir güzel yıkadım pakladım. sonrada bahçelievlerde tunnig cilerin olduğu sokakta açık hava filitresi araken birde ne göreyim! forumdan arkadaşımız Kartal ın spider 34 TE 6309 sem tunig diye bir dükkanın önünde yaldır yaldır yanıyor.meyersem kartal arkadaşımızda orada çalışıyormuş. biraz tabi ben daha onunla tanışmadan spider in etrafında dönüp fotogtaflarını çekmeye başladım. sahibi kim diye soruncada o vesile ile tanıştık. sag olsun çok ilgilendi.hava filitresi kutusunu ve trübülans kabinini söküp, simota kutu içi hava filitresi taktık. yeni filitrenin tadına bakayım derken yeni aldığım çeyrek depo benzini bitirmişim :D :D

engin uzun

Bayram icin yikandik birde guzel cilalandikki sormayin. Kara kara parladi haylaz. Bayrama haziriz
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

coolistanbul

ufak bi defter aldım. ona yaptıklarımı km'si tarihi tutarı ile not tutmak için....

Bu kadar olur aynisini bende yapiyorum :-))
Excell'de de yedekleme tabi ki...

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

ATA

Bende 156ya exelde yaptim, toplama baktikça fenalik geçiriyordum :)

Gtv'ye kismet olmadi daha.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

sp4rc0

ufak bi defter aldım. ona yaptıklarımı km'si tarihi tutarı ile not tutmak için....

Bu kadar olur aynisini bende yapiyorum :-))
Excell'de de yedekleme tabi ki...

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura

Arabayı aldığım günden bu güne kadar her You are not allowed to view links. Register or Login ne kadar yakıt aldığım ne masraf yaptığımı ben de yazıyorum..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Anıl

GTV ve 156 ile yakıtın,servisin hesabını,defterini vs... tutmak yerine doktora tezimi bitirirdim, bu işe ne excel dayanır, ne de kağıtlar :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Yiğit Doğukan

Birinci yılımızı doldurduk ve sigortamızı yeniledik. Sol alt salıncağı, Z Rotları ve sağ arka viraj denge çubuğu birinci yıl hediyesi olarak alınıp, montajlanmak üzere beklemeye geçildi. =)

redromeo156

a dan z ye butun agır bakımlarımızı yaptık  :D
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

misket

Yeni fren ve debryaj pedalı pabuçlarımız kargodan geldi  :)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

ozoozo

Bugün ön tampon plastidip ile kaplanacak ve eğer yetişe bilirse spoiler ida siyah kaplatacağım yine plastidip ile :)

tolga_ozhan

Bugün ön tampon plastidip ile kaplanacak ve eğer yetişe bilirse spoiler ida siyah kaplatacağım yine plastidip ile :)

Plasti dip güzeldir :)

blackeyekenan

225 /45/17 dunlop sp01 lastiklerimi michlen primacy hp 225/45/17 ile değiştirdim malesef 215 bulamadımm,, sizce beni bekleyen farklar olumlu olumsuz ne olacaktır,, tecrube sahibi arkadaşlar fikirlerinizi bekliyomm.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

tolga_ozhan

225 /45/17 dunlop sp01 lastiklerimi michlen primacy hp 225/45/17 ile değiştirdim malesef 215 bulamadımm,, sizce beni bekleyen farklar olumlu olumsuz ne olacaktır,, tecrube sahibi arkadaşlar fikirlerinizi bekliyomm.

Yakıt tüketimi düşecek çok cüzzi bir miktarda.
Hem michelin olması ile hemde daha dar taban olması sebebi ile yol gürültüsü azalacak.

Aracın arkadan görüntüsü nispeten daha cılız duracak. Yol tutuş çok fark edilmeyecek derecede azabilirdi ancak hem michelin'ler yeni olduğu için hemde nispeten bence Türkiye yollarına dunlop'dan daha uygun olduğu için yol tutuştada olumlu değişikler olacaktır.

blackeyekenan

Eyvallah ,,, Lastik ebatı daralacak mı? Ama aynı değerde ikiside 225/45/17,, fark olmamması lazımm,,,

blackeyekenan

Buarada dunloplar satılık isteyen olurs cevrenizden yardımcı olursanız sevinirimm

erdem1904

16 jantta benimde en sevmediğim ve alışamadığım şey arkada ki cılız görüntü :) Özellikle 225 45 17 arkayı çok dolu gösteriyor... Benim eski 156'da vela jantlarla 225 45 17 vardı.. Buyrun arkadan görüntüsü :) Çok tok duruyordu...

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

Bu da dolulukta son nokta..  :) Arkadaşımın 67 custom baby novası.. Şimdi TT customda..

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackeyekenan

Eet arkadan tok goruntusu mukemmle oluyor, lakin kafama takıldı tum lastık markalarında 225/45/17 ebatı aynıdır dimiii,, arkadas dar olur michlende deyince sasırdım,,,215 zannetti sanırımm kardesss

ozoozo

Bende Oyle dusunuyorum buyuk ihtimalle 215 yazmissiniz , 215 ile karistirip oyle yazmistir.  Yani aynidir iki lastik goruntusude.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Fatihob

Bende ilk okudugumda 215 lastik taktınız sandım sonra tekrar okudum 225 takmıssınız 215 bulamassınız. Tolgada büyük ihtimal yanlış okudu. Ebatta değişme yok her markanın 225/45/17si aynıdır ;)
..

tolga_ozhan

Eyvallah ,,, Lastik ebatı daralacak mı? Ama aynı değerde ikiside 225/45/17,, fark olmamması lazımm,,,

Pardon ben michelin'leri 215 olarak okumuşum.