Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Tablet Montajı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Herkese iyi akşamlar , bugün yarın Giuliettam için 7" lik bir tablet alacağım, bildiğiniz gibi orta konsol boş durduğu için oraya monte edeceğim ve bluetooth yardımıyla istediğim şarkıyı veya klibi oynatacağım bir nevi orjinalmış gibi olacak , Forumdan belki tanıyorsunuzdur Baskan nickli (mustafa abi) sağolsun bana olayı telefonla uzun uzun arayarak anlattı sağolsun ancak biraz sorum var Baskan bana Samsungun 7" lik tabletlerini almamı önerdi çünkü kendisinde Asus varmış güncelleme gelmiyor vs demişti , sizce Samsungun bu ( You are not allowed to view links. Register or Login ) tabletinimi almalıyım , yoksa herhangi basit bir markanın tabletini mi ? Bu konuda çok kararsız kaldım çünkü bu tableti tamamen arabam için alacağım kendi bireysel kullanımım için değil aslında çok fark yok arasında 150-200 lira fark var ama yinede az değil , sizce napmalıyım ?

2. bir sorum olarak , şimdi Baskanın arabada aux yokmuş o direk , orta konsolu sökerek teybin arkasından tableti bağlamış ancak bana kendisi bir tanede Bluetooth kulaklık al ve hiç bir şekilde kablo uzatma dedi (benim araçta aux var ancak kablo uzatmam gerekecek,oda hoş görünmeye bilir) Küçük bluetooth kulaklıklar varmış sanırım bu kulağa takılanlardan , bu bağlantıyı yaparken bir sorun olabilir mi acaba , bizim konuştuğumuz ve kafamdan geçen , Başkan bursaya dönünce o kapak için bir aparat ayarlayacak bana direk tableti tutuyormuş,mıknatıslı bir sistemmiş buda orjinal gösteriyormuş , daha sonra Tableti , alacağım küçük kulağa takılan bluetooth kulaklığa bağlayacağım daha sonra o küçük bluetooth kulaklığı 2 başlı erkek uçlu aux ile torpidodaki aux'a bağlayacağım bu şekilde hiç bir kablo vs görünmeyecek ve orjinalmiş gibi duracak, yalnız demin kafama takılan şu oldu ben telefonumu bluetooth ile bağladığımda telefondan müzik çalamamıştım daha doğrusu çok kafa yormamıştım bu tip bağlantılarda bir sorun olmaz dimi ?

biraz fazla uzattım , bilgisi olan yardımcı olacaklara çok teşekkürler , özellikle birbirine bağlamadan ziyade sizce bu tip bir olay için 400 lira samsunga para vermeye değer mi ? yoksa 150-200 liraya yine android bir tablet alıp 7" lik orayı doldurup görsel amaçlı ve klip vs oynatmama yeter mi ? android olması şart çünkü torque programını kurup oradada arabamın değerlerini görmek istiyorum.  :alfisti:

Edit : Samsung seçmemdeki en büyük etki , bildiğiniz gibi işlemcisi vs iyi ve dokunmatiği diğer bilinmedik markalara göre çok iyi ancak yukarıda saydığım nedenleri acaba başka bir markanın tabletide yaparmı , sonuç olarak bir klip listem olacak oradan klipleri oynatacağım ve telefonumu hotspot yapıp navigasyon yapabilirim,film vs izleyebilirim(park halindeyken) bu tip özelliklerle kullanacağım.

KAKIRMAN

Şu da var (çıkmasını arıyorum-sıfır da var ama o parayı vermek istemem) renault megane 3 serisinin tomtom ünitesini bizim o boş yuvaya renaulttaki çerçevesiyle oturtma planlarım var. Hem orijinale 10 kala bir işlem olur hem de estetik ve de kibar & sade olur. Artı Tomtom da cabası olacak. Bir çıkma bulup proje işine girmek gerekiyor. Tablet tamam Samsung iyidir fakat bence siyah kasalı bir tablet olsa daha makul olur. Zira Samsung ora da bana göre her haliyle sırıtacaktır. Bu benim kişisel görüşüm tabii.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Şu da var (çıkmasını arıyorum-sıfır da var ama o parayı vermek istemem) renault megane 3 serisinin tomtom ünitesini bizim o boş yuvaya renaulttaki çerçevesiyle oturtma planlarım var. Hem orijinale 10 kala bir işlem olur hem de estetik ve de kibar & sade olur. Artı Tomtom da cabası olacak. Bir çıkma bulup proje işine girmek gerekiyor. Tablet tamam Samsung iyidir fakat bence siyah kasalı bir tablet olsa daha makul olur. Zira Samsung ora da bana göre her haliyle sırıtacaktır. Bu benim kişisel görüşüm tabii.

Hocam tom tom benim bildiğim sadece navigasyon doğru mudur ? bu Samsung tabletin siyahıda var , internetten siyahınıda sipariş edebilirim o dert değil bir de tablet olmasının diğer avantajlarından birisi 8 gb hafızası var , genelde bizim burada tepeye çeker muhabbet ederiz en basitinden örnek güzel bir film falan koyup zaman geçirilebilir , veya telefonun internetinden navigasyon sağlayabilirim , en en önemli ve güncel kullanacağım ise klip listesi bundan dolayı tablet istiyorum ama dediğim gibi bunu samsung gibi kaliteli bir şey mi yoksa abidik gubidik bir markamı ona takıldım.

Edit : birazdan Baskan kendi aracının fotoğraflarını atacak bana , fotoları görseniz hayran kalırsınız son derece güzel ve orjinalmiş gibi duruyor.

Baskan

Aparat bu, yalnız mutlaka cam harici tutturulacak yerler için (plastik mesela) öpücük aparatını iste. Verdiğim linkte videosu var oradan bakabilirsin..

Dediğim kulaklıkta bu HS300 modeli, harici kulaklık ile çalıştığı için sen kulaklık yerine iki erkek uçlu jack alıp birini kulaklığa diğerini aux girişine takıcaksın.
Tablet ile kulaklık bluetooth ile bağlandığı anda tabletin tüm sesi kulaklığa değilde auxe girmiş olacak..

KAKIRMAN

Şu var ve önemli olan bunun kasası tabii. Komple bulmak lazım...
Kasaya ve ekrana dikkat. Orijinal duruyor değil mi. İşte bu projeyi uygulama işi var aklımda ne zamandır.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozoozo

Şu var ve önemli olan bunun kasası tabii. Komple bulmak lazım...
Kasaya ve ekrana dikkat. Orijinal duruyor değil mi. İşte bu projeyi uygulama işi var aklımda ne zamandır.

Bu biraz benim aradığımdan farklı oluyor hocam , benim tablet tam oturuyor oraya ve çok amaçlı bir şey olacak haftaya kadar hallederim resimlerini atarım belki kafana yatar , sende bu şekilde yaparsın.

Baskan

Önce tableti al o bölgeye koy ve ölçü al.
Bu tutacak 2 çeşit ilki 16 cm yüksekliği var.

Diğer modelinde 11cm yüksekliği var.

Ona göre al bu tutacağı..
Ayrıca şu 3m bantlı alt aparatı mutlaka alman gerekiyor.

Kapağın zeminine o aparatı yapıştıp o şekilde tutacağı sabitleyeceksin..

ozoozo

Önce tableti al o bölgeye koy ve ölçü al.
Bu tutacak 2 çeşit ilki 16 cm yüksekliği var.

Diğer modelinde 11cm yüksekliği var.

Ona göre al bu tutacağı..
Ayrıca şu 3m bantlı alt aparatı mutlaka alman gerekiyor.

Kapağın zeminine o aparatı yapıştıp o şekilde tutacağı sabitleyeceksin..

Harikasın abi gerek whatsapptan görsellerinle , gerekse buradan resimlerle tam oturdu kafama , çok teşekkür ettim.  :arkadasim:

Lbe

Abii bu konu çok güzel olmuş :D

Benim aklıma gerekli ölçüler alınarak tablete fiberden bi yuva yapmak geliyor.Tıpkı maxigauges yuvaları gibi..

engin uzun

Takipteyim.Aklımdaydı tablet montajı.Hem istediğin navigasyon programını yüklersin, hemde güzel bir multimedya olur.oldukca ise yarar bence.Salt naviden bariz iyi.Aletin şarj olayı nasıl olacak,her seferinde yolda falan sök tak mı yapılacak yoksa direkt gizli bir yerden enerji cekmeyi düsünüyormusun.?
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

Alfadanadam

Ben o iş için 7" Acer tablet almıştım. Hatta Ankara'ya geldiğimde Özgün'e falan gösterdim. Ben multimedia olarak kullanmayı düşünmüyorum kısa vadede ama. Benim asıl istediğim navigasyon için normalde telefonu kullanıyorum o da hem şarjı çabuk yiyor hem de aynı anda hem navigasyon ihtiyacı varken telefonu kullanmak sıkıntılı oluyor. Ankara'ya gelirken tableti navigasyon olarak kullandım.
Asıl amacım bluetooth obd cihazı ile tableti bağlayıp araç bilgilerini grafik-şekil olarak görmek. Torque bu iş için biçilmiş kaftan. Bugün üşenmezsem bağlayıp bir iki foto çekeyim.

Almayı düşündüğünüz tabletin şarj girişinin nerede olduğu montajın güzelliği için hayati önem taşıyor. Ben önemsemedim alırken ama görünmemesi daha güzel olacaktır.

Alfadanadam

Bu kadar karmaşık düşünmüyorum tabi. Özellikle turbo boost görmek istiyorum ben.

Alfadanadam

ozoozo

Bülent abi 10 numara olmuş güle güle kullan.  :nazar: Seni 3-5 güne kadar torque obd bluetooth için rahatsız edeceğim  :p

Takipteyim.Aklımdaydı tablet montajı.Hem istediğin navigasyon programını yüklersin, hemde güzel bir multimedya olur.oldukca ise yarar bence.Salt naviden bariz iyi.Aletin şarj olayı nasıl olacak,her seferinde yolda falan sök tak mı yapılacak yoksa direkt gizli bir yerden enerji cekmeyi düsünüyormusun.?

Hocam aynen dediğiniz gibi tamamen multi medya amaçlı kullanacağım , sarj aleti olayını hiç dert etmiyorum çünkü tabletin şarjı oldukça iyi gidiyor 4000mah battey gücü var buda yeterli düşünüyorum , alacağım samsung hs3000 kulaklıkta bu şekilde uzun süre gidiyor , zaten tableti arabada bırakmayı düşünmüyorum akşam olduğunda yanıma alacağım geceden şarja takarım oda bana gün boyu yeter de artar bile , kaldı ki şarjı bitse bile çakmaklıktan bir usb ile şarj ederim oda dert değil yani :)

Az önce media marktten Samsung Galaxy Tab 3 aldım  totalde kaskosuyla beraber 444 liraya geldi normalde tablet 399 lira , yalnız kasko şart  :p bu şekilde geceleri arabadada bırakabilirim yani kafam rahat , aynı şekilde media markt ta Samsungun bluetooth kulaklığıda vardı ancak acelem vardı çok fazla inceleyemedim belki birazdan kahvaltıdan sonra tekrar gidip alabilirim geriye de bir tek Başkanın paylaştığı tableti mıknatıs gibi tutacak olan aparat kalıyor onuda haftaiçi alabilirim , işlem bittiğinde ayrıntılı resimleride paylaşırım zaten çok kolay bir şey olacak , şuan için tek dert ettiğim aparatın boyunu ayarlamak :) daha sonra da bülent abinin yaptığı gibi obd bluetooth alıp aracın değerlerinide ekrana yansıtacağım, artık bir nevi multi medya aracımda olmuş olacak her türlü dizi,film,video,internet vs olmuş olacak :)

ozoozo

Abii bu konu çok güzel olmuş :D

Benim aklıma gerekli ölçüler alınarak tablete fiberden bi yuva yapmak geliyor.Tıpkı maxigauges yuvaları gibi..

kardeşim fiberden yuvaya falan gerek yok , Başkan sağolsun zaten ölçmüş 7" lik herhangi bir tablet tamamen oluyor , aldığın tablette eğer android olursa Bülent abinin resimleri paylaştığı gibi torque proğramı ile maxi-display'ın aynısı oluyor daha önce maxi-display alacaktım eğer takip ettiysen sonra bir gün forum donanımda gezerken Başkanın tablet montajını gördüm , hem aracımda multi medya olacak , telefonuda hot spot yapıp tablette her an internete bağlı olacak hemde bu tip aracımın değerlerini okuya bileceğim yani süper bir olay hemde çok şık görünüyor gerçekten.

ozoozo

Arkadaşlar nasıl durduğunu,nasıl yapıldığını merak edenler için benim başlıkta bir video ve 2 resim paylaştım ilgilenenler olursa oradan bakabilirler.

Alfadanadam

Bu arada başkan, hs300'ü bu iş için kullanmak dahiyane. Artık ben onu başka işlerde de kullanırım :)

Tapatalk

ozoozo

Bu arada başkan, hs300'ü bu iş için kullanmak dahiyane. Artık ben onu başka işlerde de kullanırım :)

Tapatalk

fiyatı biraz tuzlu ama olsun abi(ben 150 liraya aldım) harika bir cihaz , hiç bir şekilde kablo falan uzatmıyorsun ve cihazın kendine göre özellikleri var müzik dinlerken bass falan ayarlabiliyorsun  :yukari-ok:

Baskan

hs300'ün dahili mikrofonu sayesindearaç kullanırken ekrana temas etmeden müzik, video, internet ve birçok özelliği sesli komut ile sağlanabiliyor olması ayrı bir güzellik.. Ayrıca üzerindeki mode tuşu ile 3 mod bass ayarı yapılabiliyor ekstradan ve yine üzerindeki ileri geri tuşları ile müzik, video değiişimleri yapılabiliyor..
Ben 3g destekli tablet ile görüşmelerimi bile bu şekilde yapıyorum.. Hs300 torpido'da değilde güneşlikte duruyor orası ayrı tabi, herkes gözüne hoş gelen yerde sabitleme lüksüne sahip. Blueme zaten işime yaramıyordu, artık hiç bakmıyorum bile..

ozoozo

hs300'ün dahili mikrofonu sayesindearaç kullanırken ekrana temas etmeden müzik, video, internet ve birçok özelliği sesli komut ile sağlanabiliyor olması ayrı bir güzellik.. Ayrıca üzerindeki mode tuşu ile 3 mod bass ayarı yapılabiliyor ekstradan ve yine üzerindeki ileri geri tuşları ile müzik, video değiişimleri yapılabiliyor..
Ben 3g destekli tablet ile görüşmelerimi bile bu şekilde yapıyorum.. Hs300 torpido'da değilde güneşlikte duruyor orası ayrı tabi, herkes gözüne hoş gelen yerde sabitleme lüksüne sahip. Blueme zaten işime yaramıyordu, artık hiç bakmıyorum bile..

Sesli komut sağlamadan kastın ne oluyor abi tam olarak ? o tuşlarla video vs geçildiğini bilmiyordum dahada bayıldım bu işe  8)

Baskan

Tabletin sesli komut özelliğini aktif ettiğin zaman kulaklığın üzerindeki ahize tuşuna basarak komuta edebiliyorsun.. Tuşa basıp müzik diyorsun müzik çalmaya başlıyor veya ahmeti ara diyorsun ahmeti aramaya başlıyor vs..

ozoozo

Tabletin sesli komut özelliğini aktif ettiğin zaman kulaklığın üzerindeki ahize tuşuna basarak komuta edebiliyorsun.. Tuşa basıp müzik diyorsun müzik çalmaya başlıyor veya ahmeti ara diyorsun ahmeti aramaya başlıyor vs..

O zaman harika bir özellik bu ancak ahmeti ara olayını tam olarak anlamadım abi , sonuç olarak telefonu bir şeye bağlamıyoruz yani nasıl olacak o durum ?

Baskan

3g'li modelde iş yapar o komut. Ben o yüzden demiştim..

ozoozo

3g'li modelde iş yapar o komut. Ben o yüzden demiştim..

Hmm anladım abi , blue&me ile telefona bağlarım o zaman tam bir multi medya yapmış olurum :) valla iyi ki almışım diyorum bu aracın tek eksiği bir ekrandı artık oda oldu , taktım ve şöyle bir baktım tekrar arabama hasta oldum  :alfisti:

Alfadanadam

Başkan, giu'ya aux girişi kolay mıdır? girişi hazır mı arkada?

Tapatalk