Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackeyekenan

Bugün uzun yol yaptım bu lastikler cok harika ya,, hamur gbii ses olayı gitti hafif tumsekleri emiyorr,, ama benim arac cok esnemeye basladııı yolda ,, bu u anlayamadımm

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Gouki

Anahtarın üstündeki soyulmaya başlayan tuş takımını değiştirdim.

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
Anahtarın üstündeki soyulmaya başlayan tuş takımını değiştirdim.

çok güzel olmuş :)

ben de dün stickeri aldım, yapıştırdım  :alfisti:

çok teşekkür ederim
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

TRSemih

bir kaç gündür geri vitese takarken arka sis düğmesi lambasının hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başladığını fark ettim. cumartesi günü de tamamen yanar vaziyette kalmaya başladı. önce şase problemi gibi geldi. geri vites lambalarını kontrol ettim, sağdaki yanmıyor. bagaj kapağını oynatınca yanmaya başlıyor :) dedim ki herhalde lamba içinde gevşedi, temassızlık var. neyse çıkardım baktım bişey yok esnemiyor dahi. hazır çıkarmışken sağ sol stopların içindeki tüm ampullerin tozunu alıverdim :)

bagaj açıkken sol tarafta görünen, içinden bagaj kapağı elektrik hattının geçtiği spiral bir hortum var. bagaj kapağının açılıp kapanmasından dolayı zamanla bu spiralin içindeki kablolardan iki tanesi kopmuş. yalnız kopan kablolara denk gelen yer bagaj kapanırken menteşeyle temas eden yer. zamanla oluşan bir darbe söz konusu anlayacağınız. hal böyle olunca ben geri vitese taktığımda, geri vites lambasına giden kablonun ucu sise değerek onu yakıyormuş :) ilginç olan spiral de en ufak bir deformasyon olmayışı. kopan kabloları birleştirdikten sonra elektrik bandı ile her bir kabloyu ayrıca sardım ve sonrasında tüm kablolaları orijinalinde olduğu gibi demeçleyerek katbekat bantladım. son olarak spiral hortumun uçlarını her iki taraftaki deliklere tekrar takarak işlemi noktaladım.

başına bu belirtilerde bir sorun gelecek olursa, artık çözüm belli ;)
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tolga_ozhan

bir kaç gündür geri vitese takarken arka sis düğmesi lambasının hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başladığını fark ettim. cumartesi günü de tamamen yanar vaziyette kalmaya başladı. önce şase problemi gibi geldi. geri vites lambalarını kontrol ettim, sağdaki yanmıyor. bagaj kapağını oynatınca yanmaya başlıyor :) dedim ki herhalde lamba içinde gevşedi, temassızlık var. neyse çıkardım baktım bişey yok esnemiyor dahi. hazır çıkarmışken sağ sol stopların içindeki tüm ampullerin tozunu alıverdim :)

bagaj açıkken sol tarafta görünen, içinden bagaj kapağı elektrik hattının geçtiği spiral bir hortum var. bagaj kapağının açılıp kapanmasından dolayı zamanla bu spiralin içindeki kablolardan iki tanesi kopmuş. yalnız kopan kablolara denk gelen yer bagaj kapanırken menteşeyle temas eden yer. zamanla oluşan bir darbe söz konusu anlayacağınız. hal böyle olunca ben geri vitese taktığımda, geri vites lambasına giden kablonun ucu sise değerek onu yakıyormuş :) ilginç olan spiral de en ufak bir deformasyon olmayışı. kopan kabloları birleştirdikten sonra elektrik bandı ile her bir kabloyu ayrıca sardım ve sonrasında tüm kablolaları orijinalinde olduğu gibi demeçleyerek katbekat bantladım. son olarak spiral hortumun uçlarını her iki taraftaki deliklere tekrar takarak işlemi noktaladım.

başına bu belirtilerde bir sorun gelecek olursa, artık çözüm belli ;)

Muhsin Usta'nın dediğine bakarsak her iki 166'dan birisinin başına gelen bir durum. Benzer bir durum o sprial yüzünden benimde 166'da başıma gelmişti.

TRSemih

bence bu sisteme sahip iki alfadan sadece birisi değil, ikisi de aynı problemi yaşar. ama bugün ama yarın..

benim aracım 70k km'de. km ye baktığında emsallerine göre daha az kullanılmış bir araç olmasına rağmen benim başıma geldi.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

zephry

bence bu sisteme sahip iki alfadan sadece birisi değil, ikisi de aynı problemi yaşar. ama bugün ama yarın..

benim aracım 70k km'de. km ye baktığında emsallerine göre daha az kullanılmış bir araç olmasına rağmen benim başıma geldi.

Ben de aynı sorunu yaşamıştım.Hepsini itinayla eklettim geçen sene...

Taner27

bugün kaskomuzu yeniledik ve rahatladık :yukari-ok:  bugün o da bana bişe yaptı ön camı temizlemek istedim ama silecekler çalışıyordu su gelmiyordu dolu olmasına rağmen ve  o nnnnn sesi bile gelmedi  :( artık ne olduysa yarın göstercez...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

alfa

benimde alfanın sanruf  contaları eskımıs  tabı fark eddımde yağmur basladı baslıyacakdı hemen beyaz sılıkonla
halletdıkk şimdilik tabıı baska yapacak bişiy yokdu nasılsa yaza kadar kulanmıyacağım sanrufu :DDD

blackeyekenan

Farları temizlettim cok fark etti,,kaliperleri kırmızı yaptı,, lastikleri michlen taktık, rot balans yapıldı, sunroof tahliyeee temizlendi,,,sırada iç temizlik varrr

free_eagles

Farları temizlettim cok fark etti,,kaliperleri kırmızı yaptı,, lastikleri michlen taktık, rot balans yapıldı, sunroof tahliyeee temizlendi,,,sırada iç temizlik varrr

Farları nerde temizlettiniz ve nasıl bir uygulama yaptılar eski ve yeni fotograflarını koyabilirmisiniz farkı görmemiz açısından... teşekkürler

blackeyekenan

Hocam bendekiler mercekli far,, istanbulda farcı altan  var, orası cok mukemmel yapıyormu iç dış temizlik vede mercekleri değiştirelim dedii, 350 ikisi, ama aydından oraya farları sök gnder zor iş anşayacn, bende sanayide temizlettimm dış camını içine dokunmadılar,, sanayide yapıyorlar ama cok fark ediyor tavsiye ederim 100 tl gbi ortalama,,,

erdem1904

Ben 80 tl ye iç dış temizlettim.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackeyekenan

İç te temizliyorlar mı .

erdem1904

Temizliyorlar ve far yepyeni oluyor. Sadece dış temizliği zaten eliniz yatkınsa gerekli malzemeleri alarak sizde yaparsınız...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackeyekenan

Tamam üstad temizleteyim bende,,,

huseyinsimsek

Bitmesini bekliyordum ama dayanamadım :) Turgay Usta yarın teslim edecek. O kadar çok şey yapıldı ki yapılanları hatırladığım kadarıyla yazayım.

Ön salıncaklardan gelen ses ile başlayan 10 günlük serüvende;

Ön sağ-sol Z rodlar,
Ön sağ-sol üst salıncak burçları (4 adet),
Şanzıman revizyonu. 1,2,3,4 senkromeçler, ıstavroz mili, debriyaj kit
Tüm kayışlar set halinde
Tüm motor kulakları,
Motor askı burçları
Aks mili keçeleri
Tüm sıvıların yenilenmesi
Kapı menteşeleri,
Cam ayarı ve cam fitilleri temizliği
Yığınla irili ufaklı işçilik,
Motor temizliği, iç dış temizlik.

Hatırlayamadıklarımı da iş emrini aldıktan sonra yazarım.
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

tolga_ozhan

Bitmesini bekliyordum ama dayanamadım :) Turgay Usta yarın teslim edecek. O kadar çok şey yapıldı ki yapılanları hatırladığım kadarıyla yazayım.

Ön sağ-sol Z rodlar,
Tüm kayışlar set halinde
Tüm motor kulakları,
Motor askı burçları
Aks mili keçeleri
Kapı menteşeleri,

Gayet güzel ve binilesi hale gelmiştir.
Hepsini güle güle eskitin inşallah.

huseyinsimsek

Ön sağ-sol Z rodlar,
Tüm kayışlar set halinde
Tüm motor kulakları,
Motor askı burçları
Aks mili keçeleri
Kapı menteşeleri,

Gayet güzel ve binilesi hale gelmiştir.
Hepsini güle güle eskitin inşallah.
Çok teşekkür ederim. Keyifli huzurlu ve güvenli binmek için şart olan bakımlardı. Önce satılasıydı, şimdi sizn dediğiniz gibi binilesi oldu :yukari-ok:
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

ATA

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mahoretti

ATA nerdesin ? Biyerde başladın mı yoksa Tatil mi ? İZMİR buluşma topicinde adın geçiyor. Bak bi  :haydi:

tolga_ozhan

Ata o anten boynuz gibi çok gözüme batıyor be.
Orjinal anteni tak. Motor problem çıkartıyorsa, soketini takma hep içeride dursun. Görülmeyecek bir yere elektronik bir anten tak radyo dinlemek istiyorsan.

ATA

Bende bu antene hastayim :) motorlu antenlerin ikiside çöpte. Hurdacilardan telefon anteni buluesam daha iyi olacak ama uğraşmadim daha o konuyla.

Abi buluşmada adim geçiyorda, çalişiyorum. Gelirgelmez başladim bostanlida. Kemal Abiyle konuştuk bekliyorum ikinizi maç izlemeye :)

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Bu arada arka çamurluğu boyatmam lazim. O zaman anten deliğini kapatsammi diyorum orasida boyansin mis gibi.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Bu arada arka çamurluğu boyatmam lazim. O zaman anten deliğini kapatsammi diyorum orasida boyansin mis gibi.

Lütfen kapat Ata lütfen kapat :)