Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aşırı egzos dumanı..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mstfkybs

merhabalar arkadaşlar yarın uzun yola cıkıcamda egzostan baya duman cıkıyor çiğ atıyor sanki yakıtı neden yapar acaba sizce ? aciliyeti varmıdır tehlike yaratır mı

tolga_ozhan

Bu sorunun tek bir kaynağı olmayabilir.
Ateşleme grubunuzda sorun olabilir. (Buji, buji kablosu vs...)
Lamda sensörü olabilir.
Enjektörler olabilir.

Bunlar ilk aklıma gelenler.

mstfkybs

egzos la alakalı olamaz mı buji takımı yeni sayılır enjeksıyn kabloları flnda öyle :S tehlıke yaratırmı

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
egzos la alakalı olamaz mı buji takımı yeni sayılır enjeksıyn kabloları flnda öyle :S tehlıke yaratırmı

Egzoz ile alakalı olamaz.
Egzoz kendi başına motorun göndermediği siyah dumanı yada çiğ benzini nereden bulup da atsın.

Tehlike yaratırmıyı bir Usta kontrolü dışında söylemek olanaksız.
Belki basit bir sensör arızasıdır ve size yaşatacağı olmsuzluk sadece fazla benzin yaktırmak olabilir. Belki de telafisi daha ağır olacak sonuçlara yol açabilir. Mantıklı olan en kısa zamanda kontrol ettirmek.

Veloce

Araç soğukken bir süre mi çıkıyor yoksa ısınsa dahi sürekli duman var mı? Rengi ne renk birde..?

mstfkybs

Normal gri renk yani yağ yakması gibi bir durum değil şuan köydeyim alfa romeo servisini bırak ismini dahi bilmiyorlar ve yaklasık 1 ay kadar daha buralarda olmam gerekıyor soğukken atıyor ama ısınıncada atmaya basladı bu son bir kaç gündür :S

agucba

Öncelikle çok hava çok soğuk ise, havadandır. Yani normaldir.  Motor ısındıktan sonra havanın soğuk olması nedeniyle de "su buharı" atmaya devam eser.
Yalnız biz bunları yazarken görmeden, tahmini yazıyoruz. Duman aşırı derecede ise contanız yanmış olabilir en kötü ihtimalle.
Contanızın ne zaman değişmiş olduğuna dair bir bilginiz var? Su kaybı oluyor muydu?
Bence biraz beklemekte fayda var. Bu arada düzenli olarak su miktarını kontrol edin.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

mstfkybs

Hocam conta felan diyorsun çok sıkıntılı şeyler onlar korkutma beni :S su eksiltme yapmıyor

milano 75

araç ne zamandır sizde,eğer onunla ilk kışınızsa soğukatan kaynaklanan duman abartı gelmiş olabilir,su eksiltmiyosa conta deildir,çiğ yakma lamda,debimetre gibi sensörleri akla getiriyo,hararet durumu nedir,termostat sağlammı,termostat bozuksa motor sıcaklığı düşük olur ve bol dumanlı çalışır,
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

çiğ yakıt derken,bunu dumana bakarak mı yoksa kokudan mı anladınız.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

mstfkybs

Kokudan anladım hocam bide aynen arabamla ilk kışım martta aldım arabayı pek termostat felan anlamıyorum ama hararet her zamanki gibi normal 90'da sabit duruyor sürekli ve yağ ve su azaltımıda yok ben egzosdan kaynaklanır dıye egsozcuya goturdum çatlak var dedi kaynatırsak duzelır dedi yıne size danışmadan bısıy yaptırmıyım dedım ama contadandır egsozla alakası yok felan gıbı bır kaç yorum aldım korktum

Doğa Tosun

Çiğ yakıt diyorsaniz egzozdan degildir. Özel servislere telefonla ulaşıp bilgi almayi da deneyebilirsiniz.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

mstfkybs

tolga_ozhan

Kimse kesin egzozdan dememiş ki burda.

TRUPHASE

Hem bazen duman atıyor hem de çiğ benzin kokuyor ise supapların biri de kaçırıyor olabilir.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Baskan

Vuruntu varmı motorda? Şıkırdama benzeri?

Yiğit Doğukan

-Benzin kokusu sürekli mi?
-Koku araç içine kadar geliyor mu?
-Araçta LPG var mı?
-Bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı kaç derecelerde?

Eğer benzin kokusu sürekli değilde ilk çalıştırmada geliyorsa bu normal ama kokuyu içeriye veriyor ve koku sürekli devam ediyorsa o zaman bir arızadan bahsedebiliriz.

Conta yaktığını sanmıyorum çünkü conta yakan araba bariz şekilde kendini belli eder.

Eğer aracınızda LPG varsa bu normalden daha fazla egzost dumanı atar demektir. Hatta bu fazla duman atma olayı kısa süreli panik bile yaşatır. (Soğuk havalar için)

Bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı eğer 8-10 derecelerin altındaysa dumanının sürekli olması çok doğal. Egzosttan atılan su buharı, sıcak havalarda belli olmaz ancak hava soğudukça su buharı ortaya çıkar. Bu da tıpkı sigara dumanına benzer.

Diğer ihtimallerde yukarıda bahsedilmiş zaten.

Ayrıca egzosttan çıkan normal seviyede ki su buharı motorun sağlıklı çalıştığının da göstergesidir.

mstfkybs

Sıkıştırma ve vuruntu yapmıyor motor. hocam dedikleriniz tam noktasına basmıssınız lpg var kısa surelı panik yasadıgım oldu açtım kapıyı baktım ne oluyor dıye kac kere kokuyu içeri vermiyor sadece eksozdan böyle duman cıkıyor gıbı oluyor yani genelde geceleri çıkıyor yogun bir şekilde hava sıcaklıgıda 6   7 derece oluyor

mstfkybs

araç ne zamandır sizde,eğer onunla ilk kışınızsa soğukatan kaynaklanan duman abartı gelmiş olabilir,su eksiltmiyosa conta deildir,çiğ yakma lamda,debimetre gibi sensörleri akla getiriyo,hararet durumu nedir,termostat sağlammı,termostat bozuksa motor sıcaklığı düşük olur ve bol dumanlı çalışır,
termostatın bozuk olup olmadıgını nasıl anlıyabılırım ? yada debimetrenin ?

mstfkybs

Hocam conta felan diyorsun çok sıkıntılı şeyler onlar korkutma beni :S su eksiltme yapmıyor
Hocam ne contasından bahsettiğinizi bilmiyorum pekde bilgim yok ismini söylerseniz değişip değişmediğini söylerim

tolga_ozhan

Hocam ne contasından bahsettiğinizi bilmiyorum pekde bilgim yok ismini söylerseniz değişip değişmediğini söylerim

"Silindir kapak contası" bahsedilen.
Su eksiltmiyorsa bu contadan çok korkmayın arızanız ile alakalı.

mstfkybs

"Silindir kapak contası" bahsedilen.
Su eksiltmiyorsa bu contadan çok korkmayın arızanız ile alakalı.
Evet değişti yaklaşık 3   4 ay önce triger kopmuştu orda rektefiye gibi bir işlem uygulandı burda değişti silindir kapak contası felan