Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Yakıt Tüketimi Sorunsalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JerenLevent

Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim bir süredir yazmadan takip edip alfa romeo yu tanımaya çalışıyorum. Çünkü alma niyetindeyim. 147 yi mütemadiyen günün 12-13 saati araştırıyorum. Etrafımdaki insanlara soruyorum ama genel anlamda onların söylediklerini dinleyip pek kulak asmıyorum çünkü kimse kullanmamış ama bilgileri full nasıl oluyosa. Herneyse benim aklıma dün bir soru takıldı en iyi ve en geniş cevabı burada alabileceğimi düşündüm. Sahibinden de bir araç gördüm 2006 147 distinctive t.spark. Araba gerçekten çok şık. Aşık oldum diyebilirim yalnız sahibi LPG taktırmamış kıyıp :). Yakıt tüketimi 100 km 11 litre dedi. Bende burada ve başka yerlerde okudum hakikaten 11 litre civarlarında şehir içi benzin tüketimi var. Şimdi ben bunu hesapladığımda 55 kuruş gibi bir rakam çıkıyor (Benzin 5 liradan). ve şaşırdım cidden yüksek geldi. Evet araba spor güçlü bir motor olabilir belki. Diceksiniz ki eğer benzini düşünüyosan git opel al ford al. Ama ben 147 almak istiyorum başka birşey istemiyorum. Ben mi yanlış hesapladım yoksa bu arkadaşın arabasımı çok yakıyor işin içinden çıkamadım. Alfaya aşık ama alfası olmayan biri olarak sizlere soruyorum şimdi. Sizin alfa 147 niz ne kadar yakıyor Benzinde ve LPG de. Bu normal bir tüketimmi???
Forumda bununla ilgili yazılar var ama güncel olarak burada bütün arkadaşlar tüketimlerini yazarlarsa bu tarihten sonra gelecek arkadaşlarada yardımcı olur diye düşünüyorum.

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Gouki

Levent bey aramıza hoşgeldiniz. Benim 147'm 15" jantlarla 8.6, 17" jantlarla 9.1 yakıyordu.

ismet

aramıza hoşgeldiniz. sizin de bildiğiniz gibi benzin tüketimi görecelidir. araçta kaç inch jant var, bakımları tam mı, kaç kişi biniyor, klima vb. açık mı gibi faktörler çok önemli. bununla birlikte 11 litre ortalama için aracın çok sıkıştırılmış olması gerektiğini düşünüyorum. Benim 16 jant ile ortalamam 7.1 idi (karma) ve tam şehir içi ortalamam 8 litre civarıydı.

unutulmamalı ki önemli olan başkasının kaç yaktığı değil, sizin kaç yakacağınızdır  :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

JerenLevent

Hoşbulduk teşekkür ederim. Elbette dediğiniz gibi göreceli ve kullanıma dayalı birşey,

Buradaki kadar alfistiyi nerde bulucam :) Şunu görmek istedim acaba herkes kendi değerlerini yazarsa ortalama bir değer bulabiliriz belki güncel olarak. Yani diyebiliriz ki bu araç ne kadar ekonomik ve sakin kullanırsan kullan şunun altında yakmaz. Yada bastığın zaman en çok bu kadar yakar. En dip, en üst ve ortalama değerleri görürsek benim gibi bir çok arkadaşa yol gösterici olur bence. Yıl 2013 benzin fiyatı 5 lira da, bugün için TL bazında ne yakıyoruz km'de?

ismet

tek tek yazmaya gerek yok çünkü zaten bununla ilgili sanırım özel bir başlık vardı. kuruş değil de litre hesabı olarak yazıldığından bilgi bugün de geçerliliğini koruyor haliyle :) ufak bir aramayla bulabilirsiniz başlığı

ismet

hah buldum konuyu: You are not allowed to view links. Register or Login

Yiğit Doğukan

Levent Bey aramıza hoş geldiniz.

Ben LPG ile şehir içi ve pekte sakin olmayan kullanımımla 10,2 lt tüketiyorum. Yol bilgisayarımda ortalama tüketim 8,9 lt görünüyor.

tolga_ozhan

2.0 JTS ve 2.0 TS kullanıyorum şu an
İkiside 147'ye göre ağır araçlar. İstanbulda yaşıyorum ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde de araba kullanıyorum.
Özellikle 2.0 JTS'yi hiç sakin kullandığım söylenemez. Şu an 2.000 km yol bilgisayarı ortalaması 10.5 lt
2.0 TS aracım ilede 9 litre ortalama yakıt tüketimim var (Araç 166 ve 1500 kg'nin üzerinde)
1.6 TS 11 litreleri ancak çok zorlanırsa görecektir.

ihsany

Genelde sakin kullanırım ve ortalamam 8.5 lt. Dur kalka çok girdiğim için biraz yüksek. İstanbul trafiğinde bunun altına pek de inmez sanırım. Bu arada eşimin 1.4 otomatik fiestası 9 lt yakıyor  :o
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

JerenLevent

You are not allowed to view links. Register or Login
hah buldum konuyu: You are not allowed to view links. Register or Login

onu zaten görmüştüm ya dediğim gibi forumu okuyorum bir süredir, ama güncel olarak yakıt fiyatı üstündende genel olarak ne yaktığınızı bilmek istedim. Daha çok katılım olursa daha çok arkadaş bu konudan emin olacaktır tabi benimle beraber. Şu ana kadar ortalama 9 litre yakıyoruz 5 liradan 9x5:45TL    45TL:100km = 45 kuruş km başına yakılıyo benzinde öyle mi ? ortalama olarak yani

ismet

ortalama dersek 9 litre diyebiliriz evet. sakin kullanım 8 civarı, devirli kullanım 10 civarı olsa ortalama 9 olur. böyle bir hesap yapmamıştım daha önce, ilginç geldi nedense :)

Utku

Gecen gun istanbul bursa yaptim, lpg aldiktan 430 km sonra tekrar fulledim.35 lt aldi.
lpg yi 2.66 tl den hesaplarsak, 93 tl yapar..Buda  100 km / lt. bazinda  ortalama 8.1 lt lpg ( yaklasik olarak 6 lt benzine tekabuldur ) km / kurus bazinda da 21 kurus yapar..

Vay be baya az yakmisim, simdi hesapladim.Ama bu sefer hic yuksek surat yapmadim.Yolun buyuk kismi genelde 110 sabit, biraz da istanbul ve bursa sehirici kullanim var.

Tabiki bu deger gercekci degil, her zaman boyle kullanamazsiniz.Ama istendigi takdirde size cikacak sonuclar acisindan fikir verir.Sadece istanbul sehir ici kullanimda, 9 lt benzin, 11 lt lpg tuketiyorum.Bunun sebebide yogun trafik ve trafikten bunaldigin icin, yol rahatladiginda agresif kullanim..Gordugunuz gibi cokta korkulacak bir durum yokmus  8)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Murad

selamlar, hoş geldiniz.
Aracım 147 1.6 distinctive.  225 / 45 /17 lastiklerim var.
şehir içi ortalama 9,5 - 10,00 litre arası geziniyor. Çok aşırı sakin kullandığımı da söyleyemem.
Devirlerin hakkını veriyorum.
Şehir dışı son ortalamam 7 litre idi.

Murad

Genelde sakin kullanırım ve ortalamam 8.5 lt. Dur kalka çok girdiğim için biraz yüksek. İstanbul trafiğinde bunun altına pek de inmez sanırım. Bu arada eşimin 1.4 otomatik fiestası 9 lt yakıyor  :o
Kız kardeşimin 1.2 otomatik easytronic Corsa'sı 10,50 / 11 litre civarı yakıyor.
Bunları görünce bizim araçlar bu performansla az bile yakıyormuş. Corsa hem yakıyor hem gitmiyor :)

JerenLevent

Güzel demekki LPG li bir 147 kendi segmentindeki her arabadan daha üstün ve aynı oranda gaz yakıyor. Ama benzinde kullanmak birazcık acıtabilir buradan çıkan sonuç bu oluyor sanırım :)  Peki performansımız nasıl oluyor LPG de hem çekiş hem hem hız anlamında çok etkiliyor mu?

Yiğit Doğukan

Güzel demekki LPG li bir 147 kendi segmentindeki her arabadan daha üstün ve aynı oranda gaz yakıyor. Ama benzinde kullanmak birazcık acıtabilir buradan çıkan sonuç bu oluyor sanırım :)  Peki performansımız nasıl oluyor LPG de hem çekiş hem hem hız anlamında çok etkiliyor mu?

TS motorlar LPG'ye son derece uyumludur. Montajda iyi yapılırsa çok ama çok az bir performans kaybı yaşayabilirsiniz.

mahoretti

merhabalar... kuruş hesabına takılmayın. litre hesabına da... basarsanız yakacaktır. Hele hızlı kalkayım dediğinizde yol bilgisayarı açıksa gördüğünüz rakama inanamayacaksınız. Kafanıza takmayın. 9 litre yakma ile 11 litre yakma arasında 100km de 10TL oynuyor. sakin kullanırsanız 10TL cebinizde kalır. Benim ortalamam 9 civarı. Bu uzun yolda 7.6 lara kadar düşüyor. Ama ortalama olarak gördüğüm max değer 10.6 dıydı. 225*45*17 lastiklerle... 215*45*17 ye dönünce 9.7 civarlarına düştü. 15'' jant ile daha da düşecektir. Tabi benim aracım benzinli. LPG YOK...

ismet

lpg'de yüzde 40lara varan bir tasarruf sağlanıyor. performans ise yüzde 10-20 arası kaybedersiniz diye tahmin ediyorum. tabii hangi marka, enjektör filan takacağınız da önemli. elbette işçilik de.

chao

15 jantlarla abartı kilit bir trafikten bahsetmiyorsak şehir içi ortalama (ıstanbulda)8 civarı yakar..

17 janta çıkınca yazın 9,5 - kışın 10,5 ortalamasında gezer.. kullanım şekli de yer yer sakin zaman zaman devirli diyelim..
şehir dışı bir depo benzinle 890km yapmıştım :)

performans=tüketim kıyaslaması yapıldığında çok abartı bir tüketim değil.. Tabi ben hiçbir zaman işe gidip gelmek için falan kullanamdım haftasonundan haftasonuna kullanımda çok yormaz diye düşünüyorum.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Calibra

Ben yaklaşık 3 yıl 15" jantlar ve 195/60 R15 lastiklerle, 3 yıl da 16" jantlar ve 205/55 R16 lastiklerle kullandım 147'mi.

Devirli ve tempolu kullanmayı severim, çoğunlukla şehir içi uzun mesafelerde kullanmışımdır aracımı. Aracım her zaman bakımlı olmuştur. Ayrıca yokuşlu bir memlekette (önce Teşvikiye, sonra Gayrettepe) yaşıyorum.

Tüm bu faktörlerle tüm kullanım süresi boyunca ortalamam hep 9,5 oldu. Uzun yollarda sıfırlıyordum, 7 ilâ 8 arası değişiyordu kullanım tempoma göre. Şehiriçi 9,5 altını göremedim hiç, ben 147'nin 9 lt. altına düşeceğini de sanmıyorum. 9,5'tan hesaplarsak km'de 45 kuruş ediyor.

Eğer çok km yapılmıyorsa (yılda 10.000 km gibi), LPG takılmasına bence gerek yok şu hesaba göre.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

tolga_ozhan

15 jantlarla abartı kilit bir trafikten bahsetmiyorsak şehir içi ortalama (ıstanbulda)8 civarı yakar..

17 janta çıkınca yazın 9,5 - kışın 10,5 ortalamasında gezer.. kullanım şekli de yer yer sakin zaman zaman devirli diyelim..

performans=tüketim kıyaslaması yapıldığında çok abartı bir tüketim değil.. Tabi ben hiçbir zaman işe gidip gelmek için falan kullanamdım haftasonundan haftasonuna kullanımda çok yormaz diye düşünüyorum.

Çok ilginçmiş buda. Jant ebadı değişimce 2 litreye varan yakıt farkını ilk defa duydum.
Hatta 2 litreyi bırakın yakıtın değiştiğinide ilk defa duydum.

Gouki

Taban 185'den 215'e fırlayınca böyle oluyor Tolga abi :D

Murad

+1

ismet

Çok ilginçmiş buda. Jant ebadı değişimce 2 litreye varan yakıt farkını ilk defa duydum.
Hatta 2 litreyi bırakın yakıtın değiştiğinide ilk defa duydum.

jant ebadı değişince jantın ağırlığının artmasından ötürü yakıt tüketiminin artması gayet normal değil mi Tolga?

mahoretti

jantın ağırlığı bir yana , sürtünme arttığı için aracın yola harcıyacağı karşı güç artıyor. 195 ile 225 değişikliğinde bir anda dumur olmuştum...  :'(