Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kombi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

Alıntı Yapkısaca şöyle....
normal kombi %95-97 verimle çalışır. Yoğuşmalı kombi ise %105-110 gibi değerler üretir....

tabii bu gerçek anlamda %110 değildir. Ümit Bey daha iyi açıklar ama termodinamik yasalarına aykırıdır verilenden fazla enerji elde edilmesi. öyle olsaydı kombileri jeneratör olarak kullanırlardı :)

yoğuşmalı olanlar yanlış bilmiyorsam su buharını yoğuşturarak bir kez daha kullanırlar dışarı salmadan önce. dolayısıyla normal kombilere nazaran yüzde 30lara varan bir tasarruf sağladıkları iddia edilir...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

A.S.GÜMÜŞ

elektrikli kombiler hakkında bilgi sahibi olanımız var mi ? ne kadar harcar performansı nasıldır 160 m2 lik evi ısıtmak için nasıl bir alet lazımdır ? vb gibi

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

07 DH 800

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
elektrikli kombiler hakkında bilgi sahibi olanımız var mi ? ne kadar harcar performansı nasıldır 160 m2 lik evi ısıtmak için nasıl bir alet lazımdır ? vb gibi

Ben öyle birşeyin varlığından bile haberdar değildim ya. Doğalgaz olmayan bölgelerde ve yazlıklar için iyi bir çözüm olabilir. Tabi tüketim önemli.

A.S.GÜMÜŞ

Ben öyle birşeyin varlığından bile haberdar değildim ya. Doğalgaz olmayan bölgelerde ve yazlıklar için iyi bir çözüm olabilir. Tabi tüketim önemli.

Var abi ama dediğin gibi tüketim önemli bu bakımdan sordum ya bende

07 DH 800

OzgurMR

Isıtma sektörünün epey zamandır içinde olduğum için konuya cevap verme ihtiyacı doğdu, uzun bir süre bir firmanın satış sonrası hizmetini verdik, halen merkezi ısınma sistemleri ile ilgili hizmet veriyoruz;dolayısı ile tamamı yaşanan tecrübeler sonucu oluşan kişisel görüşlerdir:
1) Kombide marka çok da önemli değildir. Ancak yerli kombi tercih etmemenizi tavsiye ederim.
2) Önemli olan satış sonrası hizmet kalitesidir ki bu da Türkiye'de epey sıkıntılı bir durumdur.
3) Bugün ben kombi alacak olsam doğalgaz firmalarından değil büyük yapı marketlerinden almayı tercih ederim, çünkü onlar daha yüklü alım yaptıklarından çok daha ucuza ve taksit sayısı yüksek şekilde alabilirsiniz.
4) Nereye giderseniz gidin, tesisatınızın durumunu, radyatör ölçülerini sormaksızın sizi yoğuşmalı kombiye yönlendirmeye çalışacaklardır. Kanmayınız  :) Yoğuşmalı kombi iyidir, hoştur, verimi bir miktar yüksektir, ancak radyatör ölçülerinin yoğuşmalı kombiye göre hesaplanması gerekir, zira düşük sıcaklıkta çalıştıklarından daha fazla miktarda ısıtma yüzeyine ihtiyaç vardır. Özellikle büyük dairelerde ve yerden ısıtma sistemlerinde o bahsi geçen verimlere ulaşılır. Ancak bunun dışında normal kombiye göre vereceğiniz fark kombinin ömründe kolay kolay çıkmaz maalesef.
5) Satış sonrası hizmetin büyük oranda zayıf olması nedeniyle, nispeten daha kurumsal firmaların kombileri tercih edilebilir. Ayrıca dönemsel olarak garanti sürelerinin uzun tutulduğu da oluyor. Bunları kaçırmayarak satış sonrası hizmet zayıflığının önüne geçebilirsiniz.
6) Kombiyi aldıktan sonrası da önemli tabii; öncelikle ilk seneyi pas geçerek ikinci seneden itibaren bakımlarının düzenli yapılması gerekir. Gaz ayarlarının manometre aracılığıyla daire kapasitesine uygun şekilde ayarlanması gerekir. Servisiniz bunları yapmıyor ise uyarmanız gerekir. Kombinin bakımında gaz ayarları temizlikten önce gelir. Zira bu tip ürünlerde ürünü alırken verdiğiniz paralar ve bakıma harcadığınız paralar; enerjiye harcadığınız paraların yanında çok komik rakamlardadır.
7) Bunun dışında kombiyi aldıktan sonra programlanabilir oda termostatı ya da termostatik vana kullanımı ile tasarruf sağlayabilirsiniz. Bence bu ekipmanlar da bireysel ısınmada olmazsa olmazlardır.

Bunun dışında gerek merkezi sistemle ilgili gerekse kombilerle ilgili sorusu ya da sorunu olanlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim.  :alfisti:
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

OzgurMR

Elektrikli kombilerin aslında sadece adı elektrikli kombi. Frankfurt'ta bir fuarda benim de ilgimi çekmiş ve sormuştum; "elektrik en pahalı enerji, neden elektrikli kombi ürettiniz?" şeklinde... Ancak atladığımız bir nokta özellikle Almanya ve İspanya'da hemen hemen her binanın çatısı,cephesi, bahçesi, binaya elektrik üretebilmek için fotovoltaik panellerle donatılmıştır. Yani aslında bu kombiler elektrikli değil, güneş enerjili kombilerdir bir nevi.  ;)

OzgurMR

Alıntı Yapkısaca şöyle....
normal kombi %95-97 verimle çalışır. Yoğuşmalı kombi ise %105-110 gibi değerler üretir....

tabii bu gerçek anlamda %110 değildir. Ümit Bey daha iyi açıklar ama termodinamik yasalarına aykırıdır verilenden fazla enerji elde edilmesi. öyle olsaydı kombileri jeneratör olarak kullanırlardı :)

yoğuşmalı olanlar yanlış bilmiyorsam su buharını yoğuşturarak bir kez daha kullanırlar dışarı salmadan önce. dolayısıyla normal kombilere nazaran yüzde 30lara varan bir tasarruf sağladıkları iddia edilir...

Aslında burada alt ısıl değer ve üst ısıl değer kavramları kullanılarak insanlar kandırılıyor. Aslında makine mühendislerinin termodinamik bilgisi, pazarlama departmanlarını yenemediği için bu kavram karmaşası...

max-ime

Çook uzum zamandır kombi değiştirme durumumuz olmadı. Ancak hermetik Ferroli ve bacalı Vaillant( Eski ve kaliteli Vailantlardan) kullandım. Ferroli zaten çok yeniydi servis ile pek işimiz olmadı, zaten sonrasında da evi değiştirdik. Vailant'ta ise servisler ile ilgili bir sıkıntım şikayetim olmadı, hersene de bakım yaptırırım.

Başa dönecek olursal yeni bir kombi taktırcak olsam Wiesmann yada Buderus'tan başkasını düşünmezdim.

A.S.GÜMÜŞ

Doğalgaz kapımıza kadar geldi, montaj yapan firmaya evde keşif yaptırıp teklif aldım dekirdöküm nitromix p24 kombi önermiş, 1800 tl fiyat yazıp ucundan giydirmiş, koçtaş ta aynı kombi 1700 lira 17 liralik eca termostatik vanaya 30 tl yazmış örneğin radyatörlerin boylarını çıkartmış sonra bir madde eklemiş "radyatör montajı ve malzemeleri - 210 tl " anlamadım radyatörün kutusundan çıkan malzeyi bana 2. Defa mı satıyor bu adam. ?
Ve tabii can alıcı soruyu sorayım hangi kombiyi alayım dostlar önerileriniz nedir ?

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

Alfadanadam

Adamın önderdiği modeli bilmem etmem ama biz ettik sen etme, adamın tavsiye ettiği modeli alma :)

hi_cazz

Doğalgaz kapımıza kadar geldi, montaj yapan firmaya evde keşif yaptırıp teklif aldım dekirdöküm nitromix p24 kombi önermiş, 1800 tl fiyat yazıp ucundan giydirmiş, koçtaş ta aynı kombi 1700 lira 17 liralik eca termostatik vanaya 30 tl yazmış örneğin radyatörlerin boylarını çıkartmış sonra bir madde eklemiş "radyatör montajı ve malzemeleri - 210 tl " anlamadım radyatörün kutusundan çıkan malzeyi bana 2. Defa mı satıyor bu adam. ?
Ve tabii can alıcı soruyu sorayım hangi kombiyi alayım dostlar önerileriniz nedir ?

Abi kullanımı keyiflimi bilmem ama demirdöküm çok yakıyor diyorlar. :D Ciddiyim

A.S.GÜMÜŞ

Bana az yakan çok kaçan bir model lazım :)
konuda bosch ta karar kılınmış ama hangi modeli bilemedim

07 DH 800