Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merkezi kilidin zor açılması ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

Havalar soğuduğundan beri uzaktan kumandayla kapıları açamaz oldum kilit açılıyor açıldığı gibi geri kitliyor anahtarla açıp kitlemesin diye açık pozisyonda bir süre tutmak gerekiyor anahtarı yada aheste aheste hadi bu sefer açılayım bari der gibi çıkıyor yukarıya  :), muhakkak başına gelen olmuştur bunun nedenini bilen var mı ? Yıllar önce 156 da da başıma gelmişti ama ne yapmıştık tam hatırlamıyorum wd40 falan sıkmıştım sanki  :(
1997 Gtv V6 TB

ATA

156 kilitlemiyor benim soğuklarda. 1 haftadir var bu sorun. Kumanda ile kilitliyorum, sanki bir kapi açik kalmiş gibi davranip açiyor kilitleri. Bir kac kez uğraşinca kumanda fonksiyonu işlemiyor. Anahtarla kilitlemek istediğimde merkezi kilitte iptal oluyor, sadece anahtarla kilitlemeye çaliştiğim kapi kilitleniyor. Sonrasinda normale dönüyor. Tüm buar 30 40 sn içinde oluyor.

You are not allowed to view links. Register or Login
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Kilitle ilgili değil ama madem soğuklardan bahsedilmiş, 156 ve 147'lerin arka kapı kolları çok soğuklarda kolaylıkla kırılabiliyor. Bu gibi durumlarda mümkünse arka kapıyı içeriden açın ihtiyaç olduğunda.

Anıl

Burak anahtar deliğinden WD40'ı daya, bende de yakın zamanda sorun oldu bu şekilde düzeldi. Zaten kilit açılıp,geri gidiyorsa bir sıkışma vardır,merkezi kilitte arıza yoktur! WD40 çözüm olmadıysa kapı panelini sök ve teli,kilidi vs iyice yağla sorun çözülecektir. Kapı panelini sökmesi 10dk'nı alır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB