Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 BY 2968 | '99 156 2.0 TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Aracımız 1999 Model 156 2.0 TS Exe. Taba deri, maun orta konsol ve maun vites topuzu var, sunroof yok. 150.000 Km'de.

Bildiğiniz gibi yoğun bir arayışın ardından aracı 26 Kasım'da xx alfa forum üyesi Cenk arkadaşımızdan aldım. alır almaz yoğun bir tempoyla araca giriştim. ufak tefek arızalarını, eksiklerini hallettim. İç mekanda da ufak tefek değişikliklerimiz oldu.

Öncelikle varyatörün sesli çalışması, abs arızası, devirdaim kasnağı gibi arızalarımız vardı. 27 Kasım sabahı erkenden aracı Alfaline Metin Usta'ya emanet ettim ve;

varyatör tamir edildi,
abs beyni değişti,
devirdaim kasnağı değişti,
üst kapak contası değişti,
antifiriz değişti,
yağı, suyu, hidrolik seviyeleri kontrol edildi.

Bu işlemler tam gün sürdü. Alfaline'da işimiz bittikten sonra LPG montajı için Anelsan'a aracımızı teslim ettik. Tercihimizi Atiker'den yana kullandık.

Hemen ardından manifolddan gelen ses için egzozcuya gidildi. ufak bir delik varmış, tamir edildi. Bu arada katalitik konvertörümüzün olmadığını fark ettik. bu şekilde muayeneden geçemeyeceğimiz için birde sahta konvertör taktık.

Sonrasında muayene, sızdırmazlık, plaka değişikliği-emniyet vs işlemleri için koşuşturmalar başladı. Tabii illa ki bir sorun olacak, problemsiz olmuyor :) antalya emniyetteki kayıtlarda aracın net ağırlığına 1650 kg, azami yüklü ağırlığına 1250 kg yazılmış. Yani tam tersi olması gerekirdi.. Böyle olunca lpg için projemizi alamadık. haliyle muayene ve emniyet işleri de bekledi. antalya emniyetine atılan mail, kayıtların düzeltilmesi, vs derken bu işlerimizi de gecikmeli olarak hallettik ve nihayet plakamızı 06'ya çevirdik.

Diğer eksiklikleri de gidermek için operasyonlara hız kaybetmeden başladık.. :)

Öncelikle, aracın bir adet kumandasız anahtarı mevcuttu ve aktif olmayan bir alarm sistemi vardı. Daha önce Tufan abinin konusundan referans aldığım Ankara Kral Anahtar Emrah'ın yolunu tuttum. Araçta 2000'li yıllarda 400 mark civarına takılan GT marka kaliteli bir alarm sistemi olduğunu öğrendik. iç tesisatından kaput altı konumuna içeride bulunan ultrasonic sensörlerine kadar muazzam bir aletmiş. velhasılı alarmın arızası tespit edildi ve sıkıntılı olan bir kaç direnç değiştirildi, ardından cihaza yazılım atıldı. yine alarmın da elimde olan tek kumandası ile aracın tek olan anahtarını nikahladık :) sırada yedek anahtar yapımı vardı ve bir adette sustalı anahtar yapıldı. bu işlemi de böylece noktalamış olduk..

Sustalı anahtarın logosu olmadığından ebay'den logo aldım, henüz gelmedi. Heyecanla bekliyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

Ön plakalığın rengi atmıştı ve sağ üst köşesinde bir çatlak vardı. Boş bir vaktimde çatlağı tamir edip komple zımparaladım ve ardından mat siyaha boyayıp tekrar monte ettim.

Eveet.. artık beni iğreti eden maun konsolu ve vites topuzunu kaldırıp atma vakti gelmişti. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ki tüm çıkmacıları karbon konsol bulmak ümidiyle aradım. Sonunda İzmir'de bir çıkmacı da buldum ve hemen satın aldım :) konsol sıfır ayarında. kül tablası ve çakmağı sıfır, hiç kullanılmamış. Biraz toz içindeydiler hepsi o kadar. bebe şampuanıyla çitiledikten sonra tertemiz oldular :)

yine Tufan abiden referansla satın aldığım ışıklı vites topuzum da gelmişti ve montajı bekliyordu..

artık tüm malzemeler hazırdı ve geçtiğimiz cumartesi günü sabahtan kardeşim ve bir arkadaşımla birlikte montaja başladık..

önce vites topuzunu çıkarmaya çalıştık. evirdik çevirdik asıldık ı ıhh, bana mısın demedi. biraz katliamla inatçı maunu öldürdük :)

vites çubuğunu 5cm kadar kısalttık..

bu arada saat aydınlatma ampulunun bir tanesi ile kül tablası ve çakmak aydınlatma ampulleri patlaktı, onları da değiştirdik.

aracı aldığımda üzerinde olan jvc marka teybimizi de bu esnada çıkardık ve sony teybimizi taktık. teyp çerçevesi yoktu, onu da almıştım. o kısmı da görsel olarak halletmiş olduk.

daha evvel siparişini verdiğim moman krom halkalarımızda geçtiğimiz hafta içinde polonya'dan gelmişti. mk1'lerin dürbün gösterge yuvaları tam olarak oval olmadığından yerlerine oturmadı. ufak bir operasyonla onları da hallettim :)

..ve tüm bu işlemler sonrası fotolar;

şimdilik bu kadar..

sırada iç-dış detaylı temizlik, boya koruma vs işlemleri var. güneş azıcık yüzünü gösterince onları da halledeceğiz. gelişmeleri bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğim :)

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tolga_ozhan

Yapılanlar harika olmuş.
Tekrardan hayırlı olsun 156.

senati

valla icim gidiyor yaptiginiz islemleri gorunce.Hayirli olsun BRAVO diyorum.Sizden almam gereken bayagi bir ders var :D :D

ATA

Konsol güzel olmuş, her mk1in ilaci karbon görünümlü konsol ve küllük. Her ne kadar maunlari bende sevmesemde topuzun kesildiği fotografi görünce içim ciz etti. :)

Sirada bulabilirseniz siyah zemine kirmizi yazili veloce kadranlar. Karbon konsol ile çok uyumlu oluyor. Zaten zamaninda kirmizi kadran ile karbon konsollar ayni pakette piyasaya çikmişlar.
Pedal lastiklerinizde eskiyse ebey'den alin derim tertemiz olsun :)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tayfun

Semih arkadasimin eline bir 156 daha geçti. Seyreyleyin artık guzellikleri:)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Murad

Harika, başarılı bir çalışma  :nazar:
İyi günlerde kullanın.

dragut

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

:nazar:
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Çok güzel işlemler. Güle güle kazasız belasız inşallah :)

erdem1904

Semih tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Yapılan işlemleri keyifle okudum. İçi harika olmuş. Ata'nın bahsettiği üzere tek eksik siyah zemin kırmızı aydınlatma göstergeler...  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

Semih değişiklikler çok güzel olmuş, allah kaza bela vermesin inşallah :) Sende el işçiliği de var, bunu da görmüş olduk :)

Ben de yeni vites topuzu aldım, vites demirini biraz kısaltıcam ama 5 cm biraz fala değil mi? O konuda tecrübelerini aktarırsan memnun olurum :)

wolkanku

semih vites topuzunun ampulünü de kırmızı yaparsan nokta atışı olacak.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

TRSemih

Yapılanlar harika olmuş.
Tekrardan hayırlı olsun 156.

Tesekkur ederim Tolga.

valla icim gidiyor yaptiginiz islemleri gorunce.Hayirli olsun BRAVO diyorum.Sizden almam gereken bayagi bir ders var :D :D

Teşekkür ederim. Begenmenize sevindim. Elimden geldigince her turlu destege hazirim :)

Konsol güzel olmuş, her mk1in ilaci karbon görünümlü konsol ve küllük. Her ne kadar maunlari bende sevmesemde topuzun kesildiği fotografi görünce içim ciz etti. :)

Sirada bulabilirseniz siyah zemine kirmizi yazili veloce kadranlar. Karbon konsol ile çok uyumlu oluyor. Zaten zamaninda kirmizi kadran ile karbon konsollar ayni pakette piyasaya çikmişlar.
Pedal lastiklerinizde eskiyse ebey'den alin derim tertemiz olsun :)

Begenin ve konsol konusundaki mobil desteğin icin tesekkur ederim Ata :)

Vallahi o topuzu bin kere olsa bin kere daha keserim hic gozunun yasina bakmam. J9 vitesi gibi o ne oyle! :)

Kadranlara baktim ebayden ama hep sag direksiyon icin var. Birde cok pahali. Komple takim 200 euro civari ve kargo haric, bilemedim.. jant ve yaya oncelik verecegim onun yerine.

2.0in pedal lastikleri temiz. Kendi aracim icin dedgin gibi ebayden almistim.

Semih arkadasimin eline bir 156 daha geçti. Seyreyleyin artık guzellikleri:)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Teşekkürler Tayfun ;)

Harika, başarılı bir çalışma  :nazar:
İyi günlerde kullanın.

Teşekkürler

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

:nazar:

Teşekkürler

Çok güzel işlemler. Güle güle kazasız belasız inşallah :)

Teşekkürler abi :)

Semih tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Yapılan işlemleri keyifle okudum. İçi harika olmuş. Ata'nın bahsettiği üzere tek eksik siyah zemin kırmızı aydınlatma göstergeler...  :nazar:

Tesekkurler Erdem. Yukarida da  yazdigim gibi kirmizi kadran biraz zor. Tr den denk gelirse affetmem ama :)

Semih değişiklikler çok güzel olmuş, allah kaza bela vermesin inşallah :) Sende el işçiliği de var, bunu da görmüş olduk :)

Ben de yeni vites topuzu aldım, vites demirini biraz kısaltıcam ama 5 cm biraz fala değil mi? O konuda tecrübelerini aktarırsan memnun olurum :)

Amin Uğur cumlemize. Begenmene sevindim :)

Mk1'in vites topuzu mk2'ye gore biraz daha uzun. Mk2 de 5cm olmazda 4 olur. Goz karari kesersin sıkıntı olmaz.

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

teşekkür ederim Volkan. iç ambiyansla uyumlu olması için özellikle yeşil istedim. halihazırda kırmızı, mavi, sarı, beyaz, turuncu gibi renk seçenekleri vardı alternatif olarak..
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

max-ime

2.0 tecrübelerini de bekliyoruz unutma :)

wolkanku

teşekkür ederim Volkan. iç ambiyansla uyumlu olması için özellikle yeşil istedim. halihazırda kırmızı, mavi, sarı, beyaz, turuncu gibi renk seçenekleri vardı alternatif olarak..

aa ben vites aydınlatmasını beyaz gibi görmüşüm, şimdi dikkatli baktım, yeşilmiş :))
tamam uyum konusunda sıkıntı yok..
ama sen komple iç aydınlatmaları da kırmızı yaparsın, gösterge ışıklarını da beyaz yaparsan 2013otomobillerin kıvamını da yakalarsın gibi geliyor :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

TRSemih

aa ben vites aydınlatmasını beyaz gibi görmüşüm, şimdi dikkatli baktım, yeşilmiş :))
tamam uyum konusunda sıkıntı yok..
ama sen komple iç aydınlatmaları da kırmızı yaparsın, gösterge ışıklarını da beyaz yaparsan 2013otomobillerin kıvamını da yakalarsın gibi geliyor :)

:)) önceki aracımın gösterge ledlerini beyaza çevirmiştim. onda da kadranlar beyaz zeminliydi. gece görüntüsü harika oluyor ama gündüz ışıklar beyaz olduğu için rakamlar görünmüyordu :) o yüzden uğraşmak istemedim. birde bunlarda led değil, ampul var yanılmıyorsam. istediğim ışık rengini almam için bayağı uğraşmam gerekir. elimde kalma olasılığı da yüksek. aynı mantıkla marea'ya girişmiştim, baktım olacak gibi değil geri toplamıştım :)

klima aydınlatmaları ve cam düğmelerini ileride kırmızıya çevirebilirim ama ;)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

2.0 tecrübelerini de bekliyoruz unutma :)

hemen aktarayım :)

1.6'dan sonra muazzam elbette. yalnız 3bin devire kadar 1.6 (120hp) ile arasında bir fark göremedim. 3bin devirden sonra motor bildiğin turbo açar gibi bir anda çekmeye başlıyor. kısaca üst devirleri seviyor. 1.6'da ivme hissedemiyorsun, torku devir bandına yayarak hızlanıyor. 2.0'da torku bir anda basıyor. hepimiz zaten o olaya hastayız. o yüzden 2.0 bambaşka diyorum.

bence 156'da 1.6 seçeneği olmamalıydı. en baz motor 2.0 olmalıydı. yurt dışı 2. el otomobil sitelerine baktığımda da zaten hiç 1.6 göremiyorum. en baz seçenek olarak tek tük 1.8 var, geri kalanı 2.0.. tr'nin vergi dilimine ve biraz daha ekonomik bir motor oluşuna göre 1.6 tabiki cazip, orası ayrı..
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Tolga033

Tekrardan hayırlı olsun.  :nazar: Yapılan tüm yenilikler çok güzel olmuş.Eline sağlık.
Bununda diğer 156 gibi mükemmel fotoğraflarını bekliyoruz.  :clover: :serefe:

TRSemih

Tekrardan hayırlı olsun.  :nazar: Yapılan tüm yenilikler çok güzel olmuş.Eline sağlık.
Bununda diğer 156 gibi mükemmel fotoğraflarını bekliyoruz.  :clover: :serefe:

teşekküler Tolga, darısı sana olsun.

hafta sonu makineyi yanıma aldım, çekecektim ama kar bastırınca eve zor attık kendimizi. ilk fırsatta çekeceğim, aklımda ;)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

FB10ur

Maşallah hem hayırlı olsun hemde eline sağlık demek istiyorum yapılanlar gerçekten güzel olmuş..

Maun olayını bende sevmiyorum karbon ayrı bir hava atıyor mk1'lere :)

fevkalbeser12

Hayırlı uğurlu olsun Semih çok güzel yerinde hareketler olmuş. :nazar: Bu yaz bununla gelirsin artık yakından inceleriz:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

engin uzun

Hayırlı olsun..Gercekten güzel iş çıkarmıssınız... :nazar:
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

zephry

Semih maşallah çok güzel duruyor, satılığa çıktığı günden beri takip ettiğim bir 156 idi senin almana çok sevindim.Detaylı fotoları bekliyoruz, jant olarak aklında var mı birşeyler..?

d.berkay

Ellerinize sağlık Semih :) Süper olmuş..  Baya uğraşmışsınız ama yeni gibi olmuş. 

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gouki

Mükemmel dokunuşlar. Tekrar hayırlı olsun. :clover: