Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

LPG Regülatör'de Su Sızdırma Sorunu....

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qadesh

Merhaba arkadaşlar. Tekrar bir soru ile ben karşınızdayım. Malum kış iyice artınca alfalarımızda da bazı sorunlar yaşanabiliyor. Bundan 2 hafta kadar önce bir iş için bacanağım arabayı istedi ve bende evde otoparkta git al dedim. Kendisi almaya gittiğinde yağına, suyuna bir bakıyım demiş ve arabanın su eksilttiğini görmüş beni aradı. Dedim öyle bi sıkıntısı yoktu o nerden çıktı? Minimum seviyesinin 1 parmak altına kadar inmiş su ekliyorum ben haberin olsun dedi. Bende o zaman Van'da görevdeydim. Geçen hafta alfamı götürdüğüm alfom servise gittim durumu anlattım kaputu kaldırdığında lpg regülatörünün altına denk gelen hava filtresinin üstünün antifiriz olduğunu gördü ve lpg su sızdırıyor lpg ciye git dedi. Bende önereceği birisi var mı diye sordum  şaşmaz sanayii nin batıkent tarafında şen oto lpg diye bi yere yönlendirdi. Servisten çıktım oraya lpg ciye gittim durumu anlattım. Önce lpg in regülatörünü söktü, iki tane dirsek var onları söktü contalarını değiştirdi ve bir su borusunu değiştirdi. Kireçlenme yapmış içi contaları değiştirdim boruda biraz yıpranmıştı ne olur ne olmaz diye boruyu da değiştirdim  tamam dedi. Neyse ben çıktım sanayii den eve gittim otoparka koydum, pazar sabah ekmek aldım geliyorum bi bakıyım akıtmış mı su yine dedim eğildim baktım alfamın altı yine ıslak. Kahvaltımı yaptım yine aynı yere gittim dedim olmadı yine akıtıyo bu. Dediler bi lifte alalım araba soğusun nerden akıtıyo bakalım. Tam 3 saat bekledik arkadaş 1 damla akıtmadı :) Neyse sağına soluna iyice baktık ettik regülatördeki pembe antifiriz lekesinden başka  bi yerde iz yok. Lpg ci bu sefer motordan radyötere giren boruyu ve başka bir boruyu gösterim alfa ustana git bu boruları değiştirsin olmazsa haftaya yine gel beyini değiştirelim dedi. Bende brc nin orjinal ürününü mü kullanıyosun dedim abi o önemli değil mimgaz ında beynini taksak bişey olmaz biz ticarilere mimgaz takıyos sorunsuz çalışıyo deyince biraz kızdım birazda acaba diyerek ordan çıktım 100 metre altında brc yetkili servisine girdim. Durumu anlattım dediler regülatörden akıtıyo içinde diyaframlar var soğuktan büzüşünce kaçırır değiştiricez. Dedim ne kadar tutar. Peşin 350 TL artı işçilik dediler :( Bende üstümde o kadar para olmadığını uygun bir zamanda geleceğimi söyleyerek ordan çıktım ve tekrar alfoma gittim. Durumu anlattım. Arabayı 1 gün bize bırak her tarafını bi sökelim tüm borulara bakalım belki başka yerden akıtıyodur dediler. Cuma sabah bırakacam bakalım nolacak. Bu kadar uzun anlattım olayı eğer aynı şeyi yaşayan varsa yada olursa lpg regülatörünü de dikkate alsınlar bir örnek olsun istedim. Şimdi asıl sorum şu. Alfam da brc sistem varken lpg cinin dediği gibi regülatörü başka bir marka taksak çekişte, yakıt sarfiyatında vs sorun yaşarmıyım? Yaşamazsam önereceğiniz bir marka var mı? Yoksa orjinal brc alsam peşin 350 TL baya bi koyacak bana :(
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

tayfun

İlginç! Lpg sistemi ile soğutma suyunun bir bağlantısı varmiki ?

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Qadesh

bende görünce baya bi şaşırmıştım ama soğutma suyu regülatörden de geçiyo  :S :o

tayfun

Haydaa merak ettim bak şimdi.

Yiğit Doğukan

Benim arabada sizin değişmiş olduğunuz borudan sürekli su kaçıtıyordu. Ancak boruyu bile değişmeden kendim borunun ucunu keserek halletmiştim.
İnşallah en kısa zamanda en ucuz yolla halledebilirsiniz.

Ayrıca önceden o regülatörler o kadar pahalı değildi. İthal markalarda en fazla işçilik dahil 200 tl civarındaydı tabii dövizin bize öpücük atmasıyla aşırı ithalatçı bir ülke olduğumuzdan herşey pahalandı...
Yakında zaten LPG kullanmayabiliriz. Zira 5-6 ay içerisinde tahmini 4 tl yi görmesi bekleniyor.

Alfadanadam

LPG ve motor suyu ayrılmaz ikilidir arkadaşlar. LPG neden bir süre sonra devreye giriyor sanıyorsunuz :) Motor suyu ısınacak ki lpg regülatöründen geçerek onu ısıtacak ve lpg'yi gazlaştıracak.

Qadesh

ozoozo

Abi sorun olarak bilgim yok ancak öneri yapacağım ;

Ankaranın en iyisi olarak gösteriliyorlar Bekir Usta yani Quattro garage'a gitmeni öneririm , ben akşam 5.30 gibi yazılım için gideceğim Gürsel abinin yanına(Ecufast-Ankara) sorunu tam anlamadığım için yani bilgim olmadığı için , ben konuşmak isterim senin yerine ancak durumu yanlış anlatabilirim fakat senin gitmende fayda var bir çok kişi memnun ve gerçekten iyi iş yaptıklarını söylüyorlar.Hiç yoktan net bir şey der ve sende ordan oraya yorulmazsın , okuduğum kadarı ile klasik sorunlardaki gibi o oraya yollamış,bu buraya yollamış elde var 0 ve bundan dolayıda ben güvenemedim söylenenlere yok şurasını değiştirelim,yok burasından kaçırıyor vs gibi.

Quattro Garage
Şaşmaz Oto Sanayi sitesi 2539 (eski 11) sokak No :21 Etimesgut /ANKARA

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
LPG ve motor suyu ayrılmaz ikilidir arkadaşlar. LPG neden bir süre sonra devreye giriyor sanıyorsunuz :) Motor suyu ısınacak ki lpg regülatöründen geçerek onu ısıtacak ve lpg'yi gazlaştıracak.
abi çok güzel ve bilinmesi gereken bi bilgi. Yazdım bi kenara;)

Qadesh

Valla özdemir internetten baktım her bi şey var adamlarda :D her şeyi bilip hiç bi şey bilmeyenlerden olmasın :) Sen benim adıma konuş bi bakalım ne dicek. Araba çalışırken su kaçırmıyor. Park halinde iyice soğunca kaçırıyor. Regülatörün altı ıslak de. Arabanın altında da egzoz motor bağlantısının olduğu manifolt un altı şanzımana doğru olan bölge de (ne tarif ama :P ) yerde ıslaklık oluyomuş de :) bakalım ne dicek? Olmadı cumartesi bide oraya götürürüm.

ozoozo

Valla özdemir internetten baktım her bi şey var adamlarda :D her şeyi bilip hiç bi şey bilmeyenlerden olmasın :) Sen benim adıma konuş bi bakalım ne dicek. Araba çalışırken su kaçırmıyor. Park halinde iyice soğunca kaçırıyor. Regülatörün altı ıslak de. Arabanın altında da egzoz motor bağlantısının olduğu manifolt un altı şanzımana doğru olan bölge de (ne tarif ama :P ) yerde ıslaklık oluyomuş de :) bakalım ne dicek? Olmadı cumartesi bide oraya götürürüm.

Abi mesajını yeni gördüm ancak yarın sanırım ben yazılım için gideceğim bir sıkıntı çıkmazsa , sorarım ama tabiki senin gidipte direk muhattab olman daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Qadesh

Oraya da giderim özdemir ama anca hafta sonu.

murat_016

Aynı sorun bendede vardı ben sabah aracın altına yattığımda kontrol için sorunu görmüştüm lpgnin t borusunda çatlak vardı 15-20 tlye çözmüştüm.Isınınca t borusundan su gelmiyordu soğumaya başlayınca sabaha kadar çatlak yerden su akıtıyordu.

Qadesh

Aynı sorun bendede vardı ben sabah aracın altına yattığımda kontrol için sorunu görmüştüm lpgnin t borusunda çatlak vardı 15-20 tlye çözmüştüm.Isınınca t borusundan su gelmiyordu soğumaya başlayınca sabaha kadar çatlak yerden su akıtıyordu.

aynen öyle, araba sıcakken bişey yok ama soğuyunca kaçırıyor suyu. T borusunu yazdık ona baktırayım.

tolga_ozhan

Eğer lpg'li aracınız herhangi bir arıza yüzünden benzinle çalışmıyorsa ve sistem atikerse bildiğiniz gibi düğmesine basılı tutarak direkt lpg ile çalıştırmak mümkün.
Fakat bu regülatör soğuk olursa lpg'de çalışmamak için inat edecektir. Bu regülatör üzerine sıcak su dökerseniz regülatörü motor suyu ısındı diye kandırabilir ve böylece rahatlıkla direkt lpg ile çalıştırabilirsiniz.

Qadesh

Eğer lpg'li aracınız herhangi bir arıza yüzünden benzinle çalışmıyorsa ve sistem atikerse bildiğiniz gibi düğmesine basılı tutarak direkt lpg ile çalıştırmak mümkün.
Fakat bu regülatör soğuk olursa lpg'de çalışmamak için inat edecektir. Bu regülatör üzerine sıcak su dökerseniz regülatörü motor suyu ısındı diye kandırabilir ve böylece rahatlıkla direkt lpg ile çalıştırabilirsiniz.

:) benim sorunum çalıştıramamak değil :) çalışmada, çekişte, soğutmada bir sorun yok sadece park halinde iyice soğuduğunda bir yerden su kaçırıyor.

tolga_ozhan

Ben de sadace ekstra bilgilendirme için yazdım :)
Doğrudan sizin sorunuza cevap değildi.