Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Galiba Ön Diske İhtiyacım Var

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

easy_rider

Resimlerden de anlaşıldığı gibi çok çizik gözüküyor aynı zamanda frenlerde sıkıntı yaşıyordum toyota gibi idi ustalar hangi fren setinden memnunsunuz
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

Oğuz

Neden ? Biz çok mu meraklıyız para harcamaya ?
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
...burdaki alfacı arkadaşlara kalsan 4 ünüde değiştir derler...

Nasıl yani ?

KAKIRMAN

Bu konuyu paylaşmak biraz abesle iştigal... Mevzu fren... Oldu olacak hiç servise gitmeyelim fotoğraf atıp birbirimizin aracını tamir edelim gözlerimizle. ŞAKA BİR YANA. Bir servise ya da en basitinden frenciye gidip diskler balatalar kontrol ettirilir. En doğru cevabı bakan usta verir. Taşlatma olayına gelince ha belli bir seviyeye inmemişse taşlatılabilir işte bunun da cevabını bakan usta verir.
Netice-i kelam buradaki arkadaşlara kalırsa frenciye gösterip ona göre hareket et diye cevap vereceklerdir. (Ben verdim  8) )
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Sercan Keklik

Konu neye döndü biliyormusunuz? bir gün bir özel servisteyim.. Adını vermiyorum REKLAM olmasın diye.

Müşterinin biri geldi.. Adam 156 ya biniyor ama 156 nın 6 sı kesin yok..

ABS sensör arızalı.. 80 TL fiyat verildi. Adam YUH dedi. Kesin kablosunu atın gerek yok dedi. 80 TL için ABS den vazgeçti direk. Servis kabloyu kesemiyecegini değişim için yardımcı olacağını başka türlü bir servis hizmeti veremiyecegini belirtti. Adamda kızdı gitti.

Anlayana ders, Sitem, Anlamayana bişey anlatmadım zaten :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

iskoc

Konu neye döndü biliyormusunuz? bir gün bir özel servisteyim.. Adını vermiyorum REKLAM olmasın diye.

Müşterinin biri geldi.. Adam 156 ya biniyor ama 156 nın 6 sı kesin yok..

ABS sensör arızalı.. 80 TL fiyat verildi. Adam YUH dedi. Kesin kablosunu atın gerek yok dedi. 80 TL için ABS den vazgeçti direk. Servis kabloyu kesemiyecegini değişim için yardımcı olacağını başka türlü bir servis hizmeti veremiyecegini belirtti. Adamda kızdı gitti.

Anlayana ders, Sitem, Anlamayana bişey anlatmadım zaten :)

:yukari-ok:
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

KAKIRMAN

Bir ustaya gösterilir frenler. Ondan sonra yol haritası çizilir. Hemen en kötü senaryo olsun. Genelde ön diskler çabuk yıpranır. Değişse önler balatalarla tutsa tutsa 300 ila 400 arası tahmin ediyorum. Taşlatma işine girse sırf sökme takma taşlatma vs + taşlatılınca mecbur balata alacak (bilgimbu yönde) yine aynı yola çıkıyor.
Her ne ise tartışmaya bile gerek yok. Fren bu şakası olmaz.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

FB10ur

Güzel kardeşim kimse burada birilerine fazla para harcatma derdinde değil burada'ki alfacılara kalırsa gönderilmiş resim hayati bir parça olan disk resmi kimse o resme bakarak bir yorumda bulunmaz..
Bizler yani forumdaki arkadaşlar zaten bildiğimiz basit daha az masrafla çıkabileceğimiz durumları paylaşıyoruz..

Sana önerilen link  vs durumuna gelirsek arkadaşlar sana bulabileceğin ve hesaplı olan linkleri yollamıştır zaten yoksa burada'ki aile ortamında kimse kimseden daha fazla para çıksın derdinde değil...

mahoretti

Kendimden örnek vermek gerekirse, kendi alfama alacağım bir şeyin linkini veririm, öneririm. Kalkıpta kendi aracıma takmıyacağım birşeyin linkini adını fiyatını veremem ki. Önerilecek "ucuz" bir parçanın sorumluluğunu burada kimse üstüne almak istemez. Ha bazen çözümler ucuzdur o başka. Zaten deneyimli arkadaşlarda "USTALARA" rağmen parça değişimindense tamir yoluna gidilmesini önerir yol gösterirler.
Ayrıca;
Fren en önemli olaydır arabada. 100 lira için arabayı pert etmemenizi sağlayabilir. Ölüm ve yaralanmadan bahsetmiyorum bile. Kaldıki en pahalı disk BREMBO, önler için çifti 190-200 civarı. Orjinali 100 civarı. Tornalatmak 50TL den aşağı olacağını zannetmiyorum. Evet bazen üstümüze elbise alamadan mecburen aracımıza masraf yapıyoruz. Eski bir kazağı giyebiliriz ama araba affetmez. Dağın başında bırakıverir.

mahoretti

bu pahalı olan
daha ucuzu
daha da ucuzu

burda da balatalar var

easy_rider

Aracım aldığımdan beri frenlerimde bir sıkıntı mevcut ön disk balata değiştirdim. TRW ile arka balatada değişti. fakat hala sorunum çözülmedi. araba ile uğraşan usta frenlerin bırakmıyor dedi. hidrolik yağları havaları alındı. son olarak ABS hidrolik merkez kısımı arızalı dedi. Alındığından beri Hidrolik yağı değişmediği için hidrolik merkezi bozmuş. 156 ile çok gezmeme rağmen fren çok önemli bunu bir an önce çözmem gerekiyor.

Bosch un ürettiği parça bu

Bu fren sıkıntısından beni kurtarabilecek bir usta önerisi olan varmı?
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

tolga_ozhan

Resimde göstediğiniz ABS beyninin çıkmasına bile 400 TL civarı para istiyorlar. Sorunun bu parça olduğuna bence %100 teşhis koyulmadan değişim yoluna gitmeyin.