Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alarm tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

bide sercan gibi extra güçlü siren takarsan artık sülalede adı anılmayan kalmaz herhalde

Sercan Keklik

quote:

bide sercan gibi extra güçlü siren takarsan artık sülalede adı anılmayan kalmaz herhalde

can o siren malesef yandı. :D bi gün motor temizlerken cok iyi bir temizleyicisinin oldugunu idda eden bi arkadaş içine sıkmış hangi akla hizmet ise :) tamir edilemiyecek duruma getirdi :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kaiserhose

Cenmax!!! Abi rahatça söyleyebilirim ki MERSİN'DE YOKTUR!  Ne bahtsızız yaw bu mersin öldürüyor beni.

Sercan Keklik

Abi You are not allowed to view links. Register or Login Sordunmu?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kaiserhose

Ya hocam aradım Cenmax'ı bana 222 diye bir versiyon önerdiler. Darbe alarmı hepsinde varmış. Şimdi bunu Mersin'de yapan Ford Erginler imiş. Yani Ford Bayii. Yarın Bayiye gidip ikna turlarına başlayacağım. Bu model Cenmax istanbulda montaj dahil 200 müş. Allah bilir Ford'da bunun 2 katı fiyattadır. Bu modelle 922'nin ne farkı var sitede de bulamadım yaw.

kaiserhose

Yok abi iki tanesiyle de görüştüm biri sadece Forda takıyormuş. biri sadece Toyota çalışıyorlarmış. Alfa servisi aradım onlarda "-Silikon!" diye bir marka takıyorlarmış. 200 ytl imiş. Darbe sensörü hepsinde varmış ama daha kaliteli istersem 350 400e de varmış. Mersin böle işte ne arasan yok!

Tufan

çağlar, cenmaxın adanada bayii kesin vardır, bence bir de onu sor. ben sitelerinde göremedim.

n/a

bugun 922 yi sordum Zincirlikuyu da öylesine 180 e takarız dedi montajlı.
istanbulda olsanız sercan ve ömer beyin taktırdığı yenibosna da 150 ye taktırmak en sorunsuzu olurdu derdim ama ist te değilsiniz :(

omeroguz

quote:

Ya hocam aradım Cenmax'ı bana 222 diye bir versiyon önerdiler. Darbe alarmı hepsinde varmış. Şimdi bunu Mersin'de yapan Ford Erginler imiş. Yani Ford Bayii. Yarın Bayiye gidip ikna turlarına başlayacağım. Bu model Cenmax istanbulda montaj dahil 200 müş. Allah bilir Ford'da bunun 2 katı fiyattadır. Bu modelle 922'nin ne farkı var sitede de bulamadım yaw.

222 alaram forma gibi bütün araçların üzerine takılıyor. Ayrıca, montajı daha kolay olduğu için adamların işine geliyor. Fonksiyon olarak 922 modelden daha fonksiyonel özelliklere sahip ama ek kumanda taşımak zorundakalıyorsun, orjinal anahtarına kopyalanmıyor... :((

Tam konu açaçaktım ki forumdan bu konuyu buldum.Ben arabamın alarm kumandası ile anahtarını birleştirmek istiyorum bunu sanayide yapan 2 yer biliyorum şuan cenmax we izmiranahtar buralarda yaptırabilecegimi biliyorum fakat sorum eğer anahtarla kumandayı birleştirince key code olayını nasıl çözecekler bildigim kadarıyla çip e ulaşmak için orjinal anahtarı kırmaları gerekiyomuş ben oyle birşey istemiyorum yedek anahtar olarak muhafaza edecegim onu bilginiz warsa bana aktarın lütfen tşk ederim

bugra

quote:

Tam konu açaçaktım ki forumdan bu konuyu buldum.Ben arabamın alarm kumandası ile anahtarını birleştirmek istiyorum bunu sanayide yapan 2 yer biliyorum şuan cenmax we izmiranahtar buralarda yaptırabilecegimi biliyorum fakat sorum eğer anahtarla kumandayı birleştirince key code olayını nasıl çözecekler bildigim kadarıyla çip e ulaşmak için orjinal anahtarı kırmaları gerekiyomuş ben oyle birşey istemiyorum yedek anahtar olarak muhafaza edecegim onu bilginiz warsa bana aktarın lütfen tşk ederim

yok umur içindeki transponder çipe ulaşmak için anahtarın kırılmasına gerek yok.ama kumandayı orjinal anahtara oturtamazlar tahminimce..VW grup araçlarınınkine benzer sustalı anahtar yuvası icine yerleştirirler tahminimce..

quote:

quote:

yok umur içindeki transponder çipe ulaşmak için anahtarın kırılmasına gerek yok.ama kumandayı orjinal anahtara oturtamazlar tahminimce..VW grup araçlarınınkine benzer sustalı anahtar yuvası icine yerleştirirler tahminimce..

Bende o şekilde istiyorum zaten orjinal anahtar dursun bir yedeği çıksın yeter

Alfadanadam

Orjinal anahtarınızın çipi içerisindeki bilgiler, sizin yaptıracağınız anahtarın çipine kopyalanıyor. Hiçbiryerin kırılmasına gerek yok.
Kopyalama işlemi özel bir cihaz ile yapılıyor. Bildiğim kadarıyla anahtarcılar bu işlemi sadece ruhsat sahibine yapıyorlar, aklınızda olsun.

KAKIRMAN

Praktikerin girişinde anahtarcı vardı. Bir ara sorduydum 80 ytl gibi fiyat istemişti kopyalama işinden.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

hmmm tamam aklımdaki tek soru orjinal kırmızı çok sewdigim anahtarın kırılmamasıydı cumartesi günü dolaşıp bakarım anahtarcılara teşekkürler bilgiler için

estephan

D-2 Düzgün Türkçe kullanın: Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajların forumda kirlilik yarattığı gibi, hiç bir üye tarafından da bozuk Türkçe ile yazılmış mesajları deşifre edilmek zorunda değildir.

D-5 Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.

A-3 AlfistiTurkey forumlarına atılan mesajlara gereksiz cevap veren, konuyu dağıtan, "cıvıklaştıran" ve ortamı seviyesizleştiren üyelerin mesajları silinecek ve uyarılacaklardır. Belirli bir uyarı seviyesine ulaşan üyelerin üyelikleri otomatik olarak askıya alınır veya silinir. Yöneticiler, bunun tekrarlanması halinde uyarının en üst seviyeye ulaşmasını beklemeden üyenin kaydını forumdan silebilir.

takgun

Anladığım kadarıyla çoğunluk alarm olarak cenmax 922 taktırmış ve ayrı kumanda yok, orjinal anahtara entegre. Peki gerçekten tamircilerin söylediği gibi ön gögüsün vs tamamen sökülmesi gerekiyor mu? Taktıranlar varsa ne kadar sürdüğü ve hangi parçaların söküldüğü konusunda kısa bir bilgi verebilir mi?

ATA

Başka konu açmadan buradan sorumu sormak istiyorum.

Aracı aldığım günden beri alarm takacağım diyorum, hiç aklımda olmayan şeyleri yaptım ama hala ilk sıradaki alarmı takamadım 3 senedir.

Cenmax 922 yada 942 modellerinden birisini taktıracağım. İkiside kumandasız model ve aralarında ne fark var bilmiyorum.

Gelelim asıl problemime. Ben 7 tonlu klasik alarm seslerini hiç beğenmiyorum. Her araçta bu sirenden var zaten, ben faklı olsun isyorum. Aracın orjinal kornasını dıt-dıt-dıt diye öttürebilecek yada buda olmassa tek tonlu güzel bir siten tavsiye edecek varmı?

Cenmax'ın daha güçlü akülü sirenleri nasıldır? Bilenler bir el atsın lütfen =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

XETRaM

Ben 2 hafta önce 942 taktırdım. Park sensörü ile beraber. Direksiyonun altındaki kapağı söküp oradan motorun orya geçti. Sirenide motorun içine yerleştirdi. Alarm için başka bir yer sökülmedi.