Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147 Far Yıkama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkoyannis

Merhaba ;

Yeni Alfa Romeo kullanıcısıyım, aracım 147 1.6 TS quadrifoglio paket ve ön tampon üzerinde far yıkama sistemi mevcut. Ancak aracımın tampon üzerinde duran far yıkama jet/fıskiye parçaları yok. Bugün internette ve yedek parçacılarda araştırdım ancak bulamadım. (ebay dahil)

Rica edersem bu konuda yardımcı olabilecek bilgi sahibi arkadaş var mıdır?

Teşekkürler.

Gouki

Berkant bey aramıza hoşgeldiniz. 147'lerde hiç bir zaman Quadrifoglio diye bir paket olmadı. Sizin ön tamponunuz Gta tamponu mu? Eğer öyleyse muhtemelen far yıkamaya dair hiçbir şey bulunmamaktadır o kapaklardan başka. Sadece jetlerin yanında üzerinde far yıkama motoru bulunan silecek suyu kabı, jetlere giden hortumlar ve tüm elektriksel sigorta/kablolamaya ihtiyacınız olacaktır.

ATA

Merhaba. Araciniz kaç model bunu yazmamişsiniz...

Özgün'ün de belirttiği gibi 147'de hiç qv versiyon üretilmedi, üretilseydide 1.6 olmazdı muhtemelen :)

Araç mk2 ise -ki kapak var demişsiniz- muhtemelen mk2dir diye tahmin ediyorum, sistemi bulmak çok çok zor olacaktır.

147'niz mk1 ise far yıkaması 156 mk1'ler ile aynı diye biliyorum ve çıkmasını bulmak oldukça zor, çünkü bağlanti noktasi çok zayıf olduğundan kolay kırılırlar ve parçacıların elinde sağlam olanı kolay kolay bulunmaz. (Ebay dahil) illa takilacaksa ve ucuz isteniyorsa doğan slk jetlerinden takanlar var.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

berkoyannis

Hızlı yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ancak aracım nero fuoco rengi, yonca işaretli ve donanım olarak Bose, deri döşeme, sunroof, far yıkama, koltuk ısıtma, hız sabitleme v.s. gibi full donanımlı ve alırken quadrifoglio paket diye aldım. Eğer farklı bir isimle donanım paketi adlandırılıyor ise bilmek isterim :)

Tekrar teşekkürler.

berkoyannis

aracım 2003 model mk1 kasa...

Utku

Berkant hosgeldin :)
Oncelikle sana soyledigim gibi qv diye bir paket yok, ismi sallamis arkadas.Senin aracta ilk defa gordugum kis paketi var, koltuk isitma ve far yikama iceren.O yuzden parca tedarigi zor olacaktir.
Olmasada olur, zaten yeterince guzel aracin, keyfini cikar  :yukari-ok:
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

berkoyannis

tamponda delik halinde duruyor çünkü tampon üstünde kalan jetler yok. Bu doğan slx konusunda ciddi misiniz?? :)

berkoyannis

You are not allowed to view links. Register or Login
Berkant hosgeldin :)
Oncelikle sana soyledigim gibi qv diye bir paket yok, ismi sallamis arkadas.Senin aracta ilk defa gordugum kis paketi var, koltuk isitma ve far yikama iceren.O yuzden parca tedarigi zor olacaktir.
Olmasada olur, zaten yeterince guzel aracin, keyfini cikar  :yukari-ok:
tamponda delik halinde duruyor çünkü tampon üstünde kalan jetler yok. Bu doğan slx konusunda ciddi misiniz?? :)

Utku merhaba, sonradan farkettim... :)

admin

Ufak bir bilgilendirme yapmakta yarar var.

2008 yılında Alfa 147 ve Alfa GT'nin Quadrifoglio Verde isimli özel serileri piyasaya çıktı, ancak bunlar sadece oldukça geniş bir donanıma sahip olup performans anlamında hiç bir artısı yok idi.

Dört yapraklı yonca logosu arkadaki C sütunu üstünde idi.

147'de 1.6 TS ve 1.9 JTDM, GT'de ise dizel motorlusunda kullanıldı. Dizel modelleride Q2 standart idi.

Türkiye'ye gelip gelmediği konusuda bilgim yok. Belli özel istek üzerine gelmiş olabilir ama seri olarak gelmedi.

Bu konu ile ilgili olarak sitemizde de ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Samet89

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] ben ızgarasına böle bir led yaptrdm:)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tayfun

Araba senin,zevk senin ama yapmayın neolur  böyle led felan.

hilllebaz

Samet89

Ben baktıkca hosuma gidiyor ve mtluyum tabi zevk meselesi bu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ozoozo

hilllebaz

+1 çok fazla doğan,şahin görünümü katıyor arabaya bu tip şeyler , aracınıza ve size saygım var sadece kişisel görüşüm.

blackpearl

hilllebaz

+1 çok fazla doğan,şahin görünümü katıyor arabaya bu tip şeyler , aracınıza ve size saygım var sadece kişisel görüşüm.

+1
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Samet89

ne yalan söleyim çıkarasım geldi bu güzel yorumlarınızdan sonra :)

alperbatur

Konuyu 1 yıl sonra hortlatmış olacağım  :haydi:

147 mk2 de hiç far yıkama gören var mı?

Sonradan Xenon far takan arkadaşlar ve orjinal xenonu olan arkadaşlar muayneden nasıl geçiyor?

Xenon işine girişirsem diye önden bilgi toplamaya çalışıyorum.

blackpearl

Konuyu 1 yıl sonra hortlatmış olacağım  :haydi:

147 mk2 de hiç far yıkama gören var mı?

Sonradan Xenon far takan arkadaşlar ve orjinal xenonu olan arkadaşlar muayneden nasıl geçiyor?

Xenon işine girişirsem diye önden bilgi toplamaya çalışıyorum.

Mk2 147lerin bazılarında opsiyonel olarak alınmış xenon farlar ve far yıkayıcıları mevcut.

Ancak sonradan xenon takanlar muayeneye girmeden önce xenonları söküp normal sarı ampullerini taktıktan sonra muayeneye giriyorlar. Xenonu olup, far yıkaması ve otomatik far yükseklik ayarı olmayan hiç bir araç muayeneden geçemez. Orijinal xenon sistemi olan araçlarda zaten otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkayıcıları mevcut. Bu yüzden muayene esnasında bir problem olmuyor.

Aşağıdaki fotoğrafta orijinal far yıkamaları görebilirsiniz. Merceksiz xenonlar ile birlikte sunuluyordu.

alperbatur

Arkadaşımın 147 sinde orjinal xenon vardı ancak far yıkamayı hatırlayamadım.

Google a da sordum, o da birşey çıkartmadı, yada ben yanlış anahtar kelimeleri kullandım.

Teşekkürler

blackpearl

Arkadaşımın 147 sinde orjinal xenon vardı ancak far yıkamayı hatırlayamadım.

Google a da sordum, o da birşey çıkartmadı, yada ben yanlış anahtar kelimeleri kullandım.

Xenon varsa far yıkamada vardır.

GooSe

Jeep renegade in xenonunda far yıkama yok homologasyonu öyle alınmış aracin

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

furkan_topay

Merhaba, 147 imde orjinal Xeanon var , far yıkama muayenede olmak zorunda. Muayene yapan arkadaşlarda pek anlamıyordu, 15 gün önce yaptırdım ,havalandırma ayarından far yüksekliği ayarlamaya çalışıyorlardı :)) Orjinal olduğu için geçersin ama dediğim gibi far ayarı ve otomatik olmak zorunda ve far yıkama olmak zorunda.
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

Doğa Tosun

benim muayenem gelmek üzere, 147'ye xenon far ve daylight sis yaptırdım. Yükseklik ayarı var ama far yıkayıcı yok tabi. Muayeneden geçemez miyim ? Xenon 60 liralık göz ağlatanlardan değil, 350 civarı motorlu ve duvara yakınca çizgi oluşturan kaliteli bişey. Yaptırdığım yer geçer demişti ama ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

furkan_topay

benim muayenem gelmek üzere, 147'ye xenon far ve daylight sis yaptırdım. Yükseklik ayarı var ama far yıkayıcı yok tabi. Muayeneden geçemez miyim ? Xenon 60 liralık göz ağlatanlardan değil, 350 civarı motorlu ve duvara yakınca çizgi oluşturan kaliteli bişey. Yaptırdığım yer geçer demişti ama ?
Hocam eğer ayarı otomatik değilse ve muayeneye alan adamlar anlıyorsa geçmez,orjinal  xeanon ayarını kendisi yapar,kaput altında farların alt kısmında ki kısma bakarlar sadece orjinallerde birkaç çubuk oluyor.Benim bildiklerm bunlar , bence risk alma orjinal farları tak öyle git...

furkan_topay

ayrıca fark yıkama mecburi :((

Ormanci

Jeep renegade in xenonunda far yıkama yok homologasyonu öyle alınmış aracin

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

Ben de bu alet muayenede ne yapacak diye baya bi merak ediyorum :)
Birmot yazı verecek herhalde :)

Zamanında Subaru İmpreza ve Mitsubishi Evo'lar için "bu arabanın orijinali böyledir" diye fotoğraflarla falan yazı veriyorlardı, muayenede, trafik kontrollerinde falan durmadan sorun çıkıyor diye. Çünkü adamlar gelip "sen buna ganat dakmışın" diye bağlamaya çalışıyolardı :D