Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

uzaktan kumandalı anahtar,yardım lütfen

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

arkadaşlar herkese merhaba
ben aranızda yeniyim.bende sizler gibi bir alfa fanatiğiyim.2006 model 24250 orijinal km de 147 Distinctive kırmızı renkte aracım var.
benim sorunum başlıktan da anlayacağınız üzere,aracın kumandalı anahtarı çalışmıyor,ben aracı aldığım zamanda çalışmıyordu,benden önceki sahipleri anahtarın suya düştüğünü söylediler,ama benim tahminim deniz suyuna düşmüş,içini  açtığımda pil filan komple paslanmıştı.arabayı aldığımdan beri arabayı anahtarı sokup açıyorum.
malatya da ve ankara da anahtarı yaptırmaya çalıştım 3-4 tane anahtarcıya götürdüm,hatta bilgisayar tamircisine bile götürdüm ama maalesef yaptıramadım,en son ankara daki bir anahtarcı entegre sinin yandığını ve sağlam bir entegre bulunursa yapılabileceğini söyledi,ama bulamadık tabi.
bildiğiniz üzere orijinal anahtarı ve kod kartını yeniden almak 850 tl civarı bir para tutuyor,bu parayı vermek istemiyorum,diyorum ki anahtarı kaskodan yaptırayım ama bu seferde kasko delinecek ve araçta hasar kaydı gözükecek.
acaba ebaydan içinde entegre ve çipi olan çekilmemiş bir anahtar alsam bu şekilde yaptırabilir miyim,biraz önce ebay dan böyle bir anahtar buldum fotoğrafını koyuyorum.
bu konuda bana yardım edebilecek veya öneride bulunabilecek arkadaşlar var mı acaba,şimdiden teşekkürler.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Gouki

Sarp bey paylaştığınız ilandaki anahtarda elektronik bir parça yok diye biliyorum. Yani sadece plastik dış kap ve çekilmemiş anahtar. Ebay'den ikinci el orjinal bir anahtar bulabilirseniz işinizi görme ihtimali yüksek.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
Sarp bey paylaştığınız ilandaki anahtarda elektronik bir parça yok diye biliyorum. Yani sadece plastik dış kap ve çekilmemiş anahtar. Ebay'den ikinci el orjinal bir anahtar bulabilirseniz işinizi görme ihtimali yüksek.
sanırım bu anahtarın içinde çip ve elektronik var çükü parantez içerisinde DAHİL diye yazmış,anahtar içerisinde elektronik olmayanları,elektronik yok diye belirtiyorlar.tabi almadan önce satıcıya soracağım.
benim merak ettiğim böyle bir anahtar alırsam kolayca benim anahtarı tamir ettirebilir miyim.?
hiçbir işe yaramaz ise 10-15 $ çöpe atmış olurum :)
Mustafa Kemal ATATÜRK

Gouki

Parantezin içerisinde dahil yazmıyor Sarp bey. "Orijinal anahtarınızın içerisindeki tüm elektronik parçaları (immobiliser / transporder çip de dahil olmak üzere) yeni anahtarın içine yerleştirin" denmiş.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
Parantezin içerisinde dahil yazmıyor Sarp bey. "Orijinal anahtarınızın içerisindeki tüm elektronik parçaları (immobiliser / transporder çip de dahil olmak üzere) yeni anahtarın içine yerleştirin" denmiş.
eğer öyleyse bir işe yaramaz,sanırım bu gidişle kaskoyu deldirip yaptıracağım,aracı satarken de artık görünen hasar kaydını belge ile anlatırız alıcıya.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alfadanadam

Anahtar zayi olması durumunda hasar kaydında anahtardan olduğu belirtiliyor diye biliyorum ben.
Eşimin aracının anahtarı kayboldu. Buralarda anahtarcılar beceremiyorlar Colt'u, sırf o iş için İstanbul'a da gidilmez diye mecbur deldiriyorum kaskoyu.