Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147 Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuRaT34

Herkese merhabalar;
Formda yeniyim ve şimdiye kadar hiç alfa kullanmadım.Bu sıralar alfa 147 ye sarmış durumdayım maddi olanaklarımın el verdiği durum 2002- ve 2003 model olanlar.Sizden rica etsem araç hakkında biraz bilgi verebilir misiniz bana ? Bir tane var tüplü  123.000 km sizce piyasası nedir bu araçların ?  alfa alınırken nelere dikkat etmek gerekir beni çok üzer mi ?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Murad

Hoş geldiniz.
İkinci el araç alırken tüm araçlar için gerekli hususlar Alfalar için de geçerlidir. En önemli unsur aracın evveliyatının bakımlı olmasıdır. Zira bakımsız bir araç sizi üzüp Alfanızdan soğuta bilir. Öncelikli olarak tercihiniz Bakımları zamanında ve bilinen Alfa ustalarınca yapılmış olmasıdır. Bunun haricinde ön takımları kontrol edebilirsiniz. Varyatöre de baktıra bilirsiniz ancak bu çok büyük bir sorun değil artık çok kolayca hallediliyor.
Tabi forumda teknik anlamda çok daha bilgili ve tecrubeli arkadaşlar var. Yardım edeceklerdir.
Arzu ettiğiniz Alfa'ya bir an önce kavuşmanız dileğiyle.  :alfisti:

alihsans

Şu iki konuya bakmanızda fayda var.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

-_-_-_-
Samsung Galaxy S4 Alfa ile Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

147BLACK

8 sene kullandım..
Artıları
-Çok kompakt ve şehir içi kullanması çok zevkli
-1.6 motorla bile iyi yürüyor.. 156'ya göre.
-Hafif olduğu için bir parça daha az yakıyor.
-Park sorunu biraz daha az.

Eksileri
-156'ya nazaran işçilik biraz daha düşük.
-Bagaj hacmi ve arka koltuk mesafesi sınırlı.
-Yanal rüzgarlardan etkileniyor ve otoban kullanımında şehiriçi kadar oturaklı hissettirmiyor.
-Aile aracı olmayabilir.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

MuRaT34

çok teşekkür ederim ilginiz için yazılan bütün yorumları tek tek okudum sanırım alfaya doğru ilerliyorum :)

Samet89

Eğer 147 ye kafayı takmış durumdaydan ne yapar eder alırsın o arabayı bende böle bi yorum katayım. Ve aldıgın gün bitmiycek bi aşka yelken açmıs olucaksn. Geri kalan sorun problem ve kafandaki soru işaretleri içinse arabanı aldıktan sonra paylasırsın. :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ndiali

eğer ilgilenirseniz 147 im satılık tır özel mesaj ile ulaşabilirsiniz

blackpearl

147 gerçekten bambaşka bir araba, alalı neredeyse 2 sene oldu, ilk zamanlar sürekli bir GT bakayım, bir 156 bakayım, bir 159 bakayım diye kendimi internetten alamıyordum, ama ne hikmetse, camdan kafamı uzatıp 147mi görünce akan sular birden duruyordu..bu durum son bir kaç ayda iyice kendini göstermeye başladı sanki başka bir alfaya bakarsam 147me ihanet edecekmişim gibi geliyor :) yani demem o ki, aslında herşey çoğu insan için 147 ile başlar, umarım dilediğiniz ve arzu ettiğiniz 147ye en kısa zamanda kavuşur ve sağlıkla kazasız belasız binersiniz :)

Almadan önce;

-Triger kayışı
-V kayışı
-Baskı balata
-Varyatör
-Bujiler
-Fren diskleri ve balatalar
-Manuel ise; vites telleri ve vites çanağı

gibi parçalara dikkat etmekte fayda var :) :alfisti:
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Samet89

Kardeşim acık bi sekilde dilkat etmen gereken en önemli şey sadece aracın darbesiz olması bence. Arabanın direklerine ve şasesinin saglam olup olmadıgına baktır. Daha sonra expertize sok ve motor gücüne bak. Cunku sanmıyorumki hiç bir alfacı sana trigeri baskı balatası yada varyatörü sorunlu bi arac getirsin. Varyatör icin arabayı calıstır ce motor sesini dinle hırıltılımı calısıyor. Daha sonra arabayı kullanmak icin rica et 5 bin 6 bin devirde bir kullan arabayı el freni vites gecislerine bak. Gerisi zaten computer testde çıkar. Hatta 20 lira fazla ver elektrik donanımada bktır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi