Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Kullanıcılarından Yardım İstiyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

polak38

arkadaşlar herkese mrb.Ben şu an için bir alfası olmayan taze alfisti olarak siz tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.159 almayı düşünüyorum;çok yaşlı olmamak kaydıyla tavsiye edeceğiniz model yılı var mı? 2007-2009 arası dizel , ful,otomatik bir 159 fiyat aralığı nedir?sahibinden com. vs bakıyorum ama gerçek piyasayı siz ALFA  kullanıcıları daha iyi bildiğinden yardımlarınızı bekliyorum!!!birde 159 kullanıcıları araçla ilgili olumlu yada olumsuz tecrübelerini yazarsa beni dahada aydınlatmış olur.Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler. :)

hi_cazz

2007-2009 arası fiyatlar şu diyemeyiz heralde. Çünkü aracın temizlik, km, donanım gibi birçok kriteri var. Siz istediğiniz nedir onu tam yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz?

KM hangi aralıklarda olsun?
Donanım olarak ne olsun? Misal progression, distinctive, distinctive plus
Ek donanımlar olsun mu? Sunroof, deri koltuk, elektirikli hafızalı koltuk, bose, vs...
boya durumu önemli mi?

işte bunlara cevap verirseniz daha net sonuçlar alabilirsiniz.

Bu arada almak istediğiniz aracın teknik verilerini iyi araştırınız çünkü sonra bazı nedenlerle sizi üzebilir. Mesela yakıt olarak ortalamanın üstünde yakan bir araçtır. Şehir içi yazılımsız bir q-tr 159 10,5-11lt altına düşmez. Şehir dışı 110-120 sabit 6,2-6,5lt civarı yakar. Ufak tefek arızalı parçalar için Alfa'nın yedek parça satış politikası gereği o parçanın bağlı bulunduğu birçok parçayı almanız gerekebilir. Bunlarda maddi olarak sizi üzebilir. Bunları düşünün ve bunların dışında alacağınız fiyata çok keyif alacağınız ve herkesin bakacağı bir aracınız olacağınıda unutmayın.

polak38

Öncelikli yorumunuz için teşekkürler.100 bin civarı en fazla 120 bini geçmiş olmasın istiyorum.paket olarak distincitive plus,hafızalı koltuklar olmalı sunroof o kadar önemli değil.Ama ilk önceliğim servis bakımlı ve kayıtlı olması tabii.Böyle bir araçın fiyat aralığı nedir?Yakıt olayına pek takılmıyorum az yaksa iyi tabi ama Gül'ü seven dikenine katlanır napalım.Temiz ve bakımlı bir araç olursa herhalde ciddi arıza vermez diye düşünüyorum.bilmiyorum siz ne dersiniz? tecrübeli bir kullanıcı olarak.Memur olduğumuz için bizi çok fazla üzer mi sizce almalımıyım?gerçi almama gibi bir alternatifim yok şu saatten sonra çünkü başka bir aracı gözüm görmüyor hangi marka ve model olursa You are not allowed to view links. Register or Login konusu ;sizce azami kaç km de bir araç almalıyım.Şimdiden teşekkürler.

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikli yorumunuz için teşekkürler.100 bin civarı en fazla 120 bini geçmiş olmasın istiyorum.paket olarak distincitive plus,hafızalı koltuklar olmalı sunroof o kadar önemli değil.Ama ilk önceliğim servis bakımlı ve kayıtlı olması tabii.Böyle bir araçın fiyat aralığı nedir?Yakıt olayına pek takılmıyorum az yaksa iyi tabi ama Gül'ü seven dikenine katlanır napalım.Temiz ve bakımlı bir araç olursa herhalde ciddi arıza vermez diye düşünüyorum.bilmiyorum siz ne dersiniz? tecrübeli bir kullanıcı olarak.Memur olduğumuz için bizi çok fazla üzer mi sizce almalımıyım?gerçi almama gibi bir alternatifim yok şu saatten sonra çünkü başka bir aracı gözüm görmüyor hangi marka ve model olursa You are not allowed to view links. Register or Login konusu ;sizce azami kaç km de bir araç almalıyım.Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,
Düşük km araçlar yıpranmışlık açısından her zaman avantajlıdır. Yüksek km ve bakımlı araçlarda tercih edilebilir.
İlk defa 200k km nin altında bir aracım oldu o da şimdiki 159 :)
Araçtan beklentiniz nedir? (Uzun süre sorunsuz kullanım, Düşük bakım maliyeti vs.)
159 Bazı özellikleri:
- Olur olmaz yerlerde VDC gibi sistemler devre dışı kalabilir. Fakat yoldan çıkmak da kolay değildir.
- Herhangi bozulan bir parçası ortalama 1000 tl gibi bir rakama çıkabilir. (orjinal yedek parça) Bu parçaların temini yaklaşık 2, 3 haftaları bulabilir.
- Şehirler arası yollarda radar cezası yememek neredeyse imkansızdır.
- Sert karakterlidir, bozuk zeminlerde böbrek taşı bırakmaz.
- vs. vs.
+ Satıp aynı bütçeyle yerine alabileceğiniz bir araç yok.
Aradığınızı bulmanız dileklerimle iyi günler.

wolkanku

Selamlar,
Düşük km araçlar yıpranmışlık açısından her zaman avantajlıdır. Yüksek km ve bakımlı araçlarda tercih edilebilir.
İlk defa 200k km nin altında bir aracım oldu o da şimdiki 159 :)
Araçtan beklentiniz nedir? (Uzun süre sorunsuz kullanım, Düşük bakım maliyeti vs.)
159 Bazı özellikleri:
- Olur olmaz yerlerde VDC gibi sistemler devre dışı kalabilir. Fakat yoldan çıkmak da kolay değildir.
- Herhangi bozulan bir parçası ortalama 1000 tl gibi bir rakama çıkabilir. (orjinal yedek parça) Bu parçaların temini yaklaşık 2, 3 haftaları bulabilir.
- Şehirler arası yollarda radar cezası yememek neredeyse imkansızdır.
- Sert karakterlidir, bozuk zeminlerde böbrek taşı bırakmaz.
- vs. vs.
+ Satıp aynı bütçeyle yerine alabileceğiniz bir araç yok.
Aradığınızı bulmanız dileklerimle iyi günler.

erkay bey yaptığınız yorumlar,arkadaş çevresi vb. gibi yerlerde de yapıldığında alfa romeo hakkında yürüyüp giden şehir efsanelerini oluşturuyor.

ben de cevap vereyim;

1 buçuk senedir 159 sahibiyim.

VDC bugüne kadar devredışı hiç kalmadı.

termostat, porya , z rot gibi parçalar değiştirdim en pahalısı 320 lira idi. 1000 TL hangi parça merak ettim. (bu değiştirdiğim parçaların hepsini de sanayide orjinal olarak buldum 20 dakika içinde)

*sert kime neye göre sert? bmw e90'a göre kıyaslarsanız yumuşacık , mercedes C 203/204 kasaya göre kıyaslarsanız sert kalır...insignia vb. gibi araçlarla aşağı yukarı aynı sertlikte.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

kısa özet yazayım;
eğer yakıt tüketimi odaklı iseniz, mutlaka manuel alın..çünkü qtronic ile arasında 2 litre oynuyor. bu da 100 kilometrede 9 lira, senede 10.000 km yapan biri için 900 lira demektir.

aracın kilometresine pek takılmayın, üzerindeki motor doblo 1.9 dizellerde de kullanılan bir motor, eğer problemli olsa doblo ülkemizde bu kadar çok tutulan bir araç olmazdı ;)

donanım tamamen tercihe kalmış, ben alırken özellikle sunroof,elektrikli koltuk vb. istemedim çünkü hiç birini kullanmıyorum...bu tercihim düşük fiyatlı araçlara yönelmemi kolaylaştırdı, elimdeki bütçe ile de jant egzos vb. gibi tüm görsel modifikasyonları gerçekleştirmiş oldum.

2006 modellerde olabilecek arızalar başında manifold kapağından üfleme olabilir, ki benim aracımda minimal derecede var, 800 TL gibi bir masraf ile halledilebiliyor. aracın performansını biraz düşürüyor ancak çok belirgin değil..2007 modellerde farklı üst kapak kullanıldığı için bu problem aşılmış.

manuel olanlarda debriyaj ve volan sıkıntısı olabilir, eğer volan da sıkıntılı ise 2000 TL gibi bir masrafı olur (debriyaj + volan) sadece debriyaj ise 500 TL civarında.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ArinFırat

Diyarbakır' da olmama rağmen hiçbir Alfa parçasında sıkıntı yaşamadım,,sadece fiyatı bütçeme uygun olmayanları internetten sipariş ile getirttim..emin olun alfanın bir çok parçası piyasadaki diğer markalardan daha ucuz..159 segmentindeki diğer markalar BMW 520 Mercedes Volvo s60 vs vs hem fiyat olarak,hem parça fiyatı olarak daha ucuz..bırak aynı segmenti, focustan corolladan civicten bile daha uygun..

Erkay KAHYA

Yukarıda 159 hakkındaki sadece kişisel yorumlarımı belirttim.
@Wolkanku;
1000 Tl leri bulan malzemelerden kastım, zaten belirtmiş olduğunuz parçalar.
(Emme manifoldu, debriyaj seti, Alt tablalar, Akslar ... vs. Ben bir çoğuyla tanıştım.  ;)  Not: Diğer araçların ki de çok farklı değil. )
VDC karlı, buzlu zeminlerde devre dışı kalıyor. Hava sıcaklığı - lerde olduğunda bazı elektronik sistemler de hata mesajı veriyor.
Benim araçta durum bu.
Kimsenin 159 hakkında olumsuz ön yargılı olmasını istemem. Çünkü ben severek kullanıyorum.

ar.159

eğer 120 bini geçmemiş kazasız boyasız servis bakımlı sanroof hariç dolu bvir araç arıyorsanız rakam 48 ila 55 arasındadır 48 altında her aldığınız fiyat gerçekten kelepire girer 55 birazabartıdır ama gerçekten temiz bir 159 için 52 bence haktır tabi bu benim düşüncem..
ayrıca forumda arabasına çok masraf yapmış kişilerden biriyim (%20 si arıza %80 n,i keyfi olmak üzere) 1000 tl lik parçayla daha karşılaşmadım parça sıkıntısının ne olduğunuda bmw de duydum pejo da duydum bunda duymadım.. sertlik konusu ise yumuşak karekterli (michelin tavsiye ederim) lastik ve 17 jant ile bende sıkıntı yok gayet konforluyum şimdiden hayırlı olsun...
not: ismi lazım değil geçen gün serviste bir araç gördüm motor ve vites yapılacak maliyet 9bin dediler biraz muhabbet ettim (kesin bilgi değil öyle duydum) alan arkadaş daha 2 hafta önce almış kelepir diye kontrolsüz atlamış ve 39 bin liraya mı ne almış bence mutlaka iyi bir servis raporu alın.
not: verdiğim fiyat otomatik vites içindir manueller bi 5000 tl daha ucuz olabiliyor ve ben şahsen kesinlikle konfor için otomatiği tavsiye ediyorum.
not 2: bugune kadar vdc dahil ekranımda herhangi bir arıza ışığı yanmamıştır bireysel sıkıntılar lütfen genelleme olarak verilmesin.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

max-ime

arkadaşlar herkese mrb.Ben şu an için bir alfası olmayan taze alfisti olarak siz tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.159 almayı düşünüyorum;çok yaşlı olmamak kaydıyla tavsiye edeceğiniz model yılı var mı? 2007-2009 arası dizel , ful,otomatik bir 159 fiyat aralığı nedir?sahibinden com. vs bakıyorum ama gerçek piyasayı siz ALFA  kullanıcıları daha iyi bildiğinden yardımlarınızı bekliyorum!!!birde 159 kullanıcıları araçla ilgili olumlu yada olumsuz tecrübelerini yazarsa beni dahada aydınlatmış olur.Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler. :)

06-07 modellerin distinctive paketi 08 modellerde plus olarak değişti ama içeriği aynı. Ayırt edebilmek için xenon, katlanır ayna ve ön park sensörünü sormanız yeterlidir.

06 modeller ve kısmen 07 modeller 159un zayıf versiyonları. Direksiyon kutusuna özellikle dikkat etmek gerekir. 07 modellerde ise otm versiyonlara dikkat etmek lazım.

09 modeller makyajlı diye geçiyor ama birkaç donanım haricinde anlaşılır bir park yok.

Piyasa kısmına gelirsek siz ilanları burdan yada özelden paylaşın. Elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım.