Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Top Wheels - İstanbul

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Arkadaşlar bizim buluşmamızdan bir önceki gün çeşitli temaslarımın karşılık vermesi sonucunda fotoğrafçı olarak çok başka alemlere girme şansı elde ettim. Başka alemlerden kastım kişilerin ve zevklerinin maddi açılardan çok üst düzey olması aslında. Aranızda eminim bu gibi ortamlarda bulunan yada bulunmuş olan vardır ama benim için çok farklı bir tecrübeydi. Holding sahibi, çok bilindik bir restoran zinciri sahibi, vb birçok iş adamının katıldığı ama katılımın ciddi ücretler ödenerek ve sınırlı sayıda olduğu bir aktivite bu bahsettiğim. Öyle ki aracınızla katılmak için ücret ödüyor olduğunuz gibi yanınızda birini getirmek isterseniz onun için de ayrıca bir ücret ödüyorsunuz. Bu detayları daha önce şahit olmadığım bir durum olduğu için paylaştım, ilginç bir anı oldu benim için çünkü.

Asıl amacım, o gün çekmiş olduğum ve sizlerin de görüp yorumlarını yazmasını istediğim fotoğrafları paylaşmak. Umuyorum severek takip edeceğiniz bir konu olur bu. Zaman buldukça düzenlediğim fotoğrafları ilerleyen günlerde parça parça paylaşacağım kısmet olursa. Tabi bu paylaşımlara yönetimin bir itirazı olur mu bilmiyorum çünkü hiç Alfa Romeo ile ilgili foto paylaşamayacağım bu konu altında, en azından şimdilik :)

Tabi bu sayede uzun zamandır yapmayı istediğim otomobil fotoğrafçılığı işine de küçük bir adımla başlamış oldum. Umuyorum devamı gelir.

Herkese saygılar...

İlk paylaşımla başlayalım bakalım:

1969 dodge charger , 440 Magnum V8 7.2 litre 385 hp
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

erdem1904

Fotoğrafların kalanını ciddi merak ediyorum..  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Ufak bir bilgi daha vereyim: Normalde bu araç İstanbul dışından. Sadece bu aktiviteye katılmak için çekici üzerinde getirilip ertesi günde tekrar olduğu yere geri götürülecekti. Km'de 2,26 kuruş yaktığını düşününce mantıklı bir hareket diye düşünüyor insan  :kahve:

Ormanci

Bu Amerikan'ın oynadığı dizi neydi ya ismini hatırlayamadım :)
O kasa Charger'ın hastasıyım ve C.tesi günü Cadde'de konvoyu gördüm, diğer araçları da :)
Fenaydı..

Oğuz

Dukes of Hazzard :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
O kasa Charger'ın hastasıyım ve C.tesi günü Cadde'de konvoyu gördüm, diğer araçları da :)
Fenaydı..
Hah işte aynen o konvoy :) Sabah 10 Akşam 19 beraberdik.

Bu arada yanlış bilmiyorsam zaten o filmdeki aracın aynısını yapmışlar. Aracın tavanı da filmdeki aracın aynısı.

erdem1904

namı değer General Lee :) Araçda Adana'daydı galiba..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

namı değer General Lee :) Araçda Adana'daydı galiba..
Aynen, General Lee spec, ekstra 20 beygir :P

Belki önceden Adana'da olabilir ama oradan gelme değil bu.

erdem1904

Fenaydı..

Bu arada yanlış bilmiyorsam zaten o filmdeki aracın aynısını yapmışlar. Aracın tavanı da filmdeki aracın aynısı.

Evren fotoları çekmek için sende ücret ödedin mi ? :) Ödemeye değer o araçlarla 9 saat beraber olmak için...  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Fenaydı..

Evren fotoları çekmek için sende ücret ödedin mi ? :) Ödemeye değer o araçlarla 9 saat beraber olmak için...  :)

Yok abi ben nereye ödeyecem o kadar parayı, mümkün değil. Ben fotoğraf çektim onlar da sağolsunlar beni tüm gün ağırladılar.

Ama o motor seslerini, kalkışları falan görmek hakikaten acayip. İlerleyen günlerde paylaşacağım bir Corvette içinde kısa bir deneyimim oldu, böyle bir dünya yok  :S Adamlar gaza basıyor bütün araç sallanıyor yaw. Rölanti seslerinde bile yanında durulmuyor araçların.

universeee

Biraz daha ısıtalım ortamı  >:D

68 Corvette Stingray convertible, 502cui sidepipes, manual. Modified nearly 600 hp

ozoozo

Geçenlerde Ankara da cepa nın içinde vardı boy boy araçlar ama sanırım bu organizasyonla pek alakası yok :) yada şehir şehir geziyorlar.

Maşallah abi fotoğraflar çok güzel görünüyor , devamını bekliyoruz. İçine oturup inceleme fırsatı da bulduysan oh ne ala birde sürmüşsün  :alkis:

universeee

Geçenlerde Ankara da cepa nın içinde vardı boy boy araçlar ama sanırım bu organizasyonla pek alakası yok :) yada şehir şehir geziyorlar.

Maşallah abi fotoğraflar çok güzel görünüyor , devamını bekliyoruz. İçine oturup inceleme fırsatı da bulduysan oh ne ala birde sürmüşsün  :alkis:
Yok bunlar farklı mevzular diye biliyorum ama içlerinde kesişen araçlar olabilir tabi.

Kullanmadım kardeşim orada yanlış anlaşılma olmasın, yolcu olarak deneyim yaşadım şimdilik. Bunları kullanmaya cesaret edemem ben seni bilmiyorum ama. Hem klasik, hem başkasının, hem yıllarını vererek bu hale getiriyorlar araçları hem de 150k $ fiyat etiketi olan araçlar. Benim yemez açıkçası  :D 600 beygirde gaz pedalına nasıl basmak gerekir hiç bir fikrim yok!  :kahve:

ozoozo

Yok bunlar farklı mevzular diye biliyorum ama içlerinde kesişen araçlar olabilir tabi.

Kullanmadım kardeşim orada yanlış anlaşılma olmasın, yolcu olarak deneyim yaşadım şimdilik. Bunları kullanmaya cesaret edemem ben seni bilmiyorum ama. Hem klasik, hem başkasının, hem yıllarını vererek bu hale getiriyorlar araçları hem de 150k $ fiyat etiketi olan araçlar. Benim yemez açıkçası  :D 600 beygirde gaz pedalına nasıl basmak gerekir hiç bir fikrim yok!  :kahve:

Allah kerim abi bas düm düz bir şey olursa ses gelir zaten.  :haydi: :alkis:

:serefe:

universeee

Allah kerim abi bas düm düz bir şey olursa ses gelir zaten.  :haydi: :alkis:

:serefe:

İşte o ses tam da açılan şemsiyenin çıkardığı ses olacaktır!  :rock:

sbk0655

Yok Özdemir o araçlar Opan servisin ölen sahibi Şaban Karamanin araçları hala duruyor cepa da.Hepsi kızına kaldı.Çok güzel klasikler var koleksiyonda.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozoozo

Yok Özdemir o araçlar Opan servisin ölen sahibi Şaban Karamanin araçları hala duruyor cepa da.Hepsi kızına kaldı.Çok güzel klasikler var koleksiyonda.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hah aynen abi Şaban karaman yazıyordu :) bende bir ihtimal acaba mı dedim de değilmiş :)

erdem1904

68 e hardtop mı yapmışlar...  :) convertible olanı diğer fotoda ki 55 olmasin  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

68 e hardtop mı yapmışlar...  :) convertible olanı diğer fotoda ki 55 olmasin  :)
Abi aracı kullanan arkadaşın bana yazdığını aynen kopyaladım. Arabaları tanırım ama öyle yok 69 yok 63 model falan kısmını bilmem. Convertible kısmını okuyunca ben de bir duraksadım ama sormadım tekrar. Sen o kısmını görme :)

erdem1904

Görmedim :) Yalnız fotolar poster tadında... Paylaşımların devam ettikçe belki bir kaç tanesinin yüksek çözünürlüklü versiyonunu isteyebilirim.  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Görmedim :) Yalnız fotolar poster tadında... Paylaşımların devam ettikçe belki bir kaç tanesinin yüksek çözünürlüklü versiyonunu isteyebilirim.  :)
Valla ben de yaptırmayı düşünmüyor değilim ama daha kim bilir neler çıkacak, o yüzden beklemedeyim :D

Sıkıntı yok, gönderirim tabi. Hatta o konuda yardımcı da olabilirim bir ihtimal.

universeee

Bahaneyle bir tane daha paylaşım yapalım  8)

Murad

Oooooffff ooofffff  :duvar:
Tekrar tebrikler Evren'cim. Onlara yakın olabilmek bile bambaşka bir duygu :)

universeee

Oooooffff ooofffff  :duvar:
Tekrar tebrikler Evren'cim. Onlara yakın olabilmek bile bambaşka bir duygu :)
Sağolasın Murad :) Hakikaten dediğin gibi yalnız, gayet rahat etraflarında dolaşmak, istediğim anda kaputlarını falan açtırabilmek, içine girebilmek bile gayet güzeldi. Sağolsunlar sahipleri ricalarımı hiç kırmadılar. Bu fotoğraftaki aracın sahibi sırf daha düzgün kare çıkarabilir miyiz diye 3 kere aracı çalıştırıp bir yerden başka yere aldı. Düşün ki bunları çalıştırmak az biraz yürütmek için gereken benzini :D

Bir örnek vereyim: Araçlardan birinin radyatör kapağı çok espiriliydi (nasıl olduğunu söylemeyim sürpriz olsun :) ), bunu gördüm direkt olarak dedim fotoğrafını çekmeliyim. Müsait bir anda sahibine rica ettim. Kibarca karşılık verdi açtı kaputu ben işimi halledene kadar da bekledi. Hatta ben diğer arabaların fotoğraflarını çekerken kendisi yanıma gelip hala çekmek istiyor musun radyatör kapağını diye kendisi beni çağırdı :)

Bunlar çok ufak detaylar ama benim hoşuma giden şeyler. O yüzden uzun uzun anlatasım geliyor, canı sıkılan olursa okurken kusura bakmasın :)

Murad