Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

USB AUX girişi hakkında Soru

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

csumer

Merhabalar. 2011 model Giulietta Dinstictive paket araç sahibiyim.  Araçta cd çalar ve radyodan başka müzik dinleyebileceğim bir şey yok. Blue&me var mı yok mu onu da bilmiyorum. Araçta Usb ve aux girişi de yok.

1- Bir kaç arkadaş yazmış ama bir şey anlamadığımdan tekrar sormak isterim. Ben aracıma usb veya aux girişi ekletebilir miyim ?

2- Aux girişi yaparız gibilerinden bişiler dedi Milano Alfa ama 200-250 küsür fiyat çekti. Aux girişini öncekia rabamda da hiç kullanmadım. Arabada müzik dinlemek için Aux Girişini nasıl kullanıyoruz ? Örneğin Iphoneumdaki müzikleri aux girişi sayesinde teybpten dinleyebilir miy,m?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
Cimbom Başı Dik Yürür..

Kibitzer

Aynen dediğiniz gibi. Çift taraflı jak ile aux girişinden müzik dinleyebilirsiniz. Herhangi bir cihazı kullanabilirsiniz. İphone, ipod, walkman vs.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

csumer

You are not allowed to view links. Register or Login
Aynen dediğiniz gibi. Çift taraflı jak ile aux girişinden müzik dinleyebilirsiniz. Herhangi bir cihazı kullanabilirsiniz. İphone, ipod, walkman vs.

Aux girişi ayarlamak için 250 lira istediler. Parrot Bluetooth kitler 300-350 lira falan. Hem telefonla falan da konuşabiliyorsunuz. Arada kaldım biraz, bluetooth kit taktırmak daha mı mantıklı sizce ne dersiniz ?
Cimbom Başı Dik Yürür..

Kibitzer

Aux o kadar tutmamalı. Başka yerlere de sorun. Muhtemelen teypte o girişin ekleneceği bir yer vardır. İki lehime bakar. İyi bir elektronikçi halleder, hatta buna gerek bile kalmadan daha da basit bir yolu vardır.

Bir diğer yöntem de cd changer taklidi yapan cihazlar. Bunlarda sdkart-usb ve aux girişi var. Teybin arkasındaki cd changer portuna(varsa) takılıyor. Teyp cd changer bağlandı zannedip onun içindeki mp3leri çalıyor.

Bluetooth işime yarar diyorsanız o yönde bir çözümü de araştırın.

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

A.S.GÜMÜŞ

Distinctive lerde aux ya da usb girişi yok mu sahiden ?

07 DH 800

Oğuz

Malesef, blue&me almak lazim. Fonksiyonel paket olarak geciyor :)

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

KAKIRMAN

Hiç gerek yok. 160 Tl ye hallettim. Üniteden uniteye farklılık gösterebiliyor ama.

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

csumer

Hiç gerek yok. 160 Tl ye hallettim. Üniteden uniteye farklılık gösterebiliyor ama.

Siz nasıl halletiniz acaba anlatabilir misiniz ?
Cimbom Başı Dik Yürür..

berkaykcr

Bende 2011 distincive
Torpido soğutma var ama aux yok USB de var şans sanırım :)

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

OzgurMR

Aux girişi ayarlamak için 250 lira istediler. Parrot Bluetooth kitler 300-350 lira falan. Hem telefonla falan da konuşabiliyorsunuz. Arada kaldım biraz, bluetooth kit taktırmak daha mı mantıklı sizce ne dersiniz ?
Benim aracımda Parrot bluetooth kiti var fakat müzik dinlenmiyor, ya da ben beceremedim. =))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

KAKIRMAN

Siz nasıl halletiniz acaba anlatabilir misiniz ?
Media ara yuz buldum lakin olmadı. Elemanın elinde birkaç tane vardı 2-3 denedim. 1 tanesi oldu. Ama dediğim gibi giudaki unitenin de önemi var. Bendeki ünite bosch marka...

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

csumer

Beyler o zaman konuyu şu şekle evirelim

Giulietta'sına sonradan AUX ve USB kablosu ekleten arkadaşlar. Allllaaaahh Rızası için nerde, nasıl yaptırdığınızı ( İşletme Ünvanı vererek :) ) mümkünse fiyatıyla beraber yazsın buraya. :)
Cimbom Başı Dik Yürür..

Bandırmalı

Merhabalar,

Bu ürünü almak istiyorum.
Amaç sadece müzik değil Bluetooth ile telefon görüşmeleri için düşünüyorum.

Kulanan varmıdır, olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşırmısınız.  :alfisti:
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

lyolcul

bu aparatlar bence gereğinden pahalı. 200 tl orta direk bi teyp parası nerdeyse.
ama başka yolu da yok gibi  :)

Bandırmalı

Aslında uğraşmadan şu ürün daha cazip geldi:

Hem orijinal hemde aracın üzerindeki ile aynı marka.
Biraz daha ucuz olsa hemen gerçekleştirecem.
06 EF 773 2006 159

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

csumer

Ben hallettim o işi anlatayım :) You are not allowed to view links. Register or Login da bol bulunan Audio System markalı usb/aux/sdkart girişinden aldım.( Şirinevler ÖzSoundGarage'dan) Sonra montaja Soğanlıya geçtik. Montaj yapılırken arkadan "abi bunun bluetooth apartı da var " diye bir ses geldi. Dedim getir hemen. :) Taktık oldu vallahi. Aramaları yine telefonunuzdan elinizle yapıyosunuz ama karşı tarafın sesş aracın hoparlöründen geliyor, siz de aracınıza monte edilen mikrofon sayesinde konuşuyorsunuz.

Hepsi beraber 300e maloldu. Bluetooth aparatının olduğu yerin adresi : www.yakamozelektronik.com  iletişim adresine bu siteden ulaşabilirsiniz sanırım
Cimbom Başı Dik Yürür..

harunresitz

Bende de usb aux donusturucu var fakat aux u devreye almayi basaramadim. Deneyen arkadas var midir?

Anlayamadigim bir problemim daha var. 9 ayci klaspr olusturdum CD01 CD02 seklinde. Changer 1. 2. 3. Ve 5. Klasorleri goruyor digerlerini gormuyor.

SM-N900 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ihsanakdas

Bende de usb aux donusturucu var fakat aux u devreye almayi basaramadim. Deneyen arkadas var midir?

Anlayamadigim bir problemim daha var. 9 ayci klaspr olusturdum CD01 CD02 seklinde. Changer 1. 2. 3. Ve 5. Klasorleri goruyor digerlerini gormuyor.

Ben 147 imde kullanmıştım aynı cihazı ve aynı sorunla karşılaşmıştım. Çözümü son klasördeki en son parçaya gelip şarkıyı son saniyesine kadar ileri sarıyosun ve sonra diğer klasörü görüyor. görmediği tüm klasörler için aynı işlemi tekrarlaman yeterli

hi_cazz

Bende de aynısı olmuştu İhsan beyin söylediği şekilde çözmüştüm onuda rastgele buldum. Aux bendede çalışmıyor malesef.

harunresitz

Bende de aynısı olmuştu İhsan beyin söylediği şekilde çözmüştüm onuda rastgele buldum. Aux bendede çalışmıyor malesef.

Sabah denedim aynen dediginiz gibi oldu simdiye kadar özlemle bekledim Cd006 klasorune artik kavustum gozlerim doldu bakistik aglastik. Gunlerce kavusmak icin mucadele vermis fakat kavusamamiztik :PO0:-*

Ben 147 imde kullanmıştım aynı cihazı ve aynı sorunla karşılaşmıştım. Çözümü son klasördeki en son parçaya gelip şarkıyı son saniyesine kadar ileri sarıyosun ve sonra diğer klasörü görüyor. görmediği tüm klasörler için aynı işlemi tekrarlaman yeterli

takahara

Arkadaşlar benim 147 de benzer aparat var usb, sd, aux changer. Fakat ne yaptıysam olmuyor, changer'a getirdiğimde teybi "no cd" yazıyor. mp3 leri önce dosyasız sonra CD01, CD02... şeklinde 6 dosya ve onların içinde de 10-15 şarkı şeklinde attım, yok yine olmuyor. :duvar: Bi kaç yere gösterdim onlar da beceremedi, alet bozuktur, uyumlu değildir vs. dediler. Bi önerisi olan var mı ?
2006 147 1.6 distinictive

Bandırmalı

Öncelikle flaş veya hafıza kartınızı fat formatında olduğundan emin olun

35AN7968 2004 1.6 Dist.
06 EF 773 2006 159

erim

Arkadaşlar benim 147 de benzer aparat var usb, sd, aux changer. Fakat ne yaptıysam olmuyor, changer'a getirdiğimde teybi "no cd" yazıyor. mp3 leri önce dosyasız sonra CD01, CD02... şeklinde 6 dosya ve onların içinde de 10-15 şarkı şeklinde attım, yok yine olmuyor. :duvar: Bi kaç yere gösterdim onlar da beceremedi, alet bozuktur, uyumlu değildir vs. dediler. Bi önerisi olan var mı ?

Bende 10 dosya var diye hatırlıyorum birde 10 deneyin :)

AlfaWhite

Bende 10 dosya var diye hatırlıyorum birde 10 deneyin :)

Audio changerın usb formatı farklı olabiliyor. Demek istedigim audio changer FAT32 formatında, ve eski 1gb-8gb lıklar fat32.

bir de şu linkten detaylıca inceleyebilirsiniz.

echoyankee

Geçen hafta giuliettam için vakit ayırıp film çektirme, difüzör taktırma, çift çıkış egzos uygulaması yaptırma ve sabırsızlıkla beklediğim audiosystem usb/aux aparatını sonunda taktırabilme fırsatım oldu. En heveslendiğim şey müzikleri telefonumdan kablosuz dinleyebilmekti, diğerlerinde işim rast gitti, problemsiz hallettim. Şu USB/aux cihazı ise kabusum oldu. Ilk önce Bluetooth aparatıyla denedik, aşırı parazitlenme yapınca vazgeçtik. Sonra USB bellekle çalıştırdık, bazı şarkılarda azda olsa parazitlenme yaptı, hepsinde olmadı bunada şükür dedim ancak eve gelip kendi klasörlerimi oluşturduğumda iTunes dan indirdiğim AAC/m4a formatındaki müzikleri mp3 e çevirsemde, eski mp3leri denesemde, mp3den ümidimi kestim audio olarak kaydetsemde olmadı, cızırtı devam etti. Farklı USB bellekleri, sd kartları denedim sonuç değişmedi. Aklıma cihazla alakalı bir sıkıntı yada bağlantı aşamasında bişeylerin yanlış yapılması olasılıklarından başka bişey gelmiyor. Biraz önce yapılabilecek bişey olması ümidiyle taktırtığım ustayı aradım, biraz araştırıp dönüş yapacağını söyledi. Kötü reklam olmaması için şimdilik mekan bilgisi ve ustanın adını vermiyorum. Olumlu bi gelişme olursa düşünen arkadaşları yönlendirmek adına paylaşırım ismini, yerini. bu konuda daha önceden tecrübesi olanlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Anlayacağınız hevesim kursağımda, bekliyorum   :'(