Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kısmet Otomotiv Sahtekarlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadaşlar 159'u bildiğiniz üzere bu galeriden satın aldım, alırken yedek anahtarı mevcut değildi. Araçlarını bir bayiden alıyorlar, bayiden anahtarın gelmediğini, sonrasında bize göndereceklerini söyledi. Eğer anahtara ulaşamazlarsada kendisinin yaptıracağını söyledi filan.

Şimdi ben bu adamlara telefon ile de ulaşamıyorum, benim numaramı tanıdıkları için. Ancak başka numaralarla ararsam açıyor beyfendi.

Bugün ulaştım, hatırlattım. İşi iyice terbiyesizliğe döktü. Ben sana sözünü mü verdim, getir arabayı paranı ödeyime filan geldi iş. Anlayacağınız iyice pisleşti. Ben hakkım olanı ve adam sanıo aldığım sözü yerine getirmesini istiyorum.

Mevzu İstanbul'da olduğu için elimiz malum oraya kadar uzanmıyor. Olayı yasal ve legal yollardan nasıl çözebilirim?

Hadi çözümüde geçtim, yaptığı yanına kar kalmasın, içim soğusun diye enazından birilerine duyuracağım sosyal platformlarda dile getirmek istiyorum.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Ormanci

Galericiyi adam sandınız yani? :)

Şerefsizler, getir paranı ödiyim kısmı bile yalan, hadi getiriyorum öde lan desen ona da 40 kılıf bulur ben öle demek istemedim lafın gelişi dedim diye :)

Pek bir şekilde çözemezsiniz gibi geliyor bana.
Çünkü ortada bi anlaşma-sözleşme bişey yok, şifahi yolla adam o anda satışı yapmak için "he he yaparız" demiş. Şimdi de bi güzel kıvırıyor tabi. Yarın öbür gün "ben böyle bi konuşma yapmadım" bile diyebilir :)

Murad

Daha önce ki aldığım bir araçta benzer bir vaka yaşadım. O arkadaşta bana getir paranı veriyorum dedi. Ben de hazırla parayı geliyorum dedim. Aracı aldığım 15 gün olmasına rağmen Ormancı arkadşaımın da dediği gibi yokuşa sürdü. 5 bin lira gibi bir rakam keseceğini söyledi. 22,000 tl lik araçta 5 bin tl.  :S
Biz o zaman bir tanıdık vasıtasıyla araya emniyet mensubu arkadaşlar sokmuştuk. Tatlılıkla halletmiştik işi :)
Bence aracınızdan memnunsanız böyle tiplerle uğraşacağınıza işinizi siz çözün bu tipleri de sosyal mecralarda elinizden geldiğince afişe edin.

max-ime

Galericiyi adam sandınız yani? :)

Şerefsizler, getir paranı ödiyim kısmı bile yalan, hadi getiriyorum öde lan desen ona da 40 kılıf bulur ben öle demek istemedim lafın gelişi dedim diye :)

Pek bir şekilde çözemezsiniz gibi geliyor bana.
Çünkü ortada bi anlaşma-sözleşme bişey yok, şifahi yolla adam o anda satışı yapmak için "he he yaparız" demiş. Şimdi de bi güzel kıvırıyor tabi. Yarın öbür gün "ben böyle bi konuşma yapmadım" bile diyebilir :)

Sorma hocam ama insan karşısındakinide kendi gibi görünce böyle oluyor :)

Yarın öbür gün "ben böyle bi konuşma yapmadım" bile diyebilir :) Bunu aynen söyledi. 'ben size bunu sözünümü verdim, hiç sanmıyorum' dedi :)

max-ime

Daha önce ki aldığım bir araçta benzer bir vaka yaşadım. O arkadaşta bana getir paranı veriyorum dedi. Ben de hazırla parayı geliyorum dedim. Aracı aldığım 15 gün olmasına rağmen Ormancı arkadşaımın da dediği gibi yokuşa sürdü. 5 bin lira gibi bir rakam keseceğini söyledi. 22,000 tl lik araçta 5 bin tl.  :S
Biz o zaman bir tanıdık vasıtasıyla araya emniyet mensubu arkadaşlar sokmuştuk. Tatlılıkla halletmiştik işi :)
Bence aracınızdan memnunsanız böyle tiplerle uğraşacağınıza işinizi siz çözün bu tipleri de sosyal mecralarda elinizden geldiğince afişe edin.

Ankara'da olduğum için maalesef İstanbul'da emniyet müdürü filan bulamıyorum. Aslında benimde ilk aklıma gelen böyle bir çözüm oldu, emniyet müdürü, savcı vs..

Araçla ilgili sıkıntım yok ama hem ortada verilen bir söz var, hemde yeden anahtarsız araba mı olur? Yaptırsam maliyetide yüksek.

İfşa konusunda fikirleri rica ediyorum, nerelere duyurabilirim diye :)

wolkanku

bu tür insanlarla uğraşmak vakit kaybı.
300 liralık anahtar için 3000 liralık sinir hastası olmaya gerek yok.
sağda solda duyurun , çevrenize anlatın yeterli...ünü kulaktan kulağa yayılır.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Bence de pek bir yere varamazsınız gibi geliyor. Aracınızda kasko varsa sigorta şirketini bir sorun kayıp anahtar durumunda kasko delinmeden yeni anahtar yolluyorlar.

Note 3 ile tapatalklandı

redromeo156

sonuçta elınızde sözleşme yok bence hıc sınırlerınızı zıplatmayın aracı getırın paranızı vereyim dıyorsa göturdugunuz zaman 5 6 bın altını teklıf ederler zaten sız bı dünya masraf yapmışsınızdır aracınızdan memnunsanız hıc uğraşmayın 200 300 e anahtar yaptırın genellıkle Göztepe esnafında bu sıkıntı var
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

ozoozo

Abi şikayetvar mı ne diye bir site oraya yaz istersen , ben giu yu alırken öğrendim orada baya bir şikayet vardı. Birde avukat abilerimiz daha iyi bilir ancak , aldığım hukuk dersin de , eğer ki kişiler birbirine sözlü olarak söz vermiş ise sözlü sözleşme doğuyor ve bunun 2 şekilde ispatı var abi ancak tam ayrıntısını bilmiyorum yani uğraşmak istersen hukuki bir hakkın var. Dilersen Mehmet Ali abiye bir mesaj at veya yarın hukuk sınavım var hocaya danışırım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

blackgear

Uğurum, arayacağın hukuki yol, seni hem maddi hem de manevi olarak yoracaktır. Zira hukuken sen haksız durumdasın.

Bu gibi durumları engellemek için, yedek anahtar takıntısı varsa (ki bence olmalı, zira bildiğim kadarı ile 2005 üzeri araçlarda yedek anahtar kasko da çalma riskine karşı istenen bir parametre) gerekirse pazarlıktan bile vazgeçilmeli.

Hele ki şu zamanda insanın aklına türlü şey geliyor. Bir arabanın yedek anahtarı neden araba ile birlikte yeni sahibine teslim edilmez sorusu karşısında, aklıma acaba araba ekstra donanım olarak bir gps takip cihazı da mı eklendi sorusu geliyor. Gece eli ile koymuş gibi, gelip alıp gidebilir arabayı GPS verisine sahip olan kişi yada kurum :( Komplo teorisi belki ama olmayacak değil şu günümüzde.

Bu bağlamda, alınacak arabanın orjinal anahtarlarının satıcıdan istenmesi, eğer yoksa, bu sorunun ancak anahtar ve kod sisteminin yenilenmesi ile giderilebileceği bilgisi, bunun da maliyetinin satıcıya ait olduğu söylenmeli, eğer satıcı bu fiyatı araç satış bedelinden düşme eğilimi içinde değilse, gerekirse alım-satım işleminin iptal edilmesi gerekir bence. Alım-satım gerçekleşirse de bence herşeyden önce, anahtar ve kod sistemini komple yeniletmek gerekir.

Bu durumda ben yerinde olsam, yine gidip kod sistemi ile birlikte aracın anahtarlarını yenilerdim. Biraz marsaflı ama bence sağlıklı.

max-ime

bu tür insanlarla uğraşmak vakit kaybı.
300 liralık anahtar için 3000 liralık sinir hastası olmaya gerek yok.
sağda solda duyurun , çevrenize anlatın yeterli...ünü kulaktan kulağa yayılır.

Maliyet kısmı önemli ama hadi onuda geçelim, kulaktan kulağanın fazlasını yapmak istiyorum.

max-ime

Bence de pek bir yere varamazsınız gibi geliyor. Aracınızda kasko varsa sigorta şirketini bir sorun kayıp anahtar durumunda kasko delinmeden yeni anahtar yolluyorlar.

Note 3 ile tapatalklandı

Hukuken söylediğiniz doğru, ben de pek biryere varamayacağımı düşünüyorum. Kaskomla bu durumu görüşeyim.

Şöyle bir sorun var burda da hasar kaydı olarak gözüküyor sanırsam anahtar maliyeti..

max-ime

sonuçta elınızde sözleşme yok bence hıc sınırlerınızı zıplatmayın aracı getırın paranızı vereyim dıyorsa göturdugunuz zaman 5 6 bın altını teklıf ederler zaten sız bı dünya masraf yapmışsınızdır aracınızdan memnunsanız hıc uğraşmayın 200 300 e anahtar yaptırın genellıkle Göztepe esnafında bu sıkıntı var

Aracınızı getirin muhabbetini adamın iyice pişkinliğe vurduğunu belirtmek için söyledim :) Göztepe civarında mı var, genellemeleri sevmem ama bu galeri, emlakçı tayfası mı böyle çözemedim..

Erkay KAHYA

Uğurum, arayacağın hukuki yol, seni hem maddi hem de manevi olarak yoracaktır. Zira hukuken sen haksız durumdasın.

Bu gibi durumları engellemek için, yedek anahtar takıntısı varsa (ki bence olmalı, zira bildiğim kadarı ile 2005 üzeri araçlarda yedek anahtar kasko da çalma riskine karşı istenen bir parametre) gerekirse pazarlıktan bile vazgeçilmeli.

Hele ki şu zamanda insanın aklına türlü şey geliyor. Bir arabanın yedek anahtarı neden araba ile birlikte yeni sahibine teslim edilmez sorusu karşısında, aklıma acaba araba ekstra donanım olarak bir gps takip cihazı da mı eklendi sorusu geliyor. Gece eli ile koymuş gibi, gelip alıp gidebilir arabayı GPS verisine sahip olan kişi yada kurum :( Komplo teorisi belki ama olmayacak değil şu günümüzde.

Bu bağlamda, alınacak arabanın orjinal anahtarlarının satıcıdan istenmesi, eğer yoksa, bu sorunun ancak anahtar ve kod sisteminin yenilenmesi ile giderilebileceği bilgisi, bunun da maliyetinin satıcıya ait olduğu söylenmeli, eğer satıcı bu fiyatı araç satış bedelinden düşme eğilimi içinde değilse, gerekirse alım-satım işleminin iptal edilmesi gerekir bence. Alım-satım gerçekleşirse de bence herşeyden önce, anahtar ve kod sistemini komple yeniletmek gerekir.

Bu durumda ben yerinde olsam, yine gidip kod sistemi ile birlikte aracın anahtarlarını yenilerdim. Biraz marsaflı ama bence sağlıklı.

Katılıyorum.
Bence de uğraşmaya değmez bir durum.
Eğer aklında şüphe varsa yeni kodlu anahtar yaptır.
Kasko aracılığıyla anahtar yaptıranlarda var. Bu konuda kaskoyu sorgula ona göre bir yol çizersin.
(İmmobilizer kodlama yapan beyinciler bu işi çözer.)

max-ime

Abi şikayetvar mı ne diye bir site oraya yaz istersen , ben giu yu alırken öğrendim orada baya bir şikayet vardı. Birde avukat abilerimiz daha iyi bilir ancak , aldığım hukuk dersin de , eğer ki kişiler birbirine sözlü olarak söz vermiş ise sözlü sözleşme doğuyor ve bunun 2 şekilde ispatı var abi ancak tam ayrıntısını bilmiyorum yani uğraşmak istersen hukuki bir hakkın var. Dilersen Mehmet Ali abiye bir mesaj at veya yarın hukuk sınavım var hocaya danışırım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

O sitede aklımda Özdemir, oraya ve büyük forumlara yazacağım durumu. Desteğin için teşekkür ederim, yorumunu bekliyor olacağım.

Mehmet Abi konuyu görüp yazarsa memnun olurum. Birde merak ettiğim şu var, aramızda anahtar konusuna dair bir sözleşme olmadığı için benim açtığım konular acaba benim aleyhime sonuç doğurur mu?

max-ime

Abi bunlar anlaşmalı bayilerden araçları toplu alıyorlar, sorun bayi ile oraya satan kadın arasındaymış anladığım kadarıyla. O ihtimal pek aklıma gelmiyor ama olmaz olmazda değil. Zaten bugün telefonda sertleştim, bir sonraki telefonumda bunu da söyleyeceğim. Hırsızlık ile ilgili bir durum olursa, aklıma ilk gelen şüpheli o .. olacak..

Sinir sistemin yıpranacak abi ama hakıszlık karşısında da pek rahat edemiyorum. Gücüm yettiğinde uğraşmak beni daha iyi hissettiriyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düşüncesini hep aklımın bir kenarında tutarım. :)

blackgear

Sen ne kadar haklı isen, onlar da en az diyorum, en az o kadar pişkin olacaklar.

Hukuki veya sosyal yollardan yapacağın herşey, seni daha da çok gerecek ve yoracak.

Yapma, girme bu yola demiyorum. Elinden geldiğince uğraş tabiki ama, bence bu yaptığın bile yeterli. Çünkü bu durum yalnızca kısmetotomotive has bir durum değil. Herkes yapıyor bunu, acımasızca. Hani ölümden sonrasına inanmıyorlar diyeceğim, öyle de değil. Satarken delikanlı gibi çık ve söyle arkadaş, bu bu bu var diye!...

Hoş, yukarıdaki senaryo için anahtarın yedeğini kopyalayıp öyle verirler arabayı, yine yaparlar fark yok yani...

Bu durum biraz satınaldığın evin anahtarını değiştirmeden o eve yerleşmeye benziyor.

max-ime

Katılıyorum.
Kasko aracılığıyla anahtar yaptıranlarda var. Bu konuda kaskoyu sorgula ona göre bir yol çizersin.

Biriside dememişki aga uğraş :)

916GTV

Hukuki olarak bir hak talep edebileceğiniz bir belge olmadığı için elinizde, malesef çözüm bulamazsınız.

Yapabileceğiniz en mantıklı hareket galerinin anadolu yakasında olmasından dolayı Anadolu Yakası Oto Galericiler Odası'na ( You are not allowed to view links. Register or Login ) şikayet etmek olacaktır.

Belki ordan bir yaptırım uygulanır ve anahtarınızın yaptırılmasına yardımcı olunur.

Geçmiş olsun.

erdem1904

Katılıyorum.

Biriside dememişki aga uğraş :)

Uğraş Uğur ben senin arkandayım  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

Sen ne kadar haklı isen, onlar da en az diyorum, en az o kadar pişkin olacaklar.

Hukuki veya sosyal yollardan yapacağın herşey, seni daha da çok gerecek ve yoracak.

Yapma, girme bu yola demiyorum. Elinden geldiğince uğraş tabiki ama, bence bu yaptığın bile yeterli. Çünkü bu durum yalnızca kısmetotomotive has bir durum değil. Herkes yapıyor bunu, acımasızca. Hani ölümden sonrasına inanmıyorlar diyeceğim, öyle de değil. Satarken delikanlı gibi çık ve söyle arkadaş, bu bu bu var diye!...

Hoş, yukarıdaki senaryo için anahtarın yedeğini kopyalayıp öyle verirler arabayı, yine yaparlar fark yok yani...

Bu durum biraz satınaldığın evin anahtarını değiştirmeden o eve yerleşmeye benziyor.

Bu konuyu her platformda dile getirmenin benim aleyhime bir yaptırımı olup olmadığını öğrendikten sornra klavyem yettiğinde heryerde paylaşacağım. Gerekirse bunların aracı aldığı bayiyi Distribitörlerine şikayet edeceğim.

Sonrasında kaskoya durumu belirteceğim, bakalım nasıl bir çözüm sunacaklar :)

max-ime

Hukuki olarak bir hak talep edebileceğiniz bir belge olmadığı için elinizde, malesef çözüm bulamazsınız.

Yapabileceğiniz en mantıklı hareket galerinin anadolu yakasında olmasından dolayı Anadolu Yakası Oto Galericiler Odası'na ( You are not allowed to view links. Register or Login ) şikayet etmek olacaktır.

Belki ordan bir yaptırım uygulanır ve anahtarınızın yaptırılmasına yardımcı olunur.

Geçmiş olsun.

Hah tam aradığım tarzda bir muhattap :). Hocam çok teşekkür ederim burayı arayıp şikayetimi ileteceğim.

max-ime

Bu konuyu her platformda dile getirmenin benim aleyhime bir yaptırımı olup olmadığını öğrendikten sornra klavyem yettiğinde heryerde paylaşacağım. Gerekirse bunların aracı aldığı bayiyi Distribitörlerine şikayet edeceğim.

Sonrasında kaskoya durumu belirteceğim, bakalım nasıl bir çözüm sunacaklar :)

Abi arkamda değilde, yanımda birisi lazım :D

max-ime

Şimdi bu galerinin aracı aldığı Yetkili Servis'e ulaştım. Aracım o bayiden mi yoksa başka bir galeri aracılığıyla mı gidecek bu konuda beni bilgilendirecekler.

Gelen bilgiye göre hareket edeceğim.

Avukat bir kız arkadaşım vardı, keşke ayrılmasaydım :p

ismet

Şimdi bu galerinin aracı aldığı Yetkili Servis'e ulaştım. Aracım o bayiden mi yoksa başka bir galeri aracılığıyla mı gidecek bu konuda beni bilgilendirecekler.

Gelen bilgiye göre hareket edeceğim.

Avukat bir kız arkadaşım vardı, keşke ayrılmasaydım :p

Uğur bakıyorum da, maşallah her meslek grubundan bir kız arkadaşın olmuş >:D
I am the master of my fate
I am the captain of my soul