Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Debriyajdan Gelen Sinir Bozucu Ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oceansblue

Arkadaşlar 2007 model 159 JTDM sahibiyim aracım manuel arabama hastayım:) genel manada bir sıkıntı yok ama önceden sık olmamakla beraber, şu sıralar bu ses arttı, debriyajdan ayağımı çekerken "çıt" diye bir ses geliyor ayağımı ağır ağır çekersem yok bu neden olabilir. Bana çok masraf açacak bir durum mudur?

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar 2007 model 159 JTDM sahibiyim aracım manuel arabama hastayım:) genel manada bir sıkıntı yok ama önceden sık olmamakla beraber, şu sıralar bu ses arttı, debriyajdan ayağımı çekerken "çıt" diye bir ses geliyor ayağımı ağır ağır çekersem yok bu neden olabilir. Bana çok masraf açacak bir durum mudur?

Debriyaj üst merkez olabilir, fakat kesin teşhisi böyle koymak zor.

Sercan Keklik

debriyaj yayını kontrol ettirin fakat sökerken yay ve pimini sıfır olarak kesinlikle yanınızda bulundurun. Sökülünce bazısı kırılıyor ve tekrar toplanması için pim mutlaka şart. Pim yoksa bu sefer debriyaj altta kalıyor ayagınızla yukarı kaldırmak zorunda kalıyorsunuz
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

berkaykcr

Bide şöyle bisi var debriyajın oldugu pedalın alt tarafına az bisi wd40 sıkın bekleyin 5 dakka ses kesiliyomu acaba

Giuliettada öyle bisiler oldu servisteki usta dedi bekle 5 dakka sıktı yağlayıcıyı tertemiz :) Bende çıt değil ama daha ince bir ses geliyordu
Smoke Giulietta

wolkanku

Sercan'ın dediği durum.

bende de böyleydi, bir gün ışıklardan kalkarken bir anda çat diye yay koptu ve paspasa düştü.
debriyaj biraz aşağıda kalıyor ama kullanıma bir engel teşkil etmiyor.
bir yıldır böyle kullanıyorum.

tek dezavantajı bazen cruise control devreye girmeyebiliyor, onu da ayağımı pedalın altına sokup kendime çekip düzeltiyorum.

parçayı sportivodan sıfır olarak sipariş etmiştim 70 lira fiyatı vardı, parçayı aldım bir yere koydum, nereye koyduğumu da bulamıyorum,taktıramadım gitti.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+