Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo ön yargısının yıkılışı...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, hoşgeldiniz.
Hikaye güzel fakat arabanın eski sahibinin sabrına saygı duydum :)
:D aynen valla,benim de aklıma geldi,adam sabırlı adammış
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Samet89

Sıkılmadan okudum. dilerim zamanla herkesin önyargıları yıkılır. gerçi hoş yıkılmasa ne olur yine hayran hayran bakıyolar.  :alfisti:

hi_cazz

ÇEvremde benim araca binenlerde genelde ne araba yapmış adamlar ya diyor sonra ise keşke ikinci eli daha iyi olsa diyip serzenişe geçiyorlar. :D

Yiğit Doğukan

O günler aklıma geldide, iyi ki Alfa almışım diyorum hala :)

ALFAŞK

vay be herkesin başından bu olaylar geçiyor demek ki bana da aynı şeyler olmuştu babam bu araba ne böyle bunu nerden aldın elinde kalır bu o kadar paraya clio alsaydın ya dediği günler geldi aklıma :) şimdi uzun yola benim arabamla çıkıyor bu araba uzun yolda rahat yormuyor  :D
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

ealprsln

Bizimkilerde gir Polo al diyorlardı, Clio dediler en sonunda dirençleri git bari dizel Mito al noktasına kadar düştü ama şimdi QV aldığım için o kadar mutluyum ki. Alfa acayip bişey bu kadar derdine tatasına, tatavasına rağmen :)  büyük sevgi, büyük tutuku
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

sarpgrey

ÇEvremde benim araca binenlerde genelde ne araba yapmış adamlar ya diyor sonra ise keşke ikinci eli daha iyi olsa diyip serzenişe geçiyorlar. :D
yaw ben ikinci eli daha iyi olsa diyenleri anlamıyorum. Eğer 0 km araba alirsan bence ikinci eli önemli ama ikinci el aliyorsan bir önemi yok. ucuz alirsin ucuz satarsin ama o ayrıcalığı yaşamış olursun.mesala benim saab larda çok hosuma gider.
Mustafa Kemal ATATÜRK

hi_cazz

yaw ben ikinci eli daha iyi olsa diyenleri anlamıyorum. Eğer 0 km araba alirsan bence ikinci eli önemli ama ikinci el aliyorsan bir önemi yok. ucuz alirsin ucuz satarsin ama o ayrıcalığı yaşamış olursun.mesala benim saab larda çok hosuma gider.

İkinci el derken adam parasından bahsetmiyor ki satış sürecinden bahsediyor. Bunu diyen kişi Isparta'da sağlam galericilik yapan bir arkadaş.

Note 3 ile tapatalklandı

alihsans

Foruma üye olmayan samimi bir arkadaşım dizel Giulietta'sını satıp sıfır en dolusundan Focus aldı. Alfa öncesinde onda da bir önyargı vardı. Geçen sordum nasıl memnun musun arabadan diye. Çok memnunum, çok konforlu falan dedi.
Peki Giulietta mı Focus mu dedim. Abartısız yedi sekiz saniye gözlerimin içine bakarak "Alfa bambaşka ya..." dedi. :)
Ardından maceralarını anlatmaya başladı. En son beş kişiyle 220'yle viraja girmesinden falan bahsederken gözleri dolmak üzereydi. Daha fazla üzerine gitmedim. :D

Anlattıklarım şaka değil ciddidir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ALFAŞK

bu aralar alfama binemiyordum genelde her işimi şirket aracı ile hallediyordum dün akşam garaja inip oğlanı tozlanmış görünce üzüldüm  :( neyse içine binip yola çıktık bi süre hiç konuşmadık arabada sonra hanım bir şeyler anlattı benim ilk cevap özlemişim la oğlumu :) sonra yuuh diye bi ses duydum hanımdan ben ne diyorum o nediyo  :D
bu kadınlar arabayı niye kıskanıyo  :))
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

sarpgrey

İkinci el derken adam parasından bahsetmiyor ki satış sürecinden bahsediyor. Bunu diyen kişi Isparta'da sağlam galericilik yapan bir arkadaş.

Note 3 ile tapatalklandı
bence önyargılı olmaya devam etsinler, etsinlerki alfa Romeo Ford gibi Renault gibi heryerde karşımıza çıkan bir araç olmasın. ne kadar çok olursa degeri o kadar düşer.  :)
Mustafa Kemal ATATÜRK

vlkylmz

Gerçektende herkesin başından benzer olaylar geçmiş,Ben alfa almaya karar verdiğimde kimseye söylemedim paylaşmadım.Çünkü her kafadan bir ses çıkacak ve kafam allak pullak olacaktı.İnternetten araştırdım karar verdim ve aldım.6 ay arayıp izmirde bulduğum ama fiyatı yüksek olduğu için alamadığım beyaz 2004 model bordo deri döşeme sunfoof bose müzik,sensor paket,yay ve orj vela jantı olan bir 156.Uzun hikaye ama bir türlü kısmet olmadı bana o araç.Acil satlıktı ve araç sahibi beni aradı ama ben gemide çalıştığım için çıkamamıştım,dedim ya aksilikler üst üste geldi ve gerçekten kısmet olmadı.Hemde ilan fiyatının çok ama çok aşağısına.Aynı aracı 2 gün sonra sitede bir galeriden satlık gördüm,Hemen aradım araç için ama benden özür dilediler ilanı kaldırmadıkları için.Yani araç satılmış.Sonra Siyah 156'lara baktım.O dönemde aracım yoktu ve ciddi problemler yaşıyordum.Oğlum 17 günlüktü ve birazda hırs yapıp 1 gün önce ilana konmuş olan şuanki aracım 2005 model siyah 156'mı gördüm.Önce mesaj sonra telefonla görüştüm ve ertesi gün akşam yola çıktım.Arabayı almaya gitmeden önce oğlum rahatsız olmuştu ve yine aracım yoktu taksiyle bir sürü sıkıntıyla doktora götürebilmiştim.o an dedim ki,Allahım bana yardım et ve hayırlı ise o aracı alıp geleyim dedim.13 saatlik otobüs yolculuğundan sonra şehre vardım,sabah çok erken saat olmasına rağmen aracın sahibi beni otogarda bekliyordu.buluştuk,çok iyi efendi ve çok titiz biriydi .Bana daha öncede bahsettiği 2002 model lada samara ile aldı otogardan.Araç çok temizdi henüz 42 bin km de.Niğde den bir makinistten almış,tek bir karış boyası olmayan kapıları tıkır tıkır çalışan çok temiz bir araçtı.Birlikte kahvaltı yaptık arkadaşlarıyla tanıştık ve nihayet oto kuaförde içi dışı pırıl pırıl temizlenmiş alfamı gördüm..Aracın bütün bakım listesini verdi,kullandım beğendim anlaştım ve aldım.Bu aracı almaya gittiğimden sadece eşimin ve abimin haberi vardı.Hiç kimse değil alfa,araba alacağımı bile bilmiyordu.Herkes çok şaşırdı alfa romeo 156 aldığıma.ilk görenlerden biri komşumdu."Ne o benzinciye ortakmı olacaksın "diye seslendi karşıdan.Yanında 4-5 kişi daha vardı.Bende dedimki,(gıcıklığına)"hah işte aradığım adamı buldum,böyle dediğine göre sen iyi biliyorsun alfaları,aldık ama nedir ne değildir bilmiyorum araç hakkında anlatırmısın biraz,ne yakar nasıl gider sağlamlık yol tutuşu özellikleri vs nedir"dedim.Nebilim kardeş hiç kullanmadım ki dedi.o zaman ne diye bağırıyorsun ordan buraya çok yakar ortakmı olacaksın vs diye.İnsan önce hayırlar sonra yorum yapar,senin arabandanda az yakar  bu alfalar dedim.Sonra ordaki herkes hayırladı vs.O arkadaşımın dışında olumsuz yorum almadım.Herkes çok sevindi ve hayırladı.yaşları 45-55 civarı olan bir kaç yakınım bu arabanın çok sağlam olduğunu eğer uzun süre bineceksem iyi seçim yaptığımı söyleyip hayırladılar:)İnanılmaz dikkat çekiyor.Birçok iyi marka yüksek model araç kullandım ama hiç birisi bu kadar çok dikkat çekmiyordu ve hiç birine bu kadar saygı gösterilmiyordu trafikte.13 aydır büyük bir keyifle kullanıyorum alfamı.
Hekese kazasız belasız masrafsız  sürüşler...

oğlum 13 aylık oldu :)
kalite asla tesadüf değildir

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kibitzer

Maşallah her ikisine de :D

Alfa almadan önce herkes kadar olmasa da ben de bu tarz önyargılar ile karşılaşmıştım. Bir yıldır kullanıyorum yaklaşık ve hiç problem yaşamadım(maşallah  :nazar: ). Zamanında "Ya bu alınır mı..." diye başlayan arkadaşlar sonradan "ya satacağın zaman haber ver" demeye başladılar. Yakışı da, masrafı da, bakımı da diğer avrupa araçları ile aynı. Ekstradan dönüp dönüp baktıran(sadece beni değil) bir güzelliği var. Daha ne olsun :))

alihsans

İki hafta kadar önce eniştem mesai arkadaşlarından birinin Giulietta almak istediğini ama aklında bir sürü soru olduğunu, benimle görüşürse bilgi verip veremeyeceğimi sordu. Ben de arasın tabii dedim.
Pazartesi günü aradı, iş arkadaşıyla görüştüm. Aklındaki sorular ne diye sorduğumda hepimizin bildiği "çok yakarmış, ikinci eli ölüymüş, parçası pahalıymış, ustası yokmuş, malzemesi kalitesizmiş..." cümleleri geldi.  :D
Sanırım Alfa'ya karşı bu fikirleri millete empoze etmeyi görev edinmiş insanlar var memleketimizde.
Gerekli bilgiler verilip gönüller ferahlatıldı tabii.  ;)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

vlkylmz

Maşallah ufaklığa :)  :nazar:

teşekkürler :)

vlkylmz

Maşallah her ikisine de :D

Alfa almadan önce herkes kadar olmasa da ben de bu tarz önyargılar ile karşılaşmıştım. Bir yıldır kullanıyorum yaklaşık ve hiç problem yaşamadım(maşallah  :nazar: ). Zamanında "Ya bu alınır mı..." diye başlayan arkadaşlar sonradan "ya satacağın zaman haber ver" demeye başladılar. Yakışı da, masrafı da, bakımı da diğer avrupa araçları ile aynı. Ekstradan dönüp dönüp baktıran(sadece beni değil) bir güzelliği var. Daha ne olsun :))

teşekkür ederim

hi_cazz

Geçen bir arkadaşla oturuyoruz. Onun arkadaşı geldi ve sohbet koyulaştı konu araçlara geldi. Benim araba alma sürecimde Ankara'daki bir araçtan bahsediyordum. Malum şahıs bodoslama atladı konuya! Aman abi yanından bile geçme iyiki almamışsın Alfa Romeo dedi bende boznadan hayırdır ya neden almayalım üstad dedim başladı anlatmaya ama hep farazi boş şeyler... sanayiden çıkamazmışım, çok dayanıksızmış, çok yakarmış, keyifli bir araba değilmiş. Tamam dedim iyi yapmışız o zaman sen çok çekmişsin Alfadan dedim. Yok abi ben değilde bir tanıdığımda vardı falan muhabbeti etmeye başladı (bu ara moda herkesin arkadaşında belalı bir alfa var :D). Yanımdaki arkadaşta hiç renk vermedi. Benim arabada oturduğumuz yerden görünecek  yerdeydi. Ben kaçıyorum dedim kalktım gittim araca bindim bizim masaya bi baktım adam benim arabaya bakıyo. Korna basıp selam verip geçtim. Arkadaş akşamında aradı beni abi naptın adamı sen gidince ağzını açamadı dedi. Bundan sonra karşılaşırsak tepkisini merak ediyorum. Bazılarına twpkiyi böyle vereceksin.

Note 3 ile tapatalklandı

Alfadanadam

Süper hikayeydi Halit hocam. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kibitzer

Valla yıkılıyor yıkılmasına ama zor yıkılıyor, şu anki nesile yerleşmiş ve yeni nesilde az da olsa yine var bu önyargı. Einstein'in dediği gibi: "Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur...".

hi_cazz

Abi daha çok geliyor başıma da hepsini yazmaya gerek yok. Hele alfa logosu konusunda herkes orsinaryus olmuş birtek Alfa kullanıcıları anlamını bilmiyor. Adama yok senin anlattığın gibi değil bile diyemiyosun. Öyle bir anlatıyorlar ki inanasın geliyor :D

Note 3 ile tapatalklandı

Kibitzer

Abi daha çok geliyor başıma da hepsini yazmaya gerek yok. Hele alfa logosu konusunda herkes orsinaryus olmuş birtek Alfa kullanıcıları anlamını bilmiyor. Adama yok senin anlattığın gibi değil bile diyemiyosun. Öyle bir anlatıyorlar ki inanasın geliyor :D

Note 3 ile tapatalklandı

Ben Cenmax'da alarm ve park sensörü taktırırken o "müslüman yiyen yılan" hikayesi ile karşılaştım. "Araba süper ama o logodaki müslüman çocuğu yiyen yılan... " diye başladı, anında yapıştırdım "Dur bakalım!"ı. Sonra açtım orada laptopu, bağlandım internete, gösterdim Vikipedia'dan Biscione'nin "erken hıristiyanlık" dönemlerinden kalma bir sembol olduğunu ve islamiyetten daha eski olduğunu. Tabii hık mık vs. derken uzayıverdiler yanımdan.

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

Ben Cenmax'da alarm ve park sensörü taktırırken o "müslüman yiyen yılan" hikayesi ile karşılaştım. "Araba süper ama o logodaki müslüman çocuğu yiyen yılan... " diye başladı, anında yapıştırdım "Dur bakalım!"ı. Sonra açtım orada laptopu, bağlandım internete, gösterdim Vikipedia'dan Biscione'nin "erken hıristiyanlık" dönemlerinden kalma bir sembol olduğunu ve islamiyetten daha eski olduğunu. Tabii hık mık vs. derken uzayıverdiler yanımdan.

Yok abi adam doğru söylüyor. Müslüman çocuğu yiyen yılan o :D :D

Note 3 ile tapatalklandı

milano 75

bana anlamını soranlara,haç gibi kutsar,yılan gibi sokarım diyorum :p
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

vlkylmz

çok sevdiğim bir abim bu arabanın logosunda hac işareti var ben senin yerinde olsam almazdım bu arabayı dedi.bende direk ama direk islamın ve imanın şartlarını sordum  :) kem küm falan filan derken birtenesini bile söyleyemedi.Senin araban da Türk malı zaten dedim(opel kullanıyor)Sık sık karşılaşırız ve arabayla ilgili tek bir söz söylemez konusunu açmaz...  :D