Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Oğuz geçmiş olsun.  :(
Ben de içkili olarak kesinlikle araba kullanmam. Sarhoş olarak demiyorum, bir bira dahi içsem o koltuğa kimse oturtamaz beni. Bir de emniyet kemeri takıntısı var bende. Emniyet kemeri takılı değilse her an bir yerlere uçacakmışım gibi hissediyorum kendimi.
Bu ikisi haricinde trafikte her şey serbest bana.  :D

Saol Abi banada ders oldu cezamızı çekicez  :'(

Lbe

Dün gece arabayı benzin döküp yakmak üzereydim.2-3 hafta aralıklarla yolda bırakıyor beni.3. oldu bu.Sol aks başı yerinden çıkıyor.İlkinde servis yan sanayi takmış bana sormadan, tekrar çıkınca ondandır dediler bir hafta parça bekledim orjinali geldi hatta yanında aks körüğü falanda geldi komple değiştirdiler.Dün akşam Türkiye'den misafirlerim geldi.Onlar arabadayken aslında yolunda gitmeyen bi şey olduğunu hissetmiştim.Arabaya yük verince garip bi boşluk hissi oluyordu fakat arabayı aldığım ilk günden beri bu boşluk hissi olduğu için pek önemsemedim ama yinede nolur yapma dedim kendi kendime.Onları gideceği yere bıraktıktan bi yarım saat sonra da 3. viteste sola dönerken tık dedi yine boşa dönmeye başladı motor.Uygun bi yere park ettim arkadaşımı çağırdım geldiler aldılar beni.İnsanlara mahçup oldum, 3 defa milletin önünde sakat dizimle arabayı ittim, 2 defa okulun içinden çekiciyle çıkardım ve artık yeter.Sorun çözülür, çözülmez bilemem ama benim uğraşacak gücüm kalmadı artık.Sağolsun babam Türkiye'den bi şekilde çözdürmeye çalışıyor.22 yıllık hayatımda aile içinde 10dan fazla arabaya sahip olmuşuzdur ama 96 yılında 93 model Vectramızla yolda kaldığımız dışında başka yolda kaldığımızı hatırlamıyorum.İkinci el bi araba almış olsam bu kadar koymazdı belki ama 3.5 yıldır tek sahibinin ben olduğum aracımda bu arızaların olması artık tamamiyle soğuttu beni.Alfa aşkı dün akşam benim için bitti.Euro düşene kadar kardeşimle değiştiririm arabayı, daha sonra da babadan onay alırsam aynı segmentte başka bi araç alırım inşallah.

ATA

Yakin zamanda alkolsüz ve trafik raporuna gore %100 ben hakli iken bisikletli birinin bana çarmasi ve hayati tehlikesi olmasindan dolayi gozaltinda kaldim. Kizin kaburgasi kirilmis, cigeri hasar gormus. Eğer olseydi alkolsuz ve hakli oldugum halde 3 hafta hapse girermisim! Bu durumda alkollu oldugumu dusunmek bile istemiyorum...
Ki ben yillarca alkolun icinde calistim. Mumkun mertebede, eğer alkolluysem arabayi mekanin onunde birakip servisle eve dondum.

Çok sosyal mesaj verir gibi oldu mesajim belki ama kazadan sonra durumun ciddiyeti farklilasiyor.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tayfun

sizlerin yazdik'larını okuduktan sonra cidden utandım:-[ kendi üslub'umu gözden geçirince, baya bi kaka çocuk hissettim kendimi. soylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. o dönemler geçti çok şükür. aldığım derslerden sonra. son 6, aydır ciddi anlamda alkol'den uzaklaştım bu sayede. bırakın alkollü kullanmayı, genel zamanlarda'da içmez oldum. bazen bir musibet bin nasihat'e bedel oluyor.

fatihmehmet

Yakın bir arkadasım alkolsuz iken kaza yaptı. Karşı taraf ehliyet kemeri takmadigi icin basını cama vurarak beyin kanamasından vefat etti. Arkadasımda hızlı olması sebebiyle basta tamamen karşıya verilen suc arkadasıma kaldı. Mahkemesi devam ediyor 4 ay yattı ve suan tutuksuz yargılanıyor. 2 yıl verilmişti basta şimdi Danıştay karar verecek.

Demek istediğim boyle bir durumda bile başa neler gelebiliyorken alkollü iken durum cok fena. Alkol kullanmıyorum kullanana da tek laf edemem trafiğe çıkmadığı taktirde.

Bir baska arkadasım da İstanbul'da kiraladığı RCZ yi alkollü kullanmış anlatıyordu. 1 biradan bir sey olmaz diyerek.

Sizin hatanızın farkında olmanız cok guzel bir sey. Gecmis olsun. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bu musibet sadece ehliyetin gitmesi olsun : ) 

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ozoozo

Jantı ayrı dert , göbeği ayrı dert. İnternetten verdiğimiz siparişler yattı , adamın naptığı belli değil daha kargoya vs vermemiş o , o şekilde iptal oldu. Bugün bütün ostimi gezdim çok zor diyorlar hatta kimisi bulamazsın diyor , koca Ankarada şu jantlara uygun göbek bulamadık arkadaş. Sanırım biz yaptırcaz göbeği bu gidişle.

hi_cazz

Dün gece arabayı benzin döküp yakmak üzereydim.2-3 hafta aralıklarla yolda bırakıyor beni.3. oldu bu.Sol aks başı yerinden çıkıyor.İlkinde servis yan sanayi takmış bana sormadan, tekrar çıkınca ondandır dediler bir hafta parça bekledim orjinali geldi hatta yanında aks körüğü falanda geldi komple değiştirdiler.Dün akşam Türkiye'den misafirlerim geldi.Onlar arabadayken aslında yolunda gitmeyen bi şey olduğunu hissetmiştim.Arabaya yük verince garip bi boşluk hissi oluyordu fakat arabayı aldığım ilk günden beri bu boşluk hissi olduğu için pek önemsemedim ama yinede nolur yapma dedim kendi kendime.Onları gideceği yere bıraktıktan bi yarım saat sonra da 3. viteste sola dönerken tık dedi yine boşa dönmeye başladı motor.Uygun bi yere park ettim arkadaşımı çağırdım geldiler aldılar beni.İnsanlara mahçup oldum, 3 defa milletin önünde sakat dizimle arabayı ittim, 2 defa okulun içinden çekiciyle çıkardım ve artık yeter.Sorun çözülür, çözülmez bilemem ama benim uğraşacak gücüm kalmadı artık.Sağolsun babam Türkiye'den bi şekilde çözdürmeye çalışıyor.22 yıllık hayatımda aile içinde 10dan fazla arabaya sahip olmuşuzdur ama 96 yılında 93 model Vectramızla yolda kaldığımız dışında başka yolda kaldığımızı hatırlamıyorum.İkinci el bi araba almış olsam bu kadar koymazdı belki ama 3.5 yıldır tek sahibinin ben olduğum aracımda bu arızaların olması artık tamamiyle soğuttu beni.Alfa aşkı dün akşam benim için bitti.Euro düşene kadar kardeşimle değiştiririm arabayı, daha sonra da babadan onay alırsam aynı segmentte başka bi araç alırım inşallah.

Başına gelenler malesef iyi değil ama bu biraz şans işi. Ben 2007de 0km corsa aldım 2011e kadar bakım harici servis yolu nedir bilmedim.

2011de yine 0km astra aldım 1,5 yılda 5 kez arıza için servise girdim.

Note 3 ile tapatalklandı

sarpgrey

Az önce arabayı yıkatıyorken , yaşlı bir amca geldi senin mi araba falan muhabbete başladık , adam sıkı bir alfa takipçisi çıktı ama hayatta almam diyor :) yalnız bu modellerde sanırım problemleri aştılar dedi , bizim bir 159 umuz vardı Antalya ya gittiğimizde araba hava değişiminden saçmalıyordu , olacak iş mi diyor :) ama kim ne derse desin o araba gibi başka bir araba daha görmedim dedi , gerçekten çok estetik ve güzel diye ekledi.. 3 sene kullanmış dediği problemden dolayı satmış :) Birde amcam nasıl bir rolling ci çıktıysa kaç beygir bu dedi , 105 diyince aaa yok mu chipin mipin demesin mi :D yok amcacım yazılım yaptıracağım dedim beyniyle oynama , box al tak diyor , bak ben juke'a taktım 140 beygir oldu 2 senedir sorunsuz kullanıyorum , genelde jukelarla yarışıyorum dedi  :o açık ara öndeymiş , içimden nasıl bir amcaya geldik dedim :D box'ın zararlarını anlattım biraz ikna oldu bakalım artık. Genelde Ankara da , istanbulda olduğu gibi sanayi muhabbeti dönmüyor böyle arabanın başında ilgili insanlarla muhabbet etmek özellikle kendi sürdüğünüz arabanın markası üzerinden harbiden keyifli oluyormuş :) Eklemeyi unuttum adam birde üzerine biliyormusun 2 sene önce vw alfayı satın alıyordu , keşke alsaydı şuan piyasanın en değerli arabalarındandı diye ekledi.

Bu arada giulietta kullanıcılarına bir soru sormak istiyorum , fren sistemi sizce de biraz güvensiz değil mi ? Neden bilmiyorum ama son 1 aydır frenlerim bana güven vermiyor sanki çok çabuk kayacakmış gibi bir his var ve çok çabuk abs devreye giriyor.
Maşallah ne biçim amcaymis :) box mox herseyi biliyormuş.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

universeee

Tamamını dikkate almanızı rica etmekle birlikte ikinci maddeye özellikle uymanızı dilerim  :alfisti:

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Lbe

İnşallah sorunum bu sefer çözülecek.Komple aks siparişi geçmişler Türkiyeden.20k kmdir direksiyonu sağ ve sola çevirdiğimde gelen çıt çıt seslerine bi anlam veremeyen Akota'ya sevgilerimi yolluyorum :) İnşallah para talep etmezler.Garantisi biteli yıl olmamış, 50k kmde, yetkili servis dışında işlem görmemiş ve garantiliyken şikayetçi olduğum duruma şimdi para istemezler herhalde

Tolga033

Hadi hayırlı olsun. Bir anlık sinirdi o zaman.  :D

Lbe

Hadi hayırlı olsun. Bir anlık sinirdi o zaman.  :D

Valla ciddi soğudum aslında.Güzel bi zamanda babama şu konuyu açmak istiyorum :D :D
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

agucba

Yerinde karar. Opel varken Alfa'ya binilmez.

///////////////

erdem1904

Babanın yerinde olsam sana bunu asla almam kardeşim :) Hatta hızlı araba almam  :) Eskişehir yolu fatihi :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Lbe

Yerinde karar. Opel varken Alfa'ya binilmez.

Aynı fiyat aralığında Alfa harici bu hoşuma gitti sadece abi.Scirocco'yu sevmediğimi düşünürsek tek seçenek bu kalıyor.İstiyorum diye alacağım diye de kesin bi şey yok sonuçta babamızın eline bakıyoruz

Lbe

Babanın yerinde olsam sana bunu asla almam kardeşim :) Hatta hızlı araba almam  :) Eskişehir yolu fatihi :)

Abi niye unutmuyorsun ya :D

Gouki

Burak umarım çözülür bu sefer sorunun da ağız tadıyla binersin.

Oğuz

Giu fiyatına veriyolar mı GTC OPC  :o
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Lbe

Çiftkurlarda 52 bine vardı 1.6 t 180 hp kırmızı.Ama satıldı sanırım.50-60 bin arasında geziyor ikinci eller

Lbe

Burak umarım çözülür bu sefer sorunun da ağız tadıyla binersin.

İnşallah abi.Bu arada tapatalkta nasıl çoklu alıntı yapılıyor?

Oğuz

Çiftkurlarda 52 bine vardı 1.6 t 180 hp kırmızı.Ama satıldı sanırım.50-60 bin arasında geziyor ikinci eller

Benim dediğim 2.0 280 hp olan  :D

Lbe

Tamda opc değil diyecektim :D

Oğuz

Gel sana 200'lük Giu vereyim :D

Tolga033

Lbe

Gel sana 200'lük Giu vereyim :D

Gel takasa girelim :D :D Aslında değişiklik istedim şöyle bi ilanlara baktım üstüne para vermeden neler alabilirim diye ama hiç bi araba cezbetmedi tasarım olarak.Cidden yakışıklı bi araca sahipmişim onu anladım.Astra GTC çok güzel ama yakıtını duyunca dudağım uçukladı dizelden sonra.Kendime güvenirsem GTCye kayabilirim ama dediğim gibi zor