Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lbe

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu GTC olan kaç bg. ?

1.4 140 veya 1.6 180 ama 1.6 180 olsa bile Giu MA'nın tozunu yutar tahminimce

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ozoozo

Bizzat arkadaşımdan tanık olduğum şeylere göre asla ve asla astra almam hatta opel almam :D

GTC vardı sanırım 180 hp , direksiyon daha 10. ayda falan soyulmaya başladı 21312 senelik araba gibi oldu , işçilik berbat derece de konsolda aynı şekilde problemler. Daha sonra şanzıman ile ilgili baya bir sorun yaşadı ki bu arabalar sanırım baya problemliymiş internette okumuştum , ben olsam almazdım. Astra gtc alacağıma gider arabama bir kaç değişiklik yapar mis gibi binerdim :D Ha illa alfa değil mi gider scirocco alırdım gtc yerine :) Aslında bu saydığım arabaların hepsi zamanında benim gözlemimdeydi ve daha bunlara ek bir kaç araba daha a kasa,1 kasa vs vs tercihimi giu dan yana yaptım ve pişman değilim.   :yukari-ok:

Lbe

Bizzat arkadaşımdan tanık olduğum şeylere göre asla ve asla astra almam hatta opel almam :D

GTC vardı sanırım 180 hp , direksiyon daha 10. ayda falan soyulmaya başladı 21312 senelik araba gibi oldu , işçilik berbat derece de konsolda aynı şekilde problemler. Daha sonra şanzıman ile ilgili baya bir sorun yaşadı ki bu arabalar sanırım baya problemliymiş internette okumuştum , ben olsam almazdım. Astra gtc alacağıma gider arabama bir kaç değişiklik yapar mis gibi binerdim :D Ha illa alfa değil mi gider scirocco alırdım gtc yerine :) Aslında bu saydığım arabaların hepsi zamanında benim gözlemimdeydi ve daha bunlara ek bir kaç araba daha a kasa,1 kasa vs vs tercihimi giu dan yana yaptım ve pişman değilim.   :yukari-ok:

Kardeşimin arkadaşında var GTC ama yakıtı dışında konuşma fırsatım olmadı.Dediğin gibiyse ondan uzak durmak lazım :D Sciroccoya gelince çok ayağa düştüğü için hiç bakmıyorum You are not allowed to view links. Register or Login de yakın arkadaşımda var kardeş kardeş gezmek istemiyorum :D Rcz'nin fiyatlarıda nispeten biraz daha fazla Giuliettadan.Aynı şekilde 1 serisi ve A serisininde.Şuan değiştirebilsem ancak kafa kafaya değiştirebileceğim veya üstüne 2-3 bin ekleyebileceğim araçlar olur.Üstüne 10-15 bin şimdi çıkıp araba değiştirme hakkımı You are not allowed to view links. Register or Login kaç yıl daha bekler biraz daha fazla koyup A5 lere bakarım.Öyle bakınıyorum işte kafa kafaya girebileceğim bi araç olursa olur, olmazsada kardeşimle değiştircem.c30'a uzun süre bindikten sonra gözüm açıldı.Motorunun sessizliği, işçilik kalitesi, konfor falan efsane.Baya soğuttu beni kendi aracımdan.Artık evde arabasından şikayetçi olan benimkine biniyo bi süre sonra kendi arabasına binince kendi arabasına aşık oluyor.Kamyonet gibi takır tukur bi araba.Arabadan o kadar hevesim kaçmışki taa geçen yaz aldığım difüzörü hala taktırmadım.Düşünsene Aralıktan beri araba servisten servise yıkanıyor.İlkinde iki ay, diğerlerinde 1 er hafta serviste kaldı

ozoozo

Kardeşimin arkadaşında var GTC ama yakıtı dışında konuşma fırsatım olmadı.Dediğin gibiyse ondan uzak durmak lazım :D Sciroccoya gelince çok ayağa düştüğü için hiç bakmıyorum You are not allowed to view links. Register or Login de yakın arkadaşımda var kardeş kardeş gezmek istemiyorum :D Rcz'nin fiyatlarıda nispeten biraz daha fazla Giuliettadan.Aynı şekilde 1 serisi ve A serisininde.Şuan değiştirebilsem ancak kafa kafaya değiştirebileceğim veya üstüne 2-3 bin ekleyebileceğim araçlar olur.Üstüne 10-15 bin şimdi çıkıp araba değiştirme hakkımı You are not allowed to view links. Register or Login kaç yıl daha bekler biraz daha fazla koyup A5 lere bakarım.Öyle bakınıyorum işte kafa kafaya girebileceğim bi araç olursa olur, olmazsada kardeşimle değiştircem.O kadar hevesim kaçmışki taa geçen yaz aldığım difüzörü hala taktırmadım.Düşünsene Aralıktan beri araba servisten servise yıkanıyor.İlkinde iki ay, diğerlerinde 1 er hafta serviste kaldı

Ya tabi bunlar örnek kardeşim , o araçta oldu diye hepsinde olacak değil şahsi fikrim ben almak istemedim :) ben 0 aldığım için diğer arabalara baktım , hatta scirocco dan çok niyetliydim , arkadaşlarım baskı yaptı evin yakın okula az yakarsın vs ama ben her dışarı çıktığımda , sallıyorum bilkentten park caddesine gittiğimde ibrenin düşüşünü görmek istemedim :) e birde elini atsan scirocco ya çarpıyor , egsozu takan gazlıyor  :duvar: birde araba almadan önce çok araştırmıştım , adamlar 1 depoyla 400-500 km zor yapıyor , ben şuan ciddi anlamda sürekli devirli kullanıyorum 100 liraya 300 km yapıyorum ve bu agresif kullanımda böyle. Açıkcası yazılımında etkisi var çünkü yapıştırma hissi insana basma hissini de beraberin getiriyor :) ama sakin kullanayım tık tık düşüyor , geçen 100 lira yakıt aldım. Bilkent-Tunus-Gop ve bilkent yaptım ortalam 70 km bir yoldu yalan olmasın , 4.2 ile eve geldim :) şehir içi hemde. Ha şöyle bir şeyde var scirocco alsaydım sadece tek bir yazılım ile 200 küsür hp ler , downpipe ı egsozuyla beraber 240 lara kadar çıkıyor :D orası ayrı. E napacaz sanki her gün gazlayıp,uçalım,kaçalım diyen bir insan değilim bu hali bile artık bana keyif veriyor öyle ahım şahım olmasa da bana göre keyifli , zaten ilerisi için planlarım var çünkü alırken bineceğim diye aldım haliyle para harcamak zoruma gitmiyor. Daha bu araba da 180-200 hp leri görmeden satmaya da niyetim yok  >:D

Benden sana tavsiye , bilmiyorum ne kadar katılırsın ancak biraz arabayla ilgilenirsen seni daha çok bağlayacaktır. Okulda 3-5 tane bom boş giulietta görüyorum bazen yanlarına park ediyorum dönüp kendi arabama baktığımda hem kendisi belliyor , hemde ben tekrar tekrar dönüp bakıyorum aşırı hoşuma gidiyor :) bence sende dene derim o zaman ne kadar güzel bir arabamız olduğunu anlarsın :)  :serefe:  :arkadasim:

Lbe

Ya tabi bunlar örnek kardeşim , o araçta oldu diye hepsinde olacak değil şahsi fikrim ben almak istemedim :) ben 0 aldığım için diğer arabalara baktım , hatta scirocco dan çok niyetliydim , arkadaşlarım baskı yaptı evin yakın okula az yakarsın vs ama ben her dışarı çıktığımda , sallıyorum bilkentten park caddesine gittiğimde ibrenin düşüşünü görmek istemedim :) e birde elini atsan scirocco ya çarpıyor , egsozu takan gazlıyor  :duvar: birde araba almadan önce çok araştırmıştım , adamlar 1 depoyla 400-500 km zor yapıyor , ben şuan ciddi anlamda sürekli devirli kullanıyorum 100 liraya 300 km yapıyorum ve bu agresif kullanımda böyle. Açıkcası yazılımında etkisi var çünkü yapıştırma hissi insana basma hissini de beraberin getiriyor :) ama sakin kullanayım tık tık düşüyor , geçen 100 lira yakıt aldım. Bilkent-Tunus-Gop ve bilkent yaptım ortalam 70 km bir yoldu yalan olmasın , 4.2 ile eve geldim :) şehir içi hemde. Ha şöyle bir şeyde var scirocco alsaydım sadece tek bir yazılım ile 200 küsür hp ler , downpipe ı egsozuyla beraber 240 lara kadar çıkıyor :D orası ayrı. E napacaz sanki her gün gazlayıp,uçalım,kaçalım diyen bir insan değilim bu hali bile artık bana keyif veriyor öyle ahım şahım olmasa da bana göre keyifli , zaten ilerisi için planlarım var çünkü alırken bineceğim diye aldım haliyle para harcamak zoruma gitmiyor. Daha bu araba da 180-200 hp leri görmeden satmaya da niyetim yok  >:D

Benden sana tavsiye , bilmiyorum ne kadar katılırsın ancak biraz arabayla ilgilenirsen seni daha çok bağlayacaktır. Okulda 3-5 tane bom boş giulietta görüyorum bazen yanlarına park ediyorum dönüp kendi arabama baktığımda hem kendisi belliyor , hemde ben tekrar tekrar dönüp bakıyorum aşırı hoşuma gidiyor :) bence sende dene derim o zaman ne kadar güzel bir arabamız olduğunu anlarsın :)  :serefe:  :arkadasim:

Namussuz cidden çok az yakıyor ama :D İyi bakalım yazın boğazımdan kesebilirsem bi jant, yay yapayım.Evdeki difüzörüde takayım bakalım bi :) Boş halinin görüntüsü bile hoşuma gidiyor.Evde tekli koltuğu cam kenarına koydum önünede bi masa, arabayıda camın önüne çekiyorum.Akşamları bi kahve yapıyorum oturup öyle izliyorum :)

Tolga033

Özdemir tebrik ederim.  :alkis: :rock:

hi_cazz

Aslında bu yazılanlara bakılarak araçların tümünü kötülemek yanlış olur. Misal sorsan içine binmeyen kişi insignia işe yaramaz diyor. Babamda almadan önce VW alışkanlığında yeni passat alırım insignia almam diyordu. Fakat bayiye gidip yeni passatı inceleyince vazgeçti ve gittik insignia aldık. 3 yıl oldu ve şimdiye kadar hiç şikayetimiz olmadı. Mesela konsoldan gelen sesler diye aratırsanız çok yazı çıkar fakat bizimkinde tık yok. Kabin içinde 0 rüzgar, donanım olarak gayet iyi bir araç. 1.6T'lerin çok yaktığı aşikar fakat fena gidiyor be. C180 156hpliklerle falan iyi dalga geçiyorlar yolda. Duruşu da bence gayet şık.

Daha önce de bahsettim benimde 159dan önceki 2 aracımda opel'di ilki Corsa D ile 80000km yol yaptım bakım hariç servise girmedim.

2011de Astra aldım 1,5 yılda 5 kere servise girmek zorunda kaldım. Yani araba işi bariz şans bence.

Alfa'da da bence durum aynı. Bir tane Alfa'da 3-4 problem çıkınca tüm Alfa'lar problemli oluyor.

ozoozo

Aslında bu yazılanlara bakılarak araçların tümünü kötülemek yanlış olur. Misal sorsan içine binmeyen kişi insignia işe yaramaz diyor. Babamda almadan önce VW alışkanlığında yeni passat alırım insignia almam diyordu. Fakat bayiye gidip yeni passatı inceleyince vazgeçti ve gittik insignia aldık. 3 yıl oldu ve şimdiye kadar hiç şikayetimiz olmadı. Mesela konsoldan gelen sesler diye aratırsanız çok yazı çıkar fakat bizimkinde tık yok. Kabin içinde 0 rüzgar, donanım olarak gayet iyi bir araç. 1.6T'lerin çok yaktığı aşikar fakat fena gidiyor be. C180 156hpliklerle falan iyi dalga geçiyorlar yolda. Duruşu da bence gayet şık.

Daha önce de bahsettim benimde 159dan önceki 2 aracımda opel'di ilki Corsa D ile 80000km yol yaptım bakım hariç servise girmedim.

2011de Astra aldım 1,5 yılda 5 kere servise girmek zorunda kaldım. Yani araba işi bariz şans bence.

Alfa'da da bence durum aynı. Bir tane Alfa'da 3-4 problem çıkınca tüm Alfa'lar problemli oluyor.

Abi zaten bunu yazımda belirttim :) onda olacak diye diğerlerinde olması %100 diye bir şey yok yani haklısın. Ancak Opelin araçlarının abartı bir şekilde yaktığı aşikar helede insignia nın turbolarının felaket yaktığını yine bir tanıdıktan biliyorum :D

hi_cazz

Abi zaten bunu yazımda belirttim :) onda olacak diye diğerlerinde olması %100 diye bir şey yok yani haklısın. Ancak Opelin araçlarının abartı bir şekilde yaktığı aşikar helede insignia nın turbolarının felaket yaktığını yine bir tanıdıktan biliyorum :D

Şehiriçinde 13lt falan kesin yakar. Bizde dizeli var 159dan az yakıyor

Note 3 ile tapatalklandı

OğuzCanAlantor

Namussuz cidden çok az yakıyor ama :D İyi bakalım yazın boğazımdan kesebilirsem bi jant, yay yapayım.Evdeki difüzörüde takayım bakalım bi :) Boş halinin görüntüsü bile hoşuma gidiyor.Evde tekli koltuğu cam kenarına koydum önünede bi masa, arabayıda camın önüne çekiyorum.Akşamları bi kahve yapıyorum oturup öyle izliyorum :)

Özdemir çok güzel anlatmış bence adamı markaya bağlar , satış danışmanı yapmak lazım :D   Valla yaşadığın şansızlıklara çok üzüldüm ama bunlardan dolayı markaya küsmek ne kadar doğru bilmiyorum. Ama arabayı satarsan breraya geç derim, piyasayı takip edersen 50-60 bin gibi rakamlara düşebiliyor. En kötü RCZ :D

Lbe

O zaman konuyu değiştiriyorum :D

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

(bkz: özbeverly hills nakliyat)
:D :D

Ekşi sözlükten alıntı

ozoozo

Bende bugün Mehmet Gazihan ile görüştüm , fikir alışverişi için , VNT17 turbo ile stock sistem (baskı,balata,intercooler vs) ile 200 hpye kadar sistemin kaldıracağını ve günlük sağlıklı binebileceğimi söyledi. 3200 lira maliyeti varmış. Amerikadan turboyu ben getirsem dedim , dışarıdan turbo almıyorum dedi :) , bizim motorlarda gazihanın yaptığı bravo ve linea var. Bravo da box vs vardı onu es geçiyorum. 175 hplik linea var , kat iptali-yazılım var 0-100 6-7 sn bir şeydi :rock: Linea da en son adamın attığı yorum 25bin km oldu sorunsuz kullanıyorum yazmış. Hayırlısı olsun. :kahve:

Oğuz

Bende bugün Mehmet Gazihan ile görüştüm , fikir alışverişi için , VNT17 turbo ile stock sistem (baskı,balata,intercooler vs) ile 200 hpye kadar sistemin kaldıracağını ve günlük sağlıklı binebileceğimi söyledi. 3200 lira maliyeti varmış. Amerikadan turboyu ben getirsem dedim , dışarıdan turbo almıyorum dedi :) , bizim motorlarda gazihanın yaptığı bravo ve linea var. Bravo da box vs vardı onu es geçiyorum. 175 hplik linea var , kat iptali-yazılım var 0-100 6-7 sn bir şeydi :rock: Linea da en son adamın attığı yorum 25bin km oldu sorunsuz kullanıyorum yazmış. Hayırlısı olsun. :kahve:

Dizelin güzelliği ya :) Benim arabayı da sorsana kanka bi ara
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

alihsans

...Okulda 3-5 tane bom boş giulietta görüyorum bazen yanlarına park ediyorum dönüp kendi arabama baktığımda hem kendisi belliyor , hemde ben tekrar tekrar dönüp bakıyorum aşırı hoşuma gidiyor :)...
Laf bana mıydı Big Oz? Bilelim yani.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Dizelin güzelliği ya :) Benim arabayı da sorsana kanka bi ara

Sorarım kardeşim :)

ozoozo

...Okulda 3-5 tane bom boş giulietta görüyorum bazen yanlarına park ediyorum dönüp kendi arabama baktığımda hem kendisi belliyor , hemde ben tekrar tekrar dönüp bakıyorum aşırı hoşuma gidiyor :)...
Laf bana mıydı Big Oz? Bilelim yani.

Hahaha yok abi estf. Sen bu şekilde arabanı zaten seviyorsun , ben Burak için alternatif ürettim biraz soğumuş

alihsans

Hahaha yok abi estf. Sen bu şekilde arabanı zaten seviyorsun , ben Burak için alternatif ürettim biraz soğumuş
Öyle deme benim de bazı modifikasyon planlarım var. Seneye en açığından bir cam filmi yaptırabilirim. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Öyle deme benim de bazı modifikasyon planlarım var. Seneye en açığından bir cam filmi yaptırabilirim. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hahah bence yeterli abi :haydi:

max-ime

Dün İstanbul Yolu'nda en sol şeritte bir ablamız arkamdan geliyordu. Yaklaşık 3 km boyunca aynadan ablamı izledim. Kadın sadece yola bakmıyordu. Bir yandan sağa dönerek yanındakine birşeyler anlatıyor, bir yandan makyajını kontrol ediyor, bir yandan saçlarını düzeltiyor, bunları yaparken hiç önüne bakmıyordu.

Akşam saatlerinde İstanbul Yolu bazen tamamen durduğuda oluyor, öyle bir durum olsaydı kesin vururdu. Artık dayanamadım, arkadan iyice yaklaştığında bunu saçlarını düzeltirken yakaladım, biraz frene bastım. Sonra araya mesafe koyup öyle takip etti beni.

Allah babasına, kocasına veya erkek arkadaşına sabır versin :)

OğuzCanAlantor

İstanbulda yardımcı olabilcek varsa irtibat no 0532 415 95 37 .

erdem1904

Benim kan grubum Ankara olsa seve seve yardımcı olabilirdim. Kısa sürede bulunur umarım...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alihsans

"her yeri güzel de o tek dişi kalmış canavar gibi ön mazgalı yok mu soğutuyor yemin ediyorum hayattan.

golf kuyruğuna sokan arabadır."

Adam en güzel yeri beğenmemiş.
Arzuladığı ön de bu.  :S

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ihsany

Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş..
Hiç bir zaman diliminde bu şekilde bir vw olacağını da düşünmüyorum..

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Tolga033

Bunu bende okumuştum, adam scudetto'nun kaç yıllık bir geçmişi olduğunu bilmiyor galiba.

Murad

Bugün eşimle birlikte araçla ilerlerken, bir sokakta kaldırımda duran hiç tanımadığım bir arkadaş bağırarak ve aracı işaret ederek ''maşallah abi maşallah'' diye seslendi. ilerlerken dikizden baktım arkamdan da  :yukari-ok: işareti yapıyordu :))