Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 Boxer - Beyaz Duman Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

av.can

Selamlar. Birkaç gün önce 145 boxer aldım ve istanbuldan ankaraya motor sesini dinleye dinleye geldim. derken her bahtiyarlık gibi kısa sürdü. egzozdan beyaz duman geliyor ve ciddi benzin kokusu. rölantide de hafif tekleme yapıyor. ankarada arkadaşlar tavsiye etmiş metin ustayı aradım. tüm belirtiler subap yaktığını gösteriyor ama bakmak lazım dedi. sabah da çalılşmadı. tık diyo marş basmıyo akü takviyesi yaptım çalışmadı. Marş dinamosu ya da başka bişeyden diye düşündüm. subap arızasıyla ilgili olamaz sanırım. neyse uğraştım oynadım derken çalıştı ama yoğun benzin kokusu vs. motorda biraz gürültülü sanki. tam da bilmiyorum boxer ı. neyse yarın götürelim sanayiye neyse masrafı katlanıcaz derken bagaj kapanmadı. tuz biber oldu.  :haydi:bagaj önemsiz de subap yakma ciddi bi arıza mıdır. bu haliyle sanayiye çalıştırıp götürsem mi gözüm hararette. yoksa  kurtarıcıya mı yüklesem. dertliyim dostlar. alfisti olmak aşık olmak gibiymiş sırf dert ama içten içe bi sevinç
06 AV 483 -- 145 BOXER

blackgear

Çok geçmiş olsun :(

Tavsiyem çekici. Maliyetli olacak belki ama daha büyük sorun yaşamayın :(

Belirttiğiniz gibi, bagaj halledilir muhtemelen, büyük problem olacağını sanmıyorum ama, motor işi tehlikeli. Dilerim uygun rakamlarda sorunsuzca hallettirirsiniz.

av.can

bugün aracı sanayiye teslim ettim. usta conta yaktığını motoru indirmesi gerektiğini söyledi. büyük ihtimalle rektefiye olacak. yalnız en büyük sorun parça. ankarada motor parçalarını nereden bulabilirim. bilen arkadaşlar el atarsa aracımı yeni aldım elimde patladı resmen. çok canım sıkkın 
06 AV 483 -- 145 BOXER

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
bugün aracı sanayiye teslim ettim. usta conta yaktığını motoru indirmesi gerektiğini söyledi. büyük ihtimalle rektefiye olacak. yalnız en büyük sorun parça. ankarada motor parçalarını nereden bulabilirim. bilen arkadaşlar el atarsa aracımı yeni aldım elimde patladı resmen. çok canım sıkkın

Geçmiş olsun benim elimde var isterseniz yardımcı olabilirim.

ismet

önce geçmiş olsun diyelim ama sizde de hata var biraz, boxer alarak soruna davetiye çıkarmışsınız resmen.. istanbulda detaylı ekspertiz yaptırmamış mıydınız?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Turismo Internazionale

çok büyük geçmiş olsun rektefiyeci iyice bir baksaydı kurtarılabilir oluyor bazen.

Gouki

Motoru gösterdik iyi olduğunu söylediler.

Geçmiş olsun. Kim baktı ve iyi dedi bu motora hayret.

av.can

valla sesine tav oldum boxer ın aldım ne diyim. motora istanbulda bi alfa ustası baktı. civata sökülmemiş çok temiz vs dedi. sesine baktı falan bişi demedi. başka bi ustaya sordum o da üflemesi falan yok dedi. aldıktan sonra ankarada 10 yıldır gittiğim ustama da gösterdim. taaa 73 tosbağamdan bu yana ustamdır. "valla hafif tekliyor bu" dediydi.ama alfacı değil yanlış anlıyor heralde demiştim. ertesi gün beyaz duman çiğ yakma derken benim usta haklı çıktı. napalım canımızın sağlığı biriktirdiğim bi beşbinim vardı. buraya gitsin. sıfır motora binerim artık. işin güzel yanı bu:))

06 AV 483 -- 145 BOXER

mahoretti

geçmiş olsun. Bardağın dolu tarafını görmeniz nekadar güzel. Umarım maddi anlamda az hasarla işi kotarırsınız. Yalnız boxer motordan anlayan bir usta lazım size.

av.can

evet boxer ı bilen bir usta yapacak. napıyım zaten giren girdi. moralim bozuldu. motorun yapılıp keyifle bineceğim zamanları hayal ederek avunuyorum. yalnız parça konusu sıkıntılı gerçekten
06 AV 483 -- 145 BOXER

av.can

ben yıllarca tosbağa ya ne paralar harcadım. alfa ya feda olsun
06 AV 483 -- 145 BOXER

av.can

conta kapakları çürümüş şükür. ağır bir masraf çıkmadı 800 tl civarına kurtardık
06 AV 483 -- 145 BOXER

Turismo Internazionale

çok şükür uygun bir fiyata hallolmuş sorununuz.

Alfadanadam

Moralim bozula bozula okudum aşağıya dek, neyseki moralim bir nebze düzeldi sonunda.

Bundan sonrasında kazasız belasız binersiniz inşallah. :)

erdem1904

Güven Oto var Yıldız oto sanayi de.. İlgili arkadaş Orhan... Ellerinde istemediğiniz kadar boxer motor ve parçaları var...  Boxer la alakalı olarakda Metin abi doğru tercih. Bir daha sorununuz olursa teşhisi muhakkak o koysun  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

av.can

evet Metin usta'nın methini çok duydum. mutlaka göstereceğim bir gün.herkese teşekkürler
06 AV 483 -- 145 BOXER

TRUPHASE

Öncelikle geçmiş olsun. 2 tane boxer motorlu 145 sahip olmuş biri olarak  kesinlikle motorun  sorunlu olduğunu düşünmüyorum. Fakat 1.7 olan modeli ile ilgili sıkıntılar gerçekten var. Bakımı yapıldıktan sonra sizi yolda bırakacak  bir araç değildir, güle güle kullanın...
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

DcD-Semih

800 tl hiçbir şey çok iyi fiyata halletmişsiniz bundan sonra da kız gibi bakıp yağını suyunu eksik etmeyin aman 1.7 boxer ünüze yazık olmasın. Pozitif bakışlı bir insansınız zaten en azından korkunuz olmadan gaz pedalına rahatça basabileceksiniz. Hep derim 145 imin hem şuan olduğu gibi 2001 Sportivo hem de boxer üniteye sahip olmasını çok isterdim diye. Keyifle binin inşallah, çok geçmiş olsun.  :clover:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

cem_dogan

gecmiş olsun hani derler ya yeni arac alınca 1000 tl harcıcaksın diye.200 tl de cebine kalmış ;).güle güle kullanın
alfa sevgisi

av.can

evet kalan 200 ü de sağına soluna harcar bitiririm. bu arada benim araç 1.6 nispeten az sorunlu olduğu söyleniyor. göreceğiz bakalım
06 AV 483 -- 145 BOXER

erdem1904

evet kalan 200 ü de sağına soluna harcar bitiririm. bu arada benim araç 1.6 nispeten az sorunlu olduğu söyleniyor. göreceğiz bakalım

Başınıza gelen sorununda zaten boxer motor olması ile alakası yok. Benimde üst kapak contam çürümüştü şu anki 156'ımda ve kapak taşlamaya girmeden sadece conta değişimiyle yaptırdık geçtik. Her araçta olabilecek bir sorun.  :) Mesela Clio mk2 lerin benzinli motorlarında bu sorun had safhada. Bol bol da blok çatlatanları var..  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

av.can

zaten tüm arabalarda sorun çıkar. alfa ya has bi durummuş gibi bir yaklaşım var anlamadım. Ben de polo vardı yok almanmış yok bilmem ne bıktırmıştı beni.
06 AV 483 -- 145 BOXER

ozkan1983

geçmiş olsun az masrafla yırtmıssınız bundan sonra kazasız belasız kullanırsınız inşallah

Tolga033

Geçmiş olsun. Daha fazla masraf çıkmadan halledilmiş çok şükür. Bundan sonra keyifle binmeniz dileğiyle. :nazar: