Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

@master

@Sercan Keklik

Bir türlü 2 li alıntıyı yapamadım ondan böyle @ koydum  :D

Abi mesele burda yaptın yapmadın değil yahu , adamlar yapıyor binen birileri var ama nasıl ? Allah bilir :) Söylediklerinize zaten karşı çıkmam saçma olur o , bu konularda hem fikiriz. 105 hp bir arabanın sadece turbo büyütüp 200 hp alması bana da zor geliyor , ha alır mı evet aldı , adam sorunsuz bindiği söylüyor ben veya bizler onun yalancısıyız :) Zaten ben Gazihana yazdığımda neler yapabiliriz diye adam bana turbo+işçilik+remap ile 190-200 alırsın dedi, bir an şaşırdım. Ee intercooler,baskı,balata,debriyaj vs diğer aksamlar stock mu dedim ? Evet bu güçte kaldırır araba dedi. Allah Allah şaşırdım ve geçtim , örnekleri de var aslında ama nerde ne zaman , ne olacağı belli değil :) O konuya eyvallah.

Peki şimdi ahmeti,mehmeti geçip bana gelelim. 1.6 jtd giu , downpipe+komple düz boru ve remap var aşağı yukarı 140-150 arası bir güç var , şuan olmasa bile önümüzdeki sene biraz daha güçlendirme istiyorum. Bunun içinde ilk el atacak şey turbo oluyor ardından da intercooler gelsin , şimdi 200 değil de bunu sağlıklı bir şekilde turbo ve ic yi upgrade yaptıktan sonra 160-170 sağlıklı alırmıyız ? stock motor bunu kaldırır mı ? Sence veya sizce ? :)

Bir tane örnek vermek istiyorum ;

Şimdi bu portekizli arkadaş , büyük intercooler ve turbo ile remap yapılmadan 150 civarı bir şey alıyor , daha sonra remap yapılıyor 180 hp ye 395 tork alıyor. Motor bloğu diyoruz ancak giu 1.6 dizeli araştırınca motor bloklarının 2.0 dan uyarlandığını haliyle güçlü bir blok. Şanzıman ve debriyaj biraz sıkıntı yaratabilir onlarda zamanla güçlendilir.

Düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum.

Birde madem güç istiyordun neden dizel aldın diye soracak olursanız , abi ben basacağım 8.5-9 yakacağım dizelde bu güçlerde , benzinli basacak 11-12-13 yakacak belki daha fazla :). Ben 120-130 a sabitliyorum 3.8-4.3 ile memleketime gidiyorum , benzinli 100 e sabitliyor 6.0-7 lt yakıyor. Yarın mesela antepe döneceğim 120-130 sabit yarım deponun az üstünde evime gireceğim inşallah. Yolda totalde 700 km küsür.

admin

Sadece intercooleri büyütmek yeterli olur sanırım. O bile 5 BG verir(mi?).
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

master

Özdemir lafım sana değil zaten yanlış anlama lütfen :)

Ama bu modifiye muhabbetlerinin sonu yok. Uzun yıllar piyasada kalan isimler belli. Geçmişte de dönemsel olarak ön plana çıkıp sonra silinen çok isim oldu.

Bu arada dyno da hatalı olabilir. Merak edip videoyu seyrettim, araba 33 sn civarında 40-200 yapıyor. 200hp'lik ve hafif bir araba için çok uzun bir süre. BMW 3.20d'yi geçtiğini falan söylemiş ama 184'lük bir 320d 160 km/s üstü hızda ayıra ayıra gider o Bravo'yu, çünkü o hızlarda şişmeye başlıyor 200hp'lik Bravo videoya göre.

Ben Giu'daki motorun detaylarını hiç bilmiyorum, o yüzden seni nasıl yönlendirsem yanlış olur, bilmediğim konuda "kaldırır o motor o gücü" veya "kaldırmaz" demek istemem. Ama koyacağın turboya bağlı olarak 160-170hp almaman için hiçbir sebep yok. Önemli olan diğer bileşenler o güçlere uygun mu? Yoksa onları da değiştirmek gerekir mi? Ben bu sorunun da cevabını bilmiyorum. Bilen birisi yönlendirirse daha net bir sonuç elde edilebilir, zira benim Alfa modifiyem hiçbir zaman chip+egsoz+CAI'den öteye geçmedi :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
@master

@Sercan Keklik

Bir türlü 2 li alıntıyı yapamadım ondan böyle @ koydum  :D

Abi mesele burda yaptın yapmadın değil yahu , adamlar yapıyor binen birileri var ama nasıl ? Allah bilir :) Söylediklerinize zaten karşı çıkmam saçma olur o , bu konularda hem fikiriz. 105 hp bir arabanın sadece turbo büyütüp 200 hp alması bana da zor geliyor , ha alır mı evet aldı , adam sorunsuz bindiği söylüyor ben veya bizler onun yalancısıyız :) Zaten ben Gazihana yazdığımda neler yapabiliriz diye adam bana turbo+işçilik+remap ile 190-200 alırsın dedi, bir an şaşırdım. Ee intercooler,baskı,balata,debriyaj vs diğer aksamlar stock mu dedim ? Evet bu güçte kaldırır araba dedi. Allah Allah şaşırdım ve geçtim , örnekleri de var aslında ama nerde ne zaman , ne olacağı belli değil :) O konuya eyvallah.

Peki şimdi ahmeti,mehmeti geçip bana gelelim. 1.6 jtd giu , downpipe+komple düz boru ve remap var aşağı yukarı 140-150 arası bir güç var , şuan olmasa bile önümüzdeki sene biraz daha güçlendirme istiyorum. Bunun içinde ilk el atacak şey turbo oluyor ardından da intercooler gelsin , şimdi 200 değil de bunu sağlıklı bir şekilde turbo ve ic yi upgrade yaptıktan sonra 160-170 sağlıklı alırmıyız ? stock motor bunu kaldırır mı ? Sence veya sizce ? :)

Bir tane örnek vermek istiyorum ;

Şimdi bu portekizli arkadaş , büyük intercooler ve turbo ile remap yapılmadan 150 civarı bir şey alıyor , daha sonra remap yapılıyor 180 hp ye 395 tork alıyor. Motor bloğu diyoruz ancak giu 1.6 dizeli araştırınca motor bloklarının 2.0 dan uyarlandığını haliyle güçlü bir blok. Şanzıman ve debriyaj biraz sıkıntı yaratabilir onlarda zamanla güçlendilir.

Düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum.

Birde madem güç istiyordun neden dizel aldın diye soracak olursanız , abi ben basacağım 8.5-9 yakacağım dizelde bu güçlerde , benzinli basacak 11-12-13 yakacak belki daha fazla :). Ben 120-130 a sabitliyorum 3.8-4.3 ile memleketime gidiyorum , benzinli 100 e sabitliyor 6.0-7 lt yakıyor. Yarın mesela antepe döneceğim 120-130 sabit yarım deponun az üstünde evime gireceğim inşallah. Yolda totalde 700 km küsür.

Özdemir atladığın bi konu var :) Dizel de güç daha kolay alınıyor. Her türlü modifiyeye ise daha çok açık. Nos bas vs istediğini yap eline kucagına alman daha zor dizeli. Zira yaptın yükledin aks kırdın, debriyaj bitirdin vs.. yani netice olarak bi yazılımla bu işler olmuyor. Yazılım + Turbo + Intercooler ile çok rahat 70 hp ye kadar alırsın. Basınç çok açmadığın sürecede sağlıklı yürürsün. Ama üstü rakamlar fanteziye girer
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

@Sercan Keklik

170-180 olsun daha ne isterim abi :)  :serefe:  o zaman ince bir işçilik gerektirerek map'i ona göre ayarlamak farz.

Yok abi ne yanlış anlaması normal muhabbet dönüyoruz sıkıntı yok :)

Bravo yu şimdi tekrar izledim dediğin gibi sanki 180 gibi tıkanıyor ama yine de hafiften devam ediyor. Aslında çok güzel hızlanıyor fark etmişsindir ancak bmw ile napar ne eder yorum yapamayacağım , bir 3.20d 0-200 izleyip yorum yaparım :D

Şuan benim araba güzel keyifli de ilerisi için kesmeyecek gibi :) Şimdi den yavaş yavaş sağlıklı ve güvenilir bilgiler alıp , ölçüp tartmakta fayda olduğu için hafiften araştırıyorum abi. Sağolasın yine de.  :arkadasim:

max-ime

Suan bir qction filmindeyiz :) Eskisehir'de bindigimiz trende teknik sorun var diye baska trene aldilar. Yolda tekrar ariza yaptik ve durduk. Suan ogreniyoruzki trende ve guzergahta bomba ihbari varmis.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga033

Suan bir qction filmindeyiz :) Eskisehir'de bindigimiz trende teknik sorun var diye baska trene aldilar. Yolda tekrar ariza yaptik ve durduk. Suan ogreniyoruzki trende ve guzergahta bomba ihbari varmis.

:o :-X

Gouki

Haberleri özellikle izledim senin için ama bir şey bulamadım. Umarım yanlış bir ihbardır.

max-ime

Ozgun'um eyvallah :) Hareket izni veriyorlar belli aralijlarla. Tvde var mi bilmiyorum ama internet haberlerine dusmusuz :)

hi_cazz

Hala trende misiniz?

Note 3 ile tapatalklandı

max-ime

Hala trende misiniz?

Note 3 ile tapatalklandı

Şimdi geldim. 2.5 saatlik bir rötarla :)

hi_cazz

Hadi geçmiş olsun o zaman

Note 3 ile tapatalklandı

ozoozo

Geçmiş olsun abi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tolga033

Hala trende misiniz?

Note 3 ile tapatalklandı

Şimdi geldim. 2.5 saatlik bir rötarla :)
Geçmiş olsun.

max-ime

Cümleten teşekkürler.

hi_cazz

Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama net bir cevap alamadım. Benim karterin altındaki plastik korumanın haşatı çıktı. Ben bunu söküp atsam nasıl olur? Bir zarar teşkil eder mi?

Note 3 ile tapatalklandı

TRSemih

Sarkmiyorsa bence kalsin. Tas vs gibi cisimlerden karteri korudugu gibi yagmur camur gibi pisliklerinde motora ulasmasini engelliyor.

Kirik kisimlari cirt kelepce ile dikebilirsiniz bu arada.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alihsans

Milliyet'in internet sitesinden sadece üç şıklı video anketi. Onun da biri yanlış yazılmış.  :-X

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

hi_cazz

Sarkmiyorsa bence kalsin. Tas vs gibi cisimlerden karteri korudugu gibi yagmur camur gibi pisliklerinde motora ulasmasini engelliyor.

Kirik kisimlari cirt kelepce ile dikebilirsiniz bu arada.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sarkan kısımlar var işte baya kötü durumda

Note 3 ile tapatalklandı

Erkay KAHYA

Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama net bir cevap alamadım. Benim karterin altındaki plastik korumanın haşatı çıktı. Ben bunu söküp atsam nasıl olur? Bir zarar teşkil eder mi?

Note 3 ile tapatalklandı

Benimki de isindikca asagi sarkiyor. Her sarkmada biraz biraz kesiyorum. Sonuc: yakinda kalmayacak  :D
Metal parca yapmayi planliyorum. Isterseniz 2 tane uretebiliriz. Muhafaza gorevi darbe toz kir vb. Bircok etkenden koruyor. Bence cikartmayin.

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

Benimki de isindikca asagi sarkiyor. Her sarkmada biraz biraz kesiyorum. Sonuc: yakinda kalmayacak  :D
Metal parca yapmayi planliyorum. Isterseniz 2 tane uretebiliriz. Muhafaza gorevi darbe toz kir vb. Bircok etkenden koruyor. Bence cikartmayin.

Metal işi iyi olur aslında Erkay abi. Yaparım diyorsan isterim bir tane. Çünkü plastik yeniden alsak bile aynı hale tekrar gelecek. Haber bekliyorum o zaman

Note 3 ile tapatalklandı

erdem1904

Aldığımdan beri 2 defa muhafaza taktırdım. İlk aldığımda yoktu ilk yağmurda ss le alakalı bir sensoru ıslatıp servisin önünde kaldım. Hemen taktırdım. Sonra sarktı geri geri çıkarken tümseğe takıldı hem tamponu kırdı hemde kendini tekrar yeniledim. :) muhafaza bence muhakkak olmalı...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

SON 20 YILIN EN İYİ OTOMOBİLİ

özellikle fiatı alkışlamak lazım ve tabi Alfa yı
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

SON 20 YILIN EN İYİ OTOMOBİLİ

özellikle fiatı alkışlamak lazım ve tabi Alfa yı

Fiat ve Alfa'nın bu kadar seçildiğini bilmiyordum.

Note 3 ile tapatalklandı

max-ime

Ipad kullanan var mi? Office kullanimi var mi yada varsa nasildir? Bilgi rica etsem.