Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

D.I.Y Dump Valve Upgrade :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

Zamanında yazılımdan sonra basınç arttığı için sanki dump valf basıncı tutamıyor gibi geliyordu. Özellikle bunu dump valf'in önüne taktığım pop-off valve'de anlamıştım.

Turbo peak basınçtayken ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda dump valf tahliyeyi yapıyordu sonrasında kendisini kapatamıyordu tıslaya tıslaya yürüyordu, tabi direk basınç kaybı ve ölü bir devir :) Ayağımı gazdan çekip 3-4 saniye sonra pedala bastığımda valf kendini kapatabiliyordu.

Dump valfin içindeki yayın kilosunu ölçtürüp ona göre daha fazla kilo çeken yay yaptırmayı düşünmüştüm ancak sonrasında valfin ağzı karşıya normalden daha sert vururda ağızdaki çanağı çatlatır düşüncesiyle iptal etmiştim bu işi..

Forge'nin dump valf'lerinde kutu içerisinden 3-4 tane sertlikleri farklı yaylar çıkıyor (Sarı, mavi,kırmızı,yeşil), ondan esinlenmiştim :)

Bugün öyle gezinirken MINI'cilerin bu işe el attığını hatta kendi performans markaları ALTA'nın direk bu işe girdiğini gördüm..
Uzun bir süre önce rafa kaldırdığım bu işi yeniden gündeme getirsemmi diye düşünüyorum, içerideki orjinal yayın basıncını önce ölçmem lazım. Adamlar 40psi (2.7bar) tuttuğunu yazmışlar, bende sanırım 40 olmasada en azından 25-30psi (1.7-2.0bar) yeter düşüncesindeyim..

Açıklama burada;

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Güzel araştırma ve güzel yaklaşım.
Başkan Tuning'e az kaldı :)

Baskan

Bugün bu işi yürürlüğe koydum ve yaycıya dump valve ile beraber gittim, hem içerideki yayı hemde dump valve'nin yapısını gösterdim. Usta aldı baktı direk yayın yapısı bozulmuş zaten dedi, şuanki yaydan 2 tık daha sert yay ve aynı spiralde paslanmazdan çekti sağolsun.

Dv'yi yerine taktım ancak daha deneyemedim, yalnız boşta gaz verip bıraktığımda çok daha seri şekilde kapatıyor kendisini..

Üstteki dv'den çıkan yay, alttaki yeni çekilen yay..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

wolkanku

fikir süper, uygulama süper  :alkis:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Oğuz

Benim arabayı sana bi getireyim abi, teste çık sorunları varsa halledelim :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Baskan

Unutmadan Alta 15 dolardan satıyor bu yayı;

Benim maliyet 5 TL  :p

ozoozo

Eline sağlık abi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Baskan

@Alfadanadam
@wolkanku
@ozoozo
Paylaşmak güzeldir, Teşekkür ederim. :)

@Oğuz
Her zaman beklerim gel :) Yakında bol resimli anlatımlı, max süresi 30 dakikalık, handmade Giulietta kitapçığı çıkartıcam :p

Gouki

Harikasın abi ya, bize tornacı yolları göründü.

Deniz

Bu MA araçların genel sorunu bence bu gaza yüklenerek ani sollamaya çıktığımda kendi kendine tahliye yaptığını duyuyorum hava filtresinden dolayı. 1-2 defa tıs tıs atıyor ayağımı gazdan çekmediğim halde.
güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık.

Deniz

yayı söküp yaycıya gitmek mi mantıklı yoksa yaycının oraya gidip orada sökmek mi mantıklı  :haydi:

TRUPHASE

Heyecanla izliyorum. Özellikle mito qv ile yapılmış olanların takipçisiyim.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

hi_cazz

Bunlar güzel hareketler. Eldeki imkanları kullanmak buna denir.

Note 3 ile tapatalklandı

Baskan

Yaptırdığım yay ile gelişmeleri aktarıyorum :)

Bugün araç ile testim çok kısa sürdü, 1-2-3 vites değiştirdim arıza ışığı yandı. Kodu okuduğumda P0039 hatası çıktı (Açıklaması: Turbo bypass ventili performansı arızası).

Neyse dump valfi söktüğümde öndeki ventil görevi gören hareketli çanak yerinden çıkmış öylece ileride kalmış olarak gördüm.. Yay hem içinden çıkandan uzun, hemde sert olduğu için ve turbodaki aşırı sıcaktan genleşme yaptığı için öndeki parçanın tırnaklarından kurtulmasını sağlıyordu..

Eski ve yeni yayların spiral sayıları aynı olmasına karşın yeni yay daha uzun ve sert olduğu için ufak bir beyin fırtınası ile nasıl bu durumu atlatırım diye düşünmeye başladım..
Yayın sertliği ucu dışarı atamazdı, geriye uzunluk faktörü kaldı. Eh normali 17 spiral olan yayı 15'e keserek  düşürdüm ve teste çıktım.
Sonuç : Mamma Miaa! :)  kısa bir surge sesi, üst devirlerde o milisaniyelik kesilme yok ve hata kodu yok..
Bugün yaycıya uğrayamadım, yarın 15 spiralli yeni yay çektiricem ve bu projeyide böylelikle sonlandırmış olacağım..

Harikasın abi ya, bize tornacı yolları göründü.

Tornacıda ne işin var :)

Bu MA araçların genel sorunu bence bu gaza yüklenerek ani sollamaya çıktığımda kendi kendine tahliye yaptığını duyuyorum hava filtresinden dolayı. 1-2 defa tıs tıs atıyor ayağımı gazdan çekmediğim halde.
güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık.

Aynen benimde sorunum buydu, ha ben tıslama duymuyordum lakin 3500-5500 arasında milisaniyelik 4-5 sefer kesiliyordu araba..

yayı söküp yaycıya gitmek mi mantıklı yoksa yaycının oraya gidip orada sökmek mi mantıklı  :haydi:

Dump valfi 3 tane alyan başlı vida tutuyor, dump valfi al onunla git yaycıya. Eski ve yeni yayların resimlerini altta görebilirsin (üstteki eski,alttaki yeni), yeni yayı aynı aralıklarda, içinden çıkandan biraz daha sert ve 15 spiralli yapmasını söyle. Dump valfi takarken dikkat et bir köşesinde sabitleme çıkıntısı var onun oturduğuna emin ol, Sonra test et :)

Heyecanla izliyorum. Özellikle mito qv ile yapılmış olanların takipçisiyim.

Sorunu olanlar denesin birşey kaybetmeyecekler..

Bunlar güzel hareketler. Eldeki imkanları kullanmak buna denir.

Fayda sağlayabildiysem ne mutlu bana..

sarpgrey

Helal olsun diyorum başka birşey demiyorum.  İyi uğraşıyor sunuz.  :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Gouki

Tornacıda ne işin var :)

Burada her iş tornacıda bitiyor :p

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi