Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 E 3456 / Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
Aklıma m5 in eski reklamı geldi.  ;)
şu çöldeki testi kameraya çeken e39 M5 :D galaksinin en hızlı sedanı

Ben 159'daki kameramana takıldım. Çok riskli çok :)

Bu reklam efsane  :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

bundan abimde vardı bir tane
gerçekten efsane bir arabadır
300 kusür bin marka alıp 45 bin euroya satacak kadar efsana
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erdem1904

O segmentin kaderi o ama  ;) 2 yılda verdiğin paranın en az yarısı hiç oluyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

Geçtiğimiz hafta yazılım ve DPF iptali yapıldı. Yakıt tüketimim şehir içi 12,5-13'lerden 9,8-10,2 aralığına düştü şükür  :)

DPF iptali ve Yazılımı nerede yaptırdınız..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Doğa Tosun

rakibi 166 3.0 sanırım :D ama çare yok, biz BMW'ciler biraz hızlıyızdır  :p
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

rakibi 166 3.0 sanırım :D ama çare yok, biz BMW'ciler biraz hızlıyızdır  :p
yawrum benim yengeçim yürü kim tutar seni beaaaa... :D

Note 3 ile tapatalklandı

OzgurMR

Geçtiğimiz hafta yazılım ve DPF iptali yapıldı. Yakıt tüketimim şehir içi 12,5-13'lerden 9,8-10,2 aralığına düştü şükür  :)

Megachips'in temsilcisi Kütahya'dan Mustafa Bey yaptı. ancak tüketimim 11,6 larda seyrediyor ki yol bilgisayarı gerçeğinden 0,5- 0,6 litre az gösteriyor. Yani yine 12'yi aşıyor. Pek faydasını göremedim gibi. Üstüne üstlük hız sabitleyicimde de sıkıntı oldu. Düğün telaşesinden ilgilenemedim de...
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

ku2

Çok fazla..!!
159 ağırlıktan kaybediyor..!! Ayrıca otomatik.

GT aynı dizel motor ile 7.2-7.3 yakıyor.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Megachips'in temsilcisi Kütahya'dan Mustafa Bey yaptı. ancak tüketimim 11,6 larda seyrediyor ki yol bilgisayarı gerçeğinden 0,5- 0,6 litre az gösteriyor. Yani yine 12'yi aşıyor. Pek faydasını göremedim gibi. Üstüne üstlük hız sabitleyicimde de sıkıntı oldu. Düğün telaşesinden ilgilenemedim de...

Benim yazılımdan sonra reelde 9,5-10,5 lt lere düştü. Bende diğer arkadaşların yaktıklarını görünce hala fazla yaktığımı düşünüyorum. Yaptırmadığım birtek emme manifoldu temizliği kaldı. Onuda yaptırmayı düşünüyorum. Fakat ne kadar yararlı olur bilmiyorum.

Note 3 ile tapatalklandı

Utku

Vallahi nasıl görüyorsunuz o litreleri, daha önce yazılmıştı küçük şehirlerde tüketim çok oluyor diye ancak bende istanbul trafiğinde kullanıyorum üstelik bu ara kısa mesafe hep, bol trafik ışıklı bir güzergahta, daha 9 nedir görmedim yaklaşmadım bile, 8-8.2 lerde geziyor.

Hele uzun yolda çok daha düşük, 5.5 yakaladığım oldu 250 km lik güzergata.Gerçi bu sizdede öyledir.
6.0 litre ortalama yaktım 1500 km lik uzun yolda, ki ilk uzun yolumdu 200 üzeri hızları gördüm, yolun yarısı 120 km, diğer yarısı da 150-160 gibi hızlardı.

Yazılımdan sonra M.Ali en az 1 litre düştüğünü söylemişti, zaten ona göre bir yazılım yapılmış.Normal kullanımda araba 2200 devirde vites değiştiriyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

master

Çok fazla..!!
159 ağırlıktan kaybediyor..!! Ayrıca otomatik.

GT aynı dizel motor ile 7.2-7.3 yakıyor.

Abi olay manuelde :) Ben 159'la 7 litre yakıyorum sabah-akşam trafiğinde.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

hi_cazz

Vallahi nasıl görüyorsunuz o litreleri, daha önce yazılmıştı küçük şehirlerde tüketim çok oluyor diye ancak bende istanbul trafiğinde kullanıyorum üstelik bu ara kısa mesafe hep, bol trafik ışıklı bir güzergahta, daha 9 nedir görmedim yaklaşmadım bile, 8-8.2 lerde geziyor.

Hele uzun yolda çok daha düşük, 5.5 yakaladığım oldu 250 km lik güzergata.Gerçi bu sizdede öyledir.
6.0 litre ortalama yaktım 1500 km lik uzun yolda, ki ilk uzun yolumdu 200 üzeri hızları gördüm, yolun yarısı 120 km, diğer yarısı da 150-160 gibi hızlardı.

Yazılımdan sonra M.Ali en az 1 litre düştüğünü söylemişti, zaten ona göre bir yazılım yapılmış.Normal kullanımda araba 2200 devirde vites değiştiriyor

Abi şehir içinde senin söylediğin değerler gerçekten çok iyi ya. Yalnız bu söylediğin değer trip verisi ise reelde daha yüksek olabilir.

UUn yol konusunda bir sıkıntı yok. Ocakta ölçtüğümde 5.2 ortalama yapmıştım 200km'de sabit CC 120 ile geri kalan yolda 140-150 ile 500kmyi 5.6 ile tamamlamıştım. Şehir içi kötü ama.

Ben birde mazot göstergesini takip ediyorum 2 çizgi arası genelde 80-85km gidiyor.

Note 3 ile tapatalklandı

leonheart

Şunu farkettim, maneul ile otomatik arasında ciddi fark var
159 JTDM Distinctive

max-ime

9lt benimkisi :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

max-ime

Ilk 159um yazin 8, kisin 9l yakiyordu. Bunda guzergahi hep kisa mesafe, tuksek degerleri. Yazilimdan sonra hedef You are not allowed to view links. Register or Login :)

Kibitzer

Valla arkadaşlar bu değerleri gördükçe 159'dan gitgide uzaklaşıyorum. Okulda VW'ci bir arkadaşım var o bile 159'lara bayılıyor ve bana 156'dan sonra 159 al diyor ama bu değerler ile nasıl başederim bilmiyorum. 156  ile 9-9.5lt benzin yakıyorum ve 5 ay sonra ev borcu bittiği gibi değiştirmeyi düşünüyorum. Zira benzin masrafı çok zorlamasa da rahatsız ediyor.

159 manuel almayı hiç düşünmüyorum, manuel alacak olsam Giulietta alırım(hanımın tek problemi yokuş kalkışları, onda da Giuliettada destek var, 159'da yok dimi? ). 159'un otomatik dizel olması beni cezbediyor. Hanım artık otomatiğin rahatlığına geçsin diyorum. Önceki getz de şimdiki 156 da manuel ve hanım mükemmel biçimde kullanıyor ama otomatik rahatlığını da görsün istiyorum.

Giulietta parası biriktirene kadar 156'ya LPG mi taktırsam naapsam  :(
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Passione

Benim aracimda 19" jant ve 245/35 R19 lastiklerle 7.5 litre yakiyorum en fazla. Ustelik q-tronic sanziman.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

hi_cazz

Benim aracimda 19" jant ve 245/35 R19 lastiklerle 7.5 litre yakiyorum en fazla. Ustelik q-tronic sanziman.

İzmir'e geldiğim zaman kesin yanına uğrıcam usta. Nasıl az yakıyor şu araç görmek istiyorum. Sende bwnim araç nasıl fazla yakıyor görmüş olursun.

Bu arada dün bosch car servise gittim ve tüketimin yüksek olduğunu ve yapılanları söylediğimde başka yapılacak bişey olmadığını söyledi. Daha önce fiat servis emme manifoldu pisse o çok yaktırır getir temizleyelim demişti. Bosch servis ise istersen bende temizlerim ama sadece paranı almış olurum dedi. Yakıta hiç faydası olmaz dedi. Siz ne düşünüyorsunuz emme manifoldu temizliği konusuna.

Note 3 ile tapatalklandı

wolkanku

Valla arkadaşlar bu değerleri gördükçe 159'dan gitgide uzaklaşıyorum. Okulda VW'ci bir arkadaşım var o bile 159'lara bayılıyor ve bana 156'dan sonra 159 al diyor ama bu değerler ile nasıl başederim bilmiyorum. 156  ile 9-9.5lt benzin yakıyorum ve 5 ay sonra ev borcu bittiği gibi değiştirmeyi düşünüyorum. Zira benzin masrafı çok zorlamasa da rahatsız ediyor.

159 manuel almayı hiç düşünmüyorum, manuel alacak olsam Giulietta alırım(hanımın tek problemi yokuş kalkışları, onda da Giuliettada destek var, 159'da yok dimi? ). 159'un otomatik dizel olması beni cezbediyor. Hanım artık otomatiğin rahatlığına geçsin diyorum. Önceki getz de şimdiki 156 da manuel ve hanım mükemmel biçimde kullanıyor ama otomatik rahatlığını da görsün istiyorum.

Giulietta parası biriktirene kadar 156'ya LPG mi taktırsam naapsam  :(

159 manuelde yokuş desteği var.
dimdik bir yokuşta frene sonuna kadar basarsanız 4-5 saniyeliğine kitliyor freni, o esnada debriyaj gaz manevralarını rahatlıkla yaparsınız.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Passione

İzmir'e geldiğim zaman kesin yanına uğrıcam usta. Nasıl az yakıyor şu araç görmek istiyorum. Sende bwnim araç nasıl fazla yakıyor görmüş olursun.

Bu arada dün bosch car servise gittim ve tüketimin yüksek olduğunu ve yapılanları söylediğimde başka yapılacak bişey olmadığını söyledi. Daha önce fiat servis emme manifoldu pisse o çok yaktırır getir temizleyelim demişti. Bosch servis ise istersen bende temizlerim ama sadece paranı almış olurum dedi. Yakıta hiç faydası olmaz dedi. Siz ne düşünüyorsunuz emme manifoldu temizliği konusuna.

Note 3 ile tapatalklandı

Gel usta basim ustune :) Emme manifoldu temizligi yakit tuketimini etkilemiyor demesi bana biraz garip geldi cunku cikan komurlesmis kurumu gormeniz lazim hayret edeceksiniz. Gaz tepkilerin artiyor arac resmen rahat nefes aliyor buda tuketimi dusuruyor. 30.000 km de bir yaptirmak guzel olur birde contasini mutlaka degistirin temizledikten sonra.

"centocinguantanove"

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

Gel usta basim ustune :) Emme manifoldu temizligi yakit tuketimini etkilemiyor demesi bana biraz garip geldi cunku cikan komurlesmis kurumu gormeniz lazim hayret edeceksiniz. Gaz tepkilerin artiyor arac resmen rahat nefes aliyor buda tuketimi dusuruyor. 30.000 km de bir yaptirmak guzel olur birde contasini mutlaka degistirin temizledikten sonra.

Valla zaten fiat yeykili servise gidip yaptıracam temizlik için 115tl fiyat verdi. Bosch ise bir işe yaramaz demesine rağmen eğer illa temizle dersen 250liranı alırım dedi. Fiat'a gidip yaptırcam heralde.

Zaten şimdiye kadar emme temizliği harici herşey yapıldı. Turbosu yeni, Egr yeni, boğazlar temizlendi, kelebek temizlendi, debimetrede birşey çıkmadı. Enjektör memeleri değişti, maf sensörü temizlendi. Ağır bakım dahil bütün değişmesi gerken filtreler, kayışlar, yağlar değişti. Birtek emme kaldı. Eğer onuda temizletince düşmezse ne yapıcaz bilmiyorum.

Note 3 ile tapatalklandı

Passione

Note 3 ile tapatalklandı

Valla zaten fiat yeykili servise gidip yaptıracam temizlik için 115tl fiyat verdi. Bosch ise bir işe yaramaz demesine rağmen eğer illa temizle dersen 250liranı alırım dedi. Fiat'a gidip yaptırcam heralde.

Zaten şimdiye kadar emme temizliği harici herşey yapıldı. Turbosu yeni, Egr yeni, boğazlar temizlendi, kelebek temizlendi, debimetrede birşey çıkmadı. Enjektör memeleri değişti, maf sensörü temizlendi. Ağır bakım dahil bütün değişmesi gerken filtreler, kayışlar, yağlar değişti. Birtek emme kaldı. Eğer onuda temizletince düşmezse ne yapıcaz bilmiyorum.

Note 3 ile tapatalklandı

Trigeri sokmek lazim emmeyi cikarabilmek icin bu da baya iscilik istiyor. 115 tl fiyat cok iyi bir fiyat kacirma derim. Bol selulozik tiner ve firca yardimiyla temizlet. Komur sobasi bacasi temizliyormus hissediceksin :)

"centocinguantanove"

max-ime

Yazilimda sikinti olabilir. Bir arkadasin 159unda da boyle bir sikayeti vardi.

OzgurMR

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Düğün telaşesinde foruma pek giremiyorum. Ama düğün fotoğraf çekimlerime de Alfamı koymadan edemiyorum. Herkese iyi bayramlar!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

since1910

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Düğün telaşesinde foruma pek giremiyorum. Ama düğün fotoğraf çekimlerime de Alfamı koymadan edemiyorum. Herkese iyi bayramlar!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

İşte budur  :) Mutluluklar diliyorum  :)