Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Mito Ön Fren Balatası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erdinc küflü

Bu kalite olayında kesin haklısınız .. Yanlız. Bu işin expertızı olmak için bayagı bu işi bilip xr cihazı altında balataları kontrol etmek dogrudur .. Kimine alfa guzeldır kimine kotu ..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu kalite olayında kesin haklısınız .. Yanlız. Bu işin expertızı olmak için bayagı bu işi bilip xr cihazı altında balataları kontrol etmek dogrudur .. Kimine alfa guzeldır kimine kotu ..

Kısmet olur bir gün istanbula gelirseniz tanışırsak eger XR cihazlarının bu işler için hiç bir işe yaramadığını, sürtünemedeki sıcaklığı, içindeki malzemeleri ayırt edemediğinizi gösterip, ayırt ediceğiniz cihazlar ile Bosch Firmasına ürteim bantı yapan arkadaşımın fabrikasını ziyaret ederiz. Yeni Alman grubu nelere dikkat edip nelerden neler üretiyor, balatalar frenler aklınıza gelicek tüm malzemeler hakkında uzunca TEKNIK bir gezi saglarız.

Hatta Ordaki cihazlar ile Orjinal X markanın fabrikaya üretmiş olduğu ürün ile yine o X markasının daha ucuz kendi ürününü piyasaya yan sanayi olarak veya muadil olarak verdiği ürünün arasındaki farkları da gösterip, Test cihazları ile ispatlamış oluruz.

Ahmetin Mehmetin torna atölyesi veya servisi değil. Bosch a üretim bantı yapan 10.000 dönümlük bir tesisten bahsediyorum.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Erdinc küflü

:-)) haklısınız demiştim .. Yanlış anlamayın replicaya bende karsıyım .. Peki. Ikı ön fren diski 4 balata.  V kayışların orjınalını tek bı seferde adam nasıl alsın .. Bu sitenin amacı ve kuruluşu .. Bu degıl insanlar tecrübelerını bilgilerini paylaşsın .. Bunu buraya yazmamın sebebi .. Trw almiştır memnundur .. Yada senin dedıgın gıbı. Pınar süt için .. Tesisleri guzel .. Bende dıyorumki .. Yag oranı bıraz dusuk uygun .  Fiyat  Sütaş  var vssss ..

Sercan Keklik

:-)) haklısınız demiştim .. Yanlış anlamayın replicaya bende karsıyım .. Peki. Ikı ön fren diski 4 balata.  V kayışların orjınalını tek bı seferde adam nasıl alsın .. Bu sitenin amacı ve kuruluşu .. Bu degıl insanlar tecrübelerını bilgilerini paylaşsın .. Bunu buraya yazmamın sebebi .. Trw almiştır memnundur .. Yada senin dedıgın gıbı. Pınar süt için .. Tesisleri guzel .. Bende dıyorumki .. Yag oranı bıraz dusuk uygun .  Fiyat  Sütaş  var vssss ..

Arçelik Vestel Beko Türkiyenin ilk 3 Beyaz Eşya ve Elektronik Üreticisi.

Regal varmı evinizde?

Smeg vardır White Westinghouse vardır Loewe vardır tamam o ayrı. Onlar dünya devi ama Arçelik Beko Vestel var iken REGAL var mı evinizde? Yoksa o zaman burdada diğer şeyleri savunmayın :) Heleki Söz konusu Fren Lastik Jant gibi Sizi Otomobil ile Canınızın arasında ilişki kuran yedek parçalarda savunmayın.

Triger yan sanayi kullanabilirsiniz ne olur? Motor kırarsınız belki, belki kırmazsınız, belki daha erken değişim, belki yolda kalrısınız ama sonucu hep Maddi olur, Fren taktınız durmadı bana çarptınız, Yayaya, cocuga, hayvana , binaya, dükkana.. Belki birini canından ettiniz, belki malından, belki canınınızdan oldunuz.

Tekrar yazıyorum TRW Brembo vs bu markalar kötü degil kesinlikle kullanılır bende alıp takarım zira herşeyin yan sanayisi en iyisiymiş gibi forumda paylaşım yaparken lütfen dikkat edin Sonucuna.

Mesela bi arkadaş vardı eskilerden Israrla Dandik dündük lastikleri överdi, neticesi pek hoş olmadı. Hala mahkemesi var 2 kişiyi yaralıyarak aracını pert etti. Sebep lastik mi? %100 Lastikten oldu diyemeyiz tabi, Hız faktörü, Hava koşulu, Asfalt Kalitesi, Trafik Kuralı vb bi ton konu var ama burdaki insanları yönlendirirken her daim ileriyi gözardı edin.

Benim için sizin aracınızda ucuz mal var yok pahalısı var gram zerre umrumda olmaz. Getiren ben değilim satan ben değilim, kullanan ben değilim fakat bilinçsiz insanlar ciddiye alıp bu ürünleri kullandığında neticeler kötü oluyor. Ben böyle bi araçla expertsiz yaptırsam zaten bunlar bunlar kötü kardeşim bana 5 lira 3 lira neyse bedeli düşersen alırım derim düşmezse zaten satamaz. işi bilmeyen birine satar iyi bir alfisti almaz.

iyi bir alfisti pahalıcı demek değildir. Bilinçli Alfa Romeo Kullanıcısı demektir. Sakın olaki burda size bilinçsiz dediğimi düşünüp üstünüze alınmayın. Dediğim gibi bahsettiğiniz markaları bende kullanırım takarım, alırım ama farklarını biliyorum. Fark yokmuş gibi anlatmayın sadece dileğim bu.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

agucba

Sercan, bir şey sormak istiyorum, tam anlamadım çünkü.

Senin arkadaşın Bosch'a üretim mi yapıyor, yani parça mı üretiyor? Yoksa Bosch Üretim Bantı/Hattı mı üretiyor?

///////////////

Sercan Keklik

Sercan, bir şey sormak istiyorum, tam anlamadım çünkü.

Senin arkadaşın Bosch'a üretim mi yapıyor, yani parça mı üretiyor? Yoksa Bosch Üretim Bantı/Hattı mı üretiyor?

Üretim bantı hattı üretiyor abi. Bu yüzden de üretilecek ürünlerdeki herşeyi test ediyorlar. Mesela şu an en popüler olanı Enjektör üretimine başladılar. 20.000 basınç a dayanıklı enjektör üreten dünya üzerinde 4-5 firma varmış *(Araştırmadım söylediğine göre öyle) Bunlardan biride bizim arkadaş.

Hatta benim MiTo ya spacer üretende kendisi idi.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Erdinc küflü

Ben fark yok diye birşey !! Söylemedim .. Siz anlamıyorsunuz :-))) bu ornekler cok dogru degıl .. Beyaz eşya:-))) niye evinizin önünde mercedes yok neden bmw yok audi :-)) niye dacia. Aracı cok sattı .. renault almadı millet ..  regal altus indesit bunlar tercih  meselesi siz orjinal parça takmassanaz oter , cabuk aşınır ... Millet replica jant takıyor .. Alma orjınali al desen herkes akıl veriyor .. Para vermıyorderler neyse biz bu konuyu uzatmayalım .. Orjinal hep iyidir ... Kabul .. Ben aracı alırken sormadım aracta brembo mu? Trw balata mı var.. Hep shellden benzın al lmadıysanız bu aracı almam demedim . :-)

Erdinc küflü

Xenon tavsiyesi niye varmı yazıyorlar :-))) yağ tavsiyesi :-) lastik tavsiyesi :-)  bu başlık onun için servise verip .. Bakımı yaptırıp..hiç böyle yardımlaşma sitesine gerek kalmaz

Sercan Keklik

Ben fark yok diye birşey !! Söylemedim .. Siz anlamıyorsunuz :-))) bu ornekler cok dogru degıl .. Beyaz eşya:-))) niye evinizin önünde mercedes yok neden bmw yok audi :-)) niye dacia. Aracı cok sattı .. renault almadı millet ..  regal altus indesit bunlar tercih  meselesi siz orjinal parça takmassanaz oter , cabuk aşınır ... Millet replica jant takıyor .. Alma orjınali al desen herkes akıl veriyor .. Para vermıyorderler neyse biz bu konuyu uzatmayalım .. Orjinal hep iyidir ... Kabul .. Ben aracı alırken sormadım aracta brembo mu? Trw balata mı var.. Hep shellden benzın al lmadıysanız bu aracı almam demedim . :-)

Netlik kavuşturduysak ne mutlu :)

Sevgiler
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

agucba

Mobil telefonlar ve tapatalk sayesinde de yazılanları okumak, okunanı anlamak için 40 takla atmak gerekiyor.

///////////////

ku2

Ben şuna takıldım.. 2 ön disk ve 4 balata, üstüne V kayış set alsanız.. Kaç para vereceksiniz..?
Misal:
Aracı aldınız yukarıdaki eksikler var. Bunlar için X TL ödeyeceksiniz. Daha sonrada araca belki 2 sene (24 ay) bineceksiniz..
Peki bu 2 sene içinde bu parçaları bir daha değiştirecekmisiniz..?
Hayır.
O zaman X/24 ay yaparsak..Siz aslında aracınız için aylık bu kadar para harcıyorsunuz demektir.
Ee..bence bu da gayet mantıklı bir hareket..eğer sağlıklı, sorunsuz binmek istiyorsanız.

Ben GT Q2 aldım.. Sercan bilir. Epeyce büyük bir bakım yapıldı araca.
Cebimden yüklü bir miktar çıktı..Ben bunu sorun olarak görmedin. Neden..?
Çünkü aracın bakım zamanı gelmiş ve bunların hiçbiri yapılmadan satıyorlar..Ee.ben de ne yapılacaksa yaptım açıkcası.
Ve neyin ne zaman yapıldığını daha iyi biliyorum artık.
Böylece ben bu araca 2 sene binerim..iyi de randıman alırım diyebiliyorum.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Erdinc küflü

cok güzel araç güle güle kullanın ..

Erdinc küflü

CotecKömürlemeSürtünme MalzemesiBalata SacıŞim
TRW frenlemede yine bir yeniliğe imza attı.

TRW, disk balataları için yenilikçi bir kaplama olan Cotec'i tanıttı. Bağımsız testler, disk balatası değişimini takiben servisten çıktıktan sonra, Cotec'in, rakiplerin, hatta OE'nin disk balatalarına göre önemli miktarda daha kısa durma mesafesi sağladığını göstermektedir.

Normal rodaj sürecinde, sürecin ilk başlangıcında yer alan ve sürtünme katsayısının normalden daha düşük olduğu, balatanın 'yeşil davranış' olarak adlandırılan bir dönemi bulunur.

Sürücülerin, bu ilk frenlemelerde yaşanan performans farkına alışmaları zor olmaktadır. TRW Cotec Disk  Balataları, fren diski ve disk balata arasındaki teması geliştirerek bu sorunun üstesinden gelmektedir.

Bağımsız testler

Bağımsız testlerde TRW Cotec, ilk frenlemelerde, rakiplerin ve OE'lerin disk balatalarına göre, en az bir araba boyu kadar daha iyi performans göstermiştir.

Ürün gamı

TRW, disk balatalarının  tümünü  Cotec ile kaplamaya karar vermiştir. Değişim başlamış durumda, Avrupa araç parkının %90'ını kapsayan 450 en hızlı referans Cotec kaplamalı olarak satılmaktadır.

Erdinc küflü

Tşkler   İstediğim buydu ... 2009 fabrikadan çıkıştaki. Orjinal lastiklerini bulamadım .. Ancak teknolojik olarak.  Son 5 yıldaki arge sonuçlarına göre daha başka daha farklı marka lastik alıcam   .  Şehir efsaneleri olmayan :-) Bu arada  fiatın sahip oldugu fiat lubrificanti (fl) firması selenia yağ kullanıyor .. Ben  castrol kullanıcam orjinal yağ degıl ama  ....Hemde motorun ikiye ayrılacağını bile bile orjinal kullanmayınca ... Öyle oluyor .. Opel niye bu yağı kullanmıyor birde onu merak ettım .... ..  Birde bir arkadaşım sordu benım aracın bir parçasında hem pejo hemde citroen işareti var .. Hangi firmadan alayım diye ...

Erdinc küflü

Bu yazılar hayatta bazı saplantılardan marka degeri ve pazarı olanlar yerine somut anlamda  ispatlanmış...   Verilere bakalımm .. Orjinal parca  kafaya takmayıp bunlarında taşeron anntlaşmalı fırmalara yapıldığını .. Bilmeli .. Üzerindeki timsah  armasına ınanıp  onun en kalıteli tişört olduğuna inanmamalı sadece markalaşmayla ve pazar payı ile ilgili olduğunu bilmeliyiz .. Aynı dokumadan 150 tl degil 60 tlye tişört alabilecegimizi ..

Erdinc küflü

Bunları yazmamın sebebi burda bu parçaları kullanan yüzlerce alfacı var .. Orjinalini herkes bilir ıyı olacagını ama  .. Ondan daha ıyılerınınde olabılecegi. ..  Veya bır tık altı .. Yani. 120 tl verip trw alıp 50000km gidecegıme 45000km gıder .. 250 tl vermem .. Yok fren tutmaz yerınden cıkar . Ikıteker yaparsınız :-)) ellibin kişide orjınal parcada şikayetci bunu ne yapalım .. Yardımlaşalınmmmmmmm ...