Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bir başkadır Alfa sevdası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adza

Merhabalar,
kendimce alfa' ya olan aşkımın nasıl doğduğunu anlatmaya çalışacağım...

9 yaşındaydım vw bora yeni çıkmıştı, babam da özel bir şirkette müdürdü. Makam aracı olarak boraya biniyorduk. Gayet hoşuma giden üst-orta sınıf bir araçtı. ama pek alakam yoktu açıkçası.
Bir gün babam eve geldi, vw anahtarı yerine ambleminde + gibi bişey olan ( o zamanki yorumum)
güzel bi anahtarla gelmişti.
Gel oğlum bak dedi, bu çok güzel ve özel bir araba.
İndik otoparka, karşımda bir şey duruyor.. Plakası solda, ilk gördüğüm an bi şaşırdım. "Çok karizma duruyo baba" dedim.
Oturttu beni şoför koltuğuna, kontağı yarım açtı, o an hissettiğim duyguları anlatamam size... 3 lü göstergesi, kokusu, deri koltukları, sunroof u... Gel bi bak bagaja dedi, bagajda bir kutu var. İlk defa görüyordum, ne işe yarıyor dedim, cd kutusu o oğlum dedi 12 tane cd koyuyorsun içine sonra tak çıkar uğraşmıyorsun dedi.
o zamanın teknolojisine göre çok çok üst model bir şeydi bu olay.
2 yıl falan bindik mk1 SS 156 ya, sonra bir gün Namazgah yokuşunda (bursa) araba arıza yaptı, triptonik viteslerinde bu sorun varmış. kilitlendi araba. Babamla bi arkadaşı vardı takım elbise pardesü, indiler arabadan. Arabadan gözlerini alamazken millet bizimkiler inince bi tereddüt etti, uzi çıkarıp hepsini tarayacakmış gibi bi halleri vardı :D
O olaydan sonra italyadan beyin getirtti babam, tüm sorunlarını çözdü. Ama şirket tutmadı arabayı, gönder geri dedi.
Babam ben satarım tamam dedi.
Bir pazar günü gittik oto pazarına, ama yolda vazgeçirmeye çalışıyorum babamı, boşver baba satma. Ben bunu istiyorum yeni araba istemiyorum de falan.
Yok oğlum boşver söz alıcam sana dedi daha iyisini.
Ama durur muyum, satma satma gitmesin...
Pazarda müşteriler geliyor, 2.0 motor bu çok yakar almayın diyordum her gelene. Ama satıldı araba tüm çabalarıma rağmen...
O 156 dan sonra bir sürü araba değiştirdik yine şirketten, hepsi de iyi arabalardı ama hiçbiri o 156 yı hissettirmedi bana... Yolda gördüm mü hep bakakalırdım... 34 CPR 34 Gri mkI 156 belki tanıyan bilen vardır..

Bu yıl ise yaşım 19 oldu, babama alfa al alfa al diye baskı yapıyordum. Pazara gidiyoruz c4 lere bakıyor falan.
Alfa diyorum ya, onu al diyorum. 156 al diyorum. Yok diyo LPG li arabaya bindirmem seni dedi en sonunda.
Dedim tamam, dizeline bindir o zaman.
1 tane vardı türkiye de 156 dizel onu gösterdim önce, alıştıra alıştıra arttırayım diye :D beğenmedi tek araba olmaz falan. 159 lara geçtik..
Beni benden alıyordu bu araba ya, alfa zaten karizma zaten yakışıklı, ama bu... Bu başka abi ya, bakışı yetiyor arabanın...
En son Bursa'da buldum, 16 CNY 99 alfa 159 manuel 1.9 dizel 168.000 km yapmış...
Kmsi biraz fazla ama, alfa bu 300 000 e kadar yolu var dedi.
O gün yaşadığım mutluluğu hayatımda yaşamadım. Babam verdiği sözü tutmuştu...
Şimdi her kontağı açışımda o 156 gelir aklıma... Aynı hissi yaşarım oturduğumda..
Allah herkese hayırlısıyla hayallerindekileri nasip etsin.
Okuduğunuz için teşekkür ederim  :alfisti:

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

fevkalbeser12

Güzel bi yazı içten ve samimi olmuş: )

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

TRSemih

Guzel bir ani olmus. Bende keyifle okudum.

Elestiri kesinlikle degil ama; yasiniza gore biraz agir bir makina gibi geldi bana 159.. dizel alfa kriterinize 147 veya GT "Q2" de girebilirdi.

Hayırlı olsun :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Jaaaa!

Çok güzel bir yazı olmuş, keyifle okudum..  :clover: :alfisti:
M.byrkc

HAKAN-K

Çok güzel bir anı :) ve çok samimi
Siz yine şanlısınız o yaşlarda bir Alfaya binme ve o duyguyu yaşama şansınız olmuş .

Ben 97 yılında oto haber dergisinde 156 ki yılın otomobili seçilmişti 98 de ise aynı dergide bordo 166 testini gördüğümde bütün ayarlarım karışmış virüsü çoktan kapmıştım :)
çok şükür ki 2013 de 166 v6  turbo alma şansım  oldu  :rock: 15 sene sonra da olsa alnımın teriyle hayalimde ki Alfaya kavuştum 

Bunu çok içten yazıyorum inşallah herkes gönlünde ki Alfaya yada otomobile kavuşur

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login
Guzel bir ani olmus. Bende keyifle okudum.

Elestiri kesinlikle degil ama; yasiniza gore biraz agir bir makina gibi geldi bana 159.. dizel alfa kriterinize 147 veya GT "Q2" de girebilirdi.

Hayırlı olsun :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen katılıyorum, 159 da bi ağır abi havası var... hatchback i ailem istemiyordu, oturaklı sağlam olsun Allah korusun kaza anında adam gibi olsun diyorlardı GT olabilirdi ancak fiyatları bizi aşıyordu. ondan dolayı 159 tercih ettik. Ama milyon kere de araba alsam yine alfa alırım diye düşünüyorum allah izin verirse :)
Yorumunuz için teşekkür ederim ayrıca :)

Adza

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar :) :alfisti: :clover:

Gouki

Eline sağlık Uğur, keyifle okudum.

ssg

Elinize saglik cok guzeldi :) Bize nasip olmadi daha Alfa :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Tolga033

Çok güzel,içten bir yazı olmuş.Elinize sağlık.
Amin.Darısı başımıza.  :clover:

Adza

Teşekkür ediyorum, Allah herkese nasip etsin :)
:nazar: :clover: :alfisti:

Alfadanadam

Çok güzel bir yazı, keyifle okudum. Tüm dualarınıza bende de bir amin :)

av.can

benim bu kadar heyecanlı olmadı belki. çünkü hiçbir zaman arabamız olmadı. ama ben üniversiteyi bitirip biraz para kazanmaya başlayınca çalıştığım yerde araba kullanmayı da iyice öğrenip bir 145 aldım. hayatımda ilk defa bir arabam oluyordu. binip istediğim yere gidebiliyordum. ne dolmuş ne otobüs. çok ilginç bir histi ancak fazla binemedim. yaptıramadım sorunlarını bir türlü. param yetmedi. o arada vergi cezaları falan derken satmak zorunda kaldım. daha tam alışamadan yeniden arabasız kaldım. kaderimmiş arabasız olmak diye düşündüm hep sonra paraya kıydım bir polo aldım derken hyundai sonra tekrar ilk arabam olan alfaya dönüp bu sefer binmeye karar verdim ve şimdiki canım 145 imi aldım. içinde uyumak eve çıkmamak istiyorum ölünceye kadar bir alfa beklesin kapımda  :serefe:
06 AV 483 -- 145 BOXER

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login
benim bu kadar heyecanlı olmadı belki. çünkü hiçbir zaman arabamız olmadı. ama ben üniversiteyi bitirip biraz para kazanmaya başlayınca çalıştığım yerde araba kullanmayı da iyice öğrenip bir 145 aldım. hayatımda ilk defa bir arabam oluyordu. binip istediğim yere gidebiliyordum. ne dolmuş ne otobüs. çok ilginç bir histi ancak fazla binemedim. yaptıramadım sorunlarını bir türlü. param yetmedi. o arada vergi cezaları falan derken satmak zorunda kaldım. daha tam alışamadan yeniden arabasız kaldım. kaderimmiş arabasız olmak diye düşündüm hep sonra paraya kıydım bir polo aldım derken hyundai sonra tekrar ilk arabam olan alfaya dönüp bu sefer binmeye karar verdim ve şimdiki canım 145 imi aldım. içinde uyumak eve çıkmamak istiyorum ölünceye kadar bir alfa beklesin kapımda  :serefe:

Benim de ilk hedefim " kendi kazandığım parayla " bir alfaya binmek.
Kendi paranla aldığın zaman daha bi özel oluyor.
İnşaallah daha iyilerini alırsınız :) :)

sercanko

Gerçekten , günümüzde Alfa Romeonun neden herkes tarafından tutulmadığını açıklamış , bence tutulmasında . Çünkü bu durum aracı standart yapar , bırakalım da onu hak edenler tarafından tutulsun :) . Forumları dolaşın diğer markalar için böyle paylaşımlar bulmanız zor , bu araçlar herkes için üretilmiyor arkadaşlar , Alfa Romeolar özel araçlardır , ona aşk ile bağlanmaz iseniz geçinmeniz biraz zor , ama bağlandığınızda da vazgeçemezsiniz. Bazı markaların reklamlarında kolay alışırsın zor vazgeçersin gibi propogandalar işleniyor , Alfa Romeolara ise zor alışırsınız ve alıştığınızda vazgeçemezsiniz :)  İstabuldan sevgiler :)

Incablue

Eline sağlık kardeşim :arkadasim: senin 156'ya olan sevgin gibi benimde 147'me olan sevgim bitmeyecek ama bu 159 çok fena :D dikkatli bakmaya başladığım günden beri söylemişimdir, bu 159'un bana bakışı bakış değil diye :))

iNtEGrAL

Alfanın tadı hep bambaşka... Ki bu kadar güzel yazılardan sonra başka birşey denemez. Duruşu stili... Belki de alfa sürürken diğer alfaları da ne güzel diye süzmek bu sevgi.
Küçükken hep alfa hayalleri ile büyüdüm. Bende en sonunda kendi kazandığımla hayallerime ulaştım. Umarım içinde bu tutku olan herkes kendi Alfasına kavuşur.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -