Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 6785 - Spider 2.2 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bugün sonunda araca Meguiars ürünlerini uyguladık. Sercan'ın uyarısıyla tentede temizleme spreyi kullanmadığım için henüz koruyucuyu uygulamadım, o da gelecek haftanın programında.

Dün 159'a uygulama yaptık, önce Çiğli Kipa Park Fit'te iç dış 3M Wax uygulamasıyla birlikte araç yıkandı.

Ardından sabunlu su ve Meguiars Clay ile kil temizliği yaptık. Ardından Sonax'ın derin çizik giderici pastasını lokal çiziklere uyguladık. Çok derin çiziklerde başarılı olmadı ancak orta karar çiziklerde sonuç verdi. Daha sonra eskiden kalan hare giderici orta karar F1 diye bir cila vardı, onu uyguladık. Ardından Meguiars NXT 2.0 (Sıvı) uyguladık. Cila kendisini yedirene kadar da Meguiars Rich Leather koruyucu ile içerideki deri aksamları temizledik. Meguiars NXT 2.0'ı sildikten sonra işlem bitti. Yıkama kısmı hariç toplam 4 saati biraz geçti, akşam tartıldığımda 1,5 kilo vermiştim :) Ki arkadaş bir kısmına yardım etti. Kipa'nın kapalı garajından çıkar çıkmaz yağmur yağdı ve arabanın üstünde bütün damlacıklar top şeklinde toplandı. Sabah tekrar baktığımda yağmur damlacıklarından hiçbir iz yoktu ve araç hala parlıyordu. Dolayısıyla çok memnun kaldım.

Bugün ise Spider'da yine Park Fit'te 3M Wax uygulamasıyla araç yıkandıktan sonra sırasıyla Meguiars Clay ile temizlik, Meguiars NXT 2.0 ve Meguiars Rich Leather koruyucu uygulaması yaptık. Hare giderici uygulamadık, çünkü hare yok :) Bu sefer yıkama hariç yaklaşık 2 saatte işimiz halloldu. Deri koruyucuyu da çok beğendim, aracın derilerinin görünümünü 2 ton açtığı gibi güzel bir yumuşaklık da verdi.

Maalesef önce-sonra fotoğrafları yok ve 159'un fotoğrafları yağmur sebebiyle ancak içeride doğal ışıksız bir ortamda ve kamerası dandik bir telefonla (Dark Evo E40, 429 TL'ye satıyorlar kamera hariç süper telefon tavsiye ederim :) ) çekildi. Spider'ın fotoğrafları ise deniz kenarında olsun diye uygulamadan sonra 4-5 km kullanıldıktan sonra ve iPhone 5 ile çekildi, dolayısıyla yine çok kaliteli değil. Ancak araçların ikisi de işlemler başlamadan önce tahmin edebileceğiniz en çamurlu haldeydi, Camel Trophy'den çıkmış gibilerdi (İzmir'de olanlar geçen hafta yağan yağmurdan sonra arabaların ne hale geldiğini daha iyi biliyor :) )

Resimler aşağıda:

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozoozo

159 dediğin gibi foto çok net değil abi ancak spider harika görünüyor eminim 159'da öyledir :) Maşallah her ikisine de. :nazar: Sanırım 10-15 gün sonra spider tam izmirlik bir araba olacak  8)

Tolga033

Foto kalitesi sorun değil.2side her türlü güzel zaten.  8)  :nazar:

Utku

Elinize saglik..Spider sahane gozukuyor.Jantlarida ayri guzel, ti janttan sonra spider - 159 ciftine en cok yakisani bu bence.Hatta zaman zaman ti den guzel geliyor gozume, daha bi karakterli.Jant degisimine gidecek olursam ilk tercihim olacak
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Elinize saglik..Spider sahane gozukuyor.Jantlarida ayri guzel, ti janttan sonra spider - 159 ciftine en cok yakisani bu bence.Hatta zaman zaman ti den guzel geliyor gozume, daha bi karakterli.Jant degisimine gidecek olursam ilk tercihim olacak

Yapma hocam ya. Bu jant brera ve spiderda güzel görünüyor ama bence 159da o kadar iyi durmuyor. 159a sırasıyla Ti, 8c ve OZ ultraleggare yakışıyor. Gerisi hikaye.

Note 3 ile tapatalklandı

Doğa Tosun

Yapma hocam ya. Bu jant brera ve spiderda güzel görünüyor ama bence 159da o kadar iyi durmuyor. 159a sırasıyla Ti, 8c ve OZ ultraleggare yakışıyor. Gerisi hikaye.

Note 3 ile tapatalklandı
Utku Abi, aynen katiliyorum
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı
Utku Abi, aynen katiliyorum

Ben katılmıyorum Doğa. Sök at hemen jantları :D

Note 3 ile tapatalklandı

wolkanku

159'a sırasıyla Ti, spider/doğanın 159jantları , 8c ve ultraleggera derim.
bulsam hemen bu jantları alırım :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Utku

Note 3 ile tapatalklandı

3 e 1 yenik düştün abi :)
Bence çok karakterli bir duruşu var, sıradışı geliyor.
8c harika bir jant ama bence 159 a yakışmıyor, köşeli arabaya yuvarlak jant olmuyor.156 yada olmuyor.Ama mito, giu, 147 bunlarda harika duruyor.Oz larda güzel dursada alfaya alfa jantı diyorum.
Bu arada bahsi geçen jantın ölçü 18 sanırım da ismi nedir ?
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ATA

Önder senden gaza geldim kipa 3m parkfitteyim :) seni baya taniyorlar burda :))

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Hahhaha Tarık'tı yanlış hatırlamıyorsam sahibi. Beyaz saçlı janti bi abimiz :) Alfa meraklısı diye adım kaldı orda da.

35 TL'lik olandan yaptır abi, en idealini o olarak benimsedim ben :) Bir tek detaylı jant temizliği yok onda, onun dışında komple güzel bir paket.

Gaziemir Meguiars İzmir'de en iyisi diyorlar ama ben orda arabayı yıkatsam eve dönene kadar zaten pislenir tekrar o yollarda :) O yüzden Park Fit şu anda favorim.

Cumartesi adam akşama doğru saat 5'te gelen müşteriyi geri çevirdi "bugün doluyum yapamam" diye, ki içeride bilmem kaç kişi çalışıyor ve bildiğim kadarıyla oldukça geç kapatıyorlar. Kaliteli iş yapınca iyi tutturdu. Cumartesi yine içeride siyah GT-R'a işlem yapıyorlardı.

Olmadı bir gün konuşalım kendisiyle, Alfisti olarak topluca sana geleceğiz, bize iyi fiyat çek diye. Sonra hepimiz arabaları yıkayıp üstüne kendimiz parlatırız, arabalar yıkanırken de geyik yaparız.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

önder spider çok iyi olmuş maşallah..özellikle deriler çok çok iyi.

şu nxt'yi pamukla egzos uçlarına da uygularmısın rica etsem :)

hatta spider'da egzos uçlarına baktığında içerideki susturucular da çok bariz sırıtıyor..
onları da ısıya dayanıklı siyah boya ile boyarsan arabanın arka kısmı kusursuz olacak :)

sercan bu dediğimi sen de yapmalısın..kırmızıda daha da belli eder kendini.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

mahoretti

Yeni gördüm. Maşallah. Canlısını da görelim en kısa zamanda...

master

Güzel yorumlar için teşekkürler :)

Volkan, senin yorumunu okumadan önce hoca değerlendiriyormuş gibi bir tedirginlikle başladım :) Neyse ki geçer not almışız. Egsoz uçlarına da girerim bir dahaki yıkamada, şu aralar felaket yağmur yağıyor İzmir'de. NXT'yi de güzelce test etmiş olduk böylece, direk atıyor suyu arabanın üstünden.

Sık aralıklarla NXT yapmak zararlı mı peki? İdeali nedir ya da? Yaz mevsiminde Spider'ı sürekli parlak tutmak istiyorum ama sık NXT zarar verirse (haftada veya 2 haftada bir), uzun aralıklara yayacağım.

Tente temizleyici siparişini de verdim bu arada, o geldikten sonra tenteye de temizleyici ve koruyucu işine girip şimdilik işlemleri bitirmiş olacağım.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Passione

Volkan, senin yorumunu okumadan önce hoca değerlendiriyormuş gibi bir tedirginlikle başladım :) Neyse ki geçer not almışız. Egsoz uçlarına da girerim bir dahaki yıkamada, şu aralar felaket yağmur yağıyor İzmir'de. NXT'yi de güzelce test etmiş olduk böylece, direk atıyor suyu arabanın üstünden.

Sık aralıklarla NXT yapmak zararlı mı peki? İdeali nedir ya da? Yaz mevsiminde Spider'ı sürekli parlak tutmak istiyorum ama sık NXT zarar verirse (haftada veya 2 haftada bir), uzun aralıklara yayacağım.

Tente temizleyici siparişini de verdim bu arada, o geldikten sonra tenteye de temizleyici ve koruyucu işine girip şimdilik işlemleri bitirmiş olacağım.
NXT yi her yikamadan sonra yapabilirsiniz hicbir zarari olmaz sadece sizi cok yorar. Size tavsiyem kullanimi daha kolay kuvvetli bir sprey cila almaniz. Mesela; Chemical Guys Hybrid V7 cok dayanikli ve performansli bir urundur.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

wolkanku

nxt'nin aşındırıcılığı olmadığı için her gün de uygulayabilirsin önder :) ama israfa girer :)
eğer her zaman yeni gözüksün diyorsan iki haftada bir uygula..ama ayda 1 bana göre en en ideali..
her yıkamada mutlaka ultimate quik detailer ile üzerinden geç canlı kalsın.
daha uygun fiyat performans ürünleri de var tavsiye edebileceğim ancak (atas hydrorep ya da idrolak) ancak bunların kokuları gerçekten rahatsız edici,bende baş ağrısı yapıyor. spreylerken rüzgarın etkisiyle gözüme kaçarsa tüm gün gözüm kızarıyor vs. vs.
ultimate quik detailerda bunların hiç birini yaşamadım :)
neyse çok uzattım,durum bu şekilde :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Böyle parlak araçları görünce bende aracımı parlak kaplatsaydım diyorum. Sonra arabamı görüyorum yok be mat güzel diyorum =) Sizde benim gibi mat kaplama yaptırın parlatma derdiniz olmasın =)

master

Sonunda tente temizleyici spreyimiz de geldi ve tente uygulamasına giriştim :) Önce araç yıkandı, ardından tente temizleyici sprey sıkıldı. Spreyi temizledikten sonra da kuru tavan üzerine tente koruyucu uygulaması yapıldı. Bu esnada yıkama üstüne Ultimate Quik Detailer ile temizlik yaptım. Böylece temizleme/koruma ile ilgili olarak kafamda olan uygulamaların hepsini bitirdim. Bundan sonra arada bir tazeleme işi olur. Dark marka efsane (!) telefonumla çekilen fotolar:

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Dark bile kötüleştirememiş makineyi :) Maaşallah :)

FarukDuru

Kimileri Çözemesede Bu Aşkı,Uzaktan İzlemeleri Hoşuma Gidiyor...

Gouki

Maşallah harika görünüyor Önder.

Tolga033

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

aylardır foruma girmiyordum girdim ve ne göreyim çok sevindim. Geçen hafta izmirdeydim motorla şansa Ata'yı yakaladım ayaküstü lafladık.

Valla hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindim renk jant ve motor döşeme kombinasyonu harika, güle güle kullanmak nasip olsun.

Maşallah. :nazar:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695