Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2002 Alfa Romeo 156 2.0 SS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhansek

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süre önce üye olmama rağmen ancak fırsat bularak sizlere merhaba diyebiliyorum. Yıllardır arkadaşlarımın, abilerimin Alfalarını değişik zamanlarda kullanarak Alfa aşığı oldum ve mutlaka bir gün kendi Alfa'ma sahip olma isteğim hiç bir zaman tükenmedi. Ancak bu sene maddi olanaklarımı toparlayarak, uzun araştırmalarım sonucu aradığımı buldum ve 2002 MK1 SS'ime kavuştum. Aslında niyetim MK2 1.6 almaktı ancak kaporta, motor ve km konularında bir türlü aradığımı bulamadım.

Daha önce Selespeed tecrübem sadece okuduklarımdan ibaret olduğundan; aklımın bir kenarını verdiği keyif cezbederken bir tarafını da sorunları kurcalıyordu... Alfamı bulduğumda da "İşte benim Alfa'm" diye aklımdan geçirsem de yaklaşık 2 haftalık uykusuzluk, sabahlara kadar araştırma süreci beni bekliyordu. Tüm bu süreci atlattıktan sonra nihayet cesaretimi toplayarak kararımı verdim ve aracı görmeye gittiğimde ve test sürüşünde söyleyeceğim tekşey "ilk görüşte aşk"tı... Servis kontrolünde servisteki arkadaşların gözlerindeki şaşkınlığı inanın görebiliyordum. Tek eksiği triger/V kayışı zamanının gelmiş olmasıydı, bunun dışında dört dörtlüktü (bunu da aldıktan hemen sonra halletik)... Gerek aracın geçmişi, şu anki durumu gerekse daha önceki sahiplerinin de birer Alfa aşığı olmasından  artık çok fazla düşünmenin anlamsız olduğuna karar vererek Alfama kavuştum...

Alfamı teslim aldığım gün işe geç kalmama rağmen inanın araçtan inmek istemedim. Daha önce yazdığım gibi SS hakkında okuduğum aklımın bir tarafını meşgul eden olumsuzlukları o an aldığım haz ezerek sildi... Şimdi de evim ile iş yerim arası 250 mt gibi kısa bir mesafe olmasına rağmen her sabah yürüsem mi yoksa arabayla mı gitsem sorusunun cevabını ararken neredeyse her sabah kendimi Alfamın içinde yolu da uzatmış olarak buluyorum :) Şaka bir yana benzin masrafını düşünmeyecek durumda olsam her gün bu keyfi yaşamak tarifsiz olur...

Alfama gelince; abartmış olmazsam genel kondisyonu bakımından nadir 156'lardan biri diyebilirim. Çok temiz bir kaporta aksamına sahip aracımın boya/değişen ve kazası yok. Aldığımda 105.000 KM'deki motor (şu an 106.500'de) ve SS kondisyonu mükemmel durumda. Motora tüp değmemiş. Benzinli kullanımın nasıl olduğunu zaten sizlere söylememe gerek yok... Yürüyen aksamı da aynı şekilde kusursuz. İç kısmına gelince de yine geçmiş sahiplerinin ne denli bu araca tutkulu oldukları zaten ortaya çıkıyor. Momo deri koltukların durumu neredeyse fabrikadan yeni çıkmış gibi duruyor. Aynı şekilde göğüs/panel/tavan gibi diğer aksamlarda oldukça temiz durumda. Kısacası böyle bir Alfa'ya sahip olmak büyük bir şans.

Şu an Alfamla ilgili tek sıkıntım eşimin aracı büyük bulduğundan ve yıllardır manuel vites alışkanlığından kullanamaması :( Biraz daha keyfini çıkarıp manuel MKII bir 147 düşünüyorum.. Tabi bu kondisyona yakın bir araç bulabilirsem...

2002 156 SS

Alfadanadam

Hayırlı uğurlu olsun. Numunelik bir 156'ya sahipsiniz. Kıymetini bildiğiniz de belli. maaşallah :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ferhat_27

Hayırlı olsun,bir tane de bende var ss ,2 yıl oldu hala binmeye doyamıyorum,dikkat et, gaza basmazsan 11-12 lt benzin içer  :)

OğuzCanAlantor

alihsans

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ismet

hoşgeldiniz ve hayırlı olsun, çok tatlı bir araç :nazar: :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

oguzhansek

Hepinize teşekkürler. Valla benzin konusuna girmek istemiyorum  :D Zaten bu araca da hiç tüp değdirmek istemiyorum..
2002 156 SS

erdem1904

Hoşgeldiniz  :alfisti: 156 nız harika görünüyor.. Eşinizde alışır emin olun. Ben de mk2 SS var ve genellikle eşim kullanmakta  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ooztuncer

hoşgeldiniz ve hayırlı olsun.
2002 156 SS

Gouki

Oğuzhan bey aramıza hoşgeldiniz.

fmtan

10 numara bi tercih tebrik ederim bende de aynısından var bende gecen sene sahip olmuştum bu makineye Allah kazadan beladan korusun. Eşinizde selespeedin tadını alacaktır zamanla benim eşimde başta yadırgamıştı ama şuan benden çok kullanıyor ve sahipleniyor araca emin olun..

Murad

İlk kez bir mk1 beni bu kadar etkiliyor. Tertemiz maşallah  :nazar:

oguzhansek

Hepinize tekrar tekrar teşekkürler. :nazar: Bakalım inşallah hanımı alıştıracağız   :)
2002 156 SS

Rotweiler

MAAŞALLAH  :nazar: :nazar: :nazar:
Cincık gibi yahu
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

oguzhansek

You are not allowed to view links. Register or Login
Harika görünüyor :nazar:

Çok teşekkürler:) :alfisti:
2002 156 SS

oguzhansek

Harika görünüyor :nazar:

Sağolun çok teşekkürler  :nazar:
2002 156 SS

oguzhansek

İlk kez bir mk1 beni bu kadar etkiliyor. Tertemiz maşallah  :nazar:

Zaten normalde MKII bakarken bunu görüp aşık olmamak elde değildi :) Teşekkürler  :)
2002 156 SS

DcD-Semih

Maşallah diriliği göz doyuruyor, hayırlı uğurlu olsun keyifle binersiniz umarım aracınıza :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Kibitzer

Hoşgeldiniz :)) Kazasız belasız  :nazar:
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

oguzhansek

Maşallah diriliği göz doyuruyor, hayırlı uğurlu olsun keyifle binersiniz umarım aracınıza :)

teşekkür ederim, sağolun :)
2002 156 SS

oguzhansek

Hoşgeldiniz :)) Kazasız belasız  :nazar:

Hoşbulduk, amin inşallah  :nazar:
2002 156 SS

sarpgrey

Güle güle kullanın.  Ne kadar temiz olduğu zaten fotoğraf lardan belli.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

oguzhansek

Güle güle kullanın.  Ne kadar temiz olduğu zaten fotoğraf lardan belli.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkürler:)
2002 156 SS