Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'nın Yeni Motorları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tufan

Register or Login" border=0>

Resmi olmayan duyumlara göre bir yıl içinde 1.8 TJET motorlar Alfa'da 1.8 JTB adıyla kullanılmaya başlanacak. Bu motorlar ilk olarak Alfa Junior'da ve 159 ailesinde kullanılacak.

Doğrudan püskürtme teknolojisine sahip bu motorların 3 versiyonu olacak:

- Atmosferik motor (150HP)
- Hafif Turbo (190HP)
- Turbo (230HP)

Bu motorlar, Alfa 159'da kullanılan 1.8 / 1.9 / 2.2 motorlar ile değiştirilecek.

147TI

Vallahi süper olur ya, millet piyasayı süpürcek yoksa yakın gelcekte....

Bunu hafta sonu Üstün otodada konustuk ilk başta  Junior ardındanda 149la gelicek dediler... (Resmi değil tabikide,duyum sadece)

bado

geç bile kalıyolar..
1,4 turbo 150 hp bi 149 alınır
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

n/a

1.8 DI nin şekli şemali ne çok bizim Twin sparklara benziyo..

burcintun

Ohh be hatırlıyor musunuz size VW in yeni motoru TSI dan bahsetmiştim. Alfa Romeo dört gözle beklediğim misillemeyi yaptı demekki. Biraz geç oldu ama sonuçta hemen çıkan birşey değil kimbilir kaç yıldır üzerinde çalışıyorlar. Tebrikler inşallah test sonuçları olumludur.

n/a

Bu haberle ilgili ayrıntı yok mu ?

- Atmosferik motor (150HP)
- Hafif Turbo (190HP)
- Turbo (230HP)

bu veriler hangi motor hacimlerinde sağlanmış ? Resimde 1.4 turbo 120-150hp gösterirken, yazıda ise "hafif"??  turbolar 190hp'den başlıyor..

VW'nin 1.4 170 HP motorlarına karşı alfanın 1.4 ü 150 HP veriyorsa geç kalınmış bir hareketmiş gibi geldi bana..

n/a

Pardon, bu bilginin alındığı kaynakta hafif turbo ibaresi mi yer alıyor?

Ya hava akışı daha az, ufak bir turbodur ya da aynı turbo kullanılıyordur daha az basınca ayarlıdır ki 2.seçenek olması pek olası değil.

n/a

230hp lik 149 aliim ben

yada 150 li lik Junior :P

tabi junior a Corsa OPC yle mücadele edicek TOP model için bi motor daha lazım.max 1.6lt.

Edited by - Can on 23/03/2007  22:09:15

BARLAS

Kulağa çok hoş geliyor, inşallah hayal ettiğimiz gibi bir şey çıkar...

Tufan

Tolga: Haberin tümü bu, eksiği atlananı yok:) Haberin içinde bu güçlerin 1,8 motordan alındığı belirtilmiş ama sonra resme bakınca farkettim ben de, atmosferik diye verilen aslında 1,4 turbo, diğerleri ise 1,8 turbonun iki varyasyonu.

Uğur: Aynen kullanılan ifade "light turbo"

admin

Şöyle bir motor yapacaklarki tekrardan offff ki off.

Register or Login" border=0>
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

burcintun

Bektaş Bey bu neyin motoru? V10 ve turbosu var.

admin

164 ProCar'a ait motor. 164'ü 2.6 saniyede 100 kmye çıkartan şaheser.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

bunlar mazide kaldı bektas abi..
gün küçük hacim zamanı..
alfa zaten ağırlık sorunu çekiyor bunlar çook büyük motorlar,ağrlıklarıda boyları gibi büyük ;)
artık dediğim gibi küçük hacim aşırı beslemeye mahkumuz..
bana kalsada 3lt atmosferiğin tork dağılımı asla olmaz,tadı başka olur ama günün şartları..napalım :(

kotchero

bunlar heyecanverici ama ,incelediğim BMW 1.20 D inanılmaz birgüç veriyor.. düşündürücü tipi konusunda beğenim az sadece yoksa bir 1.20 D alınır bence

Alfa 145

Güzel gelişmeler ama bence fosil yakıtlı motor devri kapanmak üzere.

145'i cillop yapmayı tercih ederim o yüzden. 10 sene daha götürür.

n/a

120D güzel tabi aynı motor 3 te de war 5 tede war.
en hafifleri 1 tabiki ve çok iyi gidiyor.. 3 bile çok iyi 159 dan iyi verilere sahip tek 1.8-2.0 arası orta sınıf dizel sonuçta..

ama gel görki 116i bile saçma sapan fiyata sahipken 159 parasına hatta daha pahalıya gidip de kompakt dizel bmw alınmaz.

agucba

Büyük Motor = Ağırlık diyoruz.

BMW'nin ürettiği yeni V8 M3 motoru, bir önceki 3.2 litrelik 6 silindirli motordan tam 15 kg hafif imiş.

///////////////

n/a

adamlar yapıyor işte ne yaparsınız...bu arada bmw nin 2.0dizel 163hp olan motoru yanılmıyorsam eğer makyajlı 1 serisi ile biraz daha geliştirilip güçlendirilerek satışa sunulacak...

burcintun

Hatırlıyorsanız bu beni tokatlayan araç (120d) isterseniz konuyu kapatalım.

n/a

Daha dün "geçtiğim" araç.. hatta o an elimde cep telefonu vardı ya bülentle yada sercanla konuşuyordum...

Bunların nedense Alfalara karşı bir ezikliği var.. Işıkta yanlarında Alfa oldumu garip atraksiyonlara giriyorlar.. "geçtim" derken normal kalkışımı yaptım hani yanlış anlaşılmasın, maksat motor arada kendini bulsun, hamlaşmasın mantığındaki ara gazlar :  )

master

1.20d kesmez seni Tolga Abi , Şöyle bir 3.28i lazım güzelinden :)

BMW'lerin Alfa'ya bulaşması apayrı bir konu zaten. Adamlar muhtemelen "o kadar para verdim , dur şu daha ucuza benle aynı özellikleri sunan arabayı geçeyim ki kendimi tatmin edeyim" bilinçaltı güdüsüyle hareket ediyor sanırım :) Dün de bana 3.30Ci bulaştı bi tane , sağa çektim yol verdim "seni kaale almıyorum" mesajı vererekten :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

quote:

Dün de bana 3.30Ci bulaştı bi tane , sağa çektim yol verdim "seni kaale almıyorum" mesajı vererekten :)

Bence, "bu benden korktu, o yüzden yol verdi" diye düşünüyordur :))

///////////////

burcintun

quote:

Daha dün "geçtiğim" araç.. hatta o an elimde cep telefonu vardı ya bülentle yada sercanla konuşuyordum...

Bunların nedense Alfalara karşı bir ezikliği var.. Işıkta yanlarında Alfa oldumu garip atraksiyonlara giriyorlar.. "geçtim" derken normal kalkışımı yaptım hani yanlış anlaşılmasın, maksat motor arada kendini bulsun, hamlaşmasın mantığındaki ara gazlar :  )

Tolga sendeki makine bende olsa ben de senin gibi konuşmayı deliler gibi isterdim.:) Ayrıca bu tıfıl (120d) senin makineye küçük gelir.Ağlatma onları istersen.Etik değil.

burcintun

Tolga inşallah kalkışta makinenin arkasında yazan yazılarını iyi okutmuşsundur. Ne mi lazım yanlışlıkla harekette bulunmak ister. Sonra satmaya kalkmasın aracını.