Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık Nikon Lens

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihsany

Arkadaşlar,

Nikon 50MM AF-S F/1.8G lense ihtiyaç var. Problemsiz ikinci el veya uygun fiyatlı kullanılmamış da olabilir.
Birde fotoğraf ile ilgilenen arkadaşların önerebileceği muadil bir lens var mıdır?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

universeee

Abi 50 mm ne için istiyorsun?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

alihsans

Ben aynı lensi kullanıyorum ve memnunum. Uzatma tüpüyle kullanmak için almıştım.
Sıfır fiyatı yüksek değil zaten. 250-350 civarıdır.

Sitede  Alfa harici konu açmak yasak ama. :(

B-8 You are not allowed to view links. Register or Login forumlarının "İkinci El" bölümünde sadece Alfa Romeo marka otomobiller veya Alfa Romeo modellerine uyumlu parçalar için yeni konu açılabilir. Bunlar dışındaki emlak, giyim, teknoloji ürünleri vs. ilanlara kesinlikle izin verilmeyecektir.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben aynı lensi kullanıyorum ve memnunum. Uzatma tüpüyle kullanmak için almıştım.
Sıfır fiyatı yüksek değil zaten. 250-350 civarıdır.

Sitede  Alfa harici konu açmak yasak ama. :(

B-8 You are not allowed to view links. Register or Login forumlarının "İkinci El" bölümünde sadece Alfa Romeo marka otomobiller veya Alfa Romeo modellerine uyumlu parçalar için yeni konu açılabilir. Bunlar dışındaki emlak, giyim, teknoloji ürünleri vs. ilanlara kesinlikle izin verilmeyecektir.

Bence bu biraz niyete bağlı bir madde zira sitede zaman zaman çeşitli ilanlar gördük. Sorun olacağını sanmam.

miracozdag

Yeni bir şey herhalde. Ben geçenlerde saat koydum satılık, kaldırıldı konu. :D

alihsans

Bence bu biraz niyete bağlı bir madde zira sitede zaman zaman çeşitli ilanlar gördük. Sorun olacağını sanmam.
Başlığın iyi niyetinden hiç şüphem yok ama kural kuraldır. Eşe dosta ayrı kural, ona buna ayrı kural olmaz.
Yönetimden bu yasağın kaldırması talep edilebilir.

"...kesinlikle izin verilmeyecektir." denmesi de kurala ayrı bir ciddiyet katıyor. Pek esneklik bırakılmamış.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

alihsans

Yeni bir şey herhalde. Ben geçenlerde saat koydum satılık, kaldırıldı konu. :D
Yeni bir şey evet Miraç. Yakın zamanda alınan bir karar.

universeee

Başlığın iyi niyetinden hiç şüphem yok ama kural kuraldır. Eşe dosta ayrı kural, ona buna ayrı kural olmaz.
Yönetimden bu yasağın kaldırması talep edilebilir.

"...kesinlikle izin verilmeyecektir." denmesi de kurala ayrı bir ciddiyet katıyor. Pek esneklik bırakılmamış.

Benim bahsetmek istediğim eşe dosta durumu değil. Malum son zamanda foruma üye olur olmaz ilan veren kişiler vardı, bilmiyorum denk geldiniz mi? Kastettiğim mesaj sayıları ciddi sayılara ulaşmış, forumda tanınan, ticari amacı olmayan kişilere gösterilebilecek olan müsamahaydı aslında. Yoksa forum yöneticilerinin eşine dostuna izin veriliyor diğerlerine verilmiyor gibi bir konu değil.

Bir de bu satılık ilanı olmadığı için sorun yaratmayabilir :)

Konu çöp oluyor neyse burada çok uzatmayalım bu konuyu.

You are not allowed to view links. Register or Login sen ne sebeple 50mm almak istiyorsun onu bir yaz bence. Belki ihtiyacın farklıdır ama fiyatı yüzünden 50mm gazına gelmişsindir :) Ara ara ben de yaşadığımdan  :kahve:

alihsans

Şimdi kötü adam gibi oldum. :)
Bence de masum bir başlık ama bakalım akıbeti ne olacak.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ismet

Şimdi kötü adam gibi oldum. :)

yeni mi farkına vardın? bütün bunları serkanla dalaşmadan önce düşünecektin >:D  :haydi:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ihsany

Sayın adminlere saygımız sonsuz ancak burada ticari bir amacım yok vallahi  :alfisti:
Abi vallahi kullanıcıyız biz  :'(

Lens yakın ve portre çekim için lazım, önerebilceceğiniz başka bir lens var ise o da olabilir ancak makinada AF motoru yok.

Birde adaşım 250-300 demişsin, benim gördüğüm en düşük 600 civarlarındaydı fiyatlar, sen nerede gördün bu fiyatlara?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

universeee

Portre için zaten 50mm yada 85mm önerilir genel olarak. Yakın çekimden kasıt şayet makroysa çok başarılı kareler yakalayacağınızı sanmıyorum. Onun dışındaki yakın çekim için de zaten uygun olacaktır. Zaten sabit bir 50mm ile istenen kareyi yakalamak için ister istemez konuya yaklaşmak durumunda kalacaksın :)

Ben yakın zamanda Nikon için Sigma objektif aldım, kalitesi oldukça hoşuma gitti. Fiyatlarını bilmiyorum ama Tamron ve Sigma da tercih edilebilir.

Makinede AF motoru olmayışı, alacağın objektifte AF istiyorsan bütçeni arttırmanı gerektirir maalesef. Eğer bütçeyi arttıramam diyorsan tek gözüne güvenmelisin :)

Bir tavsiyem de 50mm isteğini iyi düşünmen, prime lens kullanması herkesin seveceği bir iş değil bence (ki bana zor geliyor biraz açıkçası, makro hariç!)

alihsans

Birde adaşım 250-300 demişsin, benim gördüğüm en düşük 600 civarlarındaydı fiyatlar, sen nerede gördün bu fiyatlara?
Ben AF-S aradığını bilmiyordum.  :)

Uzatma tüpünde otomatik netleme ve diyafram açıklığı ayarı zaten çalışmadığı için bana diyafram halkalı bir AF lens lazımdı. 276 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Burak

Bende nikor 50 mm 1:1,8 var ama filmli makinelere göre dijitallerde çalışır mı bilmiyorum açıkcası ?
1997 Gtv V6 TB

burakalkilic

Ben AF-S aradığını bilmiyordum.  :)

Uzatma tüpünde otomatik netleme ve diyafram açıklığı ayarı zaten çalışmadığı için bana diyafram halkalı bir AF lens lazımdı. 276 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam.

malum sitede 540 tl'ye var sıfır yazmış :)

ihsany

Evren hocam lensi eşim için alacağım, portre çekimde kullanmak istediğini biliyorum. Ben sizler kadar anlamam ancak gördüğüm kadarı ile Tamron ve Sigma biraz pahalı gibiler.

Ali İhsan bu AF-S nin farkını bende çok iyi bilemiyorum, sanırım otomatik olarak odaklama gibi birşey (burada destekli attım )
Bunun yerine AF-S olmayan aynı lenslerin fiyatı senin de dediğin gibi 200-300 aralığında. Bu AF-S nedir tam olarak?

Burak hocam manuel lens otomatik makinaya olur mu bende bilemedim..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

burakalkilic

Evren hocam lensi eşim için alacağım, portre çekimde kullanmak istediğini biliyorum. Ben sizler kadar anlamam ancak gördüğüm kadarı ile Tamron ve Sigma biraz pahalı gibiler.

Ali İhsan bu AF-S nin farkını bende çok iyi bilemiyorum, sanırım otomatik olarak odaklama gibi birşey (burada destekli attım )
Bunun yerine AF-S olmayan aynı lenslerin fiyatı senin de dediğin gibi 200-300 aralığında. Bu AF-S nedir tam olarak?

AF - Auto Focus - Otomatik netleme
S -  Silent wave  - Sessiz dalga

Kısaca bu lens ile hem daha hızlı hem de daha sessiz bir şekilde netleme yapabilirsiniz.

universeee

Dediğim gibi fiyatlarını bilemiyorum tam olarak, zaman zaman uygun fiyatlı objektiflerini görmüş olduğum için bir bakmanı tavsiye ettim.

Abi AF lens otomatik odaklama özelliğine sahiptir ama makinenin üzerindeki motoru kullanır. AF-S lens üzerinde ayrıca motor vardır, makine üzerinde otomatik netleme motoru yoksa makine lens üzerindeki motoru kullanarak netler. Dolayısı ile senin otomatik netleme için AF-S alman lazım. Bunun dışında alacağın herhangi bir lens ile otomatik netleme yapamazsın ki bu netlik olarak çoğu zaman can sıkıcı sonuçlar yaratabilir.

Nikonun tüm objektifleri yanlış bilmiyorsam tüm makinelerine oluyor, çünkü bayonetleri tamamen aynı. Ama tüm özelliklerini kullanamazsınız. Nikonun, üzerinde diyafram ve netleme halkası olan bir manuel objektifi nikonun her türlü her makinesinde kullanılır diye biliyorum ben, yanlışım varsa beni de düzeltin öğrenmiş olurum :)

Burak

cevabı yazdığımdan beri nostalji için manuel bi slr alsam mı acaba diye sahibinde geziyorum zaten :D şöyle temiz bir fm2 ,f2 hatta f3 hiç fena olmaz   :rock:
1997 Gtv V6 TB

alihsans

AF = Auto Focus

Makinenin gövdesinde AF motoru varsa AF lenslerle otomatik odaklama yapabiliyorsun.
Makinenin gövdesinde AF motoru yoksa (bendeki D3100 gibi) içinde AF motoru olan AF-S lenslerle otomatik odaklama yapabiliyorsun. D3100'de AF lenslerle ancak manuel odaklama yapılabiliyor.

ihsany

Kısaca bu lens ile hem daha hızlı hem de daha sessiz bir şekilde netleme yapabilirsiniz.

Peki hocam aradaki hız farkı ne kadardır? Yani bizim algılayabileceğimiz bir hızmıdır yoksa daha profesyonellerin algılayabileceği bir fark mıdır?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

Sercan Keklik

cevabı yazdığımdan beri nostalji için manuel bi slr alsam mı acaba diye sahibinde geziyorum zaten :D şöyle temiz bir fm2 ,f2 hatta f3 hiç fena olmaz   :rock:

manuel lens otomatik makinaya oluyor kullanırsınız
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ihsany

Dediğim gibi fiyatlarını bilemiyorum tam olarak, zaman zaman uygun fiyatlı objektiflerini görmüş olduğum için bir bakmanı tavsiye ettim.

Abi AF lens otomatik odaklama özelliğine sahiptir ama makinenin üzerindeki motoru kullanır. AF-S lens üzerinde ayrıca motor vardır, makine üzerinde otomatik netleme motoru yoksa makine lens üzerindeki motoru kullanarak netler. Dolayısı ile senin otomatik netleme için AF-S alman lazım. Bunun dışında alacağın herhangi bir lens ile otomatik netleme yapamazsın ki bu netlik olarak çoğu zaman can sıkıcı sonuçlar yaratabilir.

Nikonun tüm objektifleri yanlış bilmiyorsam tüm makinelerine oluyor, çünkü bayonetleri tamamen aynı. Ama tüm özelliklerini kullanamazsınız. Nikonun, üzerinde diyafram ve netleme halkası olan bir manuel objektifi nikonun her türlü her makinesinde kullanılır diye biliyorum ben, yanlışım varsa beni de düzeltin öğrenmiş olurum :)

Evren bizim makinede AF motoru olmadığı için AF-S almak gerek anladığım kadarı ile.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

burakalkilic

Peki hocam aradaki hız farkı ne kadardır? Yani bizim algılayabileceğimiz bir hızmıdır yoksa daha profesyonellerin algılayabileceği bir fark mıdır?
Hız olayına çok takılmayın bizler için çok önemli değildir. ancak body'de af yok ise af-s almak durumunda kalırsınız , çünkü manuel netleme yapmak gerçekten çok büyük tecrübe gerektirir.

ihsany

İlginize teşekkürler arkadaşlar, AF-S almak gerekiyor anlaşılan, diğeri manuel profesyonel işi..
Peki elinde 80 mm AF-S F/1.8G Nikon lens olan ve satmayı düşünen var mı?
Yoksa ya hayyamdan ya da malum siteden alacağım.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak