Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

QV olmayan araca QV , Q4 olmayan araca Q4 badge eklemek, yapıştırmak

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

Arkadaşlar,

Uzun zamandır bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Forum içerisinden birçok kişiden tepki alacağımı düşünüyorum daha öncesinde de uzunca yazdım ama elim bir türlü konuyu başlatmaya gidemedi.

Gerçekten QV olmayan yada Q4 olmayan bir araca alıp kendisine ait olmayan bir aksesuarı eklemenin doğru olduğunu düşünüyor musunuz ? Alfa Romeo'nun bir Peugeot , Honda ,BMW olmadığından bahsediliyor sürekli. Yer geliyor bu markalar ve kullanıcıları eleştiriliyor , beğenilmiyor araçlarını orjinallikten uzaklaştırdıkları için. Yaptıkları kozmetik değişiklikler abartı bulunuyor.
VTI olmayan araca VTI stickerı, GTI olmayana GTI , AMG , M bu liste uzayıp gidebilir.

Ben şahsen QV stickerı yada badge i (herneyse) ekleyip daha sonra tarfikte 130-140 hp araçlar tarafından ezilmeyi hiç istemezdim.

Amacım hiç kimseyi yargılamak, kimse ile münakaşaya girmek değil kesinlikle.

Genel olarak gerçekten bu konu hakkında forumdakiler ne düşünüyor merak ediyorum, tekrar edeyim amacım huzursuzluk yaratmak kesinlikle değil, herkesin fikrine sonuna kadar saygılım.

Teşekkürler  :alfisti:

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Tolga033

Bana göre QV ve logosu yukarıda saydıklarınızdan çok farklı ki sadece güç anlamına gelmiyor..
Zamanında o logo şans vermesi adına da koyulmuş.Herkesin bildiği gibi çok eski mazisi var.
Q4 sticker'ı yapıştıran ise çok ama çok azdır.. Şahsen ben 1-2 Alfa'da gördüm Q4 olmayan. Q4'ün aksesuarı da yok galiba,sadece 4x4 anlamına geliyor .Yanlış mı biliyorum ?

Utku

Alfisti bilincine sahip olduğunu göstermesi için kullanıyorum ben bu stickerı.( orjinal parça kullanıyorum)

Ve bu sticker, kesinlikle performans simgesi olarak kullanılmıyor.(en azından ben ve bir çok arkadaşımız bu amaçla kullanmıyor ) Gti, amg, vti gibi türevlerinden burada ayrılıyor.Ama küçük ama büyük, metal yada beyaz, bir şekilde, aracın bir noktasında durması, araca karakter katan, önemli bir detay benim gözümde.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ismet

Ben, bende olmayan aracın takvimine, anahtarlığına ve bardağına sahibim. Bırakalım da araç sahipleri bu güzel araçlarına istediklerini yapsınlar :)

Şaka bir yana, Tolga ve Utku bence gayet güzel özetlemişler. Özellikle QV bir ruhu temsil ediyor bence, beygir gücünü değil. Bende olsa ben de takardım :serefe:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alihsans

QV logo sadece güç ifadesi olsaydı 170'lik MiTO'da varken 170'lik Giulietta'da olmaması saçma olurdu.
Ben seviyorum. Artık o kadar alıştım ki QV logo olmayan araç görünce garipsiyorum.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ATA

Dediklerinize kismen katilmakla birlikte Qv; Amg, ///M, Fr, S, Gti, Vti gibi bir model eklentisi olsa bile, geçmişe gönderme - gelenek gibi birazda. Zaten bunu pek bilende yok. Anahtarliğimda, aynamda ve çamurlukta bu logoyu görenler alfa'dan önce benimle bağdaştirip 4 yaprak yoncayi çok sevdiğimi düşünüyorlar. Garanti bankasindan kredili geyiğine girmiyorum :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

QV, ti gibi takılar yakın zaman kadar Alfa Romeo'nun bir modelinin en üst versiyonunda kullanılıyordu, bir ara sadece donanım seviyesi iken tekrardan performans simgelemeye başladı.

Geriden gidecek olursak  Giulietta QV, o serinin en üst versiyonu. MiTo QV, o serinin en üst versiyonu.

Buna karşın 147, 156, 159, 166 ve GT'de kullanılan QV veya ti logou ise, o modelin sadece sportif aksesuarla bezenmiş olan ve performans olarak hiç bir farkı olmayan modelleri idi.

145'te en üst versiyon 145 QV idi. 146'da ise en üst versiyon ti logouna sahipti. 155'teki Q4 ise hem o modelin donanım ve performans olarak en üst versiyonu iken yoncanın üstündeki 4, 4 çeker anlamına geliyordu (bunları zaten herkes biliyor).

164 Q4 ise yine en üst versiyon. 75'tekini tam olarak bilmiyorum ama QV logosu olduğunda donanım olarak farklılıklar varken 75 Turbo ve 75 3.0'larda da QV logosu olabiliyordu.

Bu örnekleri böyle uzatabiliriz.

Sonuç olarak aslında ben de QV logosunun nerede ise her yerde kullanılmasına pek anlama veremiyorum. 105 BG'lik standart bir Giulietta'da görünce aslında garipsiyorum (105 BG'lik Giulietta'yı küçümsediğim sakın düşünülmesin, motorun sahip olduğu tork değeri bizim gerçek QV logolu 145'ten fazla mesela :) ). Ama aksesuar olarak değişik ve güzel bir ayrıntı. Ve madem ki Alfa Romeo bunu aksesuar olarak yapıp satıyor, o zaman isteyen istediği kadar ve istediği yere takabilir. Üçüncü tekil şahıs olarak bana bu konuda kişilerin beğenilerini eleştirmek had değildir.  :)

///////////////

Murad

Bu işin aslına bakılırsa okuduğum ve bildiğim kadarıyla, Alfa romeo'da her modelin en güçlü versiyonuna QV deniyor ve logosu takılıyor. Mito 170 likte olup, Giu 170 likte olmaması bundan dolayıdır, ki Giu 235 likte Logo var. He ama tabi çoğumuz bu logoyu kullanıyor ve seviyoruz. Kullanılmasında bir sakınca yok. Utku'nun dediği gibi Alfisti bilincini de gösteriyor bir şekilde.

Edit: Aguçba zaten açıklamış :)

tolga_ozhan

Benim 170'lik hakiki QV aracım var. Siz çıkartın da benimkinin farklı olduğu belli olsun. Biz boşuna mı para verdik'in değişik tarzda söylemi de olabilir tabii bu başlık.

wolkanw

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim 170'lik hakiki QV aracım var. Siz çıkartın da benimkinin farklı olduğu belli olsun. Biz boşuna mı para verdik'in değişik tarzda söylemi de olabilir tabii bu başlık.

Tolgadan farklı bir bakış açısı :)
Sahte QV ler çıkartın loğoları  :haydi: :haydi:

ealprsln

böyle düşündüğünüz için sizin adınıza üzüldüm
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Baskan

ATA

O logo bende güç değilde, imaj anlamı taşıyor..

En iyi ve kısa yorum budur!

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ben öyle düşünmüyorum. Sadece istediğiniz cevabı verdim, rahatlayın diye.

Ben daha önce GT'ye takmıştım. Ne yapayım, özeniyordum hep QV aracı olanlara. Onlar biniyor, benim param yok binemiyorum diye hep içime dert olmuştu. Kendimi hep ezik görmüştüm bu fakirliğimden dolayı o yüzden takmıştım.

GooSe

Dediklerinize kismen katilmakla birlikte Qv; Amg, ///M, Fr, S, Gti, Vti gibi bir model eklentisi olsa bile, geçmişe gönderme - gelenek gibi birazda. Zaten bunu pek bilende yok. Anahtarliğimda, aynamda ve çamurlukta bu logoyu görenler alfa'dan önce benimle bağdaştirip 4 yaprak yoncayi çok sevdiğimi düşünüyorlar. Garanti bankasindan kredili geyiğine girmiyorum :)

Tapatalk

Garanti bankasi geyiğine bi kaç kere bende maruz kaldim ama en son bi arkadaşımin araç CNG mi (doğalgaz) daha çevreci mi oyuzdenmi yeşil yaprak etiketleri var yorumu beni benden aldi :D

Motorola cihazından tapatalk ile gönderildi.

Murad

Hahahahah :)
Bob marleyi anıyoruz böylece :)

Sercan Keklik

böyle düşündüğünüz için sizin adınıza üzüldüm

konunun devamı zaten böyle bir mesajla sona erir gibi geliyordu :)

Yarın AR çıkıp tüm araçlara bunu taksaydı o zaman bu konu devam etmezdi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tolga033

O zaman bu şans olayını bende yanlış biliyormuşum ?

agucba

Bu başlığın devamında şiddetli görüş ayrılıkları hissediyorum. :)

Bir kaç tane de buraya konduralım.

Bu arada en başında sürücüsüne şans getirsin diye motor kapağının üstüne boyanmıştı. Gerçi bunu da artık bilmeyen yok. :)

///////////////

Baskan

Bu başlığın devamında şiddetli görüş ayrılıkları hissediyorum.

Bir kaç tane de buraya konduralım.

Bu arada en başında sürücüsüne şans getirsin diye motor kapağının üstüne boyanmıştı. Gerçi bunu da artık bilmeyen yok.

Smilelerde sıkıntı var başkan :)

agucba

///////////////

Kutay

Bu yazanların doğrultusunda Beygir göstergesi ve donanımdan ziyade Şans Getirdiğine inanarak yapıstırılabilir. :clover:

Anti parantez ilginizi çeker diye düşündüğüm şunlar da var ;
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

TRUPHASE

Fabrikadan çıkışta qv logosu olnayan araca yonca logosu yapıştırılmasına kesinlikle karşıyım. 316 lara m logosu yapıştıranlardan ne farkımız kaldı? Her yere yapıştırarak qv ruhunu kendimiz lekeliyoruz. Bizim araçlarımız o logo  olmadan da çok güzel zaten böyle bir yanıltmaya gerek yok.  Mito qv nin motorunu kullanması da 170 lik giu yu qv yapmıyor maalesef. Giu nun ne özelliklerle qv adını kazandığını herkes bilir,iş motorla bitmiyor. Ben de pininfarina logosunu çok seviyorum,  156 ya yapıştırayım mı :)
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ajavelin